PDA

View Full Version : KRLB Hypo-Alpe-Adria-Bank AD B. Luka


cicap
20.02.2007., 14:22
Zna li netko nešto o ovoj dionici?

mali promet , ali raste jako puno, zanimljiv trend ima također...

hvala unaprijed...

:confused:

netstrider
20.02.2007., 14:40
Super post za otvaranje teme koja po tržišnoj kapitalizaciji vrijedi samo nekoliko Telekoma RS. klap. klap. klap.
Nešto je pisano na temi Ulaganje u RS, pogledaj i temu Banke u BiH. Trenutno se trži skoro na 3 aktive, interesantna cijena. Inače, riječ je o srcu HYPO banke, bivšoj Kristal banci prodanoj za EUR, ali cijena nipošto ne opravdava ništa od navedenog i riječ je o najobičnijoj tržišnoj manipulaciji vjerojatno predvođenoj neukim ulagačima koji misle da je 30 KM jeftinije od nekoliko tisuća KM koliko treba izdvojiti za dionice ostalih banaka.
Moj savjet je STRONG SELL.
Pozdrav,

net

ViktorZeZe
20.02.2007., 14:42
Mislim da vise nije moguc sell

netstrider
20.02.2007., 14:45
Ahem, još kad bi napisao i zašto to misliš...

shane54
20.02.2007., 14:45
Eto odgovora :biggrin:

Guardian
20.02.2007., 14:52
Sell je itekako moguć, jer ima budala na tražnji koliko hoćeš!

Ta banka maksimalno vrijedi 5KM po akciji ti to je to...

cicap
20.02.2007., 15:01
očito sam dobio odgovor!

:biggrin: :biggrin: :biggrin:

ne trebam se znači uzbuđivati...

Guardian
20.02.2007., 20:04
hm..., i ja sam maloprije vidio zabranu (obustavu) trgovanja..., ali vidjećemo šta će biti za koji dan...

Mikey
20.02.2007., 21:05
Lako je moguće da Hypaći kreću u šoping u BIH.
Ne pratim koje banke jesu dolje al mislim da je ostalo još ponešto...

Ali, ova cijena nema nikakvo meni znano objašnjenje.

mirni
20.02.2007., 22:57
Svaka čast za ovakav potez berze.

Pepi
20.02.2007., 23:49
Svaka čast za ovakav potez berze.


sada će imperija da uzvrati udarac. ovi iz hypa su zajebana ekipa. uvijek na granici. ali igraju. a sada će se u javnosti njihovo ime dovoditi uz pojmove - manipulacija, prevara, zaštita nevinih.

već se kladim kako će u aprilu osvanuo tekst u nezavisnim kako je direktor/ica berze morala otići (naravno iznenada) na stručno usavršavanje u južnoafričku republiku pa je podnio zahtjev za razrješenje (smjenu).

Mikey
21.02.2007., 00:03
Pa nisu oni krivi što im države dopuštaju da se ponašaju kako god.

Mene ipak zanima tko je to kupovao ovako visoko i zašto.
Inače, nikad nebi kupovao takve bezveznjarije gdje nema pazi sad niti 0,5 slobodnih akcija.Oni su na berzi tek tako da jesu...
Pitam te ja po koliko bi oni to otkupili sada nazad (ili istisnuli male; što već bilo).

p.s. ja sam čuo po 1.000 KM akciju! :biggrin: :biggrin:

netstrider
21.02.2007., 01:04
Mikey, HYPO je vlasnik 99,9% KRLB. Po trenutnoj cijeni 1% firme košta tričavih 25 miljuna KM. Riječ je o mjesečnom prometu BLberze uzmemo li u obzir sva preuzimanja i blokovske poslove. Ukupni mjesečni promet burze. Taktika istiskivanja malih djeluje zbilja originalno. Da nisi iz Hrvatske i da nisi vidio Slavonsku banku to bih još mogao shvatiti kao šalu.

HYPO banka je sudionik na tržištu kao i svi ostali. Ukoliko su oni i radili ovaj rast (sumnjam, prije bih rekao da su krivi što ga nisu spriječili jer time sebi prave ekonomski gledano gubitak i kratkoročno i dugoročno), to će teško itko dokazati (jer je to vjerojatno tada rađeno preko skrbnika, pitanje je ovlasti za to), therefore ih prozivati. A kad bi netko HYPO banku i prozivao za manipulacije i šenanigancije, to mi se čini kao obično reklamiranje (pročitajte malo u stranim tiskovinama kakve su sve manipulacije od samog osnutka banke pa do danas tu pronađene. Hip hole hop). Mogao bih biti zločest pa reći da nam se Dragana R. nešto više aktivirala u kupnji zadnji tjedan, ali to nema nikakve veze s HYPO bankom. imho, izbor dionica nije ni loš.

Da trgovina nije obustavljena, u par dana bi cijena došla na 50 i onda vrlo lako na 100. Možda bi išla i dalje. Implikacije svega ovoga su itekako moguće. Mislim da bi netko trebao telefonirati one ZZ (par minuta posla) i reći im da iznesu svoje dionice po 10-20 KM (kad već banka ne prodaje), pa da vidimo cara od kupca. ZZ-u predlažem da nakon toga svu tu paru oroči kod HYPO banke ili podijeli zemljoradnicima dividendu.

ViktorZeZe
22.02.2007., 11:58
Banjalučka berza od juče je privremeno zaustavila trgovanje akcijama Hypo Alpe - Adria Bank Banjaluka, ponukana vrtoglavim rastom njihove cijene u relativno kratkom periodu.

Cijena akcija Hypo banke od 6. decembra prošle godine ko
nstantno je rasla s početnih 1,90 KM da bi na trgovanju u utorak dostigla rekordnih 25,01 KM, što čini rast cijene za više od 1.300 odsto. Tržišna kapitalizacija Hypo Alpe - Adria Bank time je premašila 2,5 milijarde KM.

"Imajući u vidu da je rast cijene akcija Hypo banke samo na trgovanju u utorak iznosio 66,6 odsto, u cilju zaštite investitora, privremeno smo zaustavili trgovanje, očekujući pismenu informaciju Uprave Hypo banke o eventualnom postojanju okolnosti koje su mogle uticati na zabilježeno kreta
nje cijena akcija te banke", izjavio je Darko Lakić, portparol Banjalučke berze.

On ističe da ove mjere nisu usmjerene protiv bilo koga, već da se radi o uobičajenim aktivnostima Banjalučke berze, koje će se sve češće dešavati s razvojem tržišta kapitala.

Bratoljub Radulović, voditelj Odjela investicionog bankarstva Hypo Alpe - Adria Bank je, komentarišući rast cijena, u pisanoj izjavi naveo da su investitori procijenili pozadinu vrijednosti akcija te banke.

"Razlozi su visoko razvijena kultura korporativnog
upravljanja banke, liderska pozicija na polju novih i vrlo sofisticiranih usluga, konstantni trend rasta svih ključnih parametara njenog poslovanja, vrijednost njene imovine, te visoki kreditni rejting koji banku potvrđuje kao sigurnu finansijsku instituciju u očima investitora", naveo je Radulović.

On ističe da je Hypo banka, prema nerevidiranim pokazateljima za 2006. godinu, zadržala dominantnu ulogu na tržištu RS s visokim trendom rasta po svim bitnim bankarskim parametrima.

"Upravo ti pokazatelji su najbolja vodilja za investitore, kako u zemlji tako i van nje", smatraju u Hypo banci.

Guardian
22.02.2007., 13:09
Bratoljubova izjava me tjera da se počešem po stomaku od smijeha!

netstrider
22.02.2007., 13:36
Bratoljube, savjetujem da se ta izjava uokviri negdje. Hrabra je. Ako sam je ja dobro shvatio ona jasno govori: Mi smo umiješani u rast cijene, pa šta (hihihi). Pozdrav,

net

ViktorZeZe
22.02.2007., 14:12
Udarile pare u glavu.

Mikey
22.02.2007., 22:13
Ma što je najbitnije, Bratac misli nešto kao......cijena je okej :)
??
Mogao je barem spomenuti da ova cijena realno ne odražava stvarnu vrijednost već balon velik ko cijela Banja Luka.

Guardian
22.02.2007., 22:34
Pa jebote cijela BL ne vrijedi 2.5milijardi KM, kad malo bolje razmislim (oduzmite telekom). :)

Mikey
22.02.2007., 22:44
No dobro, nisam mislio i računao na takvu usporedbu kao što ti kažeš ali ajde...i to je opet info. više.

Wiz-Dinero
24.02.2007., 11:08
Banjalučka berza juče je, nakon dobijanja nerevidiranog finansijskog izvještaja banjalučke Hypo Alpe - Adria Bank i saopštenja Uprave te banke, odlučila da od utorka ponovo omogući trgovanje akcijama Hypo ...

... banke, koje je suspendovano 21. januara.

Privremeni prekid trgovanja akcijama Hypo banke uveden je nakon rasta cijene akcija banke od 1.300 odsto u relativno kratkom periodu. Banjalučka berza je tom prilikom navela da će suspenziju ukiniti nakon što dobiju infomacije Uprave Hypo banke o aktivnostima koje su eventualno mogle uticati na zabilježeno kretanje cijene akcija.

Hypo Alpe - Adria Bank je prošlu godinu, prema juče objavljenom nerevidiranom finansijskom izvještaju, završila sa ostvarenom dobiti od 9,86 miliona KM, što je za 41 odsto više u odnosu na 2005. godinu. Visina aktive iznosila je oko 1,15 milijardi KM, što je povećanje za 29,7 odsto. Ukupni kapital banke na kraju 2006. godine iznosio je 124,2 miliona KM, dok je nivo depozita prešao milijardu KM.

Kurt Makula, direktor Hypo banke, ranije je izjavio da je skok cijene akcija te banke rezultat uspješnih poslovnih rezultata banke i njene liderske pozicije na bankarskom tržištu RS po svim ključnim parametrima. On je napomenuo da je Hypo banka, pored primjene savremenih tehnologija, razvila i visoku kulturu korporativnog upravljanja i informisanja javnosti o svim bitnim aktivnostima banke.