PDA

View Full Version : Hotelske kuće


Rmpalija
02.10.2002., 11:05
Iako su se gosp. Slinić i gospođa Pave iz petih žila potrudili dovesti strateške investitore u Sunčani Hvar (i pomoći napaćenom kraju južnodalmatinskih otoka) njihova nastojanja nisu prošla bez žrtvi. Nažalost, kao i uvijek u lijepoj našoj naje*ali su mali dioničari i investitori. To što su oni maznuli proviziju i što je pošten narod popušio nikoga previše i ne zanima.
S druge strane duvanski mag "Don Ante Vlahović"
odlučio je je upucati 100 mil. kuna u vrsarsku Anitu, a čuje se da će se veća lova zavrtiti i u Jadranturistu. Spomenuti ionako već skoro posjeduje pola Rovinja i okolice, a već godinama se špekulira o tome da bi želio ovladati i našom sjevernom destinacijom, tj. Istraturistom iz Umaga, a nije mu strana niti zamisao da ovlada i ACI-jem.
Zanima me što mislite o turističkom sektoru Hrvatske (ima li budućnosti?) i na kojim turističkim dionicama bi se mogla zaraditi lova u skoroj budućnosti?

luk2
02.10.2002., 13:13
Teško da bi u dogledno vrijeme moglo biti neke veće zarade u turizmu.
Najlakše to možemo pogledati ako usporedimo zaradu turističkih tvrtki i zarade naših najboljih tvrtki iz industrije.
Turističke tvrtke imaju zaradu koja je malo iznad nule (manjina tvtki) ili koje grcaju u gubicima ili su u golemim dugovima (većina).
Ne znam točne podatke, naravno, ali znam ono što čitam u novinama, a nema razloga da ne vjerujem da je istina.
Primjer je možda, i to ogledni za cijelu turističku branšu, ARENATURIST.
Tu firmu su prije nekoliko godina kupili Talijani i uložili su znatne milijune Eura u modernizaciju hoptela i cijele ponude, da bi poslovali ove godine sa pozitivnim minusom !?! (Što znači da ove godine imaju puno bolje rezultate nego prošle i pretprošle, ali još uvijek posluju u negativi).
Razlozi se znaju: prekratka sezona, predsezone i posezone uglavnom nema, izvanpansionska potrošnja na nuli itd itd.

A pogledajte naše perjanice u industriji:
Objavili su dobre, vrlo dobre i izvrsne rezultate redom: PODRAVKA, KRAŠ, ELKA, KONČAR, PLIVA.

clusmas
02.10.2002., 15:19
Osnovni problem koji se javlja u našem turizmu je infrastruktura koja ili nepostoji ili je nedovoljno održavana ili nije dostatna kako bi podržala kapacitete. Naravno to nije jedini problem.

O čemu se radi? Naime, nitko to na glas ne govori, ali kada nas lupi po glavi ispadanje iz energetske mreže, ili kada nas osuši nedostatak vode tek onda shvatimo koliko smo nerazvijeni i koliko moramo ulagati u infrastrukturu.

Tu je država debelo zakazala, jer infrastruktura je najbitnija za daljnji razvoj.

DEG je u svojoj jednoj analizi napisao da bi ulaganja u infrastrukturu na hrvatskoj obali morala biti u iznosu od 2,5 milijardi kuna, ne radi se samo o proširenju postojećih kapaciteta, nego se radi i o izgradnji novih.

Nitko od novinara nije našao za shodno objaviti takav jedan podatak.

Naravno ovaj projekt izgradnje prometnica je za svaku pohvalu, ali on nije sam po sebi dovoljan.


Dobro, nešto se radi na tom području, ali sve je to nedostatno i o tome se razmišlja tek kada se desi kriza. Npr. HEP je jednom prilikom rekao da nisu bili u mogućnosti raditi na održavanju i proširivanju kapaciteta na obali, jer su dosta novca uložili u obnovu elektroenergetske mreže unutar područja od posebne državne skrbi (čitaj bivša okupirana područja).

Ja nisam protiv toga da se ta mreža ne obnovi, ali sam protiv toga da se ulaže u infrastrukturu koja je unaprijed osuđena na propast. Naime, u područjima od posebne državne skrbi ništa se praktički ne dešava, nema gospodarske aktivnosti ili nije ni blizu aktivnostima na obali.

Takđer čitao sam nekoliko izvještaja analitičara koji u svojim studijama osobitu pažnju posvećuju ovom problemu. Kaže se, između ostalog, svaki potencijalni investitor mora uvjetovati prilikom investiranja proširivanje infrastrukturalne mreže (tu se naravno ne misli samo na električnu energiju, nego na sve što takvu jednu gospodarsku aktivnost podržava).

Nadalje, tko je bio u Španjolskoj vidio je da su popratni sadržaji neusporedivi sa Jadranom. Tu se opet zapliću, jer kažu da je slaba izvanpansionska potrošnja, ali to je netočno. Baš je zbog oskudne ponude ta potošnja mala. Ne možemo nuditi jedno te isto 40 godina. Dobro, radi se na tom dijelu, svake godine je sve bolje i bolje (oduševljen sam lajnom na Krku). Moje mišljenje je da može to puno brže.

Uglavnom, naglasak je na infrastrukturi. Jasno je kao dan da je investicija u turizam dugoročna investicija, pogotovo stoga što u objekte koji se nude treba uložiti jako puno, ali to je najmanji problem za potencijalne investitore. Njima je bitna stabilnost i ove stvari o čemu pišem. Ono što je bitno ovdje naglasiti je to da u najnezgodnijem trenutku krećemo u razvoj. To dokazuje ovo bitno smanjenje putovanja i povećani rizik uz koja su vezana. Pogledajte statistike. Smanje troškova avio prijevoza je dodatan plus na našoj strani.

Greška je Vlade i Ministarstva koje žele razviti male iznajmljivače soba. To je apsolutna greška, njih treba ostaviti, par godina ih ne stiskati sa kontrolama i oni će se sami razviti. Sredstva koja nude treba ponuditi domaćim investitorima koji bi ulagali u kupnju velikih hotelskih kuća i izgradnju novih, te reprogram postojećih kredita. Šteta bi bilo da u tome sudjeluju isključivo inozemni investitori. Mislim da u RH ima dovoljno investitora koji bi takav jedan dugoročan projekt izdržali. Nedvojbeno je da nakon ove sezone neće više biti gubitaka, naravno pod uvjetom da se radi kako treba i da afera Bobetkec neće više biti.

UP

Rmpalija
03.10.2002., 06:51
Jest Clusmas u pravu si, osim nabrojenih lokalnih infrastrukturnih problema postoji još cijeli niz drugih (ceste, zračne luke, trajektna pristaništa, kanalizacije, kolektori itd.) ali moja prvotna intencija nije išla u tom smjeru.
Naime, mišljenja sam da od nadležnih institucija (Vlade i Ministarstava) ne treba previše očekivati.
Zašto? Zato što lokalna vlast u pojedinim regijama čini mnogo više na unapređenju turističke ponude nego će to ikada činiti Vlada. To je dobro, no lokalni nemaju dovoljno love za to, otuda bi Vlada mogala lokalnima ostaviti više love za razvoj. No to ti je kao kada bi poklonio nekome kravu koja daje najviše mlijeka što je malo vjerojatno.
Mene zapravo zanima što će lokalni monopolist TDR učiniti po pitanju turističkog businessa. Naime, mišljenja sam da je Vlahović svjestan toga da njegov duhanski monopol neće još dugo vremena moći ubirati ekstra profite na prodaji otrova. I njemu na vrata kucaju preuzimači i nude vel'ku lovu. Suočen s mogučnošću povećanja konkurencije u svom sektoru on je odstupnicu pronašao u turizmu. Pošto on nema pojma o tom businessu angažirao je konzultante iz Zagreba. Ti isti konzultanti rade sa španjolcima iz Barcelone Masterplan Istre i Lošinja. Generalni pokrovitelj cijelog deala su Jakovčić i Ostojić (Predsjednik turističke zajednice istarske županije). Tu ti je link između politike, krupnog kapitala i konzultantskih hohštaplera. S druge strane Luković (ZABA) koji je u prijateljskim odnosima sa Vlahovićem čuva Istraturist (to ti je riješena stvar, pitanje je samo pravog trenutka) za TDR. Dokaz tome ti je i "šetanje" Rence Miletića nekad predsjednika uprave Istraturista koji je po direktivi svog šefa Lukovića prešao u Adria Resorts da upravlja Vlahovićevim turističkim portfeljem, međutim Vlahović (istarska lisica hercegovačkog porijekla) nije bio zadovoljan novim direktorom pa ga je degradirao. Vlahović ima lovu i spreman je uložiti u turizam i neće se zaustaviti na postignutom nego če ići će dalje (s preuzimanjima). Za razliku od Kutle (koji nije imao lovu) i njegove strategije ("Ako stanem padam") Vlahović ima lovu i sigurno će u nadplazećem periodu kupiti nešto novo. Da li će kupovati od Ostoje i grofa, malih dioničara ili države pouzdano ne znam. Zato, preko foruma pozivam sve koji imaju bilo kakve informacije o monopolistima iz Rovinja da nam se pridruže i podijele s nama informacije i ideje.

clusmas
07.10.2002., 14:35
Ne mogu vjerovati da ne postoji osim nas par, neko tko bi sudjelovao u ovoj zanimljivoj temi!

UP

Rmpalija
24.10.2002., 10:35
Je*iga bolje Clusmas da ima itko nego nitko.
Nego vidi ovo.
Rovinjturist: Nećemo dopustiti da nas preuzme TDR

Uprava tvrtke Rovinjturist smatra da je ništavan pravni posao kojim je 30. rujna Nova banka potraživanja koja je imala prema toj rovinjskoj turističkoj tvrtki prenijela tvrtki Adria Resorts čiji je vlasnik TDR, rečeno je novinarima nakon što je Rovinjturist u ponedjeljak i službeno od banke obaviješten o toj transakciji.

Direktor Rovinjturista Dinko Brajnović nije htio komentirati spekulacije kako je riječ o neprijateljskom preuzimanju, no činjenica je da Adria Resorts vjerojatno ima ambicija preuzeti čitav Rovinjturist iako bi se nakon tog pravnog posla tek mogao uknjižiti u vlasništvo hotela Valdaliso. Tim je hotelom bio osiguran kredit koji je rovinjskoj tvrtki za obnovu objekata uništenih boravkom prognanika dala pulska Istarska banka 1994. godine i koji je reprogramiran 1998. godine. Rovinjturist nije mogao vraćati kredit radi poslovnih problema pa se tako lani prodajom hotela Rovinj vraća 13,7 milijuna kuna duga, što uz još dodatna 4 milijuna predstavlja 75 posto ukupnog duga.


Jeste li vidjeli liju Vlahovića na djelu. 'Oće preuzet Rovinjturist. I uspjet će vidjet ćete. Nanjušio je ranjenu zvijer koja treba da rikne i sada ju je stjer'o u stupicu. Kupio potraživanje po kreditu od Nove banke (u kojoj je hohštaplerski špekulativni kapital i koja je ovdje došla da digne lovu od "napaćenog naroda lijepe naše") i sada ucjenjuje. Nakon što dečki iz Rovinjturista više neće moći vraćati
kredit pretvorit će se potraživanje u vlasnički ulog, dokupit ostatak od malih dioničara (a kad se stekne kontrolni paket) vjerojatno slijedi dokapitalizcija u kojoj ponosni duvasnki boss postaje vlasnikom čitavog Rovinja.
Čudi me samo kako to da spomenuta spodoba nije išla i na Novigradsku Lagunu. Ne znam kako mu to nije savjetovao konzultant Dragičević s Maršalova trga.
Tko će postati novi boss u Novigradu tek ćemo vidjeti, zasad izgleda da su to dečki iz Palmotićeve, iako ja mislim da je krupnija zvijerka iza njih (a oni tvrde da nije). Živi bili pa vidjeli!

presvetli
24.10.2002., 12:44
No vidim. Ti si inače deklarirani filantrop koji hoda svijetom i upozorava na nepravde.
Vjerojatno bi Lagunu preuzimao po 600 kuna (da ti ne kaže netko da si kupio mukte).

Rmpalija
24.10.2002., 13:11
No lijepo, neki su se našli povrijeđeni.
Ja bih ju preuzeo po 5 kuna da mogu, a ako ti misliš da će drug Pavletić to uspjeti po 300 onda se grdo vara. Pušemo mu za vratom.

presvetli
24.10.2002., 13:13
E na ovo nemam primjedbe.

Tigar
28.04.2003., 18:26
Kako komentirate stagnaciju kod "turističkih" dionica, npr. ISTT, RIVP.
Te tvrtke su ionako bazirane u Istri gdje je nije bilo nekih velikih kriza cak i za vrijeme rata.
Ima li netko saznanja o budućem kretanju cijena, pogotovo kod RIVP i JDTT?

presvetli
28.04.2003., 20:39
Čini mi se da je većina interesa za istarske turističke dionice splasnulo otkako su i završile sve ili gotovo sve privatizacijske priče.
ANTA i JDTT su uredno preuzeti i čekaju ih opsežna višegodišnja ulaganja i financijske injekcije. JDTT je prilično loše poduzeće i tu će biti više posla. Jedino što ovdje intrigira je neizvjesna situacija oko upisa zemljišta. Isto vrijedi i kod većine ostalih istarskih turističkih poduzeća, ali i drugdje na Jadranu.
RIVP i HRBC posluju pozitivno, a većinski vlasnik se za daljnje vrijeme javno odrekao špekulacija o prodaji i namjerava se posvetiti investiranju u kapacitete i povećanju vrijednosti tih poduzeća. Bumo vidli kak buju Ostoja i Grof to uredili. Već vidim gomile komercijalnih zapisa.
PLAG čini se ipak ostaje u Lukšićevim rukama i još ništa od njegova odlaska, jedino intrigira stipulacija između Quinenca i Sutivana o ponovnom otkupu udjela u periodu od ca. idućih godinu dana. Može li se takva transakcija, dogodi li se ipak protumačiti kao preuzimanje i potpasti pod obvezu javne ponude? Naime, nije jasno tko je faktički vlasnik Sutivana i zašto su oni to tako uredili.
ISTT nikako da pronađe novog vlasnika. Moguće je da (iako uprava ISTT i ZABA to negiraju) odgovor pomanjkanju interesa kupaca za ovo inače odlično poduzeće leži u starom dugovanju prema Ljubljanskoj banci i tri ovršne presude na slovenskom sudu u vrijednosti stotinjak milijuna maraka.
Novigradska Laguna bi mogla biti zanimljiva, naime, popriličan udio nije preuzet, a i uzmimo da je trenutačni vlasnik vjerojatno samo trenutačni.

IMHO

Rmpalija
29.04.2003., 06:14
Manitua mi, Presvetli ti si neki opasan dasa.
Slažem se s tobom.
Premda te sve firme imaju većinskog vlasnika ili barem pretežitog, vrlo su interesantne.
Ako vas interesira karatkoročna špekulacija, onda je bolje da na njih zaboravite (iako bi se na sadašnjim cijenama i tu mogla zavrtit' neka lova).
Dugoročno one su zasigurno isplativija roba. Pitanje je: Ako se danas ukrcate u neku od tih kompanija, nakon kol'ko vremena će te povratiti ulaganje i koliki bi mogao biti cjenovni prirast?
Ja bih zaigrao na ISTT, LANO, ANTA i JDTT (bez obzira što imaju većinskog vlasnika, a 75% njih je preuzeto).
Sa RIVP i PLAG-om bi još malo pričekao. Sa RIVP zbog priče oko Slinića i fondova, dok sa PLAG-om radi neizvjesnosti oko ostanka ili bijega Gosp. Lukšića (iako bi se tu možda nešto vrlo skoro moglo odigrati).

Gosp. Presvetli molim Vas u ime članova HVIDRE (podružnica Lijevi Štefanki) koji posjeduju dionice PLAG-a da nam podrobnije opišete situaciju oko Lukšićevih fondova i pivara (Sutivan i Quineco). Iz priloženog je razvidno da ste Vi svima vrlo bliska osoba.
Otkrijte nam svoju tajnu. Koji je Vaš ključ uspjeha?

Unaprijed Hvala.

Tigar
29.04.2003., 06:45
Slazem se sa navedenim, ali kako objasniti stalni, i koji puta ne bas mali, promet kod RIVP unatoc stagnaciji kod cijene.
Da li se to netko puni da bi kasnije profitirao od povecanja vrijednosti?

Rmpalija
29.04.2003., 06:54
Jes' rođo na tragu si, nekako mi dječaci i djevojčice iz Alexanderove ulice padaju na pamet.

Pitaj drugaricu kojoj pogled puca prema filozofskom fakultetu. Vjerujem da ona ima informaciju (kad je već tol'ko upućena u privatizacijske procese u Hrvata) iz prve ruke.

Tigar
29.04.2003., 06:58
Da nije to "Lola"

Lola
29.04.2003., 08:56
Vidim da si se potrudio da me naciljaš, ali si nažalost promašio.

Blizu si, blizu. Nice boy.

Pusa i bokić.

Tigar
29.04.2003., 10:33
Cuj, uzivao sam u vecini tvojih komentara, a pogotovo onih osobne prirode tako da sam jednostavno morao zapamtiti ime.

Vidim da puse lete na sve strane.
Znaci li to da si sretna sto je doslo proljece ili imas dobar portfelj dionica?

Bokic

b&b
29.04.2003., 15:41
Sto mislite o Jadranci iz Malog Losinja?

Mrki1
29.04.2003., 19:15
Jadranka će ove godine imati dosta slabe rezultate, čak se priča o mogućem minusu. O samom stanju Jadranke govori i cijena postignuta na dražbi za 55000 dionica od oko 90kn. po dionici. ESOP program također ne daje puno nade da će uskoro biti neko preuzimanje, stoga ovakvo pomanjkanje interesa za tom dionicom ne začuđuje.

Mislim da je puno zanimljivija dionica Anite jer se šuška o dividendi, ali je još to uvijek dosta neizvjesno jer se šuškalo i prethodnih godina. Firma ima podosta akomuliranih sredstava stoga ima i prostora za nekakvu dividendicu.

presvetli
29.04.2003., 19:40
Mrki:
Mislim da je puno zanimljivija dionica Anite jer se šuška o dividendi, ali je još to uvijek dosta neizvjesno jer se šuškalo i prethodnih godina. Firma ima podosta akomuliranih sredstava stoga ima i prostora za nekakvu dividendicu.
TDR je dokapitalizirao Anitu lani sa 100 milijuna kuna, a ustalom ni jedno TDR-ovo zavisno poduzeće nikada nije isplaćivalo dividende. Niti mislim da je to u doglednoj budućnosti vjerojatno. Dividende isplaćuje samo krovni TDR.
Ali zato mislim da je moguće razmišljati o spajanju Anite i Jadranturista. Koliko brzo? To je druga stvar.

Tigar
02.05.2003., 09:22
Vezano za Luksica (iz poslovnog svijeta u Vecernjaku):
Androniko Lukšić, najbogatiji Hrvat, otvorio je novouređeni Hotel "Argentina" na dubrovačkim Pločama, najljepšem gradskom predjelu. Lukšić nije skrivao zadovoljstvo uređenjem hotela u koji je uloženo 130 milijuna kuna i koji je zajedno s drugim objektima - Vilom Glavić i Vilom Orsula - nakon obnove ušao u kategoriju od pet zvjezdica, kao i drugi Lukšićev visokokategornik na dubrovačakoj rivijeri - Hotel "Croatia" u Cavtatu. Tom prigodom najavljena je i obnova rezidencijalne Vile Šeherezada za jesen, koja je, prema riječima samog Lukšića, bila njegov san još od prvog dolaska u Dubrovnik 1947. godine i presudna za ulazak Lukšića u dubrovački turizam. Vlasnik Sutivan Investmen Anstalta najavio je i nova ulaganja u hrvatski i dubrovački turizam, kao i u nekretnine. Na dubrovačkom području njegove tvrtke već imaju priličan broj nekretnina, pa s gradskim vlastima traju pregovori o obnovi dubrovačke žičare i palače Pucić na Pilama. Iako Lukšićeva grupacija ne smatra da je obnova žičare uopće isplativ projekt, još pregovara s dvjema jedinim svjetskim specijaliziranim cable-car tvrtkama, dok za najljepšu palaču na ulazu u grad nema određenu namjenu. Ti su objekti, međutim, goruća pitanja za grad Dubrovnik, koji bi ih želio vidjeti obnovljene, pa je s agencijom Atlas, u kojoj je Lukšićeva grupacija uz ukupnu otpremninu od milijun dolara nedavno otpustila 59 zaposlenika, ušao i u projekt zajedničke gradnje trgovačkog i garažnog centra uz samu gradsku jezgru. No, ni u tom poslu pregovori ne teku glatko. Androniko Lukšić govorio je u Dubrovniku i o prodaji Karlovačke pivovare, objasnivši kako je odluka donesena jer tvrtka više nije mogla podnijeti konkurenciju jakih europskih marki kao što su Touborg ili Heineken.
- Budući da nismo imali pravu marku, počeli smo gubiti tržište i utrku s konkurencijom, a kako smo u Čileu ušli u partnerstvo s Heinekenom, koji je izrazio zanimanje za Karlovačku pivovaru, mi smo se povukli iz toga posla - rekao je A. Lukšić.

Pozdrav svima.

ante
02.05.2003., 16:24
Evo podataka o nekretninama jedne turističke kompanije.

Ukupni zemljišni prostor uz morsku obalu.......3.117.040 m2
Dužina obalnog ruba (plaže) Poreštine cirk.......15.500 m
Ukupno izgrađenim objektima na zemljištu..482.359 m2
Ukupno izgrađenim prostorima za goste......992.040 m2
Održava preko valorizirane obale plaža ....1.500.000m2
Uređuje i vodi brigu o prirodnim vrijednostima faune na.......1.296.612 m2

Kolika bi bila knjigovodstvena vrijednost dotične kompanije prema sadašnjim cijenama gradjenja????

t-m
03.05.2003., 06:38
gospodo vAša očekivanja za RIVP-poslije ovih previranja u dom fondu dali ulagati u ovu dionicu ili čekati rasplet cijele situacije oko korifeja-dom.cijena u 6 mjesecu prošle godine je bila oko 145 kn

doktor_no_7
03.05.2003., 21:01
Neće to utjecati na Rivieru ama baš ništa.
Utjecalo bi da je DOM ostao ZIF i kada bi prošla Linićeva izmjena Zakona.

Inače, ZIF-ovi drže oko 1/3 Riviere. Pitanje je koliko toga još drže "njihovi ljudi".
Sve u svemu, dosta je toga još u "slobodnom toku".
Ne znam zašto je ne gurnu u 1. kotaciju ?
To je dobra tvrtka, i dostojna takvog poteza.
Možda DOM želi usisati što više na niskim cijenama, no dosada se baš i nije nešto isprsio u kupovini. Možda sada, nestankom ograničenja koje imaju ZIF-ovi, počne malo agresivnije usisavati. Čisto sumnjam, ali kao špekulativni scenarij i to može poslužiti.

Uz ZIF Velebit, Riviera je najmanje volatilna dionica. To nije nebitna stvar.
Eto, ja sam iz nje izletio sa 5% gubitka i uletio u Plivu na kojoj sam očekivao najmanje 30% dobiti.
Riviera je ona "tiha" dionica, za čiji ulaz će vjerojatno preko noći postati kasno. Zato ću se ja prvom prilikom vratiti u nju, makar se neki na ovom forumu neće složiti sa mnom.

t-m
04.05.2003., 09:58
budući da je dan naglasak na ulaganje u turizam i nekretnine RIVP bi se mogla naći u središtu pozornosti,a ulazak na ovoj cijeni bi mogao biti dobar potez .moje skromno predviđanje

ante
04.05.2003., 11:30
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>> t-m:
gospodo vAša očekivanja za RIVP-poslije ovih previranja u dom fondu dali ulagati u ovu dionicu ili čekati rasplet cijele situacije oko korifeja-dom.cijena u 6 mjesecu prošle godine je bila oko 145 kn[/quote]

Evo podataka o nekretninama jedne turističke kompanije.

Ukupni zemljišni prostor uz morsku obalu.......3.117.040 m2
Dužina obalnog ruba (plaže) Poreštine cirk.......15.500 m
Ukupno izgrađenim objektima na zemljištu..482.359 m2
Ukupno izgrađenim prostorima za goste......992.040 m2
Održava preko valorizirane obale plaža ....1.500.000m2
Uređuje i vodi brigu o prirodnim vrijednostima faune na.......1.296.612 m2

Kolika bi bila knjigovodstvena vrijednost dotične kompanije prema sadašnjim cijenama gradjenja????

Ovo je bilo konkretno pitanje pa ako netko ima odgovor neka odgovori.(Za)ostali neka se malo strpe.Hvala.

Rmpalija
05.05.2003., 09:41
Pretpostavljam koja je bila tvoja intencija kad si nam tako lijepo pobrojao sve što bi trebalo ukalkulirati u cijenu poduzeća. Međutim pitanje je kaj od toga Riviera ima upisanog na sebi, tj. u vlasnisštvu, a ne na kaj ima pravo po pretvorbenoj dokumentaciji itd.

No i bez toga Rivera je perspektivna kompanija kojoj je vrijednost dionice ozbiljno potcijenjena. Slično kao i kod ERNT-a, postoji maćeha koja podjednako ne voli svu svoju djecu.
Zato je teško očekivati skori porast cijene dionice, no dugoročno se može očekivati sadašnja tržišna vrijednost puta 3, dakle oko 400 kunica, pa i više.
Dugoročno znači za najmanje 3 godine.
Knjigovodstvena je onak na brzinu, od oka ispod te vrijednosti i iznosi oko 330 kuna.

No ja mislim da su gosp. Grof i drug Ostoja odlučili na dulje staze ulagati i uvećavati vrijednost kompanije, stoga očekujem da cijena do kraja godine neće bitnije rasti. Zašto? Pa iz razloga što će se oni polako krcati, pazeći pritom da ozbiljnije ne dignu cijenu.
Točnije ulaganja će biti iz cash-flow-a same Riviere, što drugim riječima znači da neće biti dividendi još neko vrijeme.

Preporuka: tko je ima - HOLD

Rodijak
06.05.2003., 05:39
Moze li mi netko dati informaciju zašto je Novigradska Laguna prije pola godine bila gotovo na 300 kuna. Tek sad počinjem pratiti turističke dionice, pa ne znam odgovor. Što je bilo razlog, preuzimanje, glasine o preuzimanju ili...?

presvetli
06.05.2003., 09:56
Preuzimanje.

IMHO

cipp
06.05.2003., 16:44
Presvetli, prosvijetli nas molim Te.

Tko, kada, koliko , koliko!

Unaprijed hvala u ime svih forumaša!

presvetli
06.05.2003., 16:58
Preuzimao je Auctor, kažu za sebe, prošle godine, po 300 ili 305 kn, ne sjećam se točno. Mislim da je solidan broj dionica ostao nepreuzet.

IMHO

Vusud
06.05.2003., 17:13
Možda netko zna koliki je Auctorov udio u Laguni i tko su ostali dioničari. I kako to da je samo manji dio dionica preuzet?

Tigar
12.05.2003., 11:16
Da li netko ima feedback sa skupstine ISTT-a?
Trebala je biti izglasana dividenda (ako se dobro sjecam 5 kn).

presvetli
12.05.2003., 12:05
Isplaćuje se dividenda od 6 kuna. Tj. ukupno 28 milijuna kuna. Jedino ne znam ide li porez ili je dobit iz ranijih godina.

IMHO

Tigar
12.05.2003., 12:12
A zna li se okvirni rok isplate?
Mislim da su spominjali krajnji rok cak do kraja godine.

presvetli
12.05.2003., 12:17
Mislim da ti je za to najjednostavnije zovnuti dionički ured ili kak se to već kod njih zove i reći će ti ako su odredili neki datum. Bar to nije problem.

IMHO

Tigar
12.05.2003., 12:39
Provjerio sam. Rekli su da ce maksimalni rok biti 90 dana ali vjerojatno ce isplatiti prije.
Od toga je 50% dobit iz 2002. (porez 15%) a 50% iz prijasnjih godina.
Znaci, racunajmo na 7,5% poreza.

ante
28.05.2003., 06:46
Završen prvi dio 26. javne dražbe na Varaždinskoj burzi
Na prvom dijelu 26. po redu javne dražbe za dionice iz portfelja HFP-a, HZMO-a i DAB-a prodano je preko 83 posto ponuđenih društava, a ostvareni promet iznosi 22,3 milijuna Prava. Od toga je 10,7 milijuna Prava ostvareno prodajom 21,26 posto temeljnog kapitala Hotela Baška Voda.
U dražbovanje su bila uključena tri kupca koja su pojačavala ponude na kupnju 34 puta, što je u konačnici rezultiralo prodajnom cijenom 134,66 posto višom od početne. Najviše zainteresiranih kupaca, čak 12, privukao je udio od 0,19 posto Belišća prodan po cijeni 440,00 posto višoj od početne. Interes 7 potencijalnih kupaca za 0,43 posto u Hotela Argentina iz Dubrovnika podigao je početnu cijenu dionice za 246,66 posto. Za 1,13 posto Arenaturista nadmetalo se 6 potencijalnih kupaca, a prodaja je zaključena po cijeni 60 posto višoj od početne.
Zanimljivo je da su uz velik interes kupaca prodani su svi udjeli u turističkim tvrtkama, među kojima su na prodaju bili ponuđeni manjinski udjeli u čak 8 hotela. Dražba se nastavlja sutra, 28. svibnja, kada će na prodaju biti ponuđeni udjeli u novih 37 društava. (biznis.hinet.hr)

Zagi
28.05.2003., 08:04
RIVP preko 2 mil. prometa!!! Zadnja cijena 141 kn... Ima li itko kakvo objasnjenje???

Zagi
28.05.2003., 08:11
Je li to povezano s prodajom prava? Ak je, kak to funckionira?

nick
28.05.2003., 08:22
Da se nadovežem na gornje pitanje: koja je uopće mogućnost po vama da se ta cijena Rivijere održi?

ante
28.05.2003., 08:35
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>> nick:
Da se nadovežem na gornje pitanje: koja je uopće mogućnost po vama da se ta cijena Rivijere održi?[/quote]

Je li danas dražba Riviere u Varaždinu?

Zagi
02.06.2003., 09:18
PLAG danas krenula u napad:
kupnja: 800
prodaja: 900
zadnja: 900 (+15,38%)
volumen: 242

leviplohin
02.06.2003., 09:26
Izgleda da stižu novci od Kapi. Vjernici u Lukšića su nepokolebljivi!!!

Koga? Čega? Janjet'ne!!!
Komu? Čemu? Meni!!! Meni!!!
S kin? S čin? S kapul'con mladon!!!

Mrki1
02.06.2003., 20:15
Novac od kapija još nije stigao.
Nego,jeste li vidjeli postignutu cijenu Rivijere na dražbi. Mislim da se je HFP dobro zaje..
U ICF-u opet trljaju ruke, a Slinić tuče glavom o zid!

milken
04.06.2003., 07:30
ali mislite da linić nije znao da će to tako završiti,.

prije nekog vremena grad rijeka je prodala određenu količinu dionica rivp-r-a
mislite da i linić nije znao za to , i da nije znao kome će otići dionice kad je dao nalog mladoj kolegici u gradskoj upravi da se riješi dionica.

prava priča se krije u objavama u novinama transakcija van burze, malo revnije pratite niskotiražne novine pa možda naletite na zanimljive oglase.

prema teoriji urote možda je ova dražba samo dio deala oko diokija

Sleeper
04.06.2003., 09:32
Pa Milken, napiši što se piše... nemamo svi vremena pretresat sve novine - nešto i promakne <img src="http://mojnovac.infopop.cc/smilies/smile.gif" alt="Smile" width="15" height="15"><!--graemlin::)-->
Šala, da me ne shvatiš krivo, nego iz tvog posta bi se dalo naslutit da se Slinić i Ostoja pogađaju - jednome Rivijera, a drugome Dioki?
Nego imam pitanje - u Hypovom izvješću piše da je rast Lagune prouzročilo krcanje investitora koji pojačava svoju poziciju u Rivijeri nauštrb pozicije u KABAi. Tko bi to bio?

leviplohin
04.06.2003., 09:33
LOLA!!!

Koga? Čega? Janjet'ne!!!
Komu? Čemu? Meni!!! Meni!!!
S kin? S čin? S kapul'con mladon!!!

milken
04.06.2003., 13:51
u niskotiražnim novinama, tu i tamo nađe s oglas u kojem jedna firma čudna imena prodaje drugoj firmi čunog imena jednu nama svima poznatu dionicu van tržišta u količinama kje se cijelu godinu ne protrguju na zse,

da mislim da je deal dogovoren, jer slinić zna da mu je iscurilo vrijeme , i da se vraća u svoju žabokrečinu tj, lopoč na rijeci.
vidite da čovjek postavlja svoju ženu ispred hfp u nadzorni brodogradilišta punat, mora da će i ono u izvanrednu situaciju<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>> Sleeper:
Pa Milken, napiši što se piše... nemamo svi vremena pretresat sve novine - nešto i promakne <img src="http://mojnovac.infopop.cc/smilies/smile.gif" alt="Smile" width="15" height="15"><!--graemlin::)-->
Šala, da me ne shvatiš krivo, nego iz tvog posta bi se dalo naslutit da se Slinić i Ostoja pogađaju - jednome Rivijera, a drugome Dioki?
Nego imam pitanje - u Hypovom izvješću piše da je rast Lagune prouzročilo krcanje investitora koji pojačava svoju poziciju u Rivijeri nauštrb pozicije u KABAi. Tko bi to bio?[/quote]

branimir
17.06.2003., 07:48
eto ostoja lagano skuplja udio u Rivieri , danas je protrgovano 10 000 komada.

branimir
20.06.2003., 08:13
evo opet paket od 4000 komada ! Meni se sve čini da će u sljedećih godinu dana dati ponudu za otkup svih dionica ! Jako marljivo skupljaju

ive
20.06.2003., 08:39
E nebi li možda bilo da prodaju onaj paket koji su kupili na dražbi po smješnoj cijeni.

vladek
20.06.2003., 09:26
Ima li netko, tko šnjofa natjecanje u ovladavanju turističkim sektorom između g. Lukšića i G. Eltza? Što bi njima moglo biti najinteresantnije?Koji hoteli,objekti,društva,PIFovi,ZIFovi i sl?
Povećava li se interes u Evropi za naše destinacije,a možda i u dijaspori?

t-m
09.07.2003., 07:41
LAGUNA LAGANO NAPREDUJE -dali neko ima kakvu informaciju

Tigar
08.08.2003., 12:35
Ima li netko kakvih informacija o RIV-P.
Može li se očekivati kakav skok u slučaju dobre turističke sezone? <img src="http://mojnovac.infopop.cc/smilies2/Hail.gif" alt="Hail" width="27" height="22"><!--graemlin::hail:-->

t-m
09.08.2003., 05:36
TIGAR -MISLIM DA TI JE JUČER NEŠTO PISALO U TISKU O TOME ,PA POTRAŽI. <img src="http://mojnovac.infopop.cc/smilies2/komp.gif" alt="Komp" width="40" height="20"><!--graemlin::komp:-->

Tigar
11.08.2003., 05:44
Možeš li biti malo precizniji? <img src="http://mojnovac.infopop.cc/smilies2/headscratch.gif" alt="Headscratch" width="20" height="20"><!--graemlin::headscratch:-->

t-m
11.08.2003., 06:18
ZNAM SAMO DA JE NEŠTO PISALO O TOME- <img src="http://mojnovac.infopop.cc/smilies2/nemampojma.gif" alt="Nemam pojma" width="37" height="15"><!--graemlin::nemampojma:-->

pinter
12.08.2003., 10:56
INVESTITORI pažnja. Kolo sreće se okreće . Ima puno bogatih ( rusa , itd.. ) novopećenih , koji neće pitati za cijenu . Kupuju tiho i bučno, sve do čega stignu, na moru . Zauzmite pozicije NOW .

Rmpalija
12.08.2003., 11:11
Kakvi su ovo novopećeni, takvih nema u fast fudu u mom kvartu. I jel' koriste Vegetu twist?

Moram brzo trčat' u banku po lovu, nisam znao da će belosvetski investitori nagrnut' tak' brzo?

pinter
12.08.2003., 11:25
Zemlja je okrugla i ne vidiš iza ugla.

pinter
12.08.2003., 11:55
Mislim da nj.exc.mr. Sultan otvorio oči svijeta investitora.
Šteta da mu nisu ponudili program da dođe u Samobor na kremšnite.

ante
12.08.2003., 13:18
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>> t-m:
ZNAM SAMO DA JE NEŠTO PISALO O TOME- <img src="http://mojnovac.infopop.cc/smilies2/nemampojma.gif" alt="Nemam pojma" width="37" height="15"><!--graemlin::nemampojma:-->[/quote]

Da,da....
Riviera holding inc. Las Vegas

t-m
12.08.2003., 19:16
ante-i svi drugi koji tako misle-(mudri ljudi ne osuđuju druge,ne rugaju se i ne moraliziraju,)nego rade i iznose svoje mišljenje sa kojim se ne moraš složiti

doktor_no_7
22.08.2003., 12:51
Ništa posebno. Tek toliko, da ostane zabilježeno.
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Do današnjeg dana, a u odnosu na isto razdoblje 2002., Riviera Poreč bilježi pad noćenja od 4%. U odnosu na planirano ostvareno je 5% noćenja manje, a razloge je nepredvidivo loše ostvarenja touroperatora, posebno s njemačkog tržišta, objašnjavaju u Rivieri.
Predsjednik Uprave Franco Palma naglasio je kako je logično je da Istra ne može ići u postotno proširenje noćenja, ustvrdivši kako će ova sezona i sa 3-4% noćenja manje biti uspješna. Razlozi manjeg broja noćenja su recesija na emitivnim inozemnim tržištima, kao i pomaknuti godišnji praznici, prije svega u Njemačkoj. Više cijene, smatra Palma, nisu utjecale na manji broj noćenja, jer je Riviera u špici sezone, kada su cijene najviše, bilježi jedan posto noćenja više nego prošle godine.
U prošloj godini hotelsko poduzeće je investiralo 60 milijuna kuna u podizanje razine usluga, a sa 20,8% noćenja zauzima vodeću poziciju u Istarskoj županiji. (22.8.2003., Bankamagazin)[/quote]

t-m
22.08.2003., 20:20
to on more pričati ćaći svome,u rijeci je javna tajna da pad turističkog prometa U ISTRI rezultat povećanih cijena koje negdje dosežu i do 30%, <img src="http://mojnovac.infopop.cc/smilies2/nunu.gif" alt="Nunu" width="43" height="19"><!--graemlin::nunu:--> <img src="http://mojnovac.infopop.cc/smilies2/wife.gif" alt="Wife" width="32" height="32"><!--graemlin::wife:-->

Bilbo
22.08.2003., 21:12
zbog vas ja cijeli godišnji jedem paštete iz dućana i pijem vodu iz hidranta <img src="http://mojnovac.infopop.cc/smilies2/wife.gif" alt="Wife" width="32" height="32"><!--graemlin::wife:-->

Mandrak
25.11.2003., 14:53
Ima li tko kakve vijesti o Istraturistu. Dugo je stajao na 125, a unazad dva tio tjedna pao je na 115-117. Danas je protrgovano 1200 kom što je puno ako gledamo na prosječna godišnja kretanja. Zna li netko koji bi mogli biti uzroci ovih promjena??

Rmpalija
25.11.2003., 15:09
Kaj si poblesavio?
Protrgovano je 0,025% od ukupnog broja dionica društva njih:4.647.995 komada, a Mcap je 546.974.415 kuna. Pa ako sagledaš stvar iz Mcap perspektive to je još i manje, a zna se tko drži 71% dionica.

Nekome je dopizdilo čekati preuzimanje pa je prodao. A zainteresiranih za kupnju ne nedostaje. I to iznenadili bi se ne na strani privatnih portfeljni investitora, već državnih.

dk
25.11.2003., 15:10
Kolko znam ZABA se lagano ohladila od prodaje...

branimir
25.11.2003., 22:48
dk , koji je razlog odustajanju ? mala cijena ili ...

dk
26.11.2003., 07:16
Ne znam baš pojedinosti, možda mala cijena, ali čini mi se više politika firme, i skontali su da je Istraturist ok tvrtka koja im donosi dobit...

niki
30.11.2003., 02:07
To odustajanje ZABE je na duzi rok ili samo odgoda?

Mrki
02.12.2003., 20:12
Nakon skoro 2 godine iščekivanja i prodavanje magle ti postaviš ovo pitanje?
Odgodili su prodaju do odustajanja!

Šalu na stranu, nema ti od toga za sada ništa.

niki
03.12.2003., 00:05
Ma skroz sam novi u svemu ovome! Recimo da imam poluinformacije, treća ruka ako ne i dalje...

Odusevila me tema "Sto sam radio dok sam se odmarao " by presvetli - dva mjeseca unaprijed covjek ispisao priblizno sadasnje cijene dionica, ili bar njihov smjer prema + ili -

Vjerujem da netko i zna nešto više, iz moje pozicije i druga ruka je skroz o.k.!

Citam i ucim, a onda moram i pitat!

Znam da je prica stara, a sad ju vise nitko ni ne prica! Dobar ili los znak?
Po presvetlom vrijedi puno manje od sadasnje cijene, ali je kupnja idalje tu?!

Tigar
04.12.2003., 16:59
Rivijera nam je konačno došla skoro do 150.

Ima li realnog razloga za to i kakva su predviđanja u skoroj budućnosti? :confused:

febo
08.12.2003., 11:30
Izgleda da se nesto događa s Jadranturistom. Anybody?

IvanK
08.12.2003., 14:11
febo
Izgleda da se nesto događa s Jadranturistom. Anybody?

Tko zna?
Ta firma je već u vlasništvu TDR-a, a proteklih tjedana su paketiće izgleda kupovali ljudi iz Rovinja i okolice...

Nisam naišao na nikakve informacije, ali sam nešto malo kupio za svaki slučaj. To se pokazalo kao dobro s obzirom da je trenutno kupnja na 65.

febo
08.12.2003., 14:24
Ja sam nesto malo prodavao po 58, a kupovao svojevremeno po 51-52. Čini se da sam izgubio strpljenje prerano. Izgleda da neko nešto više zna, možda će ići javna ponuda za preostalih 10-ak% dionica. Prva javna ponuda je išla po 75 ak se sjećaš. Možda je TDR dogovorio kupovinu zemljišta na kojem su nekretnine?

Mrki
10.12.2003., 23:16
Malo mi smrdi što su se i Anita i Jadran turist podosta digle u skoro isto vrijeme nakon dugog razdoblja stagnacije.
I meni se čini da JDTT netko čopa malo po malo, ali Anitu je zveknuo netko "veći"

Jel' se nešto kuha u Adria resortsu?

virtualplayer
11.12.2003., 10:03
IvanK
Tko zna?
Ta firma je već u vlasništvu TDR-a, a proteklih tjedana su paketiće izgleda kupovali ljudi iz Rovinja i okolice...

Nisam naišao na nikakve informacije, ali sam nešto malo kupio za svaki slučaj. To se pokazalo kao dobro s obzirom da je trenutno kupnja na 65.

Bit će vjerojatno još i više. Turističke dionice bi mogle donijeti solidnu zaradu.

virtualplayer
12.12.2003., 12:17
I dalje bilježimo lagani porast JDTT-a!

virtualplayer
18.12.2003., 09:18
Lijepa zelena boja JDTT-a na stranicama RAST-a!

smrznuti
16.01.2004., 15:33
zašto taj JDTT ide tako gore?

(da nisu u igri veliki igrači Arapović i Rađa ili je to tek priprema velike igre)- da malo seruck.. kad to već svi rade

nedeljko
21.01.2004., 09:10
Dobro, "svima je jasno" što se događa sa Anitom i Jadranturistom ali zašto je i Arenaturist u par dana narastao za preko 50% a volumen je jako mali? Izgleda da su i ovdje na djelu amateri.:headscr:

george
21.01.2004., 09:17
Dobro pitanje..i mene svrbi zašto se to dogodilo, kad je tu vlasnička struktura poznata..i vjerojatno je nekome bilo u interesu da je duugo drži nisko, da bi odjednom prikazao "snažni interes" za njom i pokušao pokrenuti lavinu...sve se šlepa uz TDR-ove turističke dionice, osim DOM-ovih turističkih dionica...Najbolja od svih i dalje tavori na 150..

branimir
21.01.2004., 10:55
i laguna novigrad se trži lagano po 220 kunića! Zapravo sve "istarske"

presvetli
21.01.2004., 14:41
Mislim da pametni sada kapitaliziraju.

virtualplayer
21.01.2004., 15:03
65% na JDTT-R-A! Sasvim dovoljno za ono što sam zacrtao.

niki
21.01.2004., 23:41
A Istraturist je kolateralna zrtva rasta ostalih dionica ili neki stari vjetrovi iz Zabe opet pusu?

WORlock
28.01.2004., 12:38
O cemu se radi kod ISTT?
Koliko sam skuzio 70% drzi Zagrebacka Banka sa tendencijom da to prodaju Adris grupi (TDR-u ili kako se vec zovu)? Gdje je tu interes ostalih 30% dionicara, tj. zasto bi itko posjedovao tu dionicu kad postoji vecinski vlasnik?
Ako se dogovori preuzimanje ISTT od strane Adris Grupe kakav ce to imati utjecaj na cijenu i da li ce uopce imati utjecaj na cijenu? Zeli li netko imati 100% paket dionica i koliko bi platio to zadovoljstvo?
Da li mi netko moze opcenito reci o vrijednosti ove dionice i o predvidjanjima kretanja cijene ove dionice?
Zahvaljujem!

branimir
28.01.2004., 12:41
nevezano uz gornji post ali arenaturist raste ,na vse je 80 kuna a na zse 70 kuna 1500 komandosa

branimir
28.01.2004., 15:00
WORlock
O cemu se radi kod ISTT?
Koliko sam skuzio 70% drzi Zagrebacka Banka sa tendencijom da to prodaju Adris grupi (TDR-u ili kako se vec zovu)? Gdje je tu interes ostalih 30% dionicara, tj. zasto bi itko posjedovao tu dionicu kad postoji vecinski vlasnik?
Ako se dogovori preuzimanje ISTT od strane Adris Grupe kakav ce to imati utjecaj na cijenu i da li ce uopce imati utjecaj na cijenu? Zeli li netko imati 100% paket dionica i koliko bi platio to zadovoljstvo?
Da li mi netko moze opcenito reci o vrijednosti ove dionice i o predvidjanjima kretanja cijene ove dionice?
Zahvaljujem!
jes , bona dobro si skužio zaba ima večinu.
interes ostalih 30 % dioničara-oni se nadaju da će cijena od ovih 120 kuna biti veća.
preuzmanje - nadaju se javnoj ponudi i otkupu preostalih dionica(vidi jdtt , igrači zaba-tdr).
Ovo je Hrvatska svi žele 100%

Alex
30.01.2004., 15:58
Anita- polako ide s 2,000 na 2,250. Da li se nešto valja iza Učke?

Rmpalija
30.01.2004., 16:04
burin, maleni.

bbt
31.01.2004., 09:31
Rmpalija
burin, maleni.
Da, izgleda da je burin.
A iza burina nemora doći bura, kažu vjetroznanci.
Iza burina može doći i maestral uzrokovan temperaturnim razlikama.
Da preraste u buru može pomoći i kakav zalet sa neke planine.
Ima li što tamo za zalet?

mich
17.02.2004., 13:36
Evo jedne dobre vijesti, što se tiče rizika zemljišta:Ako je suditi prema riječima ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete, valja očekivati da država i formalno postane bogatija za najmanje četiri milijarde eura, na koliko je prije nekoliko godina procijenjeno zemljište u sastavu hotelskih poduzeća, apartmanskih naselja i kampova, a koja do sada nisu bila obuhvaćena privatizacijom i prodajom. Naime, njihovim davanjem u dugoročnu koncesiju sadašnjim korisnicima uz odgovarajuću naknadu, djelomičnom prodajom tamo gdje se radi o tehnološkoj cjelini ili dugoročnim najmom, konačno bi trebalo definirati u tom vrijednom portfelju što je čije i po kojoj cijeni. Tako bi se konačno počelo i naplaćivati ono što se desetljećima besplatno koristi, a još uvijek je — državno.

Lokalne uprave uglavnom su se zauzimale za kontrolu vlasništva nad zemljištem i njihovim dugoročnim upravljanjem, ali malo ih je tko htio slušati. Takav status quo najviše je štete nanio vlasnicima kampova u Hrvatskoj čije zemljište u procesu pretvorbe nije bilo procijenjeno kao temeljni kapital, a radi se o oko 20 milijuna metara četvornih površina mahom uz more na kojima posluje veći dio od ukupno 567 kampova u Hrvatskoj u kojima je odmor lanjske godine provodilo 1,9 milijuna gostiju.

Za ovu godinu planira se u našu kamping ponudu uložiti oko 20 milijuna eura, od čega polovica u istarske kampove, a samo 15 posto u Dalmaciji, što je također posljedica nedefiniranih vlasničkih odnosa nad zemljištem.

matic052
24.03.2004., 15:20
Ima li ko kakve novije info o ARNT. Devetomjesečni izvještaj je pokazao nekih 25 miliona neto dobiti. Knjigovodstvena vrijednost je preko 300 čuna po dionici. Cijena se u zadnjih par mjeseci izduplala.

Losos
27.03.2004., 13:37
Da li je za ocekivati porast cijene ISTT s obzirom na priblizavanje glavne skupstine, a samim time i podjeli dividendi? Mislim da je dividenda 5 ili 6 kuna...
a ex. day 14.4.?

Sasko
28.03.2004., 09:05
Da li je za ocekivati porast cijene ISTT s obzirom na priblizavanje glavne skupstine, a samim time i podjeli dividendi? Mislim da je dividenda 5 ili 6 kuna...
a ex. day 14.4.?

Ma sudeci po kretanjima na našem tržištu teško da ćeš doživjeti neki bitniji porast. Ja se osobno nadam da će nakon skupštine cijena pasti na 100 kn da još malo podebljam. Pa očito je da netko smisleno ruši cijenu ISTT-R-A, jer svako malo podsjeća kak je ISTT dužan Ljubljanskoj. A iz vrlo povjerljivih i provjerenih izvora taj dug ne postoji. A uostalom vidjet ćeš što će se uskoro dogoditi...

Sasko

dk
28.03.2004., 09:27
prodaja...

branimir
28.03.2004., 11:18
Ma sudeci po kretanjima na našem tržištu teško da ćeš doživjeti neki bitniji porast. Ja se osobno nadam da će nakon skupštine cijena pasti na 100 kn da još malo podebljam. Pa očito je da netko smisleno ruši cijenu ISTT-R-A, jer svako malo podsjeća kak je ISTT dužan Ljubljanskoj. A iz vrlo povjerljivih i provjerenih izvora taj dug ne postoji. A uostalom vidjet ćeš što će se uskoro dogoditi...

Sasko

da , ali po kojoj cijeni ! Tko bi se toliko trudio rušiti cijenu nego kupac ! Bitnije je koju cijenu vi dečki sasko i dk očekujete od same prodaje !

dk
28.03.2004., 18:44
preko 150 svakako...

piny
28.03.2004., 20:04
ja mislim 125 - 130 kuna

Louis
28.03.2004., 20:09
Evo, ne mogu vjerovat ali se po prvi put moram složit sa dkom. Čak je moja prognoza još malo optimističnija.

Sasko
29.03.2004., 06:28
da , ali po kojoj cijeni ! Tko bi se toliko trudio rušiti cijenu nego kupac ! Bitnije je koju cijenu vi dečki sasko i dk očekujete od same prodaje !

ja se u točne prognoze cijene ne bih upuštao, ali u jedno sam siguran. ZABA definitivno nece dati ISTT u bescijenje i moja je procijena cca 50% na trenutnu cijenu. a sad ćemo malo čekati, pa kak se kaže živi bili pa vidjeli :cool:

sasko

Sasko
29.03.2004., 15:37
evo danas nas opet Raiffeisenovci podsjecaju malo na to kakva je situacija u ISTT.

"Očekivanja
Investicije Istraturista ocrtavaju strategiju koja se fokusirala na podizanje kvalitete čvrstih objekata (prvenstveno hotela pa zatim naselja) pri čemu je prioritet stvaranje kvalitete od 3+*. Za 2004. management Istraturista očekuje rast prihoda od 8 posto te rast neto dobiti od 12 posto. Smatramo da veliki dio zasluge, što je Umag danas destinacija na kojem je kvaliteta 4* dobro tržišno pozicinirana (organizaciju ATP turnira i sl.), pripada managementu Istraturista. Preduvjet za smanjenje diskontne stope Istraturista (oporavak dionice) je rješavanje spora s Novom Ljubljanskom Bankom."

evo sto sam rekao jucer. svaki tjedan moramo napisati nesto da slucajno ne bi krenulo gore. makar mi se ovaj tekst do samog kraja i prilicno svidio.

Sasko

p.s. no tko se zadnji smije najsladje se smije :cool:

t-m
29.03.2004., 15:42
ponovno pritisak.baš to čitam na to-one,još samo trebaju novine početi brujati o tome.

moonwalker
31.03.2004., 18:14
Postajem sve veći optimista za moje dionice Istre.
Napiknuo sam malo i Lucidusa. Imaju jako puno turističkih dionica.

Sasko
01.04.2004., 14:31
Postajem sve veći optimista za moje dionice Istre.
Napiknuo sam malo i Lucidusa. Imaju jako puno turističkih dionica.


ja sam danas jos malo podebljao saldo ISTT i sad cekamo skupstinu :)

sasko

doktor_no_7
01.04.2004., 17:11
Prasac jedan !!!
To si se ti nasadio ispred mene. :wife:

Sasko
03.04.2004., 08:57
Prasac jedan !!!
To si se ti nasadio ispred mene. :wife:

a jebi ga kad sam prasac :)

sasko

Losos
06.04.2004., 19:46
Nije mi nesto jasno...kako to da dionice ISTT-a tako padaju prije godsinje skupstine? Zar ne bi bilo logicno da upravo tada rastu pa tek nakon skupstine da padnu, ili se to netko sad rjesava , da bi poslije skupstine jos jeftinije kupio??? Molim neko razumno objasnjenje....

matic052
07.04.2004., 08:18
neko se iskrcava jer su sve paketi po 3000 kom

soultaker
07.04.2004., 08:29
Netko je imao dionice do ex-dividend datuma, pokupiti će dividendu i više mu ISTT ne treba. Kako se nad glavom ISTT-a stalno vrti priča o Ljubljanskoj banci, procjena je da će dionica još malo pasti kroz neko vrijeme. Jedino što ju je držalo od prve objave te sapunice je bila kakva takva dividenda. Poslije opet uđeš jeftinije i ideš dalje. A sada ima ipak malo kvalitetnijih dionica za ulagati.

matic052
07.04.2004., 10:38
malo je prerano počeo prodavat jer je ex dividend danas, bar tako kaže SDA
tako da ništa od dividende, a evo prodaja je sad tek na 107

stipe
07.04.2004., 12:07
koliko ce biti dividenda?

matic052
07.04.2004., 13:00
koliko ce biti dividenda?


5 KN

soultaker
07.04.2004., 13:36
malo je prerano počeo prodavat jer je ex dividend danas, bar tako kaže SDA
tako da ništa od dividende, a evo prodaja je sad tek na 107


je, zbilja. moža se malo prekombinovao.

nikos
07.04.2004., 14:22
pa šta nije 14 . ili 15.4. pošto je skuština 22.4.?

nikos
07.04.2004., 14:24
pa šta nije 14 . ili 15.4. pošto je skuština 22.4.?

sorry, 20.4. je GS. onda bi 14.4. trebalo biti...

matic052
07.04.2004., 14:31
skupština 20.04
utvrđivanje popisa 13.04.
ex dividend day 07.04.

mich
24.08.2004., 12:56
Vrsarska Anita u prvom polugodištu ostvarila neto dobit od 13,9 milijuna kuna

Vrsarska Anita ostvarila je u prvom polugodištu 2004. neto dobit od 13,9 milijuna kuna odnosno 121,06 kuna po dionici. U odnosu na prvo polugodište 2003. poslovni prihodi porasli su za 1,37% na 54,32 milijuna kuna, dok su ukupni prihodi porasli za 2,2% na 58,36 milijuna kuna. Istovremeno su poslovni rashodi smanjeni za 0,1% na 41,83 milijuna kuna, dok su financijski rashodi porasli na 2,63 milijuna kuna i to zbog značajnog porasta rashoda s osnove negativnih tečajnih razlika. Povećana je i operativna dobit kompanije (EBIT), koja je u odnosu na isto lanjsko razdoblje porasla za 6,55%, na 12,5 milijuna kuna, dok su zarade prije poreza, kamata i amortizacije (EBITDA) porasle za 3% na iznos od 22 milijuna kuna.
U prvom polugodištu došlo je i do značajnog porasta imovine društva. Tako je kratkoročna financijska imovina porasla sa 72,13 milijuna kuna (krajem 2003.) na 79,27 milijuna kuna, dok je istovremeno zaduženost društva zadržana na niskoj razini. Prema raspoloživim podacima, Anita nema dugoročnih obveza dok kratkoročne obveze s kraja prvog polugodišta iznose 23 milijuna kuna. (24.8.2004., Bankamagazin)Plava laguna ostvarila polugodišnji gubitak od 8,25 milijuna kuna

Grupa Plava laguna, koju uz porečku hotelijersku kuće čine cavtatski hoteli Croatia d.d. i porečka Laguna invest d.o.o., u prvom polugodištu ove godine ostvarila je neto gubitak u iznosu od 8,25 milijuna kuna. Navedeni gubitak je za 25,54% veći od gubitka iz prve polovice prethodne godine.
U odnosu na isto lanjsko razdoblje poslovni prihodi grupe smanjeni su za 3,44%, dok su ukupni prihodi pali za 0,81% na 139,91 milijuna kuna. Istovremeno su poslovni rashodi grupe smanjeni za 0,63%, dok su ukupni rashodi lagano porasli na 148,37 milijuna kuna.
Osnovni razlog pada prihoda iz osnovne djelatnosti društva jest manji broj ostvarenih noćenja u matičnom društvu Plava laguna u odnosu na prvih šest mjeseci protekle godine, dok je cavtatska podružnica grupe, Hoteli Croatia istovremeno zabilježila 16-postotni rast ukupnih prihoda.
Kratkoročna zaduženost društva lagano je porasla u odnosu na kraj prethodne godine, što se tumači činjenicom povećanja troškova radi nužnih ulaganja u smještajne kapacitete društva i pripremu ovogodišnje turističke sezone. (24.8.2004., Bankamagazin)Rabački hoteli smanjili polugodišnji gubitak za četvrtinu

Hoteli Rabac d.d. u prvom polugodištu ove godine ostvarili su gubitak od 10,84 milijuna kuna odnosno 10,7 kuna po dionici. Navedeni gubitak je za 23% manji od gubitka iz prvog polugodišta 2003. kada je iznosio 14,07 milijuna kuna.
U odnosu na proteklu godinu poslovni prihodi porasli su za 9,11% na 27,39 milijuna kuna, dok su poslovni rashodi zadržani na razini prethodne godine, a iznosili su 37,96 milijuna kuna. Nešto brže rasli su ukupni prihodi, po stopi od 12,63% na 29,1 milijun kuna, dok su ukupni rashodi iznosili 39,85 milijuna kuna. Najveći dio prihoda ostvaren je iz osnovne djelatnosti pri čemu je neto operativni prihod iznosio 27,42 milijuna kuna.
U strukturi ostvarenih prihoda 67,5% prihoda odnosi se na prihode od smještaja, 27,4% na prihode odjela hrane i pića, 0,1% na prihode od sportskih i rekreativnih aktivnosti te 5% na ostale operativne prihode i prihode od najma.
Prema polugodišnjem izvješću, najveći pojedinačni dioničari Rapca su Dom holding i SN Holding koji su vlasnici 50,14% temeljnog kapitala društva. (24.8.2004., Bankamagazin)Rovinjski Jadranturist prvo polugodište završio s gubitkom od 13,78 milijuna kuna

Rovinjski Jadranturist u prvom polugodištu ove godine ostvario je gubitak od 13,78 milijuna kuna odnosno 3,22 kune po dionici. Ostvareni gubitak je za 9,25% manji od gubitka iz prvog lanjskog polugodišta.
Poslovni prihodi zadržani na razini prošlogodišnjih, a iznosili su 121,82 milijuna kuna, dok su poslovni rashodi smanjeni za 0,5% na 133,59 milijuna kuna. Ukupni prihodi smanjeni su za 1,24% na 122,6 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi pali za 2,07% na 136,32 milijuna kuna. Usprkos padu prihoda, kumulativno gledano, ostvareni rezultati bolji su nego prošlogodišnji.
U odnosu na kraj protekle godine došlo je do povećanja imovine, a proporcionalno tome i do povećanja kratkoročnih obveza društva.
Većinski vlasnik Jadran-turista turistička je menadžment kompanija Adria-resorts d.o.o. koja je u 100-postotnom vlasništvu Adris grupe. (24.8.2004., Bankamagazin)Umaški Istraturist u prvih šest ovogodišnjih mjeseci ostvario gubitak od 10,49 milijuna kuna

Umaški Istraturist, kojemu je većinski vlasnik Zagrebačka banka, u prvom ovogodišnjem polugodištu (kumulativno gledano) ostvario je gubitak od 10,49 milijuna kuna, dok je tijekom drugog kvartala ostvarena dobit u iznosu 7,77 milijuna kuna odnosno 1,66 kuna po dionici.
U odnosu na prvih šest mjeseci protekle godine poslovni prihodi porasli su za 7,1% na 91,55 milijuna kuna, dok su ukupni prihodi rasli i brže, po stopi od 16,47%, i dosegli su 101,95 milijuna kuna zahvaljujući rastu financijskih prihoda s osnove pozitivnih tečajnih razlika. Istovremeno su poslovni rashodi porasli za 11,98%, a ukupni rashodi za 14,55%, na 110,44 milijuna kuna.
Prihodi iz osnovne djelatnosti bili su za 8% veći u odnosu na prethodnu godinu, dok su operativni i ostali troškovi povećani za 3%. Strukturno gledano, 61,8% prihoda ostvareno je od davanja smještajnih usluga, 33,4% od usluga hrane i pića te 4,8% od ostalih usluga. (24.8.2004., Bankamagazin)

branimir
25.08.2004., 16:01
Evo maloprije je prošao paket hotela Split na VSE-u ! 6360 komada po 3200 kuna . Zanimljivo zar ne ?

Mrki
25.08.2004., 16:07
Je, vrlo zanimljivo. Vjerovatno pripreme za najavljenu privatizaciju

zigistar
25.08.2004., 16:08
??? Prodala CROATIA BANKA kome i zašto?

Looser
25.08.2004., 19:47
CROBA je prodala sto ? je to prodala ? kome ? :confused:

branimir
25.08.2004., 20:27
Croatia banka je prodala dionice hotela Split tačka
kupac nepoznat najdalje do 03.09.2004. pa onda pitaj ako ne saznaš u međuvremenu tačka pozdrav tačka

bbt
15.11.2004., 17:51
Laguna Novigrad nudi otkup vlastith dionoca po kn 301 ( i 00 lipa).

piny
16.11.2004., 11:53
09/2004:
ADRIA RESORTS D.O.O., ROVINJ, V.NAZORA 1, 97933 dionica (85,33%)
ANITA DD, VRSAR, PETALON 1, 3620 dionica (3,15%)
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU, ZAGREB, I.LUČIĆA 6, 994 dionica (0,86%)
TOMIĆ MLADEN, ZAGREB, SVETICE 15, 548 dionica (0,47%)
SAMBRIŠ RUŽA, VRSAR, JADRANSKA 16, 448 dionica (0,39%)
RADIĆ ANTUN, ZAGREB, J.VOGRINCA 1, 342 dionica (0,3%)
BLAŽEV MIROSLAV, ZAGREB, MANDROVIĆEVA 3, 223 dionica (0,19%)
INVESTCO VRIJEDNOSNICE, ZAGREB, R.BOŠKOVIĆA 3, 201 dionica (0,17%)
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D., ZAGREB,PETRINJSKA 59, 200 dionica (0,17%)
BRAJINOVIĆ KAJA, ZAGREB, KIKIĆEVA 17, 162 dionica (0,14%)

06/2004
Adria Resorts d.o.o., Rovinj, V.Nazora 1, 97933 dionica (85,33%)
Anita d.d., Vrsar, Petalon 1, 1320 dionica (1,15%)
Ikus d.o.o., Pula, Istarska 38, 1157 dionica (1,01%)
Hrvatski fond za privatizaciju, Zagreb, I.Lučića, 994 dionica (0,86%)
Tomić Mladen, Zagreb, Svetice 15, 548 dionica (0,47%)
Sambriš Ruža, Vrsar, Jadranska 16, 448 dionica (0,39%)
Centar banka d.d., Zagreb, Jurišićeva 3, 382 dionica (0,33%)
Radić Antun, Zagreb, J.Vogrinca 17, 347 dionica (0,3%)
Raiffeisen bank Austria d.d., Zagreb, Petrinjska 59, 200 dionica (0,17%)
Vrdoljak Ante, Zagreb, Bratulići 7, 197 dionica (0,17%)

Anita kupila 2300 dionica!
Koliki je % potreban za squez out 90% ili 95%?

Padobranac
16.11.2004., 12:02
95%

baronx
16.11.2004., 12:07
Spajanje Anite i Jadranturista...ima li kakvih procjena o omjeru zamjene dionica? I u jednoj i u drugoj većinski vlasnik je Adris (u oba preko 75%). Uzevši u obzir potencijale obje firme i pogotovo dobit Anite, trebala bi nastati jedna od jačih turističkih tvrtki na Jadranu.Cijene dionice nove firme nakon spajanja? :thumbsup:

ides
16.11.2004., 12:15
Mislim da ti se u procjenama vrtio neki omjer 1:41, što bi za Anitu znacilo vise od 6.000 kn nakon spajanja. Ako se dobro sjecam bio je prije par mjeseci neki tekst o tome na To-one-u

baronx
16.11.2004., 12:17
hmmm...zanimljivo...hvala ;)

Rmpalija
16.11.2004., 14:08
Riviera holding: 66 milijuna kuna neto dobiti u devet mjeseci

Riviera holding je u devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila neto dobit u iznosu od 65,97 milijuna kuna, što je za 29,34% manje nego protekle godine, kada je dobit iznosila 93,4 milijuna kuna. Premda su ove godine ukupni prihodi porasli za 38,67% na 437,64 milijuna kuna, još brže po stopi od 67% porasli su i ukupni rashodi na iznos od 371,19 milijuna kuna. Na visok rast ukupnih prihoda i rashoda utjecalo je konsolidiranje rezultata Hotela Dubrovnik Babin Kuk kojem je Riviera holding većinski vlasnik, pa su zapravo ovogodišnji poslovni rezultati direktno neusporedivi sa ostvarenim rezultatima protekle godine. Prema izvješću Uprave društva, neto operativni prihod promatran bez Babinog kuka, a koji proizlazi iz osnovne djelatnosti društva, ove je godine bio veći za 7 milijuna kuna odnosno 4%. To je po svemu sudeći rezultat postizanja boljih prodajnih cijena u objektima u kojima je društvo posljednjih godina izvršilo investicije. No, istodobno su značajno porasli i operativni troškovi, koji su bez utjecaja Babinog kuka, bili veći za 30 milijuna kuna, a osobito na poziciji troškova plaća zaposlenima i sezonskim radnicima.

E moj Ostoja, em si ih spojio em ti pada dobit'. Nikad' poštene firme u te. Važno da konzultatnti i ti brk mastite, a ostalima: Tko ih hebe! :thumbsdow

piny
16.11.2004., 14:21
Mislite da bi Ostoja prodao Rivieru kada bi mu netko ponudio 350kn/dionici?

ante
16.11.2004., 14:58
E moj Ostoja, em si ih spojio em ti pada dobit'. Nikad' poštene firme u te. Važno da konzultatnti i ti brk mastite, a ostalima: Tko ih hebe! :thumbsdow

Ne znam šta je sad krivo.
U trećem tromjesječju dobit po dionici 25kuna.
A zamisli kolika bi bila da nisu unaprijed isplaćivali plaće?

baronx
19.11.2004., 09:00
Glas Istre, 19.11.2004. "....Posebno zanimljivi su podaci o prosječnoj popunjenosti pojedinih vrsta smještaja, jer pokazuju njihovu iskorištenost. Među hotelima prva je Anita s 267 (!) dana popunjenosti, slijdede Istraturist s 164 i Jadranturist sa 160 dana, a ostali su ispod 5 mjeseci....."

doktor_no_7
19.11.2004., 13:53
....a ostali su ispod 5 mjeseci....."
E sad, jel' to mana, ili možda potencijal ?!
Naravno da to ovisi od tvrtke do tvrtke, ali ja bih rekao da na taj POTENCIJAL itekako treba obratiti pozornost.

Damian
19.11.2004., 14:06
U većem broju slučajeva potencijal, naravno, zato se stranci i javljaju na HFP-ova nadmetanja, domaći koncerni okrupnjuju ili preusmjeravaju itd. itd. A to što je horizont malo dugoročniji, ha, što se može. I na ERNT se dugo čekalo... Bitno da se temelji učvrste.

milken
19.11.2004., 17:47
čini mi se da hmam lagano pada , treba je kupovat opet oko stotke.

odužit će se do privatizacije, koliko je trebalo za sunh neće ništa brže ni hmam

piny
24.11.2004., 22:07
Vlasnici prvih 10 raèuna na kojima je ubilježena najveæa kolièina vrijednosnog papira ANTA-R-A
Stanje na dan: 19.11.2004

Naziv vlasnika raèuna Mjesto
ADRIA RESORTS D.O.O. ROVINJ, HRVATSKA
ANITA D.D. VRSAR, HRVATSKA
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
TOMIÆ MLADEN ZAGREB, HRVATSKA
SAMBRIŠ RUŽA VRSAR, HRVATSKA
Skrbnièki raèun:
HVB SPLITSKA BANKA DIONIÈKO DRUŠTVO SPLIT, HRVATSKA
RADIÆ ANTUN ZAGREB, HRVATSKA
INVESTCO VRIJEDNOSNICE D.O.O. ZAGREB, HRVATSKA
BLAŽEV MIROSLAV ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnièki raèun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA

piny
24.11.2004., 22:09
Crosec - podaci za 09/2004:

ADRIA RESORTS D.O.O., ROVINJ, V.NAZORA 1, 97933 dionica (85,33%)
ANITA DD, VRSAR, PETALON 1, 3620 dionica (3,15%)
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU, ZAGREB, I.LUČIĆA 6, 994 dionica (0,86%)
TOMIĆ MLADEN, ZAGREB, SVETICE 15, 548 dionica (0,47%)
SAMBRIŠ RUŽA, VRSAR, JADRANSKA 16, 448 dionica (0,39%)
RADIĆ ANTUN, ZAGREB, J.VOGRINCA 1, 342 dionica (0,3%)
BLAŽEV MIROSLAV, ZAGREB, MANDROVIĆEVA 3, 223 dionica (0,19%)
INVESTCO VRIJEDNOSNICE, ZAGREB, R.BOŠKOVIĆA 3, 201 dionica (0,17%)
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D., ZAGREB,PETRINJSKA 59, 200 dionica (0,17%)
BRAJINOVIĆ KAJA, ZAGREB, KIKIĆEVA 17, 162 dionica (0,14%)

baronx
24.11.2004., 22:22
Piny, imam jedno pitanje za tebe, pa ako znaš odgovor....konkretno- spajanje JDTT i Anite...stvara se jedna nova, jaka turistička firma pod okriljem adrisa ili adriaresortsa...dosadašnji dioničari trebali bi dobiti dionice u nekom omjeru, šuška li se u Rv u kojem ? ...a čuo sam i varijantu da oni neće dobivati dionice nove firme nego dionice Adrisa, novo izdanje....imaš kakvih saznanja o tome?
pozdrav

piny
25.11.2004., 08:50
Koliko ja znam(a znam jako malo):
stvara se nova firma pod okriljem adria resortsa,
omjer za kojeg sam ja čuo je 1:41 (ANTA:JDTT)
Za nova izdanja prvi put čujem.
Mislim da će oni prije pokušati squeez out,
(sa Anitom gotovo sigurno).

piny
01.12.2004., 19:32
HFP:
http://www.hfp.hr/default.asp?id=356

ANITA d.d. 569kom početna 2.646.400 kn

mislim da bi nam ANTA mogla preskočiti 5000 kn! :thumbsup:

zigistar
02.12.2004., 00:01
nema šanse, max je 4500 kn

cabo
10.12.2004., 23:53
Pozdrav svima na forumu!!! Dugo več pratim vaše komentare na ovom forumu i mogu reči, da imate mnogo koristnih informacija - BTW ne samo o Turističkih dionicah!!

Kao non CRO citizen siguran sam, da imate kao drzava, koja ce postati buduča EU država još veeelik potencial na području burze. Mogu vam iskreno reči, da vas mnogi van Hrvatske prate in u zadnje vrijememe puno ulaže in na vašoj burzi.

presvetli
11.12.2004., 00:01
Dobro nam došao! Keep up the good work! :thumbsup:

Rmpalija
11.12.2004., 18:54
Ništa ne čuh' s Timijeve konferencije. Ima l' šta o tome negdje?

piny
11.12.2004., 19:39
Ništa ne čuh' s Timijeve konferencije. Ima l' šta o tome negdje?

Možeš posjetiti galeriju Adris grupe, sve je obješeno na zdiu.
Prezentiraju dva projekta, tvornice u Kanfanaru(TDR i Istragrafika-100mil €) i
idejno riješenje Monte Mulina- 400mil kuna(odmah iza Hotela park).

Sasko
11.12.2004., 19:50
bilo upravo na dnevniku

sasko

europe
11.12.2004., 20:47
Sta kazete na HDZ, mislim na hotele Zadar, kako Vam izgleda njihovo poslovanje, cijena je prije nekih mjesec dana bila na 95 kn ?

t-m
11.12.2004., 23:41
Ništa ne čuh' s Timijeve konferencije. Ima l' šta o tome negdje?
:haha: :haha: ova je dobra .čut će se rmpa samo lagano.nakon potpisa o početku pregovora ,gospoda jarani će dodatno navaliti.
poslije novogodišnje noći :thumbsup:

presvetli
12.12.2004., 03:51
Ovo će proizvesti još mnogo trakavica.
Država prisvaja turističko zemljište vrijedno milijarde kuna (http://www.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=2859285A28632859285A2863285A28582858285C286328 962897289E286328632859285A285A285C2861285B28632863 286328592863Z)

Ninja
29.12.2004., 00:04
Da li sam nešto propustio vezano uz naše turiste? Nekaj čudno mi se dešava?
PLAG, RIVP, ARNT, HMAM ?

baronx
05.01.2005., 14:27
Da li sam nešto propustio vezano uz naše turiste? Nekaj čudno mi se dešava?
PLAG, RIVP, ARNT, HMAM ?

hm, danas su se nastavila čudna zbivanja, tj. rast velike većine "turista"

t-m
06.01.2005., 09:34
hm, danas su se nastavila čudna zbivanja, tj. rast velike većine "turista"
rivijera je najzanimljivija ,nešto se tu događa ,a što ubrzo ćemo saznati

baronx
06.01.2005., 12:23
Ne vjerujem....izglednije je da će neke druge turističke dionice vrlo brzo imati osjetno veći % rasta od Rivijere (čitaj - skora privatizacija) :D

barbapapa
06.01.2005., 18:57
možeš reči koje?

baronx
12.01.2005., 08:13
Dobre najave za Hrvatsku s turističkog sajma u Utrechtu
11.1.2005.

Hrvatsku je tijekom prošle godine posjetilo 199,4 tisuće nizozemskih turista koji su ostvarili 1,65 milijuna noćenja, a slijedom zanimanja touroperatora i publike na danas otvorenom turističkom sajmu u nizozemskom Utrechtu ove se godine o predviđa dalji porast broja turista iz te zemlje za oko 15 posto....(Hina, Croatiabiz)

Damian
12.01.2005., 08:26
Mislim da pod turističke dionice možemo svrstati i Atlas koji, u sjeni hotela, iz dana u dan raste i po prometu i po cijeni. Dubioze iz prethodnih godina postale su stvar prošlosti, financijski pokazatelji obećavaju, investicijski planovi vlasnika su zanimljivi... Istovremeno, na turističkim sajmovima postajemo opet jedno od najzanimljivijih odredišta, a o samom Dubrovniku ne treba ni trošiti riječi - štogod je uz njega vezano, palac gore (pa makar i ATPL ;) ).

branimir
12.01.2005., 12:25
hrbca-jednostavno ima sve manje pogotovo na ovoj cijeni
sunh- brani se na stotki
hmam-brani se na 150
himr-brani se na 195

baronx
12.01.2005., 12:45
ne ide im baš obrana...cijeli turistički sektor ide prema gore dan za danom :D

Alex
12.01.2005., 15:30
Što mislite o nekim za sada nedirnutim biserima Jadrana, kao npr. Zlatni otok, Jadranka ML, Laguna Novigrad, Brela...
Mišljenja sam da neće pratiti ovaj rast ostalih turističkih kuća.

clusmas
12.01.2005., 15:32
Što mislite o nekim za sada nedirnutim biserima Jadrana, kao npr. Zlatni otok, Jadranka ML, Laguna Novigrad, Brela...
Mišljenja sam da neće pratiti ovaj rast ostalih turističkih kuća.

Zašto to misliš?

Billy
12.01.2005., 15:34
Ne znam da li ZLAR ima svoju temu, ali ako neko prati tu dionicu, pogledao sam SDA i dalje je lucidus prvi, a sunce hoteli su takodjer unutra, da li to znaci da lcds nije prodao sve svoje udjelu u ZLAR-u sunce hotelima?

Mozda se to vise tice lucidusa nego turizma, ali da li je moguce da ta transakcija jos nije provedena u SDA odnosno da ugovor nije realiziran?

Alex
12.01.2005., 15:36
Zašto to misliš?
A valjda bi do sada i njih oplahnuo ovaj investicijski val. Mislio sam da uložim nešto kuna u njih ali nisam 100% siguran (zbog likvidnosti).

mich
12.01.2005., 15:54
brane cijenu pifovi, čekaj dok ih primjete stranci, onda više neće moći ići protiv trenda. Moj favorit je rabac, zatim zlatni otok i imperijal rab.

Usporediti fundamente s ostatkom turističkog sektora!

Na jadranu bi minimum minimuma trebala biti cijena: bvps-ltdebt

Lukas
12.01.2005., 16:05
A valjda bi do sada i njih oplahnuo ovaj investicijski val. Mislio sam da uložim nešto kuna u njih ali nisam 100% siguran (zbog likvidnosti).


Mislim da je Jadranka ML trenutno najbolja kupnja što se tiče fundamentalnih pokazatelja u turističkom sektoru.
Likvidnost nije problem kada se radi o dionici koja je fundamentalno podcijenjena više od 100%. Fer preuzimanje kod ove tvrtke ne bi smjelo biti manje od 1.500 kuna.

Feral
12.01.2005., 16:20
Lukas,

Vec smo imali slicnu diskusiju nedavno vezano uz Imperijal. Iskreno, zahvaljujuci i tebi (mada sam i sam radio evaluaciju i utvrdio da je dionica prilicno potcijenjena) sam usao u Imperijal i za sada solidno zaradio.

Vezano uz Jadranku ML, prema mojim evaluacijama isto sam dosao do zakljucka da joj je vrijednost trenutno potcjenjena ali ne toliko kao ti. Na temelju cega si dosao do navedene vrijednosti i zasto bi uopce trenutni vlasnik (a nije drzava) prodao kompaniju ?
Koji je po tebi isplativ ulaz ? Meni se ne svidja relativno niska likvidnost mada se tek odnedavno znacajnije pojavljuje na burzi (uz rast cijene)

Lukas
12.01.2005., 16:37
Jadranka je jedna od rijetkih turističkih dionica koja nije provela revalorizaciju materijalne imovine od pretvorbe. S obzirom na trenutne cijene na Jadranu i vrijednost nekretnina mislim da je cijena od 1.500 kuna prilično konzervativna.
Trenutno ta dionica po nekakvoj prosječnoj evaluaciji (NCFC, DCF i book equity method) vrijedi cca 1.100 kuna.
Kada bi se imovina svela na realnu vrijednost koja se u 10 godina par puta povećala vidi se da je cijena od 1.500 kuna po dionici u slučaju fer preuzimanja minimum.
Važno je napomenuti da je ovdje proveden ESOP do 24,99% iz čega je vidljivo da radnici i management nisu ušli na preduge staze jer jednostavno nemaju dovoljno sredstava.
Stoga je pojava LB Interfinanz-a (Nova ljubljanska banka) kao drugog dioničara vrlo intrigantna.
Osim toga po Lošinju se priča da je Adris u dubokim pregovorima.

milken
12.01.2005., 16:56
slovenci nemaju veze sa privatizacijom, lokalni igrači drže uzde preko nekoliko tvrtki . neće ih adris kupiti.

primjetio sam danas da se trgovalo dosta sa hotelom excelsior iz dubrovnika, neki paket je prošao ,čini mi se da bi cijena mogla gora.

šta kažete?

moj pick: arnt, hmam,hzdz,atpl

Lukas
12.01.2005., 17:08
Ja govorim samo o financijskim izvještajima Jadranke d.d. i činjenicama u njima. Da li je netko lokalni igrač ili nije to nema veze ako netko ponudi dovoljno dobru cijenu.
Također vrlo dobro znam zašto je LB Interfinanz ušao u vlasničku strukturu što je još jedan od razloga za ulazak nba ovim razinama.
Napominjem da Jadranka nije dionica za kratkoročne špekulacije već fundamentalno podcijenjena dionica.
Tko ne vjeruje nek ulaže u Lošinjsku plovidbu i onako je Jadranka preko svojeg d.o.o. vlasnik 17%.

medvjed
12.01.2005., 21:34
molio bih cijenjene forumaše da mi odgovorite kako je moguće da se na stranicama zse o hoteli makarska stoji naziv d.o.o.što nije točno možda je netko namjerno pogrješio tako mogu stavit i druge netočne podatke npr. broj izdanih dionica

ranicic3
13.01.2005., 07:21
POŠTOVANI FORUMAŠI
MOLIM VAS HITAN ODGOVOR - DA LI VRIJEDE DIONICE ZLAR-R-A ?
Sada je 7sati i 20 minuta , ako vrijede mislim da je sad prilika da uložim neku manju sumu novaca na njih ( konkretno 1.000 eura ) , a neću se ljutiti ni ako budemo pogriješili u procjeni , jer po mojim proračunima ta dionica bi morala vrijediti.
Možda će Vam moj način komunikacije bit neobičan , ALI ZAISTA VAS MOLIM HITAN ODGOVOR.

Najljepše se zahvaljujem :confused:

ranicic3
13.01.2005., 09:37
Dajte ljudi , sada je 9sati 35 minuta
H V A L A :weeping: :thumbsup: :thumbsdow :confused:

mich
13.01.2005., 09:38
šta nisi gledo private?

matilda
13.01.2005., 09:40
ja mislim da vrijede.

DS
13.01.2005., 09:49
POŠTOVANI FORUMAŠI
MOLIM VAS HITAN ODGOVOR - DA LI VRIJEDE DIONICE ZLAR-R-A ?
Sada je 7sati i 20 minuta , ako vrijede mislim da je sad prilika da uložim neku manju sumu novaca na njih ( konkretno 1.000 eura ) , a neću se ljutiti ni ako budemo pogriješili u procjeni , jer po mojim proračunima ta dionica bi morala vrijediti.
Možda će Vam moj način komunikacije bit neobičan , ALI ZAISTA VAS MOLIM HITAN ODGOVOR.

Najljepše se zahvaljujem :confused:

Složio bih se s dečkima oko JDRA, Mali Lošinj. ZLAR ima perspektivu, ali treba uzeti u obzir da dobri (neto) rezultati i povećanje BVPS prošlih par godina nisu rezultat dobrih operativnih rezultata, već smanjenja amort. stopa, velikih izvanrednih prihoda i revaloriz. imovine. Da toga nije bilo bili bi gubitaši. Kažem potencijal postoji, ali JDRA ima i po meni puno veću perspektivu i sigurnost (fundamenti), a špekulacije oko preuzimanja mogu samo još (značajno) povisiti PPS.

Billy
13.01.2005., 10:05
ZLAR.
Meni se Brac i Zlatni rat svidjaju, a kako posluju, izgleda pozitivno i jako dobro, a je li sta skriveno ili ne?

Pojma nema, ali pitao sam prisutne o vlasnickoj strukturi, ili nitko ne zna, ili ?

Mene zanima koliko su od LCDS-a Sunce hoteli kupili, jer je lucidus imao 66,7%, a sad je i dalje prci, a sunce hoteli su tek 4.

Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira ZLAR-R-A
Stanje na dan: 07.01.2005

Naziv vlasnika računa Mjesto
LUCIDUS D.D. ZAGREB, HRVATSKA
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
MARČIĆ TOMISLAV GORNJI HUMAC, HRVATSKA
SUNCE HOTELI D.O.O. ZAGREB, HRVATSKA
KARNINČIĆ REA SPLIT, HRVATSKA
KRALJEVIĆ PERO BOL, HRVATSKA
NIŽETIĆ NIKICA MAKARSKA, HRVATSKA
TRINAJSTIĆ ZORAN VIŠKOVO, HRVATSKA
PAVLINUŠIĆ NEDILJKO METTMANN, NJEMAČKA
BAŠIĆ IVAN LIVANA, HRVATSKA

Ako se pogleda fin od 9. mjeseca onda se vidi da:

1. LUCIDUS d.d. 66,70
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 0,85
3. TOMISLAV MARÈIÆ 0,60
4. LUKA TOMLJANOVIÆ 0,32
5. PERO KRALJEVIÆ 0,29
6. REA KARNINÈIÆ 0,25
7. NIKICA NIŽETIÆ 0,18
8. NEDILJKO PAVLINUŠIÆ 0,18
9. ZDENKA LEŠIÆ 0,16
10. MILIVOJ MITROVIÆ 0,14

Znaci Sunce hoteli imaju manje od 1%?

mich
13.01.2005., 10:12
imaš na vse izvješće o preuzimanju - sve piše

Billy
13.01.2005., 10:52
Ma sjecam se da je bila prica da je to prodano, i sad po tim izvjescima izgleda da je sve u vlasnistvu sta je prije bilo kod lucidusa sad u vlasnistvu sunce hotela, ali kako onda tako nije u SDA :confused:

branimir
13.01.2005., 11:57
Taj naš turizam cvjeta ! :) ne hita ka BV već prema nominalama ! Ajd baš može himr ima nominalu 200 maraka :cool:

lilith
13.01.2005., 11:58
Taj naš turizam cvjeta ! :) ne hita ka BV već prema nominalama ! Ajd baš može himr ima nominalu 200 maraka :cool:

Prevedeno HIMR ima nominalu 743,00 kune :yikes:

piny
13.01.2005., 11:59
Taj naš turizam cvjeta ! :) ne hita ka BV već prema nominalama ! Ajd baš može himr ima nominalu 200 maraka :cool:


I Istraturist je danas krenuo! 155kn zadnja, +10%! :thumbsup:

lilith
13.01.2005., 12:06
I Istraturist je danas krenuo! 155kn zadnja, +10%! :thumbsup:

Da li je išta riješeno sa Ljubljanskom bankom, koliko se sjećam bilo je nekog spora

branimir
13.01.2005., 12:10
Prevedeno HIMR ima nominalu 743,00 kune :yikes:

lili , valjda se slažeš da bi zbog naših susjeda iz Slovenije trebali u najmanju ruku govoriti u eurima . Nominala HIMR-R-A je 102,56 Eura

lilith
13.01.2005., 13:18
lili , valjda se slažeš da bi zbog naših susjeda iz Slovenije trebali u najmanju ruku govoriti u eurima . Nominala HIMR-R-A je 102,56 Eura

Slažem se, čak bih im radi lakše računice, zaokružila na 100 Eura.

Ali se ne slažem sa tvojim potpisom ;)

homer
13.01.2005., 14:18
Da li netko zna što je onih 173 milja dugoročnih obveza u 9/2004 za HIMR?
Ako se to uzme u obzir onda ispada po dionici cca 190 kuna + budući EPS.
A nominala da je lijepa stoji.

DS
13.01.2005., 17:24
Da li netko zna što je onih 173 milja dugoročnih obveza u 9/2004 za HIMR?
Ako se to uzme u obzir onda ispada po dionici cca 190 kuna + budući EPS.
A nominala da je lijepa stoji.

Ne znam što si točno računao, ali BVPS na 30.9.04. = 462 kn (slažem se da EPS za sad i nije neki, pa ga ne bih uzimao zdravo za gotovo (za sada), ali polako...), a kad bi se još revalorizirala imovina, a s obzirom da 56,39% dionica imaju državni organi (22,87 HFP), mogao bi se donjeti zanimljiv zaključak...

Hugo Grotius
13.01.2005., 21:00
Da li je išta riješeno sa Ljubljanskom bankom, koliko se sjećam bilo je nekog spora

Ništa dobro po Istraturist, ovrha po pravomoćnim presudama (na štetu Istraturista) je u tijeku iako odgođena do (čini mi se) pravomoćnog okončanja parnice koju je ISTT pokrenuo protiv Ljubljanske banke (ovrhovoditelja) radi proglašenja te iste ovrhe nedopuštenom. Treba li reći da je i tu (kao i nekoliko sličnih glede iste stvari - čupaju se na sve moguće načine) parnicu ISTT popu.io. Doduše još uvijek nepravomoćno. Ukratko :( . Nije im baš veselo niti s "turističkim" (tehnološkom cjelinom) nekretninama.

makki
14.01.2005., 01:25
Koja je tajna ovakvog rasta turista?

ARNT je jako skocio, HIMR takodjer, ZLAR je skocio pa se vratio pa opet skocio, ISTT, HMAM, RIVP, ...

SUNH zbog privatizacije ide gore i to je valjda logicno, ali sta je sa drugim turistima?

Adris ih kupuje, ili ?

Sta je sa KORF-om i njegovim akvizicijama, da li dobijaju Liburniju?

Da li se ocekuje kakva korekcija uskoro, (po nekoj osnovnoj TA sve cjene su debelo nabrijane, ali brodari su tako po gornjem rubu plesali mjesecima).

Puno pitanja, ali zasto bi se bas sad kupovali hoteli (ako ih neko uopce misli kupovati), da li se treba pripremiti za sljedecu sezonu?

Bundy
14.01.2005., 08:57
Ništa dobro po Istraturist, ovrha po pravomoćnim presudama (na štetu Istraturista) je u tijeku iako odgođena do (čini mi se) pravomoćnog okončanja parnice koju je ISTT pokrenuo protiv Ljubljanske banke (ovrhovoditelja) radi proglašenja te iste ovrhe nedopuštenom. Treba li reći da je i tu (kao i nekoliko sličnih glede iste stvari - čupaju se na sve moguće načine) parnicu ISTT popu.io. Doduše još uvijek nepravomoćno. Ukratko :( . Nije im baš veselo niti s "turističkim" (tehnološkom cjelinom) nekretninama.

Koliko se ja sjećam, radi se o tome da je ZABA prebila "stari devizni" dug Ljubljanske Banke. Na sudu u Sloveniji je Lj.banka dobila, ali kakve reprekusije to ima u Hrvatskoj? Ionako ista ta banka (sada se prozvavši "Nova Lj. baka") duguje hrv. štedišama daleko više.

Ne znam kako stoji ista ta parnica u RH.

branimir
14.01.2005., 14:30
arnt-prešao 200
hrbc-prešao 200
hdbk-prešao 200
rivp-skoro dotakla 300 (299,94)
zlto- na 120
himr-još nije prošao 200 ali skuplja se na razini kupnja(oko 800 komada iznad 190)
hmam -vrti se oko 150
lrh-2000

baronx
14.01.2005., 15:49
Prihod od turizma 6,2 milijarde dolara

Prihodi od inozemnih turista u Hrvatskoj su u prvih devet mjeseci 2004. godine iznosili ukupno 6,2 milijarde američkih dolara, najnoviji je podatak Hrvatske narodne banke.
Pritom su prihodi od turizma u razdoblju od srpnja do rujna prošle godine dosegnuli iznos od 4,4 milijarde dolara.
Saldo turizma na računu usluga tekućeg računa platne bilance u trećem je prošlogodišnjem tromjesečju zabilježio rast od 9,8 posto izraženo u američkim dolarima, odnosno 1 posto izraženo u eurima.
Porast prihoda od turizma u trećem kvartalu 2004. posljedica je tako i međuvalutarnih kretanja, ali i rasta fizičkih pokazatelja, napominju analitičari središnje banke. U tom je razdoblju, naime, broj dolazaka inozemnih turista zabilježio godišnju stopu rasta od 8,5 posto, a broja njihovih noćenja 3,9 posto...(opširnije na www.bankamagazine.hr)

Hugo Grotius
14.01.2005., 22:08
Koliko se ja sjećam, radi se o tome da je ZABA prebila "stari devizni" dug Ljubljanske Banke. Na sudu u Sloveniji je Lj.banka dobila, ali kakve reprekusije to ima u Hrvatskoj? Ionako ista ta banka (sada se prozvavši "Nova Lj. baka") duguje hrv. štedišama daleko više.

Ne znam kako stoji ista ta parnica u RH.

Pravomoćna presuda stranog suda (Trgovačkog suda u Ljubljani čini mi se) priznata je odlukom našeg suda (formalna stvar) pa sada ima istu pravnu snagu kao presuda RH suda. Temeljem tako priznate presude Nova Ljubljanska banka pokreće ovrhu na nekretninama ISTT-a. Daljnji slijed događaja sam napisao.

ISTT se pokušava na sve moguće načine iščupati a ZABA mu u tome svekoliko pomaže (tko zna zašto :D ). Tako podnosi i pred Trgovačkim sudom u Zg dvije tužbe radi utvrđenja da taj dug ne postoji, da je založno pravo prestalo postojati i sl. Ima tu, čini mi se, svakojakih pravnih akrobacija (prema meni dostupnim info), nekima bi se i studenti nasmijali. Redom gube, još u početnoj fazi.
Btw slovenci (tako izgleda) imaju opakog odvjetnika, jednog od onih za koje pomisliš da se nezna potpisati, a kad ono :bigeyes: .

E sad, što se tiče prebijanja duga, tu su sud u ZG i sud u Bujama zauzeli isto pravno stajalište (po meni zakonito i ispravno): do prebijanja nije moglo doći. Zašto? Uz svo dužno poštovanje prema forumašima mislim da odgovor na to pitanje prevazilazi doseg foruma, a i obrazloženje bi zauzelo previše prostora i vremena. Kratko: ZABA nije imala što prebiti odnosno cedirati ISTT-u da ovaj to prebije sa slovencima. Tu se sada logikom stvari pojavljuju i druga pitanja glede ISTT-a i ZABA-e ali me hvata žgaravica pa ...

Slovenci (Vrhovni sud) su također (prema dostupnim info) učinili nešto, meni nevjerojatno: osnovali su Novu Ljubljansku banku i na nju (kao nekakvog sljednika) prenijeli sve tražbine koje je imala Ljubljanska banka, ali ne i njezine obveze!!!

To je otprilike ono čega se sjećam (pa su moguće greške), odavno sam se prestao baviti ISTT-om.

medo
17.01.2005., 00:34
večer. pošto već duže nema komentara na turističkim evo jedan.
pročitao sam u novinama (sad ne znam točno kojim-dnevni tisak) da je Liburnia
Hotel od Grada Opatije dobio 4 hotela i to po sudskom procesu.
Ak netko zna kak će se to odraziti na ovu dionicu nek to podijeli s nama.

Također me zanima kakva je situacija sa Arenaturistom Pula. Vidim da se preko
vikenda ekipa s foruma "ufurala" na neke druge opcije ali mi svi čekamo i rasplet sa ovom
i ostalim dionicama.

m

baronx
17.01.2005., 08:42
...U petak se u HFP-u otvaraju obvezujuce ponude za JPP u Suncanom Hvaru, a ocekuje se da ce stici ukupno tri. Ova je dionica prosloga tjedna porasla za 21 posto, na 114,99 kuna, uz nesto vise od tri i pol milijuna kuna prometa. Rasle su i ostale turisticke dionice, a najvise Arenaturist (61,16 posto), Hotel Excelsior (53,77 posto), a slijede Atlas (43,96 posto, a od pocetka ove godine ukupno 68,9 posto), Hoteli Imperijal (37,86 posto), Rabac (30,44 posto), Zlatni rat (30,43 posto), Riviera (22,45 posto), Istraturist (20,83 posto), Hoteli Makarska (11,54 posto), Plava laguna (11,11 posto)... (17.01.Vjesnik)

Larb
17.01.2005., 17:01
Koji bi mogao biti najbolji "turist" nakon što se isplati SUNH?

ante
17.01.2005., 17:05
Koji bi mogao biti najbolji "turist" nakon što se isplati SUNH?

Ja bih tipovao Istru i/ili Dubrovnik ili i jedno i drugo.
Stoga toplo i iskreno preporučam Babin kuk , Rivieru i Plavu lagunu!

Edmundo
19.01.2005., 12:47
danas je jadranturist nakon dugo vremena postigao veći promet, a cijena je bila čak i 150. što mislite da li je moguć rast jdtt-a prije spajanja s anitom,a ako raste jdtt, ode i (x54) anita.
vot d u think????

milken
19.01.2005., 16:39
zlto i hzdz, toliko od mene pa vidite.

t-m
19.01.2005., 16:55
danas je jadranturist nakon dugo vremena postigao veći promet, a cijena je bila čak i 150. što mislite da li je moguć rast jdtt-a prije spajanja s anitom,a ako raste jdtt, ode i (x54) anita.
vot d u think????
sve što je u sastavu adrisa ide gore :thumbsup:
od turizma do duhanskog dijela

niki
19.01.2005., 17:10
Ne brini t-m, cita i Ante tvoje postove, ici ce i HRDH gore!

t-m
19.01.2005., 17:47
mora ,nema druge.
vidim da se danas temelj udario na 140 kn.
žao mi je jedino što sam malo bio brz na RIVP ,malo me zabrinulo ono porinuće sa 300 kn na 282 kn, :weeping:

Investor
21.01.2005., 09:14
Što mislite o ISTT? Isplati li se ući na 150?

Edmundo
21.01.2005., 09:22
približava se termin najavljen za spajanje...jučer jdtt 160, još neki dan 137,89...
osnovnim matematičkim računom množenja (anita x54) dođemo do dobre cifre...

medo
24.01.2005., 01:22
ako ima tko od forumaša da prati PLAG da mi kaže što misli o kretanju grafa zadnjih dana. jel se meni čini il je došlo do stagnacije

hvala

piny
24.01.2005., 08:56
ako ima tko od forumaša da prati PLAG da mi kaže što misli o kretanju grafa zadnjih dana. jel se meni čini il je došlo do stagnacije

hvala


ma kakva stagnacija, sa 1900 porasla je na 2400!

milken
27.01.2005., 20:40
provjerite hzdz.

Jumbo
15.02.2005., 21:03
Zna li netko po kojoj se cijeni pruzimaju turističke tvrtke. Mislim s obzirom na BW ili na godišnji prihod.

noe
16.02.2005., 06:41
Možda bi ti cjene iz nekih javnih ponuda mogle biti nit vodilja, npr
ZLAR, prva 36 kn, druga 76 kn, trenutna cjena 212 kn, knjigovodstvena oko 480 kn
HBRL, 96 kn, trenutna 160 kn, knjigovodstvena 259 kn.
Za SUNH je knjigovodstvena 81 kn, a koliko su kupci spremni platiti vidjeli smo na otvaranju ponuda.
Kao i uvijek ovisi o ponudi i potražnji.

Louis
18.02.2005., 00:02
Zadnji moj prijedlog o promjeni naziva teme (kvalitetna hrv. vina) nije prošao ali se nadam da će ovaj. Dakle, turizam je širok pojam koji pod svoje skute stavlja i ugostiteljstvo i transport i organizatore putovanja (touroperatore) i posrednike (tur. agencije) i hotele i tako dalje. Kako na ovoj temi uglavnom spominjemo hotelske kuće normalno bi bilo da se ova tema preimenuje u hoteli ili hotelske kuće. Na stranim burzama se vodi kao hotel industry u sektoru usluga. Mogli bi kreirati index za hotelske kuće da lakše pratimo promjene u ovoj kako svi najavljujete bujajućoj industriji.
Ako moderatori ne pristanu na promjenu imena teme, molim da mi argumentirano objasne zašto. Hvala.

clusmas
18.02.2005., 00:22
Ovako, ovu temu kreirao je Rmpalija, stoga bi bilo najpoštenije da ti on da zeleno svjetlo za promjenu. Ako on kaže mijenjaj - nema druge nego promijeniti ime temi.

Super ideja za index.

Louis
18.02.2005., 14:40
Onda, Rmpalija?

Rmpalija
18.02.2005., 14:46
Šte se mene tiče, može se zvati kako tko hoće.

Dakle dopuštene su apsolutno sve varijante i sve moguće podjele.

milken
18.02.2005., 15:50
tako isto leko nudi stoki sitnog zuba za HUPZ 450 a book samo sheratona je toliki a cijele kompanije 850 kn.

pa vi mu samo prodajte na javnoj ponudi , treba mu stare dane neće moći od penzije platit režije.

Shogun
14.03.2005., 20:32
tako isto leko nudi stoki sitnog zuba za HUPZ 450 a book samo sheratona je toliki a cijele kompanije 850 kn.

pa vi mu samo prodajte na javnoj ponudi , treba mu stare dane neće moći od penzije platit režije.
Može me neko prosvijetlit u vezi ovog slučaja, vidim danas trgovanje po 700 kn, cca 100k promet, znači neko skuplja. Koja je tu računica obzirom na lekinu ponudu.
Hvala.

doktor_no_7
15.03.2005., 00:00
Možda i tu Leko ima prste ?!

Louis
15.03.2005., 16:02
Industry Statistics
3 mo Price Change: 4.1%
1 yr Price Change: 28.5%
Market Capitalization: 81B
Price / Earnings: 24.6
Price / Book: 2.7
YoY Qtrly Rev Growth: 13.8%
YoY Qtrly EPS Growth: 16.3%
Return on Equity: 11.4%
Total Debt / Equity: 1.2
Dividend Yield: 1.2%

Evo za usporedbu, statistika hotelske industrije.

doktor_no_7
15.03.2005., 21:49
Louis, jel' to za industriju u Hrvata ?
Ako ti nije teško, daj nam popis tvrtki koje su uzete u obzir pri izračunavanju prosjeka.

Louis
16.03.2005., 09:50
Ne, nije ovo statistika hrvatskih kuća. Pogledaj samo tržišnu kapitalizaciju. Ovdje su smiksani strane hot. kuće i lanci poput starwood, hilton, ihg, mariott itd. Napravio bih za hrvatske ali ovih dana nemam vremena. Ako netko drugi ima vremena, bio bih mu zahvalan. Dotad bar onako orijentacijski možemo uspoređivat podatke nekog našeg hot. poduzeća sa prosjekom stranih, najboljih.

go,go,go!
16.03.2005., 11:47
Nekakav opceniti pregled hotelijerstva u Hrvatskoj moze se naci u casopisu "Croatiabiz",broj 30/31,(prosinac 2004/sijecanj2005).
Clanak se nalazi na str.26-29 pod naslovom "Industrija u usponu" a autor je M.Seric iz Horwath Consultinga Zagreb.
U sklopu clanka dana je kratka tablica performansi vodecih hrvatskih hotela(oko 80 hotela je ukljuceno, ne navodi tocno koje)-Horwath Hotel Survey.

Nema spektakularnih zakljucaka ali recimo da je interesantan podatak-dnevni prihod smjestaja po raspolozivoj sobi(autor istice da je to kljucni pokazatelj trzisne ucunkovitosti hotela u medunarodnom hotelskom biznisu)-
u vodecim hrvatskim hotelima oko 22-25 eura dok vodeci u Spanjolskoj ostvaruju oko 65 eura.

Louis
16.03.2005., 12:47
Kod određivanja cijene neke hotelske kuće ili lanca hotela jedan od najvažnijih kriterija je prihod po postelji.

Da. O tome sam ranije govorio anti ali me lagano skinuo. Bez obzira, Mario Šerić je magistrirao na Cornellu što je vrhunac obrazovanja u struci. Međutim on kao da je zaboravio hrvatske posebnosti te u svojem pisanju i prezentacijama previše američki šablonizira, uspoređuje s najboljima u biznisu, jednom riječju prepisuje. Previše se oslanja na nekakva istraživanja koja podrazumijevaju da gost popunjava petnaestak stranica ankete itd. Po meni to nije mjerodavno jer će u takvoj anketi sudjeovati samo netko tko je ili superzadovoljan ili supernezadovoljan što ne predstavlja realan uzorak.On jednostavno, kao i Horwath konsulting, strategije koje izrađuju i masno naplaćuju ne prilagođavaju posebnostima određenih regija ili gradova.
To da prepisuje vidi se i iz toga što on računa prhod po sobi a ne po ležaju jer amerikanci naplačuju po sobi za razliku od nas koji naplačujemo po osobi.
Spektakularnih zaključaka od Horwatha ne može ni biti jer ih nemaju od koga kopirati.

t-m
26.10.2005., 15:51
NOVI LIST ,st-3 POSLOVNI DIO

OPREZ U TURIZMU,broker erste banke štovani gospodin RENATO MIONNI

Louis
31.03.2006., 10:37
Ovo je preuranjeno nabijanje cijene. Mislim da privatizacija nece biti prije pocetka slijedece godine(2007). Cijena je vec sada visoko iznad book-a, znaci prava prilika za one koji su kupili po 220 da se iskrcaju....

[URL="www.mmtpr.hr"]www.mmtpr.hr[/URL

Na stranicama mmtpr, idete na turizam, pa na mogućnosti ulaganja i vidjet ćete sve hotelske kuće koje do kraja godine idu u privatizaciju. HMAM ide u zadnjem kvartalu 2006.

Small_Fish
31.03.2006., 10:43
Super link...:thumbsup:...nađe se dosta toga zanimljivog...

Nego di vidiš kad će koje poduzeće ići u privatizaciju...

Louis
31.03.2006., 11:17
Vjerovali ili ne termine privatizacije sam pročitao u intervjuu Zdenka Mičića u HAK-ovoj reviji. Medena, Živogošće, Podgora, Korčula i Orebić idu u 2 kvartalu 2006, Plat u 3 kvartalu a Makarska u 4. tu su još Maestral i Jadran Crikvenica.

Small_Fish
31.03.2006., 11:49
Mene Jadran D.D. Crikvenica konkretno zanima...