PDA

View Full Version : Tržište voda


mich
09.09.2004., 17:35
potaknut člankom o danima piva iz rodnog mi grada otvaram novu temu oko budućnosti ovog sektora:


Dani piva najposjećeniji - umjesto piva prodavali se sokovi
srijeda, 8.9.2004 16:13


SA 150 tisuća posjetitelja u deset dana trajanja turističkogospodarske priredbe, karlovački Dani piva bili su posjećeniji nego prošlih godina, ali su ugostitelji prodali znatno manje piva i drugog alkoholnog pića, rečeno je na danas održanoj tiskovnoj konferenciji Organizacijskog odbora Dana piva.

Predsjednik Organizacijskog odbora dogradonačelnik Karlovca Vladimir Benko rekao je da je to izravni učinak Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno propisivanje nulte stope alkohola za vozače. Ceh ugostitelja Obrtničke komore Karlovačke županije organizirao je potpisivanje peticije za izmjenu odredbe zakona o nultoj stopi alkohola za vozače, koju je u deset dana potpisalo 9100 posjetitelja.

U šatoru, u kojemu je ugostiteljsku uslugu pružala gradska tvrtka "Mladost", direktor tvrtke Dragutin Mikša rekao je da je lani prodano 12 tisuća krigla piva, ove godine 7600, a s prodajom sokova bilo je obrnuto. Prošle je godine prodano četiri tisuće bočica od pola litre soka, a ove godine sedam tisuća. Prodaja gazirane i negazirane vode porasla je čak 200 posto.

Na novinarska pitanja nije li na manju potrošnju utjecala i cijena od deset kuna za pola litre piva i ne bi li ta manifestacija trebala imati simboličnu cijenu piva, Mikša je, u ime organizatora, odgovorio da je to stvar ugostitelja koji zakupljuju prostor. No, kako je rekao, siguran je da je nulta stopa alkohola bila ozbiljna smetnja većoj prodaji.

Načelnik karlovačke Policijske postaje Jadranko Makarić rekao je da je na Danima piva 2004. zabilježeno deset incidenata s 15 prekršaja, te šest kaznenih djela (krađa triju bačava piva, jednog mobitela i sl.), što je vrlo dobro stanje sigurnosti s obzirom na veliku koncentraciju ljudi.

U deset dana održano je dvadeset koncerata najpoznatijih hrvatskih estradnih zvijezda, te desetci koncerata raznih KUD-ova i folklornih ansambala.Nastupila je prohibicija, pivovare će očito ostvarivati manje profite, a voda tu uskače.
Kod nas se dakle vodom bave:
JAMNICA
PODRAVKA
COCA COLA
BADEL 1862
FRANCK
....

jesam nekog zaboravio?

Sasko
09.09.2004., 18:15
nece prohibicija dugo. uvidjeli ovi na vlasti da su dirnuli u osinjak. dobro nece odmah priznat da su zaje*ali, no do kraja godine nema vise prohibicije. garant

sasko

p.s. meni nikad ni nije pocela :)

pero43
09.09.2004., 18:15
TO su oni za 0,00 !!

Johnny
09.09.2004., 20:17
jesam nekog zaboravio?
Aquaviva (mislim da je to od Šimića), e sad ne znam dali računaš i trgovačke marke (Billa ima Clever vodu za ostale ne znam) i naravno uvozne.

Johnny
09.09.2004., 20:21
nece prohibicija dugo. uvidjeli ovi na vlasti da su dirnuli u osinjak. dobro nece odmah priznat da su zaje*ali, no do kraja godine nema vise prohibicije. garant

sasko

p.s. meni nikad ni nije pocela :)

Zakaj misliš da su za..bali?
Tebi nije ni počela kad si ti pravi muškarac, a takvi ne piju vodu, sokove...

Padobranac
10.09.2004., 08:59
Nisu se oni za..bali, nego su cuckima bacili kost: dok se svi glođu oko promila, umobolno visoke kazne za sve i svašta nitko niti ne spominje (osim Kajina, tj. IDS-a). Onda će se još ''voditi bitka'' u Saboru, Vlada će na kraju ''popustiti'', ''narod'' će ''pobijediti'', a kazne će ostati. Stari scenarij, ali uvijek pali.

branimir
12.09.2004., 22:21
Evo malo tračeva . Postoji mogučnost da Kalničke vode tjedan dana nakon otvaranja tvornice ostanu bez struje zbog duga od tri milijuna kuna (Tehnika) . Badel govori da će dug biti riješen , nadalje postoje glasine da će ih badel preprodati njemačkim ulagačima .

meg
01.10.2004., 21:30
jesam nekog zaboravio?

Jesi, ali ti nesmijem reći koga...saznati ćete uskoro!
Voda je dobar biznis. Tko misli dobiti koncesiju za korištenje izvora neka se požuri, još malo pa nestalo. ;)