PDA

View Full Version : Imam li cilj...gdje zelim financijski biti u buducnosti?


Kaskader
16.04.2004., 12:24
Kazu pametni ljudi da covjek treba imati cilj u zivotu kako bi znao gdje ide. Jer ako nema cilj svaki put ce ga tamo odvesti - to jest NIKAMO.

Raspravljam sa prijateljima i kolegama i vecina zapravo kaze da neznaju sto u zivotu zele, gdje zele financijski biti u buducnosti, ali vecina kaze kako nisu zadovoljni sadasnjom situacijom..vecina ne radi to sto voli..itd. Mnogi kazu da cak i kada smisle sto bi htjeli da nista ne poduzmu u vezi toga.

Mislim da moramo imati cilj u zivotu, kratkorocni, sredjnorocni, dugorocno...jednom kad znamo gdje zelimo biti, moramo isplanirati put kako da do toga stignemo i onda PODUZETI odgovarajuce korake na tom putu.

Buduci da radim uskoro neku prezentaciju na nekom manadzerskom kursu i tu obradjujem ovakvu temu, dobro bi mi doslo da sto vise skupim anketa i misljenja.

Hvala

lovac
16.04.2004., 15:27
Tocno znam gdje zelim biti, tocno znam sto trebam uraditi i vec poduzimam potrebne korake.
Tocno znam gdje zelim biti, tocno MISLIM sto trebam uraditi i vec poduzimam potrebne korake.

možda bi ovo bilo bolje :)

marulic
16.04.2004., 15:42
Tocno znam gdje zelim biti, tocno MISLIM sto trebam uraditi i vec poduzimam potrebne korake.

možda bi ovo bilo bolje :)


Točno znam gdje želim biti, MISLIM da znam što trebam uraditi i poduzimam NEKE korake, ali treba staviti glavu u torbu pa krenuti oštro pa kako bude - :Hail: bude

lovac
16.04.2004., 15:47
Točno znam gdje želim biti, MISLIM da znam što trebam uraditi i poduzimam NEKE korake, ali treba staviti glavu u torbu pa krenuti oštro pa kako bude - :Hail: budealeluja :xyxthumb:

miros
03.12.2005., 16:25
Čovjek svakako treba imati cilj u životu iako taj cilj ne bi smio biti previše krut i nepromjenjiv. Postoji mišljenje da uspješna osoba brzo donosi odluke a teško ih mjenja. Ne slažem se treba ih brzo donositi a promjenu odluka diktira situacija u kojoj se zateknemo.
Kod ciljeva, života i karijere je definitivno najbitnija stvar: činiti!
Bez obzira koliko znaš, koliko želiš, ako ne učiniš ništa s tim ništa nećeš niti postići. Treba činiti, s tim se postiže da se nešto događa, zatim učimo, mjenjamo stvari (većina nas na bolje za sebe) Stavljamo sami sebe u bolju poziciju kako bismo činili još više i bolje. I ona već ofucana mudrost.:svaki put počinje prvim korakom, zato zakoračite, približite se cilju.