PDA

View Full Version : something new


bubimir
03.01.2004., 15:52
ajmo znalci-prodati ili držati, pitanje je sad??

Slavonska banka će postati Hypo Alpe-Adria-Bank

Matična banka hrvatske Hypo Alpe-Adria banke, austrijska Hypo Alpe-Adria-Bank, danas je objavila javnu ponudu za preuzimanje preostalog udjela u Slavonskoj banci u kojoj, zajedno sa Hypo Alpe-Adria-Vrijednosnicama drži 75,27% udjela. Za jednu dionicu Slavonske banke Hypo Alpe-Adria banka će isplatiti 980 kuna, što je 30 kuna više od posljednje cijene koju je ta dionica imala na Varaždinskoj burzi, a rok za javljanje na javnu ponudu jest mjesec dana.
Hypo Alpe-Adria banka (HAAB) u oglasu najavljuje i namjeru pripajanja Slavonske banke, no dodaje se da točan datum još nije određen zbog razvoja novih bankovnih aplikacija koje će se koristiti u pripojenoj banci.
Nakon što je Zagrebačka banka preuzela i počela pripajati Varaždinsku, Privredna odlučila pripojiti Riadria banku, HVB preuzela Splitsku, ESB Riječku (prije toga i Čakovečku i Bjelovarsku) konsolidacija u hrvatskom bankarskom sustavu kroz koju nestaju manje banke, a svoj položaj učvršćuje šest velikih banaka (Zaba, PBZ, RBA, ESB, Splitska, HAAB), se nastavlja. HAAB će ovim potezom osigurati prisustvo i u Slavoniji, nakon što se afirmirala u srednjoj Dalmaciji, dok u središnjoj Hrvatskoj gradi svoje poslovanje otvaranjem novih poslovnica. (2.1.2004., Bankamagazin)

branimir
03.01.2004., 21:55
nisam znalac al eto ! Cijena će rasti postepeno i ne previše , a kada večinski vlasnik dođe do 95% udjela vjerovatno će napraviti buy out po novom ZTD . Pretumbacije i glasine koje prate matični hypo ne bi trebao utjecati na cijenu hrvatske podružnice jer sumnjam da bi se novi vlasnik odrekao ovakovih profita !

Rmpalija
05.01.2004., 08:36
Držati, u svakom slučaju.

Mogli su dati i ponudu za preuzimanje po 98 kuna, ustvar zašto ne po 48 ili 38.

Blentava strategija HAAB-ovaca, "Nije jeftino džabe, zašto ne bi diskontirali još dodatno džabe" no jednom će im se obiti o glavu. Ako već neće na preuzimanju Slavonske, možda će na Slavoncu!"

bubimir
05.01.2004., 15:28
točno-držati i još kupiti!