![]() |
||
| |
|
|
#21 | |
|
Registrirani korisnik
Član od: 17.07.2006.
Poruka: 7
|
Citat:
A i dalje im ostaje 480 M kuna dugoročnih obaveza. Osim toga, uz takvo stanje tvrtke, to da dio tvrtki jako potrebne love ide vlasniku u džep nikako ne uljeva povjerenje. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 28.11.2005.
Poruka: 4.652
|
Ako im treba kapital nek si nađu strateškog partnera koji će uložiti u njih, a kasnije kad/ako stanu na noge nek idu na ipo. Zašto da mirovinci sad plaćaju skupo, ako će na burzi moći kupiti jeftinije nek će to biti na ipo-u? Nadam se da mirovinci imaju nekaj u glavi i da neće "opet" nekome pogodovati na račun nas koji uplaćujemo u te fondove. Pogledaj što piše Small fish i sve će ti biti jasno. Ako ću kupovati, onda će to biti na burzi po 1/2 cijene u ipo-u
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 25.12.2004.
Poruka: 529
|
Ja sam već kod IPO Atlantica rekao da se masa fond managera ponaša kao dio krda. Svi upisuju, ajmo i mi. Šta se kupuje? Ma nije važno, vidiš da je navala!
U Atlanticu su im tata i sin uvalili navlakušu kapitalnih razmjera. Napunili svoje džepove prodajući poslovanje (maglu) u sljedećih 10 godina. Jel čime tata i sin garantiraju da će se njihove projekcije ostvariti? Naravno da ne! Zašto nisu dali po fer cijeni, cca 600 kuna? A zašto bi, pa tu su vrli fond manageri i lakomisleni hrvatski građani. Zar je Veterina bolji primjer? Barr prodaje 100% firme koja mu stvara sve veće probleme, ne može naći strateškog kupca, ali zato su tu naši fondovi koji gutaju svako gov.o, važno da je celofan dobar. Ponašanje fond managera je katastrofalno i krajnje je vrijeme da i njih netko pozove na red! |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 28.11.2005.
Poruka: 4.652
|
Slažem se s ovim djelom, ali fond managere mirovinskih fondova jer tu očeš nečeš moraš plačati a i od toga ti ovisi mirovina. Mislim da je Hanfa več pokrenula neke pravilnike, nisam ih baš čitao pa neznam puno o njima.
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Korisnik sa sjekiricom
Član od: 03.04.2006.
Prebivalište: My banking account
Poruka: 2.347
|
Brisati...
|
|
|
#26 | |
|
Korisnik sa sjekiricom
|
...
Citat:
|
|
|
|
#27 |
|
guru
Član od: 20.09.2006.
Poruka: 119
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 06.03.2006.
Poruka: 88
|
Kako i koliko se ljudi opekoše na ATGR, nisam presiguran da će ovo biti 'Ples sa zvijezdama'... osim toga, 'Optima' će do 2010. poslovati s gubitkom (notorna činjenica objavljena u medijima), pa mislim da nikakvo pumpanje ovdje neće imati većeg uspjeha.
Zaljučak: izbjeći, ignorirati, osim ako se baš ne može! Sorry, ljudi, ali činjenice su činjenice. ![]() Pozdraf! |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Korisnik sa sjekiricom
|
Citat:
Optima je drugi operater u Hrvatskoj trenutacno, no sretni vlasnici dionice imat ce iskljucivo dugove i nista vise. Po tom pitanju ova dionica nije daleko od Zdenke jer osim dugova postoji jos samo prica o "buducnosti" i nista vise.
|
|
|
|
#30 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 06.06.2006.
Prebivalište: zagreb
Poruka: 2.001
|
po meni zdenka je ipak bolja dionica od optime, jer ako ništa drugo, barem je prepoznata u narodu kao uspješan brend (koji to više nije). za optimu sumnjam da ima ikakvih šansi, osim ako ih netko izvana ne kupi. to im je jedina šansa za opstanak.
|
![]() |
| Opcije na temi | |
|
|