PDA

View Full Version : KROACIA! Nasa Zemlja!


traderhr
08.02.2003., 09:24
O Hrvatskoj se sve više priča i u Velikoj Britaniji. Channel 4 je ovih dana ugostio financijskog stručnjak koji je predlagao Britancima kako da najbolje ulože svoj novac.
Ako imate tisuću funti, rekao je, kupite slike mladih neafirmiranih slikara - velika je vjerojatnost da će se neki od njih jednog dana probiti i vi ćete zaraditi. Ako imate 10.000 funti, kupite dionice. Ako pak imate 100.000 funti, kupite kuću u Dalmaciji, predložio je financijski stručnjak.
Voditeljica programa nije znala gdje je Dalmacija, na što joj je financijski stručnjak odgovorio: »To je Hrvatska, to je europski Tajland.«

Znamo li mi Kroati gdje živimo?!

Mislim da nas cekaju Zlatne godine!

pozdrav svima! <img src="http://mojnovac.infopop.cc/smilies/wink.gif" alt="Wink" width="15" height="15"><!--graemlin:;)-->

Nosterij
09.02.2003., 10:39
Da, da samo ako prije nastupa tih sretnih vremena ne rasprodamo sve i postanemo gastarbajteri u vlastitoj državi.
Što se tiče novinarke to je samo zorni prikaz kakvi poluinformirani ali još češće neinformirani likovi iz bijelog svijeta i Evrope tumaraju po ovim prostorima ili što je još gore izvješćuju druge o nama i realnostima na ovim prostorima a nemaju blage veze ni gdje smo a kamoli dvije čiste o nama i našoj povijesti.

jelsa
10.02.2003., 05:21
Pitanje bi bilo gdje u ovom kontekstu staviti nedavnu pricu o Suncanom Hvaru. Znam da je ta tema svima dosla navrh glave ali evo, na ovaj ili onaj nacin, ponovno nam se vraca.Cini mi se samo kako znam da nista vise ne znam.

popaj
10.02.2003., 18:50
Uvjek gledam pozitivno na život,i mislim da ono što nas čeka je daleko od "Zlatnih godina".
A znamo li gdje živimo ...

Jonas
14.02.2003., 15:32
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>> JLSA:
Pitanje bi bilo gdje u ovom kontekstu staviti nedavnu pricu o Suncanom Hvaru.[/quote]
Na ovaj forum ne. Priča o Sunčanom Hvaru nije priča o nekretninama, nego priča o propalom (ili uništenom) poduzeću. Kada se podjele otkazi svim radnicima i kada netko preuzme dugove na sebe, tada se Sunčani Hvar može tretirati kao nekretnina.

Nosterij
15.02.2003., 20:55
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>> Jonas:
tada se Sunčani Hvar može tretirati kao nekretnina.[/quote]

Upravo tako. Sunčani Hvar je primjer političke trgovine ispod tezge uz debelu proviziju za neke drugove. Na sreću neuspjele.