![]() |
||
| |
|
|
#1 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 04.05.2004.
Poruka: 15
|
Zanima me da li još neki domoći fondovi (osim Aureus US Equity-a) reklamiraju korištenje algoritamskog trgovanja, možda high frequency.
Osim toga da li netko ima spoznaje koliko fondova koristi 130/30 strategije? (130% long/30% Short) Hvala. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Registrirani korisnik
Član od: 11.12.2007.
Prebivalište: Pittsburgh
Poruka: 22
|
Citat:
Opaska na tu strategiju je , da ne mozes koristi strategiju sa 130 long jer fondovi u HR nemaju mogucnosti uzeti margin. znaci postoji samo 100% od kojega dio moze ici u long a dio u short( i to samo ako trguju vani, vecinom kupuju ETF short, i to samo vrlo vrlo vrlo rijetki fondovi iz HR.) imam i ja jedno pitanje za tebe ako mi mozes reci sta te to zanima ako vec znas za te strategije onda mozes i sam ulagati, bez HR fondova? |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 04.05.2004.
Poruka: 15
|
Nemam para za sam ulagati van (nemam baš ni za u HR).
Ta moja pitanja su usmjerena na procjenu stanja na asset management sceni u HR, a ne da imam želju ulagati u naše fondove (inače odgovor na moj prethodni thread je baš Aureus US Equity koji u OI fonda imaju napisan Russell2000 kao benchmark. Koji podbacuju). Stekao sam dojam da u časopisu BANKA nešto jako briju na taj Aureus Invest. (kod guglanja algoritamskog trgovanja iskače članak povodom prodaje Aureus-a NFD-u gdje im pjevaju hvalospjeve). Ako briješ da si hrvatski RenTech ne bi li se trebao prodati nekom respektabilnijem a ne nekom tko je fondovima u minusu promjenio ime ( i društvu) i počeo od nule? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registrirani korisnik
Član od: 11.12.2007.
Prebivalište: Pittsburgh
Poruka: 22
|
Tko ce to znat, mozda bi ih netko od globalnih i kupio da ikoga zanima HR trziste i exjuga.
tko zna mozda je NFD kupio Aureus zbog US Equity a ostale mu uvalili u paketu. Ne znam dal i oni briju da su RenTech, a i vani ti svaki polupismen programer-amater-investitor ima neki svoj algoritam za koji misli da "radi". Mozda ovaj njihov i radi. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Registrirani korisnik
Član od: 10.04.2003.
Prebivalište: Zagreb
Poruka: 724
|