PDA

View Full Version : Web stranice ZSE - VSE


luk2
07.07.2003., 08:58
Varaždinci su opet izrazito kvalitetno osvježili svoje stranice.
Za razliku od onih na Ksaveru...
Gledaju li oni uopće svoju konkurenciju.

Možda se netko ovdje poznaje sa Kardumom ili bilo kojim drugim, pa ih neka uputi da imaju više nego kriminalne, zaostale i bedaste web stranice.

Svaka čast Varaždinu!

smrznuti
07.07.2003., 09:05
pridružujem se i nadodajem da zamjene moskviča, sori mostiča (ne radi na IE 6 itd.)

luk2
07.07.2003., 09:36
Našao sam i još jednu zgodnu vijest:
----------------------------------------Varaždinska burza mijenja ime u Hrvatska burza

Na skupštini dioničara Varaždinske burze koja će se održati 4. kolovoza, donijet će se odluka o promjeni naziva tvrtke u Hrvatska burza.
Odgovarajući na pitanje o razlozima promjene imena, direktorica Burze Melita Marčeta Racanović je rekla da je prijedlog izmjene naziva vezan uz razvoj poslovanja, kako na nacionalnoj razini, tako i izvan nje. "Promjenu imena već je ranije predložila radna skupina dioničara burze kao varijantu i za buduću zajedničku burzu, te se i iz razloga pripreme za integraciju želi utvrditi sklonost dioničara tom nazivu", rekla je Marčeta Racanović.
Inače, Varaždinska je burza prošlu godinu završila sa 218.942 kune dobiti iz poslovanja, koja će se, prema prijedlogu skupštine dioničara, rasporediti u zakonske rezerve i zadržanu dobit. (biznis.hinet.hr)

jakov
07.07.2003., 20:41
meni se cini da su i jedna i druga burza u banani. Ne znam da li tko od vas cesto koristi ATM na varazdinu, ali mostic za razliku od ATM barem uvijek radi, dok je ATM jedno vrijeme stalno stekao. Isto tako slazem se da je ovo s ie 5 stvarno smjesno. Koliko to moze kostat da se prebaci na ie 6 platformu, a o izgledu web stranica necu ni govorit, svatko od nas ovdje moze ljepse stranice za 15 min slozit

Mrki1
07.07.2003., 21:13
Tužno je šta se Varaždinci stvarno trude, ali glavnina prometa je na ZSE.
Samo me čudi da im Ministarsvo financija ne uvrsti obveznice u 1.kotaciju da se može i na Varaždinu trgovat s njim. Na tako velike iznose zbog manje provizije skupile bi se dobre uštede.

Trebalo bi organizirati izbor za najlošiju internet stranicu. Mislim da bi stranice ZSE tu pobjedile bez problema.

kvark1
08.07.2003., 13:44
sviđa mi se da investitori prate rad burzi,iako su one samo njihov servis.
na ksaveru neće biti promjena dotle dok ekipa ne radi ništa i za to dobiva velike novce (navodno direktor 3.500 eura).
inače, ZSE je prošle godine ostvarila 5,8 milijardi prometa i od toga 160.000 dobiti,a VSE 1,36 milijardi i cca. 218.000 dobiti.
nadam se,poštovani kolege investitori da sam vam time sve rekao.
da ne ulazimo u raspravu da će se putem VSE (kad se usuglase zakoni okolnih država) moći trgovati na svim burzama gdje se koristi software ljubljanske burze (Lj, Vž,Sa, BL,Podgorica,Skopje i Beograd)....oko 1000 papira,oko 200 brokerskih kuća....
nije li žalosno što ZSE nije nosioc tog projekta, a nudilo joj se još '96.?

Mrki1
08.07.2003., 18:52
Pa takav projekt trži puno truda. Za prosječnu plaću od cca. 10000 kn. ne mogu oni toliko raditi.

milken
09.07.2003., 08:17
mislim da se pobjednik već zna
vse= hrvatska burza,
možda zse bude burza zagrebačke županije pa na njoj kotiraju, pik vrbovec,inker i velkom.

čestitam varaždinu, i mislim da nije u redu da se pliva i podravka, a za obveznice da ne govorim ne mogu trgovati na 1. kotaciji vse, nema razloga

luk2
09.07.2003., 08:20
Ne radi se ovdje o nikakvom pobjedniku.

Činjenica je samo da ZSE ima katastrofalnu web stranicu, a i osim toga i loš imidž.

Nadam se samo da bi ih ovakvi postovi, a možda i neki članci u novinama ili drugim medijima natjerali da se prime posla i poboljšaju svoj rad.
Na dobrobit svih nas.

kvark
09.07.2003., 19:00
znaš kako se kaže KASNO MARKO AUF KOSOVO CAMING.
tako ti je i sa ZSE. zaspali su na razvoj i osvajanje tržišta.

Ivana
10.07.2003., 12:37
Je, je tisucu papira.... samo da su malo meksssi i 3-ply mozda bi bili i upotrebljivi za nesto;-))

Sve kad bi se na tim balkanskim burzama i imalo sto za kupiti (a nema) bio bi problem zakonskih zabrana. Znas li s cim se trguje u Beogradu ili Skopju? Cini mi se po da ne znas.

Uostalom nije problem hrvatskog trzista nedostatak investitora (mirovinski fondovi imaju love za investiranje na pretek ali nema dovoljno hrvatskih kompanija u najvisim burzovnim kotacijama u koje jedino smiju investirati).

Dakle sve kad bi to famozno jugoslovensko povezivanje i uspjelo... to nebi rijesilo problem kronicnog nedostatka ponude kvalitetnih dionica u Hrvatskoj.

kvark1
10.07.2003., 12:45
srećo,nije problem oće li biti jugoslovenskog povezivanja ili ne...
samo mi je važno hoće li biti burzovne tekme ili ne.
ja samo na tome zarađujem!!!

clusmas
10.07.2003., 12:45
Hura za tebe Ivana. Dirnuli te u živac malo ovi.

Šta vam smeta design stranica ZSE, meni je čist OK, brzo i jednostavno. Već sam se toliko naviko' da mi ne bi odgovarala bilo kakva promjena. Što manje script-i i slika to bolje.

pozdrav svima,

Mrki1
10.07.2003., 21:04
Ivana:
Burze su servis svojih clanova koji su im ujedno i jedini dionicari i od kojih naplacuju provizije na trgovinu pa se tako financiraju. Uzimati vise novca nego sto ti treba od svojih clanova, pa onda na kraju godine na to platiti porez, pa visak natrag vratiti svojim clanovima koji su ti jedini dionicari... malo je stupidno.
Ne plaćaju članovi proviziju burzi već mi, investitori. Članovi plaćaju samo članarinu.
Dakle, što ima više trgovanja više će biti i provizije. Normalno da na obujam trgovanja puno ovisi ponuda vrijednosnih papira (ne onih 3-ply). Stog samo je pitanje vremena kada će ZSE pregaziti vrijeme zbog njihove tromosti i ležernosti.
Sve je O.K. dok jedan dan netko ne preuzme Plivu i zamre trgovina njome i dok ministarstvo financija ne odluči uvrstiti obveznice na VSE.

cigulimiguli
16.07.2003., 12:20
eto i mene, tema zanimljiva, štoviše, mogli bi oni bolje i varaždinci i zagrepčanci... Razlika je u tome što se neki više trude, ekipa radišnija, više volje, dok ovi drugi spavaju i olajavaju uokolo...E da vidim ja uhvatili se vi tema zašto Minfin ne uvrsti obveznice, bojim se da je prejaki lobi za ZSE, sjetite se samo početaka izvještavanja transakcija obveznicama institucionalnih investitora na VSE... i tako je to trajalo cca tjedan dana - i eto opet sve transakcije obveznicama na ZSE (da ne spominjemo da se institucionalni promet ubraja u ukupni promet određenog dana - što reći o tome???).
Trebali bi se ugledati na bilo koju burzu vani, najbliži su nam slovenci - a varaždinci su tu već počeli... Fali na stranicama hrpa informacija, samo što neke glave neće i njihove fix ideje neće nikada ništa pomaknuti!! pogledajte samo tugu od novih stranica htneta (tj odbacili su biznis servis jer to kao nije njihovo područje interesa).....

Jonas
16.07.2003., 12:46
cigulimiguli:
pogledajte samo tugu od novih stranica htneta (tj odbacili su biznis servis jer to kao nije njihovo područje interesa).....
Kako misliš odbacili?

cigulimiguli
16.07.2003., 12:59
pa tako doslovno odbacili, šutnuli, prekinuli ugovor, ili kako već....(iako će navodno još neko vrijeme egzistirati biznis.hinet.hr).
Pa ukoliko je netko bio na novom homepage-u htneta mogao je primijetiti da nema linka na gospodarstvo (kao što je bilo na prijašnjem site-u, tj. prije ovog dizastera od nove stranice)!!!

Elem sada su tamo prisutne samo rubrike koje jesu, a koje najbolje pokazuju što neke strukture misle glavnim interesima u Hrvata - 'kruha & igara'.

Jonas
16.07.2003., 13:16
Kladim se da je ta ideja nastala u pametnoj Ivaninoj glavici. Ona ionako o internetu pojma nema. Nju zanima televizija.

A Švabe su ionako instalirali svoje portire u Upravu.

cigulimiguli
17.07.2003., 09:02
da da da, samo što je izgleda sve tamo strukturirano po sistaču ' kako smo se našli u tom biznisu?' rođo?

Ovo sa švapcima posebna priča, vjerujem da su ušli švedi da bi priča bila malo drugačija..

Anyway skrenusmo s teme - nije mi jasno kako ljudi s burzi koji bi i sami trebali uvidjeti nedostatke vlastitih stranica (a imaju i mail predviđen za pritužbe & komentare i vjerujem da ih ima) ne skuže potrebu mijenjanja - čisto iz praktičnih razloga.

Bilbo
20.08.2003., 20:39
jedino je Ivana ovdje nešto pametno rekla. vi bi okretali novce na ex yu burzama a nemate na čemu okretati. žalosno. ako vas to već zanima onda malo istražite područje a ne pričati okvirno u teoriji.

i da, članovi ZSE i VSE plaćaju i ČLANARINU i PROVIZIJE. a investitori snose proviziju brokera koja obuhvača sve provizije plus neki imaginarni troškovi koje brokerska kuća izmisli u zadnji čas.

presvetli
19.05.2004., 00:55
Kaj nitko ne komentira nove stranice ZSE?
Živo sam se prepao kad mi je otvorilo. Mislim da je ovo dosad bila najstarija internet stranica koju znam. Gotovo da će mi falit.

clusmas
19.05.2004., 01:02
Prestrašno, taj koji je to radio vidi se da nikada nije ulagao u vrijednosne papire i nema pojma što znači distribucija podataka. Pa nemaju ni print verziju izvješća. Taj koji je to radio, njega treba streljati bez suđenja, a onaj tko je odobrio takav design stranica treba mu odmah otkaz dati i pokrenuti postupak za oduzimanje poslovne sposobnosti.

Kak ih nije sram!

Ono što mene najviše zanima to je cijena takvog jednog govna.

presvetli
19.05.2004., 01:08
Je. Bljuv.
:thumbsdow

clusmas
19.05.2004., 01:39
Meni će stara falit do bola, imam jednu skriptu koja bere podatke i sortira odmah u *.csv odnosno *.xls format.

Ono što je najbitnije kod takvih stranica je preglednost, ovo je užas!

Tailorpal
19.05.2004., 08:07
Pogledal sam. U pravu ste. Još je jutro a od ovoga mi se
već počelo ponovno spavati.... :zzz: Možda je sivo na sivom u raznim
kombinacijama "in" a mi ne kužimo fashion trends?......Vračam se
na VSE da se razbudim.

povilska
19.05.2004., 09:01
:yikes: UŽAAAAAAAAAAASSSSSSSSSS!!!!!!!!! TVORCA STRANICE TREBA :wife:

bbt
19.05.2004., 09:09
Za ubit bika.
Tmurno.
U slučaju nekih nedoumica pregledajte "Riječnik financijskih pojmova".
Izuzetno sažeto.

homer
19.05.2004., 12:57
stranice su ružne
jedino što je zanimljivo je pretraživanje po dionici
gdje se mogu izvaditi podaci o kronologiji prometa određene dionice
ali sve u svemu :thumbsdow

Rmpalija
19.05.2004., 13:01
Gdje se sada nalaze periodična kvartalna izvješća o poslovanju kompanija?

presvetli
19.05.2004., 13:05
Odi pod kotaciju, klikni pod ime društva koje te zanima, pa ako izvješće postoji, tamo će biti i link.

nedeljko
19.05.2004., 15:16
Odi pod kotaciju, klikni pod ime društva koje te zanima, pa ako izvješće postoji, tamo će biti i link.
Prekomplicirano i nepregledno tako da se mora više vremena utrošiti da se dođe do izvješća.
Svi znamo da je vrijeme novac, tako da nemam više što za reći.

luk2
19.05.2004., 19:26
UHHH
Uhhh

Stvarno je teško nešto za reći.
Totalne neznalice.
Sve sami promašaji.

Iako, na prvi pogled se čini nešto ljepše, ali izvješća su totalno nepregledna.

Prije su barem izvješća bila sasvim OK, ali sada je i to otišlo k vragu.

Ali, za razliku od drugih, ja ću pohvaliti vizualni izgled, ljepši je nego prije.

clusmas
26.05.2004., 16:40
Ova print verzija dnevnog izvješća je super, ostavite tako molim Vas, nemojte ništa dirati, samo ubacite još količine dionica i to je to !

hvala, :)

Billy
26.05.2004., 18:23
Pa kad vec imas skripu, onda mozes i podjeliti kolicinu sa prosjekom.
Cisto da ti nije dosadno.

Vizualni izgled je u svakom slucaju ljepsi nego prije, ali to bi bilo i da si hracnuo na monitor.

Meni se cini ko sasvim pristojne stranice za pogrebno drustvo, samo da nam dionice ne krenu tim crnim smjerovima.

Funkcjonalno je vec nesto bolje, jer sad se moze i skakutati po dionicam, i nekakve bolje preglede raditi. Samo da malo dodaju plavkaste u tu sivu, i par logoa od burze, pa bi slicilo na nesto. Mozda koji cvjetic i crtu po sredini.

U svakom slucaju otisle jedne od najstarijih stranica (najduze nepromjenjenih) koje ja posjecujem. To je vec nesto.

clusmas
26.05.2004., 18:41
Bezveze serverska script-a (asp) koja usisava podatke i sortira, ništa revolucionarno. Ništa ti script-a ne vrijedi bez aplikacije i baze podataka, nema smisla to dijelit.

Billy
26.05.2004., 19:12
Ma nisam mislio podjeliti skriptu sa ostatkom pucanstva, nego podjeliti promet sa prosjecnom cijenom, pa imas kolicinu dionica koja se misterijozno zagubila iz ovog izvjesca (a nije je ni prije bilo ako se ne varam, u ovom print obliku) :)

clusmas
26.05.2004., 19:44
aha, dobro, budu oni to sredili idući tjedan, "još grade"