![]() |
... | |
| |
|
|
#5941 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 26.09.2006.
Prebivalište: B.Luka
Poruka: 2.189
|
Revalorizaciju u bilansu stanja ne možeš direktno proknjižiti kao dobit, već je knjižiš kao revalorizacione rezerve u sklopu kapitala (a ne neraspoređeni dobitak ranijih godina)...
Pa prema tome iz revalorizacionih rezervi ne možeš napraviti novu emisiju, niti dati dividendu..., već samo po zakonskim odredbama (ako te primoravaju), prenositi te revalorizacione rezerve (ukidanjem u korist neraspoređene dobiti ranijih godina) u narednim godinama u visini godišnje amortizacije i to je to.... Nisam puno razgledao nove šeme bilansa uspjeha, ali sam primjetio da imaju efekte procjene vrijednosti u stvarnim rezultatima..., ali mislim da ne ulaze u poresku osnovicu, jer i sam znaš da preduzeće može imati po stvarnom bilansu gubitak, a po poreskom dobitak pa mora platiti porez, jer se neke stavke u bilansu ne tretiraju, neke tretiraju, a neke samo djelimično poreski tretiraju... (primjer su ti troškovi reprezentacije od koji je samo 1/3 oslobođena poreske osnovice, ako sam dobro zapamtio). |
|
|
|
|
|
#5942 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 03.12.2008.
Poruka: 63
|
pa izgleda mi najbolje da prodam ovo sto imam akcija dok jos mogu....jer ce sutra biti kasno...danas imam od njih za cigara a sutra cini mi se necu imati ni za sibice
|
|
|
|
|
|
#5943 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 26.09.2006.
Prebivalište: B.Luka
Poruka: 2.189
|
Po onom što sam vidio u RI 2009, ne piše se dobro....
|
|
|
|
|
|
#5944 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 23.02.2009.
Poruka: 66
|
Ha,ha ode nama nas RNAF na 0.099 !!! He,he a svaki dan u novinama pisu kako milione zaradjuju,izvoze....pravo kaze tobra da jos malo pa ni kutiju cigara neces moci kupiti!!! eh drzavo....
|
|
|
|
|
|
#5945 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 25.04.2010.
Poruka: 8
|
U obilasku Rafinerije nafte Brod danas su učestvovali i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić, ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović, ministar saobraćaja BiH Rudo Vidović, ministar privrede BiH Mladen Zirojević, ministar industrije, energetike i rudarstva RS Slobodan Puhalac i predstavnici “Optima grupe”.
http://www.capital.ba/omoguciti-rafi...ske-standarde/ |
|
|
|
|
|
#5946 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 01.12.2005.
Prebivalište: Maribor
Poruka: 211