PDA

View Full Version : Caffe bar


Tycoon
16.02.2004., 13:27
Pozdrav! :rolleyes:
Imam u planu uzeti u najam kafic negdje na podrucju Zagreba. Kako jos nemam nikakvih iskustava vezanih uz ugostiteljstvo, svaki savjet i preporuka vezani uz otvaranje i vodenje bi mi bili od velike pomoci...Dakle, da li je bolje otvoriti kafic kao obrtnik ili kao d.o.o....Kako osigurati najbolje uvjete kod dobavljaca...I sve ostalo vezano uz ovo...HVALA!:p :p :p

Tycoon
23.02.2004., 11:02
Halo?!? Pa zar niti jedan savjet, odgovor, prijedlog...?!? A stvarno ste neki....:bang: :bang: :bang:

presvetli
23.02.2004., 14:41
A mislim da se ovdje nitko ne bavi tim biznisom, tj. znam da su se neki prestali baviti, tj. neki upravo negdje prestaju i svi prelaze pod djelatnosti vezane uz forum Investiranje.

mogut
23.02.2004., 19:38
Otvori obrt. Mislim da imaš pravo ne biti u sustavu PDV-a prve godine ( ne znam dali to vrijedi i za ugostiteljstvo; provjeri, ako vrijedi to ti je dobra lova za početak ). Što se tiče toga da nisi ugostitelj, ionako danas nitko nije, zato vlada takva katastrofa i većinom loša usluga, ali dobro. Za uvjete kod dobavljača, ne znam kao početnik ne možeš računati na neke velike odgode plaćanja ili rabate. Nađi najpovoljnijeg, a u Zg ionako imaš Shoping centara dovoljno da možeš nabaviti bilo kakvo piće čak i nedjeljom tako da i ako ti dobavljač nije najpouzdaniji nećeš zaštekati. Pazi na konobare, danas ih je stvarno malo poštenih.

Louis
23.02.2004., 22:13
Zašto kafe bar ako to nikad nisi radio? I to s neba pa u najam. Da je bar prostor u vlasništvu pa da nemaš tako velik fiksni trošak dok se uhodavaš. Ali ako već hoćeš onda nađi povjerljivu osobu da ti vodi posao. Usput, zavisi od financija kupi program za vođenje i kontrolu prodaje i zaliha od micros fidelia. To je skupo ali tako možeš kontrolirati (donekle) prodaju i zalihe dok nisi u Zagrebu. Što se tiče nabave najbolje da uzmeš dobavljača koji ti osim dostave pića daje i besplatne reklamne čaše i frižidere i drugo. Dobar dobavljač ti je Obala promet (zastupnik Orangine, Becksa, Ramazzotia itd.). Dobre uvjete nabave dobiješ s vremenom ili ako se pozoveš na mene (he,he). Stolove i stolice kupuješ u dučanu Contura Nova u Novoj cesti a ugostiteljsku opremu u Italinvestu u Selskoj.
Evo to je moj brzinski doprinos. Znam da ti nisam puno pomogao ali čisto da ne ispadne da smo tamo neki. Za malo veću pomoć trebao bi znati lokaciju, kvadraturu, koju publiku hoćeš itd.

mogut
23.02.2004., 22:24
Ma u stvari za početnika je najam njbolji ako je prostor s opremom da ne mora u startu ubit 50000eura, a ne zna ništa o poslu.
Luis ti si se bavio ugostiteljstvom?

Louis
23.02.2004., 22:34
Kroz neke oblike da. Ali nisam nikad imao bar ili restoran. Jednog dana sigurno hoću. Za svoj gušt i nadam se za gušt mojih prijatelja, neopterećen profitom.

mogut
23.02.2004., 23:13
Ma tako je. možda još bolje u svojoj kući (ako imaš malo veću) imaš poslugu (to je vjerojatnije i jeftinija varijanta) Treba ti dobar kuhar i nekoliko pomoćnica (najbolje da sve budu jedva punoljetne korejke) i gušt će biti garantirano!

branimir
29.02.2004., 18:14
otvori obrt ! Ali predlažem da ne otvoriš kafić već da kupiš karaoke i njih iznajmljuješ ! Kao što uvijek želim biti orginalan evo ti za te novce bolja ideja(50 000 ojra ti je za neki orginalni kafić ipak malo ) . Treba ti za karaoke dobar animator(ne štedi lovu ako nađeš dobru ekipu) , sklopiš ugovor sa nekom pivovarom(vinarijom , uglavnom nekog pića kojeg možeš prodavati, da ti se tvoje karaoke zovu po njima, djeliš njihove poklone itd. ) , i na kraju velika volja za suradnju sa ugostiteljima !

ps. ak se obogatiš na ovom stipendiraj 2 djece slabijeg imovinskog stanja u moje ime

INIT
10.03.2004., 18:41
Evo ti savjet iz prve ruke - KAFIĆ U NAJMU I TO U ZAGREBU JE GOTOVO SIGURNO ČISTA PUŠIONA!!!!
Jedino s čime bi možda uspio je potpuno nova ideja kafića! OTVORI TAKE OUT COFFEE!!!
Razmisli o tome - tako bi možda uspio! Vrlo jednostavno nađi mali lokal, koji nećeš plaćati previše, može biti i apsurdno malen, ili veći, ovisno o tome kako vidiš ovu ideju!
Tek kad sam zatvarala lokal sinulo mi je! umjesto da ljudi sjede, a tebi treba konobar, stolci, gombaža s uvijek napornim gostima (isključujući one rijetke fanove) postavi self-servis aparate mogu biti i oni jeftini poput SAECO aparata koji čak i melju kavu samo za jednu šalicu u dotično trenutku čime izbjegavaš da ti se kava pobljutavi kod lošeg vremena, nemoj zaboraviti da je voda u Zagrebu tvrda pa je i kava nekako čudna - probaj u te aparate stavljati vodu iz flaša...Hm, mogla bih ovo razrađivati pet dana...ako te interesira ideja javi mi se private! Rado ću ti pomoći!!!

Louis
11.03.2004., 09:46
Nismo mi talijani koji s vrata naruče kavu, čim stignu do šanka stave šećer, promješaju, srknu, plate i odu. I tako deset puta dnevno. Ili amerikanci, koji se ujutro naguraju u red u starbucks uzmu kavu i pijuckaju je u uredu tijekom cijelog radnog dana. Mi smo nacija kave s mlijekom u velikoj šalici, sjedenja u baru sat, dva i pola kutije duvana. Zato mislim da no name takeout coffee ne bi prošao. Starbucks bi, i to u Zagrebu koji je malo pomodarski grad. Samo ako bi zabranili pušenje...ne znam.

INIT
11.03.2004., 09:51
Slažem se s tobom, no ima i onih koji bi sve dali za kavu prije posla, a nemaju je gdje uzeti i ponijeti! Možda bi išla i kakva dostava! A nije ideja samo i take-out nego i self-service ... jednostavni kafe aparati, a nisu oni frižideri iz kojih curi vodica...gdje je svakom lako napraviti si kavu kakvu voli. Jedino ti treba jedan zaposlenik da pripazi na to sve, što je puno lakše nego tražiti konabara koji će te zakidati na svemu!!!

Louis
11.03.2004., 09:57
Jedan od tri faktora dobre kave je aparat. Dobar aparat je jaaako skup. Jaaaako skupi aparat i self service ne idu zajedno. A tek dobar mlinac...