PDA

View Full Version : minimalni tehnički uvjeti za d.o.o. u stanu?

gogo
23.01.2003., 07:50
znam da je ovo slabo posjećeni dio foruma, ali ebi ga tu spada.

Zanima me po kojemu zakonu, pravilniku uputstvu se propisuju minimalni tehnički uvjeti za firmu koju želim imati u svom stanu. Nailazim na različite informacije pa želim sam pročitati taj zakon (pravilnik, šta već) a ne da me birokracija šamara i iživljava se na meni.

Gledao sam po NN, ali nisam uspio proanći osim jednog starog zakona u kojemu praktički niš ne piše.

Pozdrav,
gogo

db
23.01.2003., 08:22
za svaku djelatnost radi se poseban pravilnik koji propisuje minimalne tehničke uvjete. napiši koja te djelatnst zanima pa ću pogledati mogu li naći pravilnik za nju.

gogo
23.01.2003., 09:43
ma za onu najmanje zahtjevnu

recimo posredovanje, zastupanje nekih firmi ili pruzanje marketinških usluga (radit cu preko interneta). Uglavnom bilo kaj kaj se SMIJE obavljati iz stana i za cije je poslovanje dovoljan fax i printer i internet.

Pozdrav,
gogo

Jonas
23.01.2003., 10:20
Nemaš nikakvih minimalnih tehničkih uvjeta za to što ti želiš. Od računalnih usluga, samo se za prodaju i servis računala traže tehnički uvjeti.

Riječ INTERNET ni ne postoji u nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti.

gogo
23.01.2003., 10:34
Jonas:
Nemaš nikakvih minimalnih tehničkih uvjeta za to što ti želiš. Od računalnih usluga, samo se za prodaju i servis računala traže tehnički uvjeti.

Riječ INTERNET ni ne postoji u nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti.
Si siguran? I ja sam tako mislio, ali zakon ocigledno misli drugacije i bas zato bih volio to vidjeti.

Nego zna li netko KAKVE SU KAZNE ukoliko se ja bavim zastupanjem neke firme, a NEMAM te min. tehničke uvjete? Mogu li ja poceti raditi bez toga?

Jonas
23.01.2003., 10:41
Koji zakon?

gogo
23.01.2003., 10:56
Koji zakon?
Pravilnik o minimalnim tehničkim uvjetima NN (38,1998)

čuj, ja sam se raspitao na nekoliko općina i nitko mi nije rekao da mi to ne treba nego su rekli da mora doći tročlana komisija u moj stan to pregledati, da moram platiti atest za struju i vodu! (i plin! ako ga imam) + moram imati wc, prvu pomoć, aparat za gašenje....itd. itd.

Svatko ima svoju priču i zato hoću da vidim po čemu to oni zmišljavaju ovakve zahtjeve jer u ovom pravilniku ja to NE vidim.

pozdrav,
gogo

Jonas
27.01.2003., 10:09
Gledam taj broj Narodnih novina i ne vidim pravilnik o kojem govoriš. Daj pošalji direktni link na njega.

znati_zeljnik
07.03.2004., 16:19
Gogo,

Iz iskustva mog poznanika znam da je on imao velikih problema jer nije dobio privolu svih stanara u zgradi (od njih 100 naći ce se 1 koji radi probleme).

Mozda je bolje u pocetku bolje 'izbjeci' (citaj krivotvoriti) njihove suglasnosti (kucnog savjeta) nego upustati se u takvu avanturu.

Znati_zeljnik

znam da je ovo slabo posjećeni dio foruma, ali ebi ga tu spada.

Zanima me po kojemu zakonu, pravilniku uputstvu se propisuju minimalni tehnički uvjeti za firmu koju želim imati u svom stanu. Nailazim na različite informacije pa želim sam pročitati taj zakon (pravilnik, šta već) a ne da me birokracija šamara i iživljava se na meni.

Gledao sam po NN, ali nisam uspio proanći osim jednog starog zakona u kojemu praktički niš ne piše.

Pozdrav,
gogo

pero
09.03.2004., 12:11
slucajno se bavim stanarima i ima u vlastitom stanu djelatnost. uvjete sigurno trebas kako je napisao gogo struja mozes rijesiti preko telefona nazoves firmu koja se time bavi velis im da imas toliko i toliko prikljucaka za struju za pc izracunaju napisu neki papir i uzmu lovu isto ti je i sa plinom. to onda sve ljepo skupa nosis na neki odjel ja sam konkretno u zgu-u u ilicu 45. onda ti dođe majmun iz elektre pa veli da trebas posebno brojilo za struju onda te on trazi sto kuna da bi sutio das mu 100 kn i molis boga da drugi puta na očitanje ne dođe drugi jer te oni sluzbeno moraju prijaviti pa onda taka tutnes opet sto kuna ako nemas srece. Za stanere sam siguran da ne trebas nikakve potpise ukoliko ces se baviti samo administrativnim poslovima citaj tiha djelatnost mogu te j...ak hoce ali nemaju puno manevra tu sam specijalista pa se javi ako bude problema naime bavima se upravljanje stambenmim zgradam pa te cake znam

gogo
11.03.2004., 14:04
ma ja i dalje živim u tom stanu ne pada mi na pamet prijavljivati novo brojilo i skuplju struju (pa nisam lud). Uglavnom mislim da su to čiste gluposti - ja sam to sredio i sad me baš boli. Svi samo hoće neku lovu maznut. Gadi mi se ta administracija.

Pozdrav,
gogo

INIT
11.03.2004., 14:12
Kako si to sredio - nisi pojasnio čovjeku!
Znači da ne treba niti novo brojilo, niti ateste ili što?

gogo
11.03.2004., 17:12
Kako si to sredio - nisi pojasnio čovjeku!
Znači da ne treba niti novo brojilo, niti ateste ili što?

atesti trebaju, a za brojilo ne znam. Možda i treba, ali bidići da živim u stanu, a firma je samo manji dio ne pada mi na pamet prijaviti skuplju struju. eto tolko. Inače pravne osobe imaju skuplju struju nego fizičke....