![]() |
||
| |
|
|
#1 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 10.10.2004.
Poruka: 1.377
|
Floki osniva investicijski fond:
Odobren rad društvu za upravljanje investicijskim fondovima Aureus Invest; do kraja godine pokreću otvoreni dionički fond usmjeren na domaće te susjedna regionalna tržišta kapitala Komisija za vrijednosne papire Republike Hrvatske dala je odobrenje za rad novom društvu za osnivanje i upravljanje investicijskim fondovima Aureus Invest d.o.o. iz Pule, osnovano kapitalom domaćih fizičkih osoba. Upravu društva čine Kristijan Floričić i Miroslav Jeličić – Purko, a društvo ima namjeru do kraja godine pokrenuti otvoreni dionički fond čiji će fokus ulaganja biti uglavnom usmjeren na domaće tržište kapitala i susjedna regionalna tržišta sa prostora jugoistočne Europe. Na tim bi tržištima (očekuju da će u sljedećih nekoliko godina značajno rasti) fond investitorima trebao osigurati kvalitetan prinos. Komisija je donijela i rješenje kojim se društvu za upravljanje investicijskim fondovima SL-Invest d.o.o. iz Zagreba, odobrava upravljanje Slavonskim zatvorenim investicijskim fondom. Društvu SL-Invest, Komisija je odobrila i izmjene i dopune statuta te je donijela rješenje o izboru nove depozitne banke fonda. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Registrirani korisnik
Član od: 22.11.2004.
Poruka: 909
|
Citat:
Samo kada bi jos otkrili na koja jugoistocna trzista i koje dionice na tim trzistima su snimili. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Registrirani korisnik
Član od: 03.01.2005.
Poruka: 5.755
|
Citat:
Baš me zanima koliki prinos očekuju, možda stavim 10% unutra. Neće li biti sukob interesa obzirom da je Floki u nekim dionicama sa jačim paketima, uostalom i i jugoistočnije? Držim fige dečki! P.S. Možda je Snješka mislila na njega i ADRS? Treba keša za početak. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Registrirani korisnik
|
Citat:
Daj nam otkri u kojim je to dionicama jugoistocnije. Vjerovatno je tamo i Jelcic jer obzirom na iskustvo i uspjeh on prati njega. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 23.12.2004.
Poruka: 197
|
Što je s prospektom fonda ? Dečki su se očito na vrijeme registrirali, možda ih mirovinci uzmu za fond managere. Još kad bi Air Jordan dobio neku garanciju da ovdje nema dijeljenja rizika već se ostvaruju samo prinosi. A tek da ne govorimo o vremenskoj vrijednosti novca za 8 god. Volio bih čuti šta dečki misle o tome.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 24.11.2003.
Poruka: 784
|
ZAGREB - Komisija za vrijednosne papire odobrila je rad 21. po redu društvu za upravljanje investicijskim fondovima pod imenom Jadran Invest.
Osnivači društva su Berislav Martić i Darije Vladimir Josić, bivši djelatnici Micro grupe. Također, pulskom društvu za upravljanje investicijskim fondovima Aureus Invest, koji su u srpnju osnovali investitori Kristijan Floričić i Miroslav Jeličić Purko, odobreno je pokretanje investicijskog fonda Aureus Equity. www.business.hr Postaje sve zanimljivije na trzistu fondova iako se meni cini da ih je i sada vec previse. Jadran Invest ce ulagati pretezno u nekretnine no vjerojatno ce dio ici u dionice, a Aureus ce valjda u brodare, koei, nelikvidne,regiju... Bas me zanima kako ce se "mali igrači" snaci u fondovskoj industriji i sretno im! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 05.12.2003.
Poruka: 258
|
Naziv fonda Aureus Equity - otvoreni investicijski fond
Dozvola izdana 27.10.2005 Društvo koje upravlja fondom Tvrtka AUREUS INVEST d.o.o. Adresa i komunikacija Tvrtka AUREUS INVEST d.o.o. MB 1954318 MBS 040214569 Dozvola izdana 07.07.2005 Tem. kapital [kn] 1.000.000 Uprava KRISTIJAN FLORIČIĆ Miroslav Jeličić-Purko Prvih 10 FNVC-R-A FILIPOVIĆ MARIJAN HRIB, HRVATSKA Skrbnički račun: HPB D.D./KD INVESTMENTS - VICTORIA FOND ZAGREB, HRVATSKA LUKA RIJEKA D.D. RIJEKA, HRVATSKA FLORIČIĆ KRISTIJAN PREMANTURA, HRVATSKA Skrbnički račun: HPB D.D./AUREUS INVEST - AUREUS EQUITY OIF ZAGREB, HRVATSKA Skrbnički račun: HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA MITROVIĆ MILIVOJ ZAGREB, HRVATSKA KEGLEVIĆ DAMIR ZAGREB, HRVATSKA KOSANOVIĆ BOSILJKA ZAGREB, HRVATSKA PIPIĆ KOSANOVIĆ MARTA ZAGREB, HRVATSKA Mislim daje i Purko nedavno bio u prvih 10. Ovo je očiti primjer sukoba interesa i nije nimalo profesionalno!!!! ima tko kakav komentar? Nebi me čudilo da će fond imati visoki prinos u početku jer ulaze u slabo likvidne dionica koje se mogu lagano napumpati |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registrirani korisnik
|
Svibore naci ces jako malo podcijenjenih dionica u kojima Jelicic i Purko nisu prisutni, a obzirom da vecina imovine fonda najvjerovatnije treba biti ulozena u HR normalno da ce se sudarati sa interesima i po meni je to dobro da se vidi za razliku od drugih koji upravljaju imovinom fondova pa se skrivaju iza raznih imena u vlasnistvu.
Vezano za prinose uvjeren sam da ce oni dugorocno ostvarivati znatno vece prinose od drugih fondova. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 05.12.2003.
Poruka: 258
|
da ali kako riješiti problem sukoba interesa, tko će prvo kupovati oni ili fond, te tko će prvo prodavati oni ili fond!!!
najbolje riješenje je da svoje novce stave u fond!!! i da ne trguju osobno, neki fond manageri su to tako riješili i mislim da je to korektno |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 23.09.2002.
Poruka: 1.551
|
Vjerojatno se radi o inicijalnom punjenju fonda za početak rada.
Mislim da nema bojazni, niti bilo kakvih teorija zavjere. Sve je to u granicama normalnog i uobičajenog. |
|
|
|
![]() |
| Opcije na temi | |
|
|