PDA

View Full Version : Da li netko ima informacija o fondu Pleter?


Hasan
23.10.2002., 13:17
Kao sudionik domovinskog rata sticajem okolnosti došao sam u posjed dionica PIF-a Pleter. Nedavno sam čuo da bi zbog budućeg "zatvaranja" cijena tih dionica mogla rasti. Da li da prodam dionice sada ili da još pričekam? Također bi me interesirale informacije o samom fondu (tko njime upravlja) i portfelju (je li dobar ili loš po vašem mišljenju).

Rmpalija
23.10.2002., 16:08
Kojim sticajem okolnosti si došao do dionica?
Popalio si ih od nekoga ili si ih dobio putem kuponske privatizacije kao stradalnik domovinskog rata?
No bilo kako bilo drži to čvrsto i ne puštaj.
Bit' će i graha i suvog mesa, a u tebe možda i love puna kesa.

neb
21.11.2002., 14:40
rmpalija ili netko drugi
jel bi se mogao pleter zatvoriti po slicnom scenariju kao i ostali pifovi prosle godine? mislim oko nove godine. ima li netko informaciju ili moguci scenario?
hvala.

luk2
22.11.2002., 06:43
Ne znam hoće li doći do zatvaranja tog fonda uskoro, ali po meni osobno, preporučio bi im da još malo sačekaju i srede svoj portfelj.

Gledajući strukturu portfelja, čini mi se da je to izrazito perspektivan fond i ne bi trebalo žuriti. Može se samo pogledati Expandia ili SNF (posebno!), da im ništa dobroga to nije donijelo, osim što su maznuli lijepu lovu za upravljanje.

Portfelj Pletera je stvarno perspektivan, primjerice: imaju milijunski udio u ISTT, JNAF, KOEI, KRAS, PLVA, PODR, RIVP, ZIF-ovima, VART, itd..

Za dugoročnije ulaganje bih svakako najprije uložio u ovaj fond, od svih P(I)IF-ova.

Sada je samo za vidjeti, hoće li momci iz FIMA-e, ići na manipulaciju da kao i drugi dignu za sebe dobru lovu, a dionica će kasnije krenuti u dugoročni pad ili će igrati pošteno, pa možda PLETER vidimo jednog lijepog dana u prvoj kotaciji.

neb
22.11.2002., 09:57
hvala luk, mada se bojim da ne bi bilo i jedno i drugo, pa da i dignu lovu sad (iskoriste pozitivni trend) pa sruse cijenu...
pleterom upravljaju isti ljudi koji upravljaju brezom?

doktor_no_7
06.12.2002., 21:22
Eto zla. Upravo su ostali ZIF-ovi počeli vraćati dug Pleteru u dizanju cijene kad ono .... odeee Đuro u stečaj.
Sve preko 40 kn za Pleter je precijenjeno, barem s obzirom na diskonte koje uživaju neki boljestojeći fondovi. Kako im tek predstoji osiromašenje imovine u obliku naknade za zatvaranje, ne želim niti pomisliti na dugoročni nivo cijene.

Bojim se da pumping neće biti dovoljan jer, ako se ne varam, treba im prosjek preko 50 kn. No, ne mora svaki posao biti uspješan, pa tako ni osnivač PIF-a ne mora isplatiti investiciju.

Ova dionica postaje visokošpekulativna, jer se kupuje nešto za što se očekuje preko 50, a vrijedi 30.
Biti će zanimljivo vidjeti na kojem nivou i koliko dugo će uspjeti držati cijenu.

neb
06.12.2002., 22:56
Sto si mislio pod onim "treba im preko 50"? ja bi rekao vrlo tesko da ce u ovo doba neki pif-zif dogurati do svoje all time high vrijednosti. al sam zalostan sto ga nisam danas prodo na 47, bojim se da je to, to. ako ne bude u roku 2 tjedna, nece nikad

doktor_no_7
07.12.2002., 07:21
Negdje u glavi mi stoji da prosječna tromjesečna cijena zatvaranja treba biti 50-tak kn kako bi FIMA ostvarila "očekivanu" dobit od posla. Ako je njima dovoljno i manje - ne bu bilo dobro.
Ne bih htio da netko moje tvrdnje shvati kao preporuku za prodaju.
Nagli uzlet cijene zadnjih par dana govori da je pumpanje počelo. Da li će se oni zatvoriti za 3 mjeseca ili manje ne znam, ali sam siguran da smo ušli u taj period.
Nije nemoguće da cijena Pletera uzleti i preko 60 kn, jer pumpanje cijena nema veze sa stvarnom vrijednošću fonda.
Tko voli, nek izvoli. Nakon zatvaranja Pleter neće vrijediti ni 35 kn.

sun tzu
09.12.2002., 16:10
koliko je love pleter uložio u osnivanje fonda i koliko je po vašim procjenama potrebna naknada da budu na pozitivnoj nuli?

pleter ima dobar fond management i ima dobru perspektivu ali pumping je druga priča , stoga koju mu cijenu prognozirate prije zatvaranja?

neb
11.12.2002., 21:52
ako se zatvara za oko 2 mj ne vise od 55.
ako za oko 7 mj moze i do 60?

doktor_no_7
15.12.2002., 11:11
Treba malo pogledati u prošlost kada su se zatvarali drugi PIF-ovi i kretanje njihovih cijena i prometa.
Nešto se dade naučiti iz trgovanja Pleterom 6. i 12. ovog mjeseca. Ako je to samo ispipavanje tržišta onda ok, ali bojim se da je riječ o vaganju cijene, a to znači da možemo zaboraviti 60 kn.

Oprez ! Pumpanje ne mora trajati 3 mjeseca, bitno je koliki je vagani tromjesečni prosjek.

Ne znam točno koliko FIMA-i treba da isplati investiciju, ali mislim da je negdje 40-45 kn.

leviplohin
16.12.2002., 11:51
Ima li tko informaciju o Pleteru??? hah
Imam ja, samo malo kasno, zakazali insideri!!!
Očigledno Sunce i Pleter zatvaraju, bar tako izgleda: Sunce 37, Pleter 55. Mamma mia!!!

doktor_no_7
16.12.2002., 21:17
Bože dragi, kakav je ovo skok !!!

Moram priznati da nisam očekivao ovaku koordiniranost PIF-ova, te da sam mislio kako će upravljači Pleterom i Suncem popušiti.

PIF-ovi su za tri - četiri godine pospremili u džep stotine milijuna kuna, sa šačicom zaposlenika. A mi na forumu raspravljamo o Plivi, Podravci, Končaru, Tesli, ... o desecima tisuća zaposlenih, raspravljamo o pokojem postotku rasta ili pada godišnje dobiti ...

neb
16.12.2002., 22:33
prosao mi danas nalog za koji se uopce nisam nadao tako skoro i rijesih se ja svojih pletera.
trenutno su pleter i sunce dionice za ciste kockare (ili one s inside informacijama). prosle godine sam se malo opekao kasneci s prodajom zatvarajuceg fonda, tako da mi se neda vise zivcirat oko toga.
kockari sretno!

ps: zna li netko kako se racuna ta cijena u zadnja 3 mjeseca? prosjecna?, na zatvaranju?
hvala.

leviplohin
19.12.2002., 13:33
Informacija o Pleteru??? Imam ja....
Neće biti zatvaranja još bar dva mjeseca!!!
Dakle sada malo doli ide cijena, što znači puno posla za upravljače fonda!!!

luk2
20.12.2002., 05:17
luk2:
Portfelj Pletera je stvarno perspektivan, primjerice: imaju milijunski udio u ISTT, JNAF, KOEI, KRAS, PLVA, PODR, RIVP, ZIF-ovima, VART, itd..

Za dugoročnije ulaganje bih svakako najprije uložio u ovaj fond, od svih P(I)IF-ova.

Sada je samo za vidjeti, hoće li momci iz FIMA-e, ići na manipulaciju da kao i drugi dignu za sebe dobru lovu, a dionica će kasnije krenuti u dugoročni pad ili će igrati pošteno, pa možda PLETER vidimo jednog lijepog dana u prvoj kotaciji.
Izgleda da moram povući sve ovo što sam napisao, jer su, to je već sasvim izvjesno, momci iz FIMA-e, polakomili se za parama i krenuli u nelegalne vode i na taj način srušili sasvim dobru reputaciju koji je imao taj PIF.

Pitam se, znaju li oni u Varaždinu, tko će u budučnosti više ulagati u taj njihov budući ZIF???