PDA

View Full Version : Solana "Bajo Sekulic"


Serdar_Janko
23.07.2006., 19:26
Hartija od vrijednosti koja za nedjelju dana dozivi porast od 350% zasluzuje zasebnu temu na forumu.


http://img521.imageshack.us/img521/1613/bajo32junpq5.png

http://www.sem-on.net/cgi-bin/graph.exe?type=pricetrn&securityid=5116

Molim sve, koji imaju informacije u vezi ove kompanije, a spremni su da ih podjele sa ostatkom clanova "mojnovac.com", da se pridurze diskusiji.

Serdar_Janko
23.07.2006., 19:37
Moji izvori govore da je "LA Risk & Financial" ( http://www.lariskfin.com/ ) bacio oko na Solanu. Da li jos neko ima istu informaciju?

netstrider
23.07.2006., 19:54
"Hartija od vrijednosti koja za nedjelju dana dozivi porast od 350% zasluzuje zasebnu temu na forumu." - genijalno. Jedina informacija o solani je da im sol nije dobra, ali to je preko druge ruke. Vezano uz porast od 350% u tjedan dana, po podacima koje daješ, to nije ni 200%, ali svejedno, takav porast imaš di oćeš, no svejedno se ne otvaraju zasebne teme, i ne vidim nikakav razlog za to, pogotovo time što o poduzeću nisi ama ništa napisao (nisam ni ja, zato i ide kritika).
Pozdrav,

net

boriss_com
23.07.2006., 20:18
Neko e sa desetak tisuca eura digao cijenu i to je tema za diskusiju ?!
Ma daj !

noe
14.08.2006., 22:34
Solana: Kiša smanjila rod
Datum: 13.08.2006
Berba soli u Solani “Bajo Sekulić” u Ulcinju neće početi u ponedjeljak 14. avgusta, kako je prvobitno bilo najavljeno, već sedam dana kasnije.

Razlog za odlaganje početka berbe je činenica da je na bazenima palo blizu 100 litara kiše po kvadratu a 38 litara samo u zadnja tri do četiri dana.

Stečajni upravnik Solane Milorad Iković ranije je najavio da uprava očekuje prinos od 20 hiljada tona soli za ishranu i između tri i pet hiljada tona za puteve “ukoliko vremenske prilike budu naklonjene”.

Izvor “Vijesti” je kazao da su ionako tanku solnu ploču, nove kiše dodatno otanjile što će, kako je naglasio, bez sumnje uticati na slabiji prinos od očekivanog.

Ovogodišnja berba, kako je najavio Iković, biće posljednja za sezonce jer od naredne godine Solana prelazi na automatsko prikupljanje slanih kristala. (Izvor: Vijesti)

medolino
13.06.2007., 09:51
Pozdrav

kako nije odavno bilo posta na ovu temu samo da dodam da je akcija Solane u Maju 2007. kostala 54 Eura, pa uporedite sa stanjem iz 2006.godine (prvi post), danas je oko 36 Eura sa tendecijom daljeg pada.Posto sam radnik a i akcionar doticne tvrtke, firme i companije :)), a isto tako i sekretar NVO Klub manjinskih akcionara Solane Ulcinj, pitajte ako vas interesuje nesto u vezi sa kompanijom koja je obeljezila Maj 2007. na trzistu akcija Crne Gore!!

zicho
13.06.2007., 21:38
... danas je oko 36 Eura sa tendecijom daljeg pada.Posto sam radnik a i akcionar doticne tvrtke, firme i companije :)), a isto tako i sekretar NVO Klub manjinskih akcionara Solane Ulcinj...

Posto si vec akcionar, cini mi se da ti je cilj DOKUP po nesto jeftinijim cijenama!

micun
14.06.2007., 00:52
Posto si vec akcionar, cini mi se da ti je cilj DOKUP po nesto jeftinijim cijenama!
i ja se slazem da treba poceti sa dokupljivanjem, samo je pitanje dana ili sedmice kada ce pasti najnize, jer na jesen 60-tka, po mojoj procjeni je garant.

medolino
14.06.2007., 09:18
Posto si vec akcionar, cini mi se da ti je cilj DOKUP po nesto jeftinijim cijenama!

Glavna rijec u tvom postu je ono CINI MI SE, posto sam vec prodao veci dio akcija a manji dio ostavio da cekam jesen, zimu a i proljece :)

Vaernim
14.06.2007., 09:48
Glavna rijec u tvom postu je ono CINI MI SE, posto sam vec prodao veci dio akcija a manji dio ostavio da cekam jesen, zimu a i proljece :)

Dakle, prodao si veći dio akcija i sad imaš keš. A kažeš da ti nije cilj dokup po nižim cijenama. Mda, naravno...

Outfielder
14.06.2007., 12:47
Ma navlačenje na prodaju klasično.
Ili mu je stvarno žao što ih je prodao.
Ili nema baš iskustva sa SE.
Možda je to Veskobar.
Možda je i nešto peto.

micun
14.06.2007., 19:34
Ma ljudi, ne dajte akcije,
ja sam danas prodao par stotina akcija LUBA po 3,5 (cisto za hleba)
SOBS ne dam ziv, dok ne dodje na moju projektovanu a to je 60.
izdrzite ovaj udar, doci ce jesen

Bafford
27.06.2007., 21:56
Ukupna površina parcela u katastru nepokretnosti SOBS iznosi 14.676.921 m2

Bafford
27.06.2007., 22:49
Izvod iz nacrta Prostornog plana:

Podzona ULCINJ

Resursi i potencijali: Izgrađeni turistički kapaciteti i reputacija Ulcinja kao potencijalnog međunarodnog turističkog centra; velika dužina pjeskovitih žala, sa ljekovitim svojstvima i ljekovitih mineralnih voda; etnografske specifičnosti i istorijsko urbano jezgro Ulcinja; kompleksi plodnog poljoprivrednog zemljšta; uključujući vrijedne komplekse maslinjaka; bogata staništa faune, posebno ptica i ribe; morska solana.

Prioriteti razvoja: Izgradnja turističkih objekata u području Velike plaže i specifične turističke ponude na Adi Bojani; izgradnja marine; intenzivna poljoprivreda; morsko ribarstvo i proizvodnja i prerada soli; aerodrom.

Ograničenja: Za lociranja bilo kakve teške i/ili štetne industrije; otvaranje kamenoloma i deponija otpada na eksponiranim padinama okolnih brda; stambene izgradnje u poljoprivrednim kompleksima, izuzev za potrebe
poljoprivrednih proizvođača i prekomjernu izgradnju stambenih i turističkih objekata u priobalju.

Konflikti: Uopšte uzevši - ovo je zona sa relativno ograničenim brojem razvojnih konflikata. U nekim područjima mogu se javiti konflikti između procesa urbanizacije i poljoprivrednog zemljista. Velika atraktivnost morske obale,
sjeverozapadno od grada, može da prouzrokuje nekontrolisanu stambenu i turističku izgradnju u tom području, stvarajući konflikt sa prioritetnim zahtjevima okruženja. Konflikt između prava i želja privatnih vlasnika zemljišta i
objekata, s jedne, i sveobuhvatnog koncepta razvoja zone, ističući posebno potrebu rekonstrukcije Starog grada, s druge strane.

Pragovi: Ograničeni kapacitet postojećih sistema komunalne infrastrukture, posebno sistema vodosnabdijevanja i sistema za odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda.

Zahtjevi okruženja: Zaštita obalne linije i pejzaža zone u cjelini; zaštita mora od zagađivanja; očuvanje karaktera grada Ulcinja, kroz završetak obnove Starog grada i cjelovite urbane strukture; podrška stvaranju Regionalnog parka
„Rumija”, uz odgovarajuću saradnju sa Opštinom Bar.

Kontrola seizmičkog rizika, tehničkih akcidenata i elementarnih nepogoda: Primjena svih urbanističkoarhitektonsko i konstruktivnih mjera za smanjenje seizmičkog rizika.

Preduslovi: Pažnju posvetiti zaštiti od plavljenja plodnog poljoprivrednog zemljšita i meliracionim radovima, uključujući desalinizaciju kompleksa poljoprivrednog zemljišta uz Solanu.