Moj Novac -> Financijski portal

Moj Novac - Naslovnica Moj Novac - Vijesti Moj Novac - Imenik Moj Novac - Forumi Moj Novac - Chat

Povratak   Moj Novac -> Forumi > Gospodarstvo :: Poduzetništvo > Gospodarstvo

Odgovor

Opcije na temi
Old 19.02.2003., 21:57   #11
pkvesic
Registrirani korisnik

Član od: 19.02.2003.
Prebivalište: Zagreb
Poruka: 3

kolege, zar zaista? Kako je uopće moguće čuti da netko može obezverđivati znanje na bilo kojoj razini??

Hrvatski su manageri više poznati po svojim iznimnim soposobnostima za improvizaciju i rad u nemogućim uvjetima s obzirom na razinu znanja kojom raspolažu (jako je niska).

Ma... bio bi red da uvedemo novi sustav vrijednosti svojim radom i znanjem!!

Zato...Živio MBA! Istina nije nešto posebno, no kao i sve u životu sve je na nama da se izgrađujemo kako pojedinci sami i utječemo svojim postupcima, prvo na ljude oko sebe, a onda i na bolje okruženje i šire.

To je proces. I nije za kukavice koji misle na svoje "malo ja", takvi u Hrvatkoj nam ne trebaju i nek idu van.

Proći će možda i deseci godina dok se stavr na tržištu rada ne srede a do tada radim na tome da barem imamo nekakave standarde znanja.

Samo...Znate mene muči...Što da radim sa šefom koji nema pojma o poslu a ja ne smijem pokazat zanje jer istok trenutka...letim. Strepljenje je moj odgovor. Što mislite?

Ne mogu svi imati svoje poduzeće, netko treba i izgrađivati standarde managerstva.

Toliko od mene,

pozdrav

Vrijeme je da ukrotimo prirodno neukrotivo i učinimo nevjerojatno...nešto ogromno...
Old 20.02.2003., 08:04   #12
traderhr
Registrirani korisnik

traderhr's Avatar

Član od: 24.09.2002.
Poruka: 936
Default pkvesic!

SVAKAKO DA JE DOBRO IMATI ZNANJE,TO JE SVIMA JASNO...zato se i skolujem/o

ali sposobnost,e to je ono sto cini razliku izmedju uspjesnih i neuspjesnih
IMHO

po meni formula za uspješog managera:

MUDROST
SPOSOBNOST
KREPOST

i zanimljivost za kraj:

simbol jednog od najpoznatijih sveucilista u svijetu je znate sto? zivotinja!

DABAR=>ne preveliki kvocijent inteligencije i velika sposobnost,produktivnost

TKO BI REKAO?!

pozdrav svima
traderhr is offline   Reply With Quote
Old 26.03.2003., 07:14   #13
cv
Registrirani korisnik

Član od: 07.03.2003.
Prebivalište: Zg
Poruka: 34

Citat:
Holding an MBA from Harvard, Bush is the only president with a business school degree
http://www.jsonline.com/news/nat/mar03/124065.asp
cv is offline   Reply With Quote
Old 08.09.2003., 12:00   #14
Goran V.
Registrirani korisnik

Član od: 08.09.2003.
Prebivalište: hrvatska
Poruka: 14
Default Kako isfinancirati MBA?

Poštovani,

želio bih pohađati MBA na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. MBA košta 9000 eura. Moram se oslonuti na vlastite snage, ali primanja su mi oko 4000 kn-no možda porastu. No, znam da će mi MBA pomoći jer pored naobrazbe stječem i relacijski kapital.
Pitam one koji dobro poznaju svijet financija:
otkud naći izvore financiranja? moja firma ne dolazi u obzir.
može li životno osiguranje (vinkulacija na banku) ili investicijski fond (prijenos prava) pomoći?
Unaprijed zahvaljem
Goran V. is offline   Reply With Quote
Old 08.09.2003., 12:28   #15
Sleeper
Registrirani korisnik

Sleeper's Avatar

Član od: 23.11.2002.
Poruka: 212

Čuj, prvo što mi je palo na pamet kad sam pročitao tvoj post je reklama Hypo banke za studentske kredite, ali o uvjetima ne znam ništa, samo znam da u narednom razdoblju (bar na srednji rok) ne bih savjetovao uzimanje kredita vezanog za EUR (tj. sa valutnom klauzulom).
Vjerovatno i nije neka pomoć...
Sleeper is offline   Reply With Quote
Old 08.09.2003., 12:37   #16
Goran V.
Registrirani korisnik

Hvala ti Sleeper ipak na odgovoru. čuo sam i ja isto za to ali i za zagrebačku banku koja daje poček dvije godine. Želim ipak da na ovom forumu upregnemo svi mozgove i smislimo model koji bi i ostalim jadnicima željnih znanja pomogao.
Bok!
Old 09.09.2003., 10:22   #17
Garcia
Registrirani korisnik

Član od: 23.04.2003.
Prebivalište: OS
Poruka: 30

1)
neke skole (u EU) imaju full stipendije za manjine ili za studente iz istocne-srednje Evrope sa uvjetom da se nakon studija vratis u domovinu. Madjari su u tome napravili nekoliko dobrih primjera. Cekao ih je posao u Fordu ili Audi u Madjarskoj ( ili gdje vec nadju).

2) dobro otvori oci jer neke firme ponekad raspisuju MBA stipendije sa garantiranim poslom nakon zavrsetka studija.

3) jesi li siguran da je za uspjeh potreban MBA? tj. da ce ti se ta investicija isplatiti? (sa mnom rade nekoliko MBA-aca koji ne poznaju posao nista vise od nekoga bez MBA, jedina razlika je veca doza arogancije jer misle da su bolji od ostalih zbog MBA, iako to ne demonstriraju svojom kvalitetom posla)

ukratko moje pitanje je da li mislis da ti MBA nesto garantira?
Garcia is offline   Reply With Quote
Old 09.09.2003., 10:39   #18
Goran V.
Registrirani korisnik

Hvala na odgovoru Garcia.
Budući da postoji tema o isplativosti MBA odnosno tema o uspjehu u ovisnosti o završenom MBA na ovom forumu ne bih previše o tom raspravljao. No, budući da si ti našao vremena za mene i ja ću ti iznijeti svoje gledište.
MBA me ne zanima zbog arogancije koju tvoji kolege (debili koliko vidim) pokazuju niti zbog titule. Želim raditi na sebi i učiti dalje jer osjećam potrebu za tim. Izlaz pored samostalnog učenja vidim u postdiplomskom pa kad već idem na to idem na najbolje što ima (kad je bal nek je bal). EU me ne zanima jer ne želim živjeti vani jedino kratke specijalizacije dolaze u obzir.
Fale mi malo i studentski dani i ono akademsko okružje. Dalje, relacijski kapital odnosno prijateljstva koja stekneš bitna su za mene i širenje mog kruga utjecaja uz pretpostavku da ne naletiš na arogantne ljude (a valjda će biti velikih-jednostavnih ljudi. MBA na EFZG-u se poboljšao otkako ga je Tipurić preuzeo i radi se dosta Case Study-ija.
Eto kolega to ti je moje naivno gledište ali ne mogu protiv sebe. Uspjeh je subjektivna kategorija.Stoga ajmo mozgat na ovu temu kako stvoriti model financiranja za sinove čiji tatek nije bogat!
Old 09.09.2003., 10:58   #19
Garcia
Registrirani korisnik

Član od: 23.04.2003.
Prebivalište: OS
Poruka: 30

thanx na odgovoru, nisam znao da ima forum samo na temu isplativosti MBA.

Cuj onda ti ne preostaje previse izbora, ovisno kako brzo zelis krenuti na MBA.....

Stisni dupe i proguraj to na uskom budgetu ili drmaj familiju, siru, uzu i onu u dijaspori.
Garcia is offline   Reply With Quote
Old 09.09.2003., 11:03   #20
Goran V.
Registrirani korisnik

Ha ha stisnut ću i još ove godine ću biti na mBA ili me nema!!!
Odgovor

Opcije na temi

Pravila