PDA

View Full Version : IPO Triglav osiguranje


megdan
14.12.2007., 15:49
IPO Triglava u siječnju 2008.
Cijena dionice mogla bi se, po spekulacijama slovenskih medija, kretati oko 250 eura. Po ocjeni ljubljanskog dnevnog lista Delo, to je njihova realna vrijednost.
Najveća slovenska osiguravateljska tvrtka Zavarovalnica Triglav podnijela je zahtjev Ljubljanskoj burzi za početnu javnu ponudu dionica. Tvrtka namjerava na burzi ponuditi 5,7 milijuna dionica, što odgovara njezinom ukupnom dioničkom kapitalu. Burza ima rok od 30 dana da donese odluku o njezinom zahtjevu. Bude li odgovor pozitivan, dionice Triglava bit će uvrštene u kotaciju sredinom siječnja.
Državna agencija za nadzor financijskih tržišta već je u studenom odobrila prospekt Zavarovalnice Triglav. Cijena dionice mogla bi se, po spekulacijama slovenskih medija, kretati oko 250 eura. Po ocjeni ljubljanskog dnevnog lista Delo, to je njihova realna vrijednost.
Državni mirovinski fond KAD trenutno upravlja s 35 posto udjela u najvećoj slovenskoj osiguravateljskoj tvrtki, koja je po prvobitnim planovima trebala biti privatizirana. Paket dionica, naime, trebao je biti podijeljen fizičkim osobama koje su 1990. imale policu osiguranja kod Triglava. Vlada je potom odustala od tih planova i planirala udjele trajno prenijeti u vlasništvo KAD-a, ali je prijedlog odbačen na referendumu održanom prije mjesec dana.

izvor: www.seebiz.eu

Dobis
15.12.2007., 12:51
Ako se ne varam ne radi se o IPO-u nego o izlistaju,znači kao što je bilo kod nas npr.EHOS..

Ili se varam?