![]() |
... | |
| |
|
|
#101 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 13.11.2006.
Poruka: 790
|
Savjet Ministara BiH je donio odluku o produzenju vazenja odluke o prodaji goriva losijeg kvaliteta do kraja 2007 godine.
Ovo je dobra vijest... |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Registrirani korisnik
|
VIJEĆE MINISTARA BiH PRODUŽILO DO 31. 12. 2007. VAŽENJE ODLUKE O KVALITETU TEČNIH NAFTNIH GORIVA Ispis
utorak, 16.01.2007 Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je produžilo do 31. decembra 2007. godine važenje Odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva.Zaduženo je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa da do sljedeće ... ... sjednice Vijeća ministara BiH, koja bi se trebala održati 30. januara, pripremi prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva u skladu sa inicijativom Vlade Republike Srpske, mišljenjem Vlade FBiH i na osnovu usaglašenih stavova Radne grupe za usaglašavanje teksta prijedloga Odluke o izmjenama Odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva, čiji je izvještaj Vijeće ministara BiH razmatralo na današnjoj sjednici. Vijeće ministara BiH podržalo je prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice da se 27. januar 2007. godine – Dan sjećanja na holokaust obilježi u Bosni i Hercegovini. Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog osnova za zaključivanje kreditnog sporazuma-Projekt unapređenja ruralnog poduzetništva između BiH i OPEC fonda za međunarodni razvoj. Ministarstvo finansija i trezora uputit će Prijedlog osnova Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za potpisnika je predložen ministar finansija i trezora. Cilj projekta je unapređenje održivosti ruralnih preduzeća u Federaciji BiH uz stvaranje uvjeta za zapošljavanje u projektnoj oblasti. Iznos kredita je 5,95 miliona američkih dolara s rokom vraćanja od 15 godina uz grejs period od pet godina i kamatnu stopu od 3,25 posto. |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 26.09.2006.
Prebivalište: B.Luka
Poruka: 2.189
|
Vidjecemo sta ce biti ovih dana, svi znamo da su rusi trazili 3 godine, ko ce ga znati da li su sad spremni uzeti rafineriju...?
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 25.11.2006.
Poruka: 66
|
jel se zna dal dodik ide u rusiju na potpisivanje?
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
clark gablec
Član od: 22.11.2005.
Poruka: 106
|
"Rajko Ubiparip, ministar privrede, energetike i razvoja, je ocijenio da ovakva odluka, ipak, neće ugroziti potpisivanje ugovora o prodaji Rafinerije nafte u Brodu, Rafinerije ulja u Modriči i banjalučkog "Petrola". Ubiparip kaže da će u utorak delegacija Vlade RS na čelu sa premijerom Miloradom Dodikom otputovati u Moskvu na potpisivanje ugovora sa "ovom malo problematičnom odlukom", ističući da je uvjeren da će Rusi imati razumijevanja za ovak stav imajući u vidu nastojanja pojedinih kompanija da onemoguće pokretanje Rafinerije u Brodu."
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=4586&meni=2 " |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Registrirani udjeličar
Član od: 01.10.2002.
Prebivalište: maslinik
Poruka: 2.396
|
Milorad D. je ovo s rafinerijom u Bosanskom Brodu (inače zastarjela rafinerija okružena konkurencijom) odigrao maestralno za jednog političara, dakle..riječ je o tržištu u regiji kao takvom, dakle ne o rafineriji samoj...
|
|
|
#107 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 06.11.2006.
Poruka: 1.199
|
Ama ljudi, vi mislite, da su Rusi naivni ??? Pogledajte malo njihovu ekspanziju. U zadnje 2 godine rasta cijene nafte Rusija je zatvorila preko 80% javnih dugovanja, ne znam ni sam koje su to miljarde zelembača. Pratim jih zbog obaveza na poslu a znam jih otprije. Postali su oni vehementni prema svima i nema tu ljubavi i nekih bivših simpatija kad su u pitanju novci. Ako Dodik ne može da da na 3 godine (a pitajte se zašto - INA, MOL), e onda i ne treba odlazit u Moskvu, jer beskorisno troši pare na avion. Čuvajte ovaj post, da biste ga mogli pročitat za koji tjedan ili mjesec ! Ipak, možda stvar sa Zarubežnjeft još nije pala u vodu, ali meni se čini, da je ovo postavljeno tek tako, jer je neko drugi postavio svoje uslove, koji na perfidni način spriječavaju ulaz Rusima. Ne zaboravite, i BIH i RS su jaka interesna cona EU u budućim godinama ! Sumnjam, da bi se ovo tek tako pustilo da ode.
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 26.09.2006.
Prebivalište: B.Luka
Poruka: 2.189
|
Ja sam odavno postavio pitanje sta bi sa Elvagom i Paribas bankom. Niko to nije istrazivao, ili se nije usudio...
To je neko bio placen da ode i napravi onu smijuriju... |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Registrirani korisnik
|
Jos se sjecam onog seljobera(predstavnika Elvaga) i njegovih izjava da Vlada RS samo treba da "rekne" u koju banku sredstva od milijardu KM treba da budu "uplatita".
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
eyes wide shut
Član od: 30.06.2003.
Prebivalište: Croatia
Poruka: 3.140
|
amere gledaj, postoje mnoge stvari koje mi obična raja ne znamo. I tome je tako normalno. Kad bi nam ih sve rekli odjednom, mi bi im napravili revoluciju.
Interesna zona ili ne, Dodik je dosad stvar maestralno odigrao. Komentari poput onog E. Dizdarevića prošlog tjedna u Lideru pokazuju da je ili previše plaćenih ili premalo pametnih. Uočite da ne znam pod kakvim je uvjetima prodan NIRS (sumnjam da je spomenuti novinar upućeniji), ali komentari tipa "i to ne jedno nego čak tri poduzeća" novinara kvalificiraju eventualno za vrtić za djecu s problemima u razvoju, a ne za redakciju jednih poslovnih novina (plaćeni članci neka idu u Patriot i 24sata). Moja najveća primjedba je što je ugovor tajan. Mislim da je to stavka s kojom je Dodik loše trgovao. Ako je i trgovao tako, trebao je ostaviti mogućnost da za godinu dana objelodani ugovor. Zašto? -Što je prodano, prodano je. A povjerenje u premijera vrijedi više od 300 mil. eura. A sumnje kasnije stvaraju probleme koji znaju i izaći iz tih cijena. Al, zasad je ok. Pozdrav, net
|
![]() |
| Opcije na temi | |
|
|