![]() |
||
| |
|
|
#1 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 16.06.2008.
Poruka: 26
|
Pozdrav svima
Mene zanima u koji investicijski fond dugorocno ulagati, ako neko ima kakav hint zahvaljujem. Trazim nesto 15-20% godisnjeg prinosa. Vidim da se od pocetka godine tone... Hvala |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 12.06.2007.
Poruka: 16
|
smanji na 10% godišnje možda dobiš kakav rijedlog.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 24.11.2007.
Poruka: 217
|
ZBaktiv
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 08.12.2006.
Poruka: 2.703
|
teško će ti neko dati pametan savjet...
malo pročitaj teme o pojedinim fondovima..vidi šta piše o njima... pogledaj temu RAZOTKRIVAMO FONDOVSKE PORTFELJE... tamo pise gdje je koji forumaš uložio... i na kraju odluku donesi sam
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
njurgalo
Član od: 05.04.2007.
Poruka: 1.059
|
Citat:
Moj jedini savjet bi ti bio da ne ulupas masu para odjednom nego ulazes po malo (mjesecne rate?) ali to je tvoja odluka. Ono o cemu trebas razmisliti jest povecani rizik ako ulazes u manje fondove iza kojih ne stoje banke (iako, istini za volju ni "bankarski fondovi tipa PBZ i ZB nisu u zavidnoj situaciji). Nadalje, pogledaj i prati gdje fondovi ulazu: ima tu uputa (hintova) gdje se moze vidjeti gdje ulazu i prema tome postupi (vjerujem li ja da ce se Zagrebacka burza oporaviti, vjerujem li da ce Srbija krenuti gore?, itd i td)... Ono sto je najbitnije jest da budes spreman uistinu dugorocno ulagati (zato sam ti i preporucio manju svotu odjednom i mjesecne rate koje neces zapravo niti osjetiti)....
|
|
|
|
#6 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 24.11.2007.
Poruka: 217
|
Ono sto je najbitnije jest da budes spreman uistinu dugorocno ulagati (zato sam ti i preporucio manju svotu odjednom i mjesecne rate koje neces zapravo niti osjetiti)....[/quote]
ovo ti je u biti i najvažniji savjet kojeg će ti svatko dati.Odjednom uloži lovu koja ti ne treba barem 5 godina,ostatak na rate i bit ćeš sigurno zadovoljan.U koji fond?Manje bitno,možeš i u više njih,jer i fondovi imaju dobre i loše godine,kao što su lani neki završili godinu u minusu,tako će i ovu neki biti u plusu.PGP ti se kroz godine ujednači,tako da ti ni to nije siguran pokazatelj o kvaliteti fond menađera. ja sam ti razmišljao i o još jednoj varijanti:pogledaš top 10 ulaganja uspješnijih fondova,o napraviš sam svoj portfelj od 10tak doinica,malo pratiš,s vremenom nešto prodaš,nešto drugo kupiš,zabavljaš se i još zaradiš. Ja sam si složio virtualni portfelj,i čudim se sam sebi koliko sam uspješan,ovako kao laik . Da li bi i sa stvarnom lovom imao taj uspjeh,i tu hrabrost,neznam. Kao što vidiš,mogučnosti je bezbroj,izbor je na tebi |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Registrirani korisnik (provjera)
Član od: 27.03.2007.
Poruka: 463
|
Dolazi nam jesen i inflacija dugoročno gledano možeš samo upast u gubitke ,osvrnemo li se na prinose mirovinaca možemo vidjet da su ljudi na uloženu 1 kn dobili 0,90 lipa ....
http://business.hr/Default2.aspx?Art...page=2#comment
|
|
|
#8 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 27.11.2007.
Poruka: 247
|
Moja ti je preporuka ako želiš ulagati u fondove izaberi onaj s većom imovinom npr. ZB, PBZ, Ilirika i sl., da ti se ne dogodi kao s Prospectus G.E. kada je propao. Srećom su svi udjeli prebačeni u Prospectus JIE
A sam odluči da li želiš u dionički ili neki mješoviti. Mješoviti ti manje rastu ali i manje padaju od dioničkih. Napomena: mislim da si pretjerao sa očekivanim prinosima.
|
|
|
#9 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 16.06.2008.
Poruka: 26
|
znam da sam malo pretjerao ali kad me srce vuce.
)ma bilo bi dobro i 10% Hvala vam decki na odgovorima. A neznam ni sam, naravno ulazem samo ono sto imam viska love. I dalje je kriza...mozda da pricekamo jos malo...nije mi bas gust uloziti i dalje gledati kako lagano tone. Planiram neki mjesoviti, a mozda i neki novcani ili bond. A sta od toga 5% dobijem i to mi inflacija dugorocno pojede.. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Registrirani korisnik
Član od: 30.06.2007.
Poruka: 39
|
Citat: