PDA

View Full Version : Obrazovanje


perini14
29.07.2006., 13:33
Pozdrav,

Zanima me kako se u RH obrazovati za područje investiranja u vrijednosnice, fondove i sl.
Završio sam Ekonomski fakultet, smjer poslovna informatika, te polaznik sam PDS Informatički management na Ekonomskom faxu. Znam da smjerovi nisu financijskog tipa ali šta je tu je.
Na koji način se mogu dodatno obrazovati u smjeru financija i investiranja? Postoje li neki tečajevi ili sl. dodatna obrazovanja za "obične smrtnike" poput mene, nešto što bi mi moglo pomoći u dobivanju posla u toj branši.

tnx

danguba
30.07.2006., 15:05
Imaš CFA (Chartered Financial Analyst) program koji je globalni, a mi Hr. imamo i lokalni program za Investicijskog savjetnika. O tom drugom manje znam, pa potraži na webu. U prvom i sam sudjelujem i mogu ti reći da sam zadovoljan. Ukratko, polaže se u 3 stupnja i na svaki stupanj se može izići jednom godišnje, pa ti treba minimalno 3 godine da ga dovršiš. No, vjerujem da bi ti i polaganje 1. stupnja povećalo šanse da te negdje prime barem kao pripravnika.

Više o CFA programu:

The Gold Standard for the Investment Profession

First awarded in 1963, the CFA charter is the designation of professional excellence within the global investment community. The CFA Program offers a truly global educational challenge where you'll build a fundamental knowledge of investment principles that is relevant in every market around the world.

Our self-study graduate-level program meets the needs of today’s busy professionals. The program combines a broad-based course of study with professional conduct requirements. Employers and investors know the CFA charter is the definitive standard for measuring portfolio management and investment analysis competence and integrity. Find out more about the CFA Program’s benefits.

...

Izvor: http://www.cfainstitute.org/cfaprog/overview/

danguba
30.07.2006., 16:46
slažem se da bi bilo dobro da rasprave o raznim certifikatima i obrazovanju budu na neki način objedinjene. našao sam jednu temu vezanu uz CFA na forumu http://www.mojnovac.net/forumi/showthread.php?t=1211

nije reklama. samo sam htio pomoći, a o CFA najviše znam.

perini14
31.07.2006., 14:03
Hvala, pogledao sam ovaj drugi thread.