Moj Novac -> Forumi

Moj Novac -> Forumi (http://www.mojnovac.net/forumi/index.php)
-   Makedonija (http://www.mojnovac.net/forumi/forumdisplay.php?f=25)
-   -   OKTA - Skopje (http://www.mojnovac.net/forumi/showthread.php?t=3569)

balkan surfer 19.04.2007. 14:02

OKTA - Skopje
 
Moze neko nesto napisati o ovoj firmi...
Znam da dobro rade i imajo dobre rezultate.Hvala

ChoChikun 19.04.2007. 14:42

Odgovor na: OKTA - SKOPJE
 
Citat:

balkan surfer
Znam da dobro rade i imajo dobre rezultate.

A što ćeš više..

MIČO 19.04.2007. 15:02

Odgovor na: OKTA - SKOPJE
 
možeš više....

više od 80 % ima (preuzeta) od Hellenic petreleum

http://www.hellenic-petroleum.gr/onl...c.aspx?mid=174

verakis 20.04.2007. 07:24

Odgovor na: OKTA - SKOPJE
 
Rezultati iz godine u godinu bolji, trenutačno preradjuju oko 1,1mio tona nafte, izgradjen naftovod od Soluna do Skoplja, kapaciteta rafinerije 2,5mio tona..., znači možete lako izračunati prihode za prošlu godinu, a na http://www.sec.gov.mk/mak/registar_o...=2&godina=2006, možete provjeriti polugodišnje rezultate;

Boli 27.04.2007. 00:58

Odgovor na: OKTA - SKOPJE
 
Najnovije vesti oko OKTA :confused:Македонија ја губи нафтената војна со Косово
Александар Момировски


26.04.2007
Приштина попушти, но Македонија ја губи нафтената војна со Косово. Властите во покраината порачуваат, конвојот цистерни што вчера влезе во Косово е последен, за нов увоз на нафта ОКТА ќе мора да произведува поквалитетни бензини.

„Ако ОКТА ги примени тие параметри кои се во регулативата, без проблем може да извезува на Косово, ОКТА беше главниот снабдувач со бензин и нафта, на Косово имаше 65% од пазарот, ние имаме увоз и од Бугарија, Хрватска, Русија, Србија“, изјави Адријатик Стољети, портпарол на косовската царина.

Косово не открива кој ќе биде новиот главен снабдувач на пазарот, се дознава дека тамошните бизнисмени деновиве на тема увоз на нафта ќе дебатираат со властите од Приштина.

ОКТА веќе се изјасни дека нема да може целосно да ги исполни новите мерки за поквалитетни бензини до 2008 година, до кога планира да го модернизира производството.

Ваквата состојба ги става во многу тешка состојба грчките газди, кои се на пат да го загубат косовскиот пазар, каде годишно продаваат повеќе од 30% од нафтата, бизнис вреден околу 200 милиони долари.

Според информациите на А1, менаџерите веќе бараат начин како да го избалансираат ударот што допрва ќе следи од нафтената блокада.

Експертите велат, дека со рампата од Косово ќе трпи и извозот на Македонија, оти нафтата е еден од неколкуте клучни производи што се извезуваат од државата.

amer 27.04.2007. 01:44

Odgovor na: OKTA - SKOPJE
 
Oktu čemo kupovati kad bude na 10.000 denara.

verakis 27.04.2007. 08:18

Odgovor na: OKTA - SKOPJE
 
Citat:

amer
Oktu čemo kupovati kad bude na 10.000 denara.

ako bude 10.000,00- super, ako ne, isto mi je OK;
struktura prihoda za 2006:

- proizvedeno i preradjeno 1.078.000 tona nafte
- prodaja u Mak. 730.000 tona odnosno 15% više od 2005
- prodaja u inoz. 348.000 tona ili 8% više od 2005;

- povečani poslovni prihodi u odnosu na 2005 za 27%
- povečanje neto dobiti za 37% u odnosu na 2005;

xman 27.04.2007. 10:28

Odgovor na: OKTA - SKOPJE
 
Bome fin zurick...

broker 28.04.2007. 00:52

Odgovor na: OKTA - SKOPJE
 
Компании
Окта оствари добивка од 870 милиони денари во 2006 година
Скопската рафинерија Окта ја заврши минатата година со добивка од 870,6 милиони денари или 14 милиони евра. Приходите на Окта од продажба во 2006 година изнесуваа 29,9 милијарди денари.
Окта е единствен производител на нафтени деривати во земјава и единствена компанија која има дозвола за извоз на горива.
Покрја работењето на македонскиот пазар, Окта извезува во Косово, Србија, Босна и Херцеговина и на други пазари.
Окта во минатата година извезе на Косово нафта и нафтени деривати во вредност од 260 милиони евра.
Воведувањето на новите стандарди од страна на Косово значително ќе го намали извозот на Окта на овој пазар.
Од Окта велат дека ќе инвестираат во модернизација по што ќе почне и производство на горива по најнови стандарди.
(Тотал)

verakis 02.05.2007. 14:57

Odgovor na: OKTA - SKOPJE
 
Hrvatskim Tifon koji se procjenjuje na oko 120M EUR, i koji ima 33 pumpe i ništa drugo.
OKTA ima 24 benzinskih stanica.
Vidjeti i mcap JGPK u Cnoj Gori, preko 120mil EURA. Imaju oko 30 benzinskih stanica
O vrijednosti odnosno MCAP RNAF sledeči put.


Prikaz vremena: GMT +2. U trenutku učitavanja stranice, bilo je 07:26 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.