Moj Novac -> Financijski portal

Aktivne teme Svi forumi Registracija

Povratak   Moj Novac -> Forumi > Investiranje > Investicijski fondovi
Registracija Upute Članovi Kalendar Označi forume pročitanim

Sponzori foruma
Odgovor

Opcije na temi
Old 12.12.2005., 10:14   #11
znalac
Registrirani korisnik

Član od: 22.11.2004.
Poruka: 909
Default Odgovor na: Aureus Equity - otvoreni investicijski fond

Ono sto sam ja nacuo njima nije vise bitan osobni prinos vec ce sve napraviti da povecaju vrijednos udjela u fondu.
Oni osobno imaju nekoliko stotina miliona kuna i ne zanima ih zarada na nekakvom prebacivanju dionica u fond.
Njih prvenstveno zanima postati najuspjesniji i najveci fond i nakon toga izlistati dionice drustva za upravljanje i kroz to ostvariti zaradu, a da bi to napravili moraju osigurati najvece prinose na trzistu.

Vezano za sukob interesa sto su prisutni kao pojedinci u pojedinim dionicama zajedno sa fondom je po meni opravdano. Pogledaj svedske fondove koji imaju iste vlasnike prvo dode jedan koji je kao rizicniji i pokupi vrhnje. Onda dode ozbiljnija situacija i tada dolazi drugi u istom vlasnistvu i kupuje dionice od prvoga i onda treci i tako dalje. Slicno je i sa KD-om i svim ostalim drustvima za upravljanje.
znalac is offline   Reply With Quote
Old 12.12.2005., 10:47   #12
putnik
Registrirani korisnik

putnik's Avatar

Član od: 24.11.2003.
Poruka: 784

Pa decki su malo tajanstveni, nema ih ni na to-one, medjutim poceli su se pojavljivati u top 10 odredjenih drustava.
Ja bi im i uplatio koju kunu, iako im naknade nisu male no rezultat bi morao zasjeniti i iliriku i viktoriji i rba.

p.s. mozda dobim popust za besplatnu reklamu
putnik is offline   Reply With Quote
Old 12.12.2005., 11:02   #13
svibor
Registrirani korisnik

Član od: 05.12.2003.
Poruka: 258

Citat:
znalac
Ono sto sam ja nacuo njima nije vise bitan osobni prinos vec ce sve napraviti da povecaju vrijednos udjela u fondu.
Oni osobno imaju nekoliko stotina miliona kuna i ne zanima ih zarada na nekakvom prebacivanju dionica u fond.
Njih prvenstveno zanima postati najuspjesniji i najveci fond i nakon toga izlistati dionice drustva za upravljanje i kroz to ostvariti zaradu, a da bi to napravili moraju osigurati najvece prinose na trzistu.

Vezano za sukob interesa sto su prisutni kao pojedinci u pojedinim dionicama zajedno sa fondom je po meni opravdano. Pogledaj svedske fondove koji imaju iste vlasnike prvo dode jedan koji je kao rizicniji i pokupi vrhnje. Onda dode ozbiljnija situacija i tada dolazi drugi u istom vlasnistvu i kupuje dionice od prvoga i onda treci i tako dalje. Slicno je i sa KD-om i svim ostalim drustvima za upravljanje.
ma slažem se sa tobom oni su čistim altruizmom došli do tolikih para!!!
a ono što sam ja načuo da su torbari ili su to barem bili, a to i nije neko pohvalno zanimanje
svibor is offline   Reply With Quote
Old 12.12.2005., 11:23   #14
milken
Registrirani korisnik

milken's Avatar

Član od: 19.02.2003.
Poruka: 1.104

ja bi jedino njima dao da mi upravljaju sa lovom. likovi su legende i nisu foliranti.

ostali fond menageri, uz izuzetak časnih pojedinaca ne može ni dvije ovce nacrtane na papiru čuvati.

a ilirika i kd nisu vrijedni spomena.
Old 12.12.2005., 11:28   #15
ericson
Registrirani korisnik

Član od: 09.10.2002.
Poruka: 395

Citat:
svibor
ma slažem se sa tobom oni su čistim altruizmom došli do tolikih para!!!
a ono što sam ja načuo da su torbari ili su to barem bili, a to i nije neko pohvalno zanimanje
Bas zanimljivo.Ako imas neki dokaz da su bili torbari ,onda bih zelio da to i objavis.Sigurno ja ne bih ulozio u takav fond.Bas sam malo kopao po netu i pronasao sam Purka u Prospektu ERNT-a,sa znacajnom kolicinom dionica.Skupa sa Galincem i Antonicem je osnovao Udrugu malih dionicara.Cini mi se da bi njegov profil trebao biti bitno drugaciji od torbara.
ericson is offline   Reply With Quote
Old 12.12.2005., 14:04   #16
clusmas
Registrirani korisnik

clusmas's Avatar

Član od: 21.09.2002.
Poruka: 3.636
Priloga na blogu: 5

Najlakše je optužiti. Ne znam zašto se uopće uzbuđivati zbog takvih optužbi. Ljudi su uspjeli, pobijedili, napravili nešto od života i to je to. Zanimljivo je da nitko ne traži neke druge, relevantnije podatke o fondu, samo sipaju crnilo i to neosnovano.

Što je najgore, ljudi su pokazali znanje i to bi trebala biti najveća referenca, ali ne, traži se uvijek nešto više što nema veze s vezom. Prestrašno!
Old 12.12.2005., 14:08   #17
Shogun
Registrirani korisnik

Shogun's Avatar

Član od: 03.01.2005.
Poruka: 5.755

znalac i ericson, čini mi se da ste vi ulagači u fudamente sa dobrim poznavanjem tržišta regije, jesteli možda razmislili da osnujete fond kao ova dva velika ulagača koja svakom investitoru mogu biti primjer.

Slažem se sa sviborom, treba pratiti kako igraju.
Shogun is offline   Reply With Quote
Old 12.12.2005., 14:10   #18
Monk
u vodi

Monk's Avatar

Član od: 08.03.2004.
Prebivalište: Šuma Striborova
Poruka: 3.511

Citat:
clusmas
Najlakše je optužiti. Ne znam zašto se uopće uzbuđivati zbog takvih optužbi. Ljudi su uspjeli, pobijedili, napravili nešto od života i to je to. Zanimljivo je da nitko ne traži neke druge, relevantnije podatke o fondu, samo sipaju crnilo i to neosnovano.

Što je najgore, ljudi su pokazali znanje i to bi trebala biti najveća referenca, ali ne, traži se uvijek nešto više što nema veze s vezom. Prestrašno!
Pa što se čudiš?
I sam znaš u kakvom društvu živimo.
Oprostit će ti sve osim uspjeha.
Svaka čast dečkima, i Floričiću i Purku, napravili su veliki podvig u životu (što se burze tiče).

Zadnja izmjena: Monk. 12.12.2005. u 14:11 Razlog: tak
Monk is offline   Reply With Quote
Old 12.12.2005., 14:17   #19
milken
Registrirani korisnik

milken's Avatar

Član od: 19.02.2003.
Poruka: 1.104

može prognoza koliki će im prinos biti u 1 godini.

ja mislim između 30 -40 % . moraju prebaciti kd i iliriku.

mislim da treba imati muda pa se igrati sa 100 milja na našem tržištu svoje love a ne tuđe.

svaka čast.
Old 12.12.2005., 15:10   #20
Heineken
Registrirani korisnik

Član od: 06.11.2003.
Poruka: 152

Zna li tko kako i gdje se može kupiti udjeli u tom fondu?
Heineken is offline   Reply With Quote
Odgovor

Opcije na temi

Pravila