PDA

View Full Version : Kolege prodaju slike za oboljelog mladića


damil
25.10.2006., 13:51
ZAGREB - Za prijatelja iz razreda Krešimira Malbašu, koji je prije tri godine obolio od smrtonosnog tumora u zdjelici, šestero bivših učenika Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn počelo je prikupljati umjetničke radove bivših Krešinih kolega iz razreda kako bi ih prodali na izložbi i time prikupili novac za tešku operaciju.

Više od tridesetak doniranih radova bit će predstavljeno na prodajnoj izložbi u bivšoj Krešinoj školi, čime će njegovi kolege pokušati skupiti barem dio od 24.000 eura, koliko je potrebno za kompliciranu operaciju u Budimpešti.

Sudbina kolege iz razreda koji je obolio od teškog oblika tumora, a koji je zbog komplikacija nemoguće operirati u Hrvatskoj, nije ostavila ravnodušnim niti jednog Krešina prijatelja, kao ni njegove bivše kolege iz razreda koji nesretnog mladića gotovo nisu vidjeli posljednjih pet godina.

- Razmišljali smo o tome što bismo mogli napraviti za njega i kako bismo mu mogli pomoći. Znali smo da njegovoj obitelji treba novac za operaciju u Mađarskoj, a prvo što nam je palo na pamet bilo je da prikupimo radove bivših učenika iz škole i organiziramo prodajnu izložbu. Osim toga, na manifestaciji ćemo prikupljati i donacije i tako pokušati skupiti što više - objasnila je Rebeka Dadić, bivša Krešina kolegica iz škole i jedna od organizatorica izložbe.

Kako je napomenula, izložbom planiraju skupiti barem 15.000 kuna, a nakon završetka izložbe organizirat će humanitarni koncert kojim će pokušati povećati prikupljeni iznos.

- Kad nam je pala na pamet ideja o izložbi i kad smo to predložili svojim prijateljima, naišli smo na odobravanje. Svatko je imao barem jedan rad koji je mogao ustupiti, a prikupljat ćemo i radove ostalih ljubitelja crtanja koji žele sudjelovati - rekao je Vlado Tatomir koji također sudjeluje u akciji.

Odlučnošću i upornošću prijatelja posebno su bili dirnuti Krešini roditelji koji još dogovaraju detalje u vezi sa sinovim odlaskom u Budimpeštu.

Izložba u školi
Izložbe na kojoj će se prikupljati novac za Krešimira biti će otvorena od 15. studenoga do 17. studenoga. Nakon zatvaranja izložbe, istu večer održat će se humanitarni koncert. Svi oni koji žele pomoći Krešimiru prilozima, novac mogu uplatiti na žiroračun 2340009-3209429114, primatelj Slavka Batušića 13, svrha: donacija za Krešimira

izvor http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/art-2006,10,24,oboljeli_tumor,47765.jl

pozdrav svima