PDA

View Full Version : pomoć za analitičara


dandek
02.03.2006., 13:09
mam 37 godina i radim 6 godina na američkom financijskom tržištu. Počeo sam kao privatni investitor i mislim da sam preko toga naučio svoju školu takvog rada. Krenulo je kao većini , loše.
No uspio sam se izvući iz toga i dobio sam ponudu sa radim kao ¨moderator¨ (to je osoba koja vodi klijente kroz trgovinu, uči i objašnjava situaciju na tržištu, te pronalazi nove trgovine za klijente) u američkoj firmi. I dan danas radim sa dionicama i nešto malo sa ¨future¨ računom, no to je vrlo malo. Uglavnom moj posao je da svaki dan pronalazim (sceniram) određenu količinu dijagrama i u sobi (chatroom) koji pripada firmi za koju radim, prezentiram našim klijentima. Analiziram regovinu (entry, exit, target, reasons ect). Osim toga podučavam ljude kakav je moj način trgovanja i kako ja to radim preko mentoring programa. Između ostaloga vodim strani račun za klijenta. Otprilike 99% posto se oslanjam na svoje znanje o tehničkoj analizi, te vrlo malo o fundamentalnoj. Razlog tome je sasvim slučajan. Takav je jednostavno bio moj dodir sa tim poslom. Sebe smatram kao analitičara i instruktora sa klijente koji su s nama u sobi (chatroom). Mislim da sam upućen u američko tržište sa te strane koju koristim i obavljam, no mislim da nema smisla detaljno objašnjavati sve stvari.
Problem je u tome da se ta ideja sada raspada i ne bi ulazio u razloge jer nisu bitni sada, pa bi htio naći posao u Hrvatskoj.
Poslao sam molbu u brokerske kuče i investicijske fondove.Za sada ništa, pa
ako netko ima neku ideju i želi pomoći bio bih zahvalan

kaleidoskop
10.03.2006., 13:13
za Hrvatsku nisam sigurna (nekako kod nas "ne tebaju scope strucnjaka...zalosno, ali istinito)
ali EU agencije trebaju upravo takve strucnjake...narocito za podrucje procurementa i tender procedure, a kao hrvatski drzavljanin mozete raditi kao END...pokusajte i sretno ako ste dalje zainteresirani mozda vas mogu uputiti naa neke siteove