Moj Novac -> Financijski portal

Aktivne teme Svi forumi Registracija

Povratak   Moj Novac -> Forumi > Investiranje > Investicijski fondovi
Registracija Upute Članovi Kalendar Označi forume pročitanim

Sponzori foruma
Odgovor

Opcije na temi
Old 14.07.2005., 17:10   #1
ides
Registrirani korisnik

ides's Avatar

Član od: 10.10.2004.
Poruka: 1.377
Default Odgovor na: Investicijski fondovi

Floki osniva investicijski fond:

Odobren rad društvu za upravljanje investicijskim fondovima Aureus Invest; do kraja godine pokreću otvoreni dionički fond usmjeren na domaće te susjedna regionalna tržišta kapitala

Komisija za vrijednosne papire Republike Hrvatske dala je odobrenje za rad novom društvu za osnivanje i upravljanje investicijskim fondovima Aureus Invest d.o.o. iz Pule, osnovano kapitalom domaćih fizičkih osoba. Upravu društva čine Kristijan Floričić i Miroslav Jeličić – Purko, a društvo ima namjeru do kraja godine pokrenuti otvoreni dionički fond čiji će fokus ulaganja biti uglavnom usmjeren na domaće tržište kapitala i susjedna regionalna tržišta sa prostora jugoistočne Europe. Na tim bi tržištima (očekuju da će u sljedećih nekoliko godina značajno rasti) fond investitorima trebao osigurati kvalitetan prinos.
Komisija je donijela i rješenje kojim se društvu za upravljanje investicijskim fondovima SL-Invest d.o.o. iz Zagreba, odobrava upravljanje Slavonskim zatvorenim investicijskim fondom. Društvu SL-Invest, Komisija je odobrila i izmjene i dopune statuta te je donijela rješenje o izboru nove depozitne banke fonda.
ides is offline   Reply With Quote
Old 14.07.2005., 21:56   #2
znalac
Registrirani korisnik

Član od: 22.11.2004.
Poruka: 909

Citat:
ides
Floki osniva investicijski fond:

Odobren rad društvu za upravljanje investicijskim fondovima Aureus Invest; do kraja godine pokreću otvoreni dionički fond usmjeren na domaće te susjedna regionalna tržišta kapitala

Komisija za vrijednosne papire Republike Hrvatske dala je odobrenje za rad novom društvu za osnivanje i upravljanje investicijskim fondovima Aureus Invest d.o.o. iz Pule, osnovano kapitalom domaćih fizičkih osoba. Upravu društva čine Kristijan Floričić i Miroslav Jeličić – Purko, a društvo ima namjeru do kraja godine pokrenuti otvoreni dionički fond čiji će fokus ulaganja biti uglavnom usmjeren na domaće tržište kapitala i susjedna regionalna tržišta sa prostora jugoistočne Europe. Na tim bi tržištima (očekuju da će u sljedećih nekoliko godina značajno rasti) fond investitorima trebao osigurati kvalitetan prinos.
Buduci da sam imao cast upoznati obojicu osobnog sam misljenja da je Miroslav Jelcic jos bolji investitor od flokija i to bi moralo uspijeti.
Samo kada bi jos otkrili na koja jugoistocna trzista i koje dionice na tim trzistima su snimili.
znalac is offline   Reply With Quote
Old 15.07.2005., 00:54   #3
Shogun
Registrirani korisnik

Shogun's Avatar

Član od: 03.01.2005.
Poruka: 5.755

Citat:
znalac
Buduci da sam imao cast upoznati obojicu osobnog sam misljenja da je Miroslav Jelcic jos bolji investitor od flokija i to bi moralo uspijeti.
Samo kada bi jos otkrili na koja jugoistocna trzista i koje dionice na tim trzistima su snimili.
Znalac da ti nisi jedan od njih dvojice?
Baš me zanima koliki prinos očekuju, možda stavim 10% unutra. Neće li biti sukob interesa obzirom da je Floki u nekim dionicama sa jačim paketima, uostalom i i jugoistočnije?
Držim fige dečki!
P.S. Možda je Snješka mislila na njega i ADRS? Treba keša za početak.
Shogun is offline   Reply With Quote
Old 15.07.2005., 03:19   #4
znalac
Registrirani korisnik

Citat:
Shogun
Znalac da ti nisi jedan od njih dvojice?
Baš me zanima koliki prinos očekuju, možda stavim 10% unutra. Neće li biti sukob interesa obzirom da je Floki u nekim dionicama sa jačim paketima, uostalom i i jugoistočnije?
Držim fige dečki!
P.S. Možda je Snješka mislila na njega i ADRS? Treba keša za početak.
Volio bih da jesam.
Daj nam otkri u kojim je to dionicama jugoistocnije. Vjerovatno je tamo i Jelcic jer obzirom na iskustvo i uspjeh on prati njega.
Old 15.07.2005., 09:05   #5
hustler
Registrirani korisnik

hustler's Avatar

Član od: 23.12.2004.
Poruka: 197

Što je s prospektom fonda ? Dečki su se očito na vrijeme registrirali, možda ih mirovinci uzmu za fond managere. Još kad bi Air Jordan dobio neku garanciju da ovdje nema dijeljenja rizika već se ostvaruju samo prinosi. A tek da ne govorimo o vremenskoj vrijednosti novca za 8 god. Volio bih čuti šta dečki misle o tome.
hustler is offline   Reply With Quote
Old 02.11.2005., 23:57   #6
putnik
Registrirani korisnik

putnik's Avatar

Član od: 24.11.2003.
Poruka: 784

ZAGREB - Komisija za vrijednosne papire odobrila je rad 21. po redu društvu za upravljanje investicijskim fondovima pod imenom Jadran Invest.

Osnivači društva su Berislav Martić i Darije Vladimir Josić, bivši djelatnici Micro grupe. Također, pulskom društvu za upravljanje investicijskim fondovima Aureus Invest, koji su u srpnju osnovali investitori Kristijan Floričić i Miroslav Jeličić Purko, odobreno je pokretanje investicijskog fonda Aureus Equity.

www.business.hr

Postaje sve zanimljivije na trzistu fondova iako se meni cini da ih je i sada vec previse.
Jadran Invest ce ulagati pretezno u nekretnine no vjerojatno ce dio ici u dionice, a Aureus ce valjda u brodare, koei, nelikvidne,regiju...
Bas me zanima kako ce se "mali igrači" snaci u fondovskoj industriji i sretno im!
putnik is offline   Reply With Quote
Old 12.12.2005., 09:33   #7
svibor
Registrirani korisnik

Član od: 05.12.2003.
Poruka: 258
Default Aureus Equity

Naziv fonda Aureus Equity - otvoreni investicijski fond
Dozvola izdana 27.10.2005

Društvo koje upravlja fondom
Tvrtka AUREUS INVEST d.o.o.
Adresa i komunikacija

Tvrtka AUREUS INVEST d.o.o.
MB 1954318
MBS 040214569
Dozvola izdana 07.07.2005
Tem. kapital [kn] 1.000.000
Uprava
KRISTIJAN FLORIČIĆ
Miroslav Jeličić-Purko

Prvih 10 FNVC-R-A
FILIPOVIĆ MARIJAN HRIB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KD INVESTMENTS - VICTORIA FOND ZAGREB, HRVATSKA
LUKA RIJEKA D.D. RIJEKA, HRVATSKA
FLORIČIĆ KRISTIJAN PREMANTURA, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./AUREUS INVEST - AUREUS EQUITY OIF ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:

HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA
MITROVIĆ MILIVOJ ZAGREB, HRVATSKA
KEGLEVIĆ DAMIR ZAGREB, HRVATSKA
KOSANOVIĆ BOSILJKA ZAGREB, HRVATSKA
PIPIĆ KOSANOVIĆ MARTA ZAGREB, HRVATSKA

Mislim daje i Purko nedavno bio u prvih 10.

Ovo je očiti primjer sukoba interesa i nije nimalo profesionalno!!!!

ima tko kakav komentar?

Nebi me čudilo da će fond imati visoki prinos u početku jer ulaze u slabo likvidne dionica koje se mogu lagano napumpati
svibor is offline   Reply With Quote
Old 12.12.2005., 09:54   #8
znalac
Registrirani korisnik

Default Odgovor na: Aureus Equity - otvoreni investicijski fond

Svibore naci ces jako malo podcijenjenih dionica u kojima Jelicic i Purko nisu prisutni, a obzirom da vecina imovine fonda najvjerovatnije treba biti ulozena u HR normalno da ce se sudarati sa interesima i po meni je to dobro da se vidi za razliku od drugih koji upravljaju imovinom fondova pa se skrivaju iza raznih imena u vlasnistvu.

Vezano za prinose uvjeren sam da ce oni dugorocno ostvarivati znatno vece prinose od drugih fondova.
Old 12.12.2005., 09:58   #9
svibor
Registrirani korisnik

Član od: 05.12.2003.
Poruka: 258

da ali kako riješiti problem sukoba interesa, tko će prvo kupovati oni ili fond, te tko će prvo prodavati oni ili fond!!!

najbolje riješenje je da svoje novce stave u fond!!! i da ne trguju osobno, neki fond manageri su to tako riješili i mislim da je to korektno
svibor is offline   Reply With Quote
Old 12.12.2005., 10:03   #10
Rmpalija
Registrirani korisnik

Član od: 23.09.2002.
Poruka: 1.551

Vjerojatno se radi o inicijalnom punjenju fonda za početak rada.

Mislim da nema bojazni, niti bilo kakvih teorija zavjere.

Sve je to u granicama normalnog i uobičajenog.
Rmpalija is offline   Reply With Quote
Odgovor

Opcije na temi

Pravila