PDA

View Full Version : Potcijenjene dionice


Jumbo
03.01.2003., 19:19
Tehnički i fundamentalni pokazatelji govore da ovih 6 kompanija treba sada i odmah kupiti:
ANTA
ELKA
KABA
PLAG
RIVP
SLPF

Interesantno je da ima još desetak dionica koje su po barem jednom kriteriju vrijedni za kupnju, što riječito govori o potcijenjenosti kompletnog tržišta.
Moje skromno mišljenje je da je upravo sada vrijeme za kupnju dionica, iako ja to neću učiniti, zbog rješavanja morsko-stambenog pitanja.
Mnogi se boje izborne godine i smjene vlasti, međutim ako znamo tko su prava vlast u Hrvatskoj, onda znamo da neće proći nikakav izolacionizam, već samo čvršći proeuropizam ili nazovimo to već jednom pravom riječi proanglo-amerikizam. Ali dosta politike i raznih izama; tako da očekujem veću otvorenost prema stanim utjecajima, što će neminovno dovesti do pravog vrednovanja dobrih kompanija, a vjerovatno propast nekih loših.

Zanima me stručno mišljenje o ovih 5 tvrtki i jednom fondu drugih sudionika foruma, jer je meni trebalo par dana da proučavanjem kompliciranih grafova i čitanja bilanci, novčanih tokova, računa dobiti i sl, zatim usporedbama sa sličnim tvrtkama dođem do ovih par imena o kojima gotovo da i nije bilo govora na ovom forumu.

Nigdar ni bilo, da nekak ni bilo
Nigdar ni nebu, da nekak nebu

Mrki1
03.01.2003., 19:57
Je, kod nas ima jako puno potcjenjenih dionica, ali kod nas investitori igraju večinom na neko preuzimanje ili eventualno ako je dobra dividenda.
Potcjenjenost dionica je velika i zbog relativnog malog broja investitora koji proizlazi iz nedostatka "kulture ulaganja", jer mnogi su još opečeni od pretvorbe i privatizacije. Upravo ti "opečeni" su i večinom oni koji su prisiljeni prodavati dionice ispod cijene, pa velikima nije u interesu dizati cijenu kad mogu kupavati jeftino.
Čim se tržište dionica malo zahukta mogla bi se kod nas ponoviti priča sa Ljubljanske burze.
Možda sam malo preoptimističan, biće od blagdanskih veselja, ali nema veze.

Jumbo
05.01.2003., 11:10
Vidim, temu gledate, ali iako imate svoje mišljenje, ne slažete se s njim, pa ga ni ne iznosite.

Među ovih 6 dionica je 3 turističke (slučajno ili ne iz Istre), pa sam očekivao komentare o pitanju "A čije je zemljište?", koje je i izazvalo pad vrijednosti tih dionica zbog čega su one sada povoljne za kupnju. No jesu li doista.
Te kompanije doista dobro posluju (naročito Lukšićeva Plava Laguna, iako je moj tip Anita), ali dok se na bilo koji način ne riješi pitanje zemljišta na kome se nalaze hoteli, kampovi i sl. svako ulaganje je rizično. Međutim da će se to gotovo sigurno riješiti u korist kompanija, gdje će lokalne zajednice dobiti mrvice, tako da se zadovolji forma, nema nikakve sumnje. Pitanje je samo kad će se to definitivno riješiti, tj. koliko su utjecajni Eltz i Ostoja, jer oni imaju dvije dobre udavače (RIVP, HRBC), pa je njihov interes i najveći. Da oni vjeruju da će to biti uskoro vidi se po friziranju dobiti njihove prve perjanice, međutim kako je izborna godina i ne smije se zamjeriti lokalnom stanovništvu, njihova samouvjerenost može im se obiti o glavu. Jedino ako uspiju kroz medije uvjeriti nas stoku sitnog zuba da je to što izvedu upravo u našu korist.
Ako to prođe, onda je njihova vlast neograničena ne samo na tržištu dionica, već u gospodarskom i političkom životu Hrvatske.

Što se tiče ovih ostalih dionica:
o Elki je sve rečeno, definitivno jako potcijenjena dionica, međutim treba znati da je to tvrtka koja ima odlične rezultate već godinama, a cijena od 98. se kreće od 40-80 kuna, što je debelo ispod stvarne vrijednosti, tako da na Elki sigurno nećete izgubiti, ali kad će te zaraditi pitanje je.

Karlovačka banka je jedna od rijetkih banaka koja je ostala donekle neovisna i poslije par godina životarenja, konačno su u ovom bankarskom bumu počeli ostvarivati solidne profite. Tu promjenu nije pratio porast vrijednosti dionice, tj. nakon kraćeg uzleta, ponovo se može kupiti po 45-50 kuna, što je vrlo povoljno s obzirom na poslovanje.
Iako nemam dovoljno informacija o njima, mislim da su dobro ulaganje, pa ako nešto više zna neka kaže sada ili šuti zauvijek.

Slavonski fond je trenutno najpovoljniji od svih fondova, a realno 4-5 po vrijednosti od cca 40 kuna. Sredinom prošle godine najavljivali su ulazak u 1. kotaciju i samo veliki broj dionica koji je još uvijek u rukama branitelja ne dozvoljava rast cijene.

Moram se malo obrecnuti na vaše "Velike favorite"
Končar će tek zaradom od tramvaja i još nekih većih akvizicija koje radi, a vidim vi veliki štovaoci nemate pojma o njima, vrijediti oko 80 kuna, pa svaka rast dionice je čisto "traženje veće budale"
Nažalost upravo tako funkcionira, ne samo naše tržište dionica, pa čak i ja predviđam kratkoročni rast Končara preko 100 kuna.

Janaf ni sa budućom dobiti (2003) nemože opravdati trenutnu cijenu, pa ga samo preuzimanje može dići

Podravka sa svim dobrim vijestima, koje se stalno iznose, zbog opterećenosti previše zaposlenih može par kuna gore, ali 250, 300 je čista fikcija.

Velebit će u prvu kotaciju, pa šta.
Dom realno vrijedi više, u prvoj je kotaciji, a vrijedi manje. To da Velebit ima bolje strukturiran portfelj i veću moguću dobit u budućnosti tek treba dokazati. Trenutna cijena od 60 kuna više je razlog rasprodanih braniteljskih dionica, nego stvarna vrijednost.
Za usporedbu Expandia je bolji fond, a vrijedi 35 % manje.


Pravo je pitanje da li će veliki igrači iskoristiti izbornu godinu za dizanje ili spuštanje cijena dionica. I za jedan i za drugi scenarijo ima dosta pokazatelja, pa će 2003. ponovo proći kako to Oni budu željeli.
Međutim 2004. i 2005. defenitivno će biti godine velikog rasta cijena dionica na koje nitko neće moći utjecati u suprotnom smjeru, pa je upravo sada vrijeme za početak kupovanja dionica, pa ako u 2003. budu padale, dokupljivati ih po nižoj cijeni, a ako budu rasle, tražiti nove potcijenjene dionice i širiti portfelj.
Izlaz iz dionica bi mogao biti najbolji u svibnju 2005.

Evo vam materijala, kad volite čitati, možda vas sada malo motiviram na sudjelovanje u raspravi.

<img src="http://mojnovac.infopop.cc/infopop/emoticons/icon_cool.gif" alt="Cool" width="15" height="15"><!--graemlin::cool:-->

Nigdar ni bilo, da nekak ni bilo
Nigdar ni nebu, da nekak nebu

Jumbo
09.01.2003., 16:59
Ispravak netočnog navoda.

Dugo nisam provjeravao portfelj Velebita i moj prijašnji komentar je potpuno promašen.
Dakle, moram priznati da me promjena portfelja u jednoj godini izuzetno ugodno iznenadila. Velebit je jedini fond koji je povećao svoju realnu vrijednost i to za 20 %.
Da bi shvatili kako sam dolazio do realne vrijednosti morate znati da sam iz portfelja P(Z)IF-ova izbacio sve nelikvidne dionice i potraživanja prema HFP-u, tako da je moguće povećanje od 20 %, jer je Velebit prodao svoje nelikvidne dionice i kupio obveznice.
Pretvaranje portfelja u obveznice jasan je znak da idu u likvidaciju, a da od 1. kotacije neće biti ništa. Morate znati osnovni razlog prelaska nekog fonda u 1. kotaciju, pa će te znati tko će to i učiniti.

E, sad jedno pitanje: Koja je iduća dionica u 1. kotaciji?

<img src="http://mojnovac.infopop.cc/infopop/emoticons/icon_cool.gif" alt="Cool" width="15" height="15"><!--graemlin::cool:-->

Nigdar ni bilo, da nekak ni bilo
Nigdar ni nebu, da nekak nebu

lebowski
09.01.2003., 18:33
Glede velebita, procitao sam na ritelefaks.hr da postupak likvidacije traje najmanje godinu i pol. Da li se to treba uračunati u trenutnu cijenu velebita?
Glede RIVP, povecali su profit za 60%, dijelom i radi prodaje imovine, bilo je na bankamagazine.hr.
Rivijera mi je jedina zanimljiva. Mada ako je vjerovati Ostoji s njom se nista bitnije nece desavati u sljedecih par godina.
Najvisa cijena Rivijere bila je ako se ne varam 192 kn zbog glasina o prodaji. Dividenda se ne moze ocekivati. Mirna i dugorocna rekao bih...

je*o papire daj ti meni pare

Vusud
10.01.2003., 11:24
SNHO je povoljnija kupnja od Slavonca. Slavonac vrijedi negdje koliko i Pleter, recimo 40-tak kuna. Veliki udio imovine (preko četvrtine) mu je Riviera i Rabac a tu je u manjini pa će morati pratiti Dom-SNHO.
Riviera je ove godine povećala dobit iz poslovanja za 22% prvenstveno zahvaljujući smanjenju troškova što je dobro prihodi će sljedećih godina rasti po niskim stopama tako da se povećanje dobiti može ostvariti samo snižavanjem troškova. Uz sve ovo cijena dionice je još uvijek visoka ako se u obzir uzme da neće biti prodavana, barem ne uskoro.
Anita je također moj favorit. Iako Plava laguna možda ima bolje pokazatelje poslovanja mišljenja sam da Vrsar kao destinacija ima veće šanse za rast od Poreča.
Karlovačka banka-možda kao moguća meta preuzimanja, premalo je informacija, a cijena baš i nije toliko povoljna koliko mi se čini.
Elka, svakako i uvijek.

george
10.01.2003., 12:32
KABA, prije svega, jer je ona podložna svakoj (polu)informaciji oko mogućeg preuzimanja...raspon otkad se pojavila na ZSE u zadnjih godinu i pol je od 45-70 kn...Dakle, s te točke gledišta je sve ispod 50 kn dobra cijena... A, BTW, bilo je u prošlosti interesa za nju od strane nekih "naših" banaka...

sun tzu
10.01.2003., 14:37
Velebit je prodao ono što ne vrijedi, i kupio obveznice jer nose priličan prinos a i ne morate se natezati sa sindikatima .jedina greška je prodaja turističkih tvrki ali očigledno nemaju namjeru biti fond usmjeren ka turizmu kaj je već postao naprimjer snho.likvidacija traje godinu dana ali tko ne bi čekao godinu dana za 20-30 posto zarade na današnju cijenu. budite sretni ako zaradite u današnjim vremenima 10 posto osim ako se ne kockate sa mogućim preuzimanjima ili imate inside informacije glede istih
godišnja im je naknada 3,5 posto a imaju same obveznice i depozite . raspitajte se koje su naknade za obvezničke fondove a još moraju i otkupljivati udjele.
čuo sam da postoji mogućnost dodjele dividende kaj bi moglo biti presedan u našoj praksi, a i neki fond manageri bi dobiti upite od svojih dioničara kad će i nama nešto takvo.Podjela dividendi bi po meni bio pravi potez
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Poslano od Jumbo:
Ispravak netočnog navoda.

ađeri Dugo nisam provjeravao portfelj Velebita i moj prijašnji komentar je potpuno promašen.
Dakle, moram priznati da me promjena portfelja u jednoj godini izuzetno ugodno iznenadila. Velebit je jedini fond koji je povećao svoju realnu vrijednost i to za 20 %.
Da bi shvatili kako sam dolazio do realne vrijednosti morate znati da sam iz portfelja P(Z)IF-ova izbacio sve nelikvidne dionice i potraživanja prema HFP-u, tako da je moguće povećanje od 20 %, jer je Velebit prodao svoje nelikvidne dionice i kupio obveznice.
Pretvaranje portfelja u obveznice jasan je znak da idu u likvidaciju, a da od 1. kotacije neće biti ništa. Morate znati osnovni razlog prelaska nekog fonda u 1. kotaciju, pa će te znati tko će to i učiniti.

E, sad jedno pitanje: Koja je iduća dionica u 1. kotaciji?

<img src="http://mojnovac.infopop.cc/infopop/emoticons/icon_cool.gif" alt="Cool" width="15" height="15"><!--graemlin::cool:-->

Nigdar ni bilo, da nekak ni bilo
Nigdar ni nebu, da nekak nebu[/quote]

Jumbo
06.04.2003., 12:04
Mislim da je ova tema ponovo aktualna.
Velikim pad Plive povukao je i mnoge druge dionice, pa sad možemo govoriti o jednogodišnjem minimumu i diskontu cca 30 % od 5/2002. Tako sada imamo puno podcijenjenih dionica. Među njima ima onih koji su pali na svoju realnu vrijednost, ali i onih koji sada vrijede puno manje od nje i kako sam naveo na postu «Dno tržišta», sada je pravo vrijeme za kupovinu. Naravno postavlja se pitanje: U što ulagati?

Poučen iskustvom uvidio sam da je vrlo teško predvidjeti kad će koja dionica znatno skočiti, pa sam razvio teoriju da od svake kompanije koja ostvaruje dobit i rast prihoda, a uz to nije prezadužena, treba imati nešto dionica, jer na njima će te kad-tad dobro zaraditi.
Naravno kod takvih dionica, kao i kod svih ostalih treba znati izabrati vrijeme za ulaz, pa tako kupnja Plive po 650, uz sve njezine vrijednosti, bila je pogreška. Zbog toga značajni padovi kompletnog tržišta vrlo su dobre prilike za kupnju.

Evo nekoliko interesantnih dionica: Pliva, Podravka, Croatia Osiguranje, Elka, Ericsson Nikola Tesla, Hoteli Rabac, Jadran-Turist, Karlovačka banka, Končar, Laguna Novigrad, Plava Laguna, PBZ, Rivijera Poreč i Zagrebačka banka, a od fondova Expandia, Slavonac i Velebit.

Naveo sam većinu dnevno trgovanih dionica, ali namjerno nisam sužavao izbor, jer sam još u fazi kupnje. Uostalom mi doista ne možemo znati da npr. Hoteli Rabac ili Karlovačka banka neće biti za 6 mjeseci preuzeti po 2 ili 3 puta većem iznosu. <img src="http://mojnovac.infopop.cc/smilies/wink.gif" alt="Wink" width="15" height="15"><!--graemlin:;)-->

<img src="http://mojnovac.infopop.cc/smilies/cool.gif" alt="Cool" width="21" height="15"><!--graemlin::cool:-->

Nigdar ni bilo, da nekak ni bilo
Nigdar ni nebu, da nekak nebu

vladek
06.04.2003., 13:21
Ajmo secirat!

Zašto Slavonac?

Da li zato što je Slavonija podsvijesno pojam obilja ( kuleni,šunkice,švargle,čvarci ... ),
a imamo friške podatke : gubitak 39,77 mil.KN
smijena 2 člana NO,odluka da se gubitak pokrije iz buduće dobiti i prelazak u ZIF koji po našim običajima skida dodatnih 10 % <img src="http://mojnovac.infopop.cc/infopop/emoticons/icon_confused.gif" alt="Confused" width="15" height="22"><!--graemlin::confused:-->

Jumbo
06.04.2003., 19:23
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>> vladek:
... i prelazak u ZIF koji po našim običajima skida dodatnih 10 % <img src="http://mojnovac.infopop.cc/infopop/emoticons/icon_confused.gif" alt="Confused" width="15" height="22"><!--graemlin::confused:-->[/quote]

O čemu ti to. Slavonac je odavno ZIF.

<img src="http://mojnovac.infopop.cc/smilies/cool.gif" alt="Cool" width="21" height="15"><!--graemlin::cool:-->

Nigdar ni bilo, da nekak ni bilo
Nigdar ni nebu, da nekak nebu

Mrki1
06.04.2003., 19:27
Kad ides kupovati dionice isključivo jer su potcijenjene, a nemaš informacija o mogućem pruzimanju bitno je kupovati kada su one u na dnu (ili barem donjem djelu) sinusoide.
Više manje slažem se oko Jumbotva izbora iako bi se dalo podosta dionica tu pridodati. Na našem tržištu realnu vrijednost (ili malo veću) dionica dostiže samo prilikom preuzimanju. Ostale su u velikoj većini potcjenjene neke manje, neke više.

Onako usput, jeste li vidjeli postignutu
cijenu Jadrankinih dionica na dražbi? Neko je fino kupio dobar paketić za jeftine novce.

vladek
06.04.2003., 20:21
OK.10% je već uračunato,a kaj veliš na gubitak?
To nisi komentirao,iako je nakon te objave dionica skočila od 22 na 24 !? <img src="http://mojnovac.infopop.cc/infopop/emoticons/icon_confused.gif" alt="Confused" width="15" height="22"><!--graemlin::confused:-->

doktor_no_7
06.04.2003., 20:33
Rezultati Slavonca su očekivani, nije to ništa posebno.
Moram priznati da sam ga početkom rata stavio u najuži izbor za kupovinu. U paritetu sa Plivom stavio sam ga Pliva - 400, SLPIF - 20. Na žalost, malo je pobjegao. Ako se pogleda TA, nikako mu ne ide u prilog.

< Poštenje i iskrenost na kraju uvijek donose dobit. >

vladek
06.04.2003., 20:49
Zašto misliš da 40 mil.KN gubitka nije ništa posebno?

doktor_no_7
06.04.2003., 20:58
Zato što je za prvih 9 mj. 2002. gubitak bio 37,8 mil. Od toga je 35 mil. naknade društvu za upravljanje. Dakle, taj gubitak je uzet u obzir još pri zatvaranju fonda.

< Poštenje i iskrenost na kraju uvijek donose dobit. >

Lun
06.04.2003., 21:04
Zašto nitko ne spominje Istraturist,po mome to će biti prilika za dobru zaradu kad je ZABA odluči prodati.Ove godine su odlučili po prvi put isplatiti dividendu (6 Kn)

doktor_no_7
06.04.2003., 21:16
Istraturist je pred prodajom - već DUŽE vrijeme.
Prije 20-tak dana brokeri ZBB-a uvjeravali su me da je prodaja pitanje dana, po 130 kn ili nešto malo više. Navodno su u igri neki talijani.

< Poštenje i iskrenost na kraju uvijek donose dobit. >

vladek
06.04.2003., 21:54
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>> doktor_no_7:
Zato što je za prvih 9 mj. 2002. gubitak bio 37,8 mil. Od toga je 35 mil. naknade društvu za upravljanje. Dakle, taj gubitak je uzet u obzir još pri zatvaranju fonda.

< Poštenje i iskrenost na kraju uvijek donose dobit. >[/quote]
Prihvačam minuse;ima li koji plus ZA kupnju dotične dionice?

doktor_no_7
06.04.2003., 22:26
Što se fundamenata tiče - NE.

Špekulativnih - PUNO:
- mogućnost 1. kotacije,
- vrlo visok dug HFP-a,
- visoko ispolitizirana situacija oko fondova došla je do vrhunca, a samim time i pad cijena. Rasplitanje čvora Sabor-Linić-Ostoja-Fičor trebao bi utjecati pozitivno na cijene (moje mišljenje).

Najbolja vijest su smjene u NO. Trebalo bi i u upravljačkom dijelu, jer su stvarno traljavi.

< Poštenje i iskrenost na kraju uvijek donose dobit. >

luk2
07.04.2003., 05:53
Moj izbor je samo Pliva (u nekom portfelju iznad 60 %).
Kao prvo, sa Plivom se na našem tržištu ne može manipulirati, što znači da Grof, Ostoja ili jače banke ne mogu vući za nos nas male dioničare.
Kao drugo, u ovom trenutku je Pliva strašno!!! podcijenjena (ili žalosno, kako bi rekli ZBB).
A kao treće, nikako ne treba zanemariti da bi Pliva mogla biti preuzeta od neke jake strane kompanije. S obzirom da je Novartis preuzimanjem Leka krenuo u ekspanziju na ova naša tržišta i time praktički bacio rukavicu u lice Glaxosmithklineu ili Pfizeru, mislim da tu mogučnost ne treba isključiti. A cijena u trenutku preuzimanja.........

t-m
07.04.2003., 10:22
luk 2-slažem se

Lola
07.04.2003., 10:36
Reci mi ribica s čim se ti to slažeš?
S time da je Pliva strašno podcijenjena, ili time da cijenom dionica fondova manipulira šačica probranih, ili da će Pliva biti uskoro preuzeta ili sa svim navedenim izjavama.
Sve se one mogu tumačiti i u sljedećem kontekstu: Ako baciš novčić, sigurno će biti pismo ili glava (varijanta da padne na rub, složit ćeš se valjda sa mnom, zanemariva je).
Pitam se samo ako je toliko žalosno da je PLIVA nisko što joj onda ZBB ne digne cijenu?
Jedino što je u nas Hrvata (građana hrvatske, da mi se ne uvrijede "troprstaši" i pripadnici ostalih nacionalnih manjina na teritoriju RH) žalosno, je to da se kod nas sve dionice prodaju uz veliki diskont i da tek preuzimanje ili neka druga značajnija odluka za poduzeće može značajnije vrednovati cijenu dionice u "pravome smjeru". Nadam se da će ova godina biti prekretnica u tome smislu (baš kao što je prošla bila za Slovence).

luk2
07.04.2003., 10:43
Opet je krenuo napad na nečiji post.

Ja sam napisao svoje mišljenje, a ti možeš napisati slažeš li se u tome ili ne, ili još nešto dodati, ili dodatno argumentirati.

Ne znam čemu stalno napadi na nekoga.

Lola
07.04.2003., 11:01
Oprosti molim te srček, nisam znala da si ti postavio "gabarite" rasprave. Ja sam samo htjela ukazati na to da ako je Pliva tako nisko zakaj se onda ovi u ZBB ne polakome za njom i dignu joj cijenu. Očito postoji neki dublji razlog koji nije baš tako prozaičan kakvim ga opsiuju analitičari ZBB-a. I onaj tvoj "STRAŠNO"; da je cijena pala 50 ili 70% u posljednjih par mjeseci (i da to ima uporišta u poslovnim rezutltatima) to bi shvatila kao strašno, ovdje ne vidim ništa takvo.
Ako moje pojašnjenje nije dovoljno, te ako se i dalje smatraš ugroženim zbog mene ili mojih izjava predlažem ti da kontaktiraš osobe koje ti mogu pomoći na ovoj adresi:

http://www.soros.hr/front/index.php

Nadam se da nikoga nisam povrijedila svojim tekstom. Naučili su me da uvijek kritički pristupam stvarima i ljudima(kućni odgoj).
Brine me jedino kako ti tako veliki dečko, pa uvijek nešto gunđaš, a pogotvu protiv nas djevojčica.

Pusa i bokić.

clusmas
07.04.2003., 12:36
Moram se složiti sa Lolom. Obratite svoju pažnju na neke druge elemente. 9 mjesec 2003. godine Pliva bi trebala ući u sigurnu zonu zaduženosti. Probajte i to uvesti u kalkulaciju.

Njihova pisanja (ZBB) kako je Pliva apsolutni hit ima utjecaja i na vas. U svakom slučaju vrijedi, ali ne toliko koliko je dižu u nebo.
I ne treba očekivati boom prije 9 mjeseca.

pozdrav,

Lola
07.04.2003., 12:51
Oj, ej dječače! Obraćam ti se u vokativu, a poradi tvoje (a sad već i moje) tvrdoglavosti. Nema tu niti za niti protiv, meni rast PLIVE odgovara baš kao i tebi.
Vidim da na dječake popute tebe vrlo sugestivno djeluju ove ružne "ratne igre". Testosteronski poriv za održanjem vrste u te je potpuno krivo usmjeren (ako su zbog niske dobi u tebe žlijezde uopće aktivne).
Veselim, se poput tebe što PLIVA raste. Još jednom ponavljam, zagovornik sam rasta Plive, ali ne na "pasulj-kafa-sudnje proročanstvo" argumentima.
Da vidiš da su moje namjere isključivo (prema tebi) altruističke i humanističke, želim tebi (i sebi naravno) dobru zaradu na PLIVi pa ti nudim ovu ekskluzivu.
Navodno je Milan Panić bacio oko na Plivu, špekulira se o preuzimanju na 25 GDR-a prije početka ljeta.
Poslije Galenike i Plive navodno će pokušati uzeti i Pfizer, ali o tome dealu još nemam detaljnih informacija.
E sad ti je jasno tko se polakomio i zašto je u Londonu Pliva toliko cjenovno "odskočila".

Pusa i bokić.

luk2
07.04.2003., 13:54
Preporučam ti da se malo umiješ hladnom vodom i smiriš svoje tanke živce.

Ne znam što ti uopće želiš reći, i takvim tonom ne želim polemizirati s tobom.

Nisam ja prvi koji veli da je Pliva strašno i žalosno podcijenjena, i nisu to ni ZBB.

Možeš nazvati RBA u Zagreb neka ti pošalju svoje mjesečne analize. Njihova je procjena fer- vrijednosti Plive 720 kuna !!

Nadalje, strani analitičari, tj. svjetski poznate investicijske banke, točnije: Merrill Lynch,ING Financial Markets,Broker Name Withheld,Lazard Capital Markets
- daju svoje procjene: uglavnom se kreću oko "strong buy".
Sa zadovoljstvom ti šaljem link:http://uk.biz.yahoo.com/z/p/plvxq.l.html

Zadnje:
- uopće se ne smatram posebno pametnim čovjekom ili nekakvim čudotvorcem na burzi (možda ti sebe smatraš?),a najmanje se razumijem u farmaceutsku industriju, ali, kad pročitam sve to što se piše za Plivu, onda ipak mislim da je većina tih financijskih stručnjaka u pravu.

nick
07.04.2003., 14:40
branimir:
Inače sve dionice ti danas rastu zato što ljudi vole gledati amere u bagdadu! Jedini razlog (kak bi ti rekla dječki se igraju rata) Bayer je rasto 5 % , DT 7 % , Pliva trenutno 6.5 % ...

Lijepo je vidjeti da se netko sjetio i rata u Iraku, osim raznih Milana i sl. elementarnih nepogoda. Upravo kako je cijena poskočila čim se 150 amera otišlo prošetati među 5 milijuna stanovnika Bagdada, cijene će opet pasti kad Saddam konačno pokaže zube.
Dakle, slažem se da ovaj rast neće, barem za sada, trajati sve dok se rat izgledno ne približi počecima kraja.

dk
07.04.2003., 20:15
Lola:
Navodno je Milan Panić bacio oko na Plivu, špekulira se o preuzimanju na 25 GDR-a prije početka ljeta.
Poslije Galenike i Plive navodno će pokušati uzeti i Pfizer, ali o tome dealu još nemam detaljnih informacija.
E sad ti je jasno tko se polakomio i zašto je u Londonu Pliva toliko cjenovno "odskočila".

Pusa i bokić.

Ovakvu hrpu baljezgarija može proizvesti samo nešto puno jače od trave...

clusmas
07.04.2003., 21:55
Jeste li ikada pomislili na mogućnost da je Lola ovdje po zadatku ?

pozdrav,

bubimir
08.04.2003., 10:21
znači ode nam i Pliva na bubanj??

Jumbo
08.04.2003., 13:53
Molim nadležne da zadnjih 15-tak postova prebace na "Plivu". Uz to malo kontrolirajte Lolu, jer u zadnje vrijeme svojim prepucavačko-prepotentnim stilom upropaštava svaku temu i tko je god sudjelovao na Monitorovom forumu "Politika" prije dvije godine, zna u šta se to izrodi.

Lolina elokventnost i obavještenost definitivno je potrebna forumu, ali samo brisanjem dijelova njenih postova dobit ćemo kvlitetnu raspravu.
Vjerujem da bi nakon par uređenih postova i sama Lola usmjerila svoju energiju na zadanu temu, a ne na druge sudionike.

Nakon što pročitate post, obrišite ga, jer nema veze sa temom.

presvetli
08.04.2003., 13:59
Hmm, pa ovako...Moramo ipak pokazati malo razumijevanja za rijetku žensku i k tome kvalitetnu prisutnost na forumu. Istina, Lola svojim stilom ponekad podbada, ali i doprinosi. U situacijama kad je pretjerala bila je upozorena.
Pokušajmo svi biti malo tolerantniji, a Lolu toplo molim da ne replicira Jumbu na gornji post (iako znam da gori od želje).

clusmas
08.04.2003., 16:34
Ma šta ste se stisnuli. Lola svojim načinom komuniciranja unosi nešto posebno. To što se osjećate glupo kada je njezin post usmjeren prema nekom od vas, nije njezin problem, nego problem onoga koji ne zna odgovoriti na to (zbog nedostatka argumenata ili vokabulara) ili jednostavno ne može parirati.

pozdrav,

Jumbo
19.01.2004., 12:13
Anita na 2100 kn.

Uz to pogledao sam i ostale dionice koje sam preporučio za kupnju. Ako je netko bio dovoljno lud i rukovodio se mojim savjetom, mogao je u kratko vrijeme zaraditi 100 % na ulog.

igor
19.01.2004., 15:22
Je li može kakav novi sličan savjet?

Jumbo
19.01.2004., 16:55
Ja ti držim samo dionice Ericssona i ne mislim ih skoro prodavati.

Nije baš savjet, ali možda pomogne.

putnik
19.01.2004., 18:28
Ja nazalost lovio Anitu od 1650-1800 i pobjeze me.
Nakon nečijih komentara (vjerojatno tvojih jumbo) i tablice od presvetlog, te uvida u poslovanje za prošlu godinu bilo je očito da je podcijenjena, samo nažalost nisam je uspio kupiti što pripisujem nesposobnosti svog brokera. Nikako da ga promijenim iako sam već dulje vrijeme nezadovoljan s njime.
Ima li ko kakva iskustava s brokeri 21 ili to one, ili kako se več zovu?

pozdrav

Pinokio
20.01.2004., 13:59
Ima onih koji su je uspjeli skupiti dosta :)

branimir
23.09.2004., 14:24
Izgleda da je Todorić kupio Agrolagunu po 2500 kuna za dionicu

kvark
22.02.2005., 09:42
zašto ste ovu temu potisnuli ovako u zaborav?
zar nema više podcijenjenih dionica u hrvatskoj?

Neurosinner
22.02.2005., 09:53
ima. ali ih svi prvo kupuju za sebe pa će ih tek onda hvaliti :D

kvark
22.02.2005., 10:17
nije ni to loše, ali vjerujem da i među nama, običnim pukom, ima "igrača" koji bi rado preuzeli rizik neizvjesnosti.
dajte Vi koji znate, barem natuknite šta je to podcijenjeno.
hvala

medvjed
22.02.2005., 10:37
HMAM apsolutno je jedna od budućih

KURSK
22.02.2005., 10:39
mislim da bi opet mogla nastupiti era ex fondova, čini se da im u sadašnju cijenu (izuzetak sn i dom) nije uračunat novac(dionice) od nagodbe sa HFP ako je bude a sigurno če biti nešto i to uskoro. Zanimljiv je i lucidus iako nema veze sa nagodbom ali moglo bi se i u njemu nač više keša nego što je trenutna cijena. U svakokm slučaju mislim da prema dolje neče ali bi zato moglo debelo prema gore....ne treba krenut grlom u jagode ali mislim das se isplati probati

kvark
22.02.2005., 10:54
moje pitanje je bilo vezano prvenstveno uz papire koji su sada podcijenjeni 2,3 ili više puta...ovo oko LCDS, KORF, PODR, ATPL i sličnih, nije za moje krhko zdravlje

nikos
22.02.2005., 10:55
HMAM apsolutno je jedna od budućih

Na čemu se bazira tvoja tvrdnja? Da li je to samo zbog privatizacije ili imaš u posjedu neki izvještaj (na Crosecu ih nema)?

Rouge Trader
22.02.2005., 10:58
Za strpljive: koka i saponia.

Majs
22.02.2005., 11:13
moje pitanje je bilo vezano prvenstveno uz papire koji su sada podcijenjeni 2,3 ili više puta...ovo oko LCDS, KORF, PODR, ATPL i sličnih, nije za moje krhko zdravlje
Pa makni se sa burze i čuvaj zdravlje.

Turbolimač
22.02.2005., 11:13
Ma šta ste se stisnuli. Lola svojim načinom komuniciranja unosi nešto posebno. To što se osjećate glupo kada je njezin post usmjeren prema nekom od vas, nije njezin problem, nego problem onoga koji ne zna odgovoriti na to (zbog nedostatka argumenata ili vokabulara) ili jednostavno ne može parirati.

pozdrav,

sorry ali lola se uopce nije drzala nikakvih cinjenica samo neko subjektivno tumacenje sitaucije..u 60% njenih rijeci....sto sam procitala ovdje... :)

mislim da je pliva od 2002 do 2005 trgovala najnize 11 pa do nekih 14.5 je taj neki "range" mislim da je rast bio zbog toga a ne nekog preuzimanja po 25 sto je suluda izjava

KURSK
22.02.2005., 11:20
moje pitanje je bilo vezano prvenstveno uz papire koji su sada podcijenjeni 2,3 ili više puta...ovo oko LCDS, KORF, PODR, ATPL i sličnih, nije za moje krhko zdravlje

da zbilja 30-50% u par mjeseci je baš za bacit, zbilja više nije zanimljivo ako se ne zaradi 100% u 3 tjedna

Turbolimač
22.02.2005., 11:51
uh tek sad vidim da su ovo teme iz 2003 :)...jumbo je kao prorok!! sve je dobro pogodio o velikom rastu 04 05

nevenb
22.02.2005., 12:46
uh tek sad vidim da su ovo teme iz 2003 :)...jumbo je kao prorok!! sve je dobro pogodio o velikom rastu 04 05

haha! svaka čast limačice, baš si mi uljepšala dan danas ovim tvojim zadnjim postom! ljudi su previše ozbiljni, a ti si me baš nasmijala! (skoro da se i meni nešto slično desilo na jednom drugom mjestu :pp)

kvark
22.02.2005., 13:28
da zbilja 30-50% u par mjeseci je baš za bacit, zbilja više nije zanimljivo ako se ne zaradi 100% u 3 tjedna

nitko nije pričao o bacanju bilo kakve vrste zarade, ali da je bolje i ljepše čekati dvostruku, trostruku ili višestruku zaradu je meni bolja opcija.
to je i bio smisao mog pitanja o podcijenjenim dionicama.

Arwen
22.02.2005., 13:55
nitko nije pričao o bacanju bilo kakve vrste zarade, ali da je bolje i ljepše čekati dvostruku, trostruku ili višestruku zaradu je meni bolja opcija.
to je i bio smisao mog pitanja o podcijenjenim dionicama.

pa gdje je nestala skromnost?
budimo realni, tražimo nemoguće
:)

kvark
22.02.2005., 14:30
pa gdje je nestala skromnost?
budimo realni, tražimo nemoguće
:)

u svijetlu tvog mišljenja o skromnosti i realnosti, reci mi kakav smisao za realnost i koliko su skromni slovenci koji svoje građane preko jumbo plakata pozivaju da kupuju dionice kod nas?
drugi iz susjedstva ne koriste jumbo plakate,ali zato njihovi klijenti uredno kupuju naše dionice...dovoljno je malo pokopati po SDA i snimiti imena koja se tamo nalaze.

Jumbo
22.02.2005., 16:45
u svijetlu tvog mišljenja o skromnosti i realnosti, reci mi kakav smisao za realnost i koliko su skromni slovenci koji svoje građane preko jumbo plakata pozivaju da kupuju dionice kod nas?
drugi iz susjedstva ne koriste jumbo plakate,ali zato njihovi klijenti uredno kupuju naše dionice...dovoljno je malo pokopati po SDA i snimiti imena koja se tamo nalaze.

Tko to koristi moje plakate? Grrr.

Znam da bi neki voljeli dobiti mig u koju dionicu ulagati, ali ja neću više migati.
Ovo je još jedna tema na kojoj se vidi da bi prosječna zarada, na preporučenim dionicama, bila 500 %, ali to ne smeta jalne da mi ne prigovaraju da veličam svoje dionice.

Svojevremeno me ismijavala Lola, ali ja dan danas stojim iza svojih postova, a pročitajte njezine od prije godinu dana.

Dobro kaže Edo, kad im hoćeš pomoć, traže te punomoć...

milken
22.02.2005., 19:42
potcijenjen je turizam i to cijeli . pogledajte kontekst. hrvatska najpoželjnija destinacija . najveće otkriće u turizmu. raste broj stranih turista.ako se bili u zemljama okruženja na mediteranu i razumijete se malo u ekonomiju onda shvaćate da je hrvatska jedina zemlja na mediteranu izuzev muslimanskih država koja nema već gotovu situaciju u turističkoj branši to znači , da se hoteli ne smiju više graditi ili da su veliki brandovi i lanci pokupovali sve što valja.
ostala je jedino hrvatska , toplo more u srcu europe, za koju godinu eu,katolici a zemlje na prodaju i hotela na prodaju.
toga više nigdje nema.ima ali u aziji ,ali ptičja gripa,tsunami ,let avionom 10 sati.

kupite dionice turističkih tvrtki u cijeloh hrvatskoj i osigurajte djeci budućnost,zajebite stambenu štednju.

bozo
22.02.2005., 20:05
slazem se s milkenom u ovoj tvrdnji vezanoj za dugorocna ulaganja u hrvatski turizam, kad malo pogledate kako strelovito raste cijena zemljista na jadranu sve je jasno, pogotovo kad turisticku tvrtku vodi adrisov menagement :)

ziheraš
22.02.2005., 21:32
I ja se slažem sa tom konstatacijom.Mislim da svaki tur. subjekt ima prostora za rast min. 20% NPM.Tu ne govorim o sezoni koja se može produžiti što je extra(svaki kvalitetniji hotel je 2004 bio full pun do polovice listopada).Ako govorimo o vikendima u EU je baš svaki kao da se događaju migracije stanovništva.Ako čemo biti dio toga i plačati u Hrvatskoj Balkan-plate sa pomfritom 18€ i pivo 0.3 4€,a ne ulazeći u poreznu politiku neke zemlje evo velike perspektive!

medvjed
22.02.2005., 21:39
Nikos, evo ti moje objašnjenje za HMAM.Izvještaj nemam ali znam da nisu nikad bili u blokadi da isplaćuju redovito plaće zaposlenicima,istina je da su prodali neke nekretnine i utrošili ih u obnovu.Ja to gledam dugoročno,već sad nema puno slobodnih dionica na tržištu,Makarska rivijera je poznata kao jedan od najvećih bisera na našem Jadranu, bez uvrede bila je,a ja vjerujem da će ponovo biti veći hit od Istre. Mislim da se čak ne može ni uspoređivat kad prođe autocesta,a to je za 1,5 god. potom ako se ostvari najavljena gradnja skijališta na Biokovu, koje će biti povezano sa Makarskom žičarom,znam da veći dio forumaša zanimaju trenutačni rezultati kao i zarada.Ja sam imao veliko strpljenje za ERNT i PODR s prvom sam puno zaradio, dosta očekujem i od druge a od HMAMA se vidimo za dve godine, iako trenutno možda ima isplativijih opcija.

Turbolimač
23.02.2005., 19:48
haha! svaka čast limačice, baš si mi uljepšala dan danas ovim tvojim zadnjim postom! ljudi su previše ozbiljni, a ti si me baš nasmijala! (skoro da se i meni nešto slično desilo na jednom drugom mjestu :pp)

hehe da da svi su jako ozbiljni ali kad je bila korekcija vidjelo se da su svi krvavi ispod koze i da znaju plakati hehe...sala mala :) pozdrav

bpclub
16.04.2006., 22:06
HMAM kreće u privatizaciju, izvještaji nisu bitni, bitno je pravno stanje zemljišta između hotela Meteor i Biokovka koji traže i bivši vlasnici a s njim računaju i Hoteli a HFP traži rješenje jer je taj dio nezakonito upisan u temeljni kapital HMAMa. Računica je 60000 m2 garant građevinskog zemljišta koji će pripasti ili HMAM ili bivšim vlasnicima x 300 EUR/m2 = puno novaca da bi se igralo s ovom dionicom, ali........

Monk
29.11.2006., 19:20
Imamo li danas nešto od toga? Što biste naveli? Samo argumentirano molim. A pošto ja postavljam pitanje, biti ću dosljedan, naveo bih KODT, a evo i zašto (http://www.mojnovac.net/forumi/showpost.php?p=101718&postcount=87). I zašto2 (http://www.mojnovac.net/forumi/showpost.php?p=195206&postcount=154) i zašto3 (http://www.mojnovac.net/forumi/showpost.php?p=197217&postcount=160). :)

Dakako, nije to onaj tip podcjenjenosti koje možete vidjeti u BiH, Makedoniji i Srbiji. Ovo je više potencijal, koji se počinje vrtiti. Long term, dakako. Evo ovih dana je prva godišnjica kako držim Kodt. Tek prva...
To je što se Hrvatske tiče.

Volio bih vidjeti vaše prijedloge. Recimo da sumiramo ovdje par dionica...

berozivkovkovic
29.11.2006., 19:42
MMTZ, a ako cemo o argumentima - 1) P/S=0,27 2) Trzisni polozaj ( pretezno energetika ), 3) relativno nova dionica na trzisu pa jos nije dosegla svoju pravu vrijednost, i 4) unutra su dva fonda ( ili tri ) i to Fima equity i Aureus equity.
Naravno ima i svojih nedostataka, ali meni su prednosti u prvom planu.
Pozdrav tebi prijatelju:)

Monk
29.11.2006., 19:57
Slažem se. Dobra priča. Ajmo dalje.

cayman006
29.11.2006., 20:11
-turizam: LRH, PLAG, RIVP, ARNT, MAIS (po potencijalima iako je BV samo cca 100 kn, dok su prva 4 i fundamentalno podcijenjeni)

-tekstil i srodne grane: LLRB (BV 570, nova uprava, novi program), VART (prodaja zemljišta, novi management, fima fondovi), SLMK (zbog zemlljišta, lokacija), JDTC (odlična firma, slaba likvidnost dionice, BV preko 600 kn, puno love na računu)

-brodovi: TNPL (zbog turizma i novih brodova), ULPL, Uljanik

-kemijska, plinska i naftna industrija industrija: Saponia (stalan rast prihoda i tržišta), Dioki (potencijal plastičnih masa, eventualni terminal ukapljenog plina sa velikim šansama), Vupik (biodizel), Ina (coming soon - nije podcijenjena ali je jako poželjna)

-trgovački sektor: Konzum (spajanje sa deltom), AUHR (solidna firma)

-hrana: Lura-Dukat (stalan rast prihoda i tržišta), Belje (razvoj novih proizvoda), Ledo, PIK Vinkovci, PKMI

-duhan: HRDH, Adris (naročito kad dođe redovna)

-industrija - razne grane: DDJH, BRST, FNVC, KOEI, ERNT, DDJM

-banke: zaba, pbz, erste, rba (navodno uskoro)

Eto, to je mali presjek....Navali narode

Frend
29.11.2006., 20:27
Eto, to je mali presjek....
Znači imaš još toga e onda ima još samo par dionica na tržištu koje još nisi kupio pa požuri, a da pogodim portfelj ti raste ili pada otprilike kao prosjek indeksa vse i zse...

Monk
29.11.2006., 20:32
Hm...uvijek se čudim kad netko vidi takvo "obilje" najpotcjenjenijih dionica. Zato sam i postavio pitanje, vama najpotcjenjenija, i zašto?
Malo o poslovanju, gdje je prilika, strateška važnost ako je ima, porast dobiti, prihoda, marži, poboljšanje likvidnosti, uzimanje tržišta konkurenciji itd.

Dobis
29.11.2006., 20:55
Hm...uvijek se čudim kad netko vidi takvo "obilje" najpotcjenjenijih dionica. Zato sam i postavio pitanje, vama najpotcjenjenija, i zašto?

Po meni Vart je dosta podcijenjena jer se sada trži ispod bv,dobar novi menađment, a što se tiče budućnosti :zemljište,nekretnine iz kojih planiraju izići,nešto se čak špekulira da bi svaki dioničar mogao dobiti jednu dionicu na svaku koju ima poradi povrata imovine iz Srbije....ili tako nešto,ali napominjem da je ovo zadnje ono što se špekulira.

Eto moja najveća nada je Vart iduće dvije godine,ali dodao bih uz nju i ddjh kojeg očekuju poslovi offset bov,hž vlakovi.......

Monk
29.11.2006., 21:00
Koji su to potezi "dobrog novog menadžmenta" ima li što knkretno ili...?
Ne zaboravite da je VART u tekstilnoj industriji. A tamo baš ruže i ne cvjetaju.

Pit
29.11.2006., 21:11
Da li možda netko ima kakvu tabelicu sa preglednim prikazom fundamentalnih pokazatelja (u xls npr.)?

geene
29.11.2006., 22:01
LLRB (BV 570, nova uprava, novi program),

VART (prodaja zemljišta, novi management, fima fondovi)

SLMK (zbog zemlljišta, lokacija)

TNPL (zbog turizma i novih brodova),

zaba, pbz, erste, rba (navodno uskoro)

Nema smisla dalje..
Bravo,care!:thumbsup:
Dobro si me nasmijao.Sve fundament do fundamenta.
Monk,sakrij se i pokrij oči.

pero31
29.11.2006., 22:07
Nisam detaljno pregledao baš sve dionice, ali definitivno su jako potcijenjene i imaju puno prostora za rast
FNVC (tržišna cijena oko 500 kn, BV oko 800 kn; odlično poslovanje...)
PIKR (tržišna oko 500 kn, BV oko 700 kn; odlično poslovanje..., usporedba sa sektorom, npr. s Mlinarom kaže da ima prostora za rast i preko BV; isplaćuje dobru dividendu...)
JDPL (spekulantska, ali fundamentalno potcijenjena; ovisno o kretanjima može se dogoditi i da puno naraste)
DDJH (u skoroj budućnosti ima ogroman potencijal i stoga prostor za rast. trenutno je na realnim cijenama)
KABA (odlično poslovanje, dobre dividende, usporedba sa sektorom...)

Rado
29.11.2006., 23:13
DDJM je IMHO pravi neobrušeni diamant, kad se fondovi uključe biće svašta, svi argumenti za ovou tvrdnju su u zadnjom izvješću.

Superior
30.11.2006., 07:33
BCIN je jako podcijenjena dionica a sve vam piše ne već pomalo zaboravljenoj temi!

gazda
30.11.2006., 08:34
Koji su to potezi "dobrog novog menadžmenta" ima li što knkretno ili...?
Ne zaboravite da je VART u tekstilnoj industriji. A tamo baš ruže i ne cvjetaju.

potezi su VARTEKS-ovog menadžmeta tako dobri da najavljuju za kraj godine pozitivno poslovanje ,a dobro im ide jer su upravo dobili priznanje(z.koščec-za najboljeg projekt menadžera za 2006.) jer provode "Najsloženiji proces restrukturiranja u RH"
izvor:manager.hr str.19

Dobis
30.11.2006., 08:47
Ne zaboravite da je VART u tekstilnoj industriji. A tamo baš ruže i ne cvjetaju.
Gazda Vam je odgovorio na prvi dio,ja ću na drugi : što se tiče tekstilaca,kinezi rade probleme tekstilcima,ali vart se ne bavi tim jefinjacima,on ima svoje brandove koje stvara,isto tako tu je i HB i Versace,kojima baš i ne konkuriraju kinezi......hoćete da Vam još pišem i o nekretninama i planovima gradnje trg. centara ili je ovo dovoljno...?

majmun
30.11.2006., 08:48
Koji su to potezi "dobrog novog menadžmenta" ima li što knkretno ili...?
Ne zaboravite da je VART u tekstilnoj industriji. A tamo baš ruže i ne cvjetaju.

Osnovna stvar je to da se oni praktički okreću trgovini kroz koju planiraju plasirati tuđe i svoje brandove, a to sigurno nije posao bez perspektive

pluton
30.11.2006., 09:04
TNPL, HUPZ, LRH, FNVC, SAPN dugoročni ziceri i naravno BRST više risky ali na prvom mjestu.

Monk
30.11.2006., 09:11
Gazda Vam je odgovorio na prvi dio,ja ću na drugi : što se tiče tekstilaca,kinezi rade probleme tekstilcima,ali vart se ne bavi tim jefinjacima,on ima svoje brandove koje stvara,isto tako tu je i HB i Versace,kojima baš i ne konkuriraju kinezi......hoćete da Vam još pišem i o nekretninama i planovima gradnje trg. centara ili je ovo dovoljno...?

Ja sam sam. Nismo dvojica, zato molim bez Vi.
Ok?

Pratit ćemo fin.izvj. kako budu dolazili, a vi dečki imate svoje mišljenje i to je to, dali ste prijedlog, idemo dalje.

warrior
30.11.2006., 10:29
A što je pak sa najpotcjenjenijim dionicama u regiji, BLSE, SASE, CG, Belex, MAK, u svakoj ponaosob? I njihova potcjenjenost u odnosu na ove naše netom navedene? Mislim, kad se već na jednom mjestu navode, zašto ne i one. :)

piny
30.11.2006., 16:37
evo mojih favorita redom:
1. MMTZ
2. SPNV
3. BCIN
4. AGMM
5. PZC
6. PKMI

goranbj
30.11.2006., 18:30
evo mojih favorita redom:
1. MMTZ
2. SPNV
3. BCIN
4. AGMM
5. PZC
6. PKMI

Mozes nabacit fundamente, pogotovo za prva dva.

JB
30.11.2006., 22:44
KODT
UNPP
IPKT
CHBL
BDMR
FNVC
MIV
PKMI
LEDO
MDKA
DDJM
ADPL
ELKL
ELKP
JDKM
SPVA
KOKA
KNZM
PIKR
CHAG
CKML
HDEL
HUPZ
ZVCV
ELPR
AUHR
MLNR
PODR
IGH
KOEI
JMNC

gemišt
01.12.2006., 10:23
Po meni tu treba uključiti i SLPF, znam da je fond ali diskont je 40%

Diva
01.12.2006., 10:42
Mozes nabacit fundamente, pogotovo za prva dva.


Imaš osnovne podatke i neke pokazatelje na fundamentalnoj analizi od Abacusa

Go Go
01.12.2006., 12:41
Dakako, nije to onaj tip podcjenjenosti koje možete vidjeti u BiH, Makedoniji i Srbiji.
Evo i jedna sa takvim tipom podcjenjenosti: Vodomaterijal (VDMV).
Izvještaji su im pravi bombončić - par pokazatelja za 2005: P/E 6; P/S 0,34; P/B 0,85, dividenda 6%.
Godišnji izvještaji su im na istoimenom topicu.

frente
09.12.2006., 22:51
zanimljiv popis. boldane dionice držim, a jos neke s popisa bi rado imao. sta ti od toga trenutno imas ako nije tajna? Ja bi dodao takodjer BCIN, AGMM, CRBT.

KODT
UNPP
IPKT
CHBL
BDMR
FNVC
MIV
PKMI
LEDO
MDKA
DDJM
ADPL
ELKL
ELKP
JDKM
SPVA
KOKA
KNZM
PIKR
CHAG
CKML
HDEL
HUPZ
ZVCV
ELPR
AUHR
MLNR
PODR
IGH
KOEI
JMNC

borg
10.12.2006., 20:32
Opet ja o JDGL...

Je li moguće da rade squezze out,dioničarima šalju ugovore i rokove do kada im moraju prodati!?

cayman006
10.12.2006., 21:10
Opet ja o JDGL...

Je li moguće da rade squezze out,dioničarima šalju ugovore i rokove do kada im moraju prodati!?

Ti opet o JDGL a ja ti opet pišem da ni ne pomišljaš na prodaju. Budeš prodao za 5 godina. Javi mi na pvt koliko imaš komada i pošto bi prodao ako ti je baš takva sila.

Cicija
10.12.2006., 22:04
@ Cayman006
Ne znam radi li se o squeeze out-u, ali ako je to slučaj, squeeze out odredbom Zakon o trgovačkim društvima omogućuje dioničaru koji ima više od 95 posto dionica u posjedu da malim dioničarima ponudi otpremninu za svaku dionicu. Mali dioničari prema toj odredbi nemaju pravo odbiti prodaju dioničkih paketa. Jedino što mogu jest osporavati ponuđenu cijenu pred sudom.

cayman006
10.12.2006., 22:15
istina,ali ja mislim da usmiani nema preko 95%. probao sam ti naći ali ne mogu nigdje naći količinu jer kod komisije za vrijednosne papire nema podataka. saznaj koliko ima usmiani pa odluči.

borg
10.12.2006., 22:39
Ma samo me zanimalo da li postoji mogućnost squezza na ovoj dionici.
Vjerovatno se ne radi o tome, nego o nekoj privatnoj ponudi i sl.
Nemam ovu dionicu...

cayman006
12.12.2006., 19:49
možda i postoji, ali trebaš vidjeti koliko ima tko dionica.

dio
12.12.2006., 20:25
KODT
UNPP
IPKT
CHBL
BDMR
FNVC
MIV
PKMI
LEDO
MDKA
DDJM
ADPL
ELKL
ELKP
JDKM
SPVA
KOKA
KNZM
PIKR
CHAG
CKML
HDEL
HUPZ
ZVCV
ELPR
AUHR
MLNR
PODR
IGH
KOEI
JMNC

Na popisu nedostaju manje/više svi srednje i južno dalmatinski hoteli.

batmann
13.12.2006., 17:54
Ja bi na listu podcijenjenih dodao MIV Varaždin - urnebes dionica sa dosta zemljišta koje mogu prodati i polako seliti na novu lokaciju. U FI to sigurno ne vode po tržišnoj cijeni tako da ...
A i sami poslovni rezultati govore za sebe:biggrin:

veritas
14.12.2006., 08:50
SLDM definitivno.

cayman006
14.12.2006., 18:42
po meni u podcijenjene spada VARTEKS, prvi put posluje pozitivno, sele se iz centra Varaždina a imaju preko 200.000 m2 zemljišta, koje će očito na prodaju. BV 176 kuna, trenutna cijena 138 kuna, kad se uračuna zemljište bit će cca 220 kn BV a i posluju pozitivno. Kad se svemu dodaju i nekretnine u zemljama bivše juge, BV će biti oko 260 kuna, dakle duplo više nego sada. Trenutno kupnja malo stagnira, ali vjerujem da će nakon godišnjeg izvješća skočiti i to dosta naglo. Veliki igrači su ušli i to na razinama od cca 145-150 kuna tako da se očekuje vrlo velik i brz rast iza nove godine. Prikupljajte dok ima, a trenutno zbilja ima dovoljno prodaje.

Newguy
14.12.2006., 20:41
Kad se svemu dodaju i nekretnine u zemljama bivše juge, BV će biti oko 260 kuna, dakle duplo više nego sada.

Slažem se sa ostalim argumentima (doduše dijelom sam skeptičan u vezi potencijala razvoja tekstilne industrije u odnosu na konkurenciju iz Kine i Europe)-ali mislim da ćemo na nekretnine u zemljama bivše juge još pričekati neko vrijeme, mislim da politička klima nije takva da bi se tome trebalo uskoro nadati.

Možda im pomogne i onaj posao sa državom (šivanje uniformi koliko se sjećam?) za državu, oko kojega se je nedavno pisalo, u kontekstu dobivanja posla mimo javnog natječaja.

Sasko
14.12.2006., 20:47
nitko osim pinya nije spominjao AGMM. trenutno se trzi na 0,63 BV, nema jasne vlasničke strukture i vapi za neki jacim igracem osim Fime da pocne ulaziti.

uskoro ce fondovi otkriti ovakve dionice, a onda se vidimo na BV i vise.

klisko
14.12.2006., 21:22
nitko osim pinya nije spominjao AGMM. trenutno se trzi na 0,63 BV, nema jasne vlasničke strukture i vapi za neki jacim igracem osim Fime da pocne ulaziti.

uskoro ce fondovi otkriti ovakve dionice, a onda se vidimo na BV i vise.
Gledajući bilancu ne vidim neki prostor za rast. Na kapital od 150 mil kuna ne mogu zaraditi više od 1-2 mil kuna, prihodi stagniraju. Da je kapital tvrtke u obveznicama moglo bi se zaradit 8-10 mil kuna.Interesantno je da vlastiti kapital dobrim dijelom drže u zalihama i opet nemaju profita.Kapital im je 2000 godine bio 180 mil kuna a sad je ispod 150 mil kuna.Da su u zadnjih šest godina imali prinos na kapital barem 6% sad bi im kapital bio 250 mil kuna, a ovako je 150 mil kuna. Što bi bilo da su zaduženi.Sasko ,ima li prostora da se smanje troškovi ili nešto drugo?

Sasko
14.12.2006., 21:26
Gledajući bilancu ne vidim neki prostor za rast. Na kapital od 150 mil kuna ne mogu zaraditi više od 1-2 mil kuna, prihodi stagniraju. Da je kapital tvrtke u obveznicama moglo bi se zaradit 8-10 mil kuna.Interesantno je da vlastiti kapital dobrim dijelom drže u zalihama i opet nemaju profita.Kapital im je 2000 godine bio 180 mil kuna a sad je ispod 150 mil kuna.Da su u zadnjih šest godina imali prinos na kapital barem 6% sad bi im kapital bio 250 mil kuna, a ovako je 150 mil kuna. Što bi bilo da su zaduženi.Sasko ,ima li prostora da se smanje troškovi ili nešto drugo?

:thumbsup: od prve. pogledaj sto je Moralic napravio od Kutjeva. treba njima samo gazda. po pricama nekih mojih poznanika imaju 30% viska zaposlenih. socijalizam prijatelju, socijalizam

gazda
15.12.2006., 08:33
treba njima samo gazda

evo gazda se javlja-ako neko ima koje mjesto u nadzornom odboru i slično:thumbsup: šaljite ponude;)

Sasko
15.12.2006., 22:22
evo gazda se javlja-ako neko ima koje mjesto u nadzornom odboru i slično:thumbsup: šaljite ponude;)

gazda jesi to starno ti? cesto pises o Varteksu pa bi mogao biti :) . moze odgovor i na PM