![]() |
... | |
| |
|
|
#1 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 06.10.2006.
Prebivalište: Banja Luka
Poruka: 880
|
komentari?
" Forum je zvanično ugašen ... " |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 12.03.2007.
Poruka: 192
|
Pa je li ukinito zauvijek ili je samo trenutno van funkcije?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 09.07.2006.
Poruka: 57
|
Glupost!
IMHO, studenti ili studentska organizacija EF-a bi trebala zakupiti web prostor i dići sopstveni forum. Nedopustivo je gledati koliko talenta ne može iskazati svoje argumente u sopstvenom obrazovanju. Sjetimo se samo analiza QUALAZA. Samo zbog njih bih lično bio u stanju organizovati web i phpbb ![]()
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 19.04.2007.
Prebivalište: Banja Luka
Poruka: 361
|
Meni je iskreno zao zbog gasenja jednog kvalitetnog foruma koji sam i sam cesto posjecivao ali nadam se da ce studenti naci kakvo alternativno rjesenje koje bi ipak moglo nastaviti kontinuitet istoga
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 21.04.2007.
Prebivalište: Gotham City
Poruka: 844
|
Forum jeste bio kvalitetan, ali moram priznati da nije bio aktivan koliko sam želio... QUALAZ sigurno neće prestati da raditi ono što je radio i dosad.., kao i još neki forumaši.
Mislim da će se nakraju pronaći način da se riješi ova situacija.. Alternativa uvijek postoji
Celente: Upravo smo objavili našu prognozu za 2009. Predskazujemo totalni kolaps privrede..., ćemo vidjeti propast trgovinskog sektora na malo, zatim propast komercijalnih nekretnina, itd. doživjećemo najveću depresiju ikada, puno težu od takozvane 1930-tih godina. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Registrirani korisnik
|
Citat:
Celente: Upravo smo objavili našu prognozu za 2009. Predskazujemo totalni kolaps privrede..., ćemo vidjeti propast trgovinskog sektora na malo, zatim propast komercijalnih nekretnina, itd. doživjećemo najveću depresiju ikada, puno težu od takozvane 1930-tih godina. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Registrirani korisnik
|
Podebljao sam ti jedan od razloga.., a između ostalog siguran sam da se moglo naći riješenje na nivou univerziteta ali se nije imalo želje..
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 25.05.2006.
Poruka: 186
|
Svoje misljenje sam napisao na temi "bez cenzure", ali cu ga i ponoviti.
Iako nas studenata efbl-a ima odredjen broj na ovom forumu, ne znam koliko je pametno ovde ljude zamarati sa problemima u nasem dvoristu mada nije zgoreg da se zna jer ipak je i veoma znacajan broj ljudi posjecivalo forum efbl-a kao znacajan izvor informacija i podataka. Forum je ugasen jer je konacno proradila 'nova politika fakulteta' na celu sa novim rukovodstvom koje je povuklo jako jako lose poteze i znacajno srozali kredibilitet fakulteta. Pouzdano znam od ranije da je bilo prijedloga za ukidanje foruma ali entuzijazmom pojedinih zaposlenih na fakultetu koji shvataju znacaj istog je forum opstao,ali evo ne dugo. Daju se otkazi, pripremaju novi otkazi bez ikakvih obrazlozenja i stvara se fakultetska elita od par profesora koji su svoje "uspjehe" kalili na raznim pozicijama u Vladi i svojim postupcima pokazali kakvi su i koliko posteni. Zna se to sve. Oni ne shvataju sta je forum, oni ne shvataju da je to isto kao i onaj bife na fakultetu, kao i onaj hodnik na faxu na kojem se studenti okupljaju i pricaju. Suvise su ogrezli u svojim losim postupcima da bi to shvatili. Jedan dio ih to shvata ali cini se da ne zele da citaju lose o sebi. Ustvari ako cu biti iskren, ja licno te ljude smatram stetocinama najgore vrste. Dosta toga se promijenilo na faxu ovim posljednjim postupcima. Dali su otkaz najpostenijem profesoru u istoriji fakulteta koji je najvise radnih sati proveo od njih svih zajedno na fakultetu. Covjek je bio stalno prisutan i otvoren za studente. O njegovom strogom kriterijumu mozemo diskutovati, ali to definitivno nije razlog da se otjera sa fakulteta. Nadam se da ste culi sta je profesor Kravarusic izgovorio dekanu i ako je pola od toga istina meni je bar malo drago. Umjesto da se dovode novi i jaki profesorski kadar koji ce jos vise dici kredibilitet fakulteta oni tjeraju one sto su dobri. Cuo sam da se suskaju jos neki otkazi. Ma uostalom, poslani su jasni signali gdje se zeli pozicionirati jedan nekada veoma respektabilan drzavni fakultet zvani EFBL: zeli se oslabiti kako bi se ojacali privatni fakulteti ekonomske struke na kojima (ovo znam) je zabranjeno studenta oboriti vise puta jer placa finu cifru za svoje obrazovanje, a i kadar na privatnim fakultetima se ne moze mjeriti sa kadrom na drzavnim fakultetima od asistenata do profesora. Premijer se slika kako kopa temelje na novim fakultetima i kako daje pozitivne izjave o njima. Ok, slazem se sa tim,ali pitate li se kad ce se obnoviti npr. Elektro fakultet u Banjaluci koji ima profesore na svjetskom nivou i ciji studenti bez vecih problema mogu naci posao u nekim stranim zemljama? Sta je sa Masinskim fakultetom, sta je sa Medicinskim? Tamo su uslovi ocajni. A priliv nas ekonomista je ogroman i bice nas sve vise na trzistu rada, a koliko mladih ljudi koji su zavrsili bilo koji fax ekonomske struke znate da su stvarno strucni i da znaju ono sto zele??? Kvantitet ogroman, a kvalitet nula. Zato nam je ekonomija i takva kakva jeste. Nije to slucajno, zasluzili smo ovo kako zivimo jer ne mozemo i necemo bolje, jer je strategija za obrazovanje jedna velika nula sa tendencijom da ode u debeli minus. I sta cete imati za par godina, imacete gomilu dipl.ecc na trzistu koji kad naidju na ozbiljniju prepreku na poslu nece znati da je rijese jer se nisu imali gdje kaliti jer neko rece: „Put bez prepreka ne vodi nikuda” Sve je to veoma povezano. Losim obrazovnim sistemom i losim postupcima sistematski upropastavaju buducnost i ekonomiju u ovoj drzavi. Pozdrav !!!
|
![]() |
| Opcije na temi | |
|
|