PDA

View Full Version : Private business

MOREA
13.11.2005., 15:50
Zanima me da li mogu otvoriti obrt,poduzeće i istovremeno raditi na svom stalnom radnom mjestu .Razmišljam o dodatnom poslu, honorarnom,možda otvaranje prodavaonice odjeće ili sl., ali ne znam da li to mogu uraditi s obzirom da sam zaposlena kao službenik u banci.Do sada o tome nisam mogla razmišljati jer nisam imala neku baš zavidnu financijsku mogućnost za takvo nešto. Sada razmišljam na način da bi se možda i moglo nešto postići i sa manje novca.
No postoji i ona druga solucija da pronađem dodatni posao u nekoj drugoj firmi privatnoj, ali to je već kao da tražiš iglu u plastu sijena ,pogotovo ovdje u Splitu.Čini mi se da samo gubim vrijeme, i stojim na istom mjestu, ne znam odakle krenuti, što poduzeti,kakva su mi prava.
I uopće kako doći do nekih veletrgovaca i proizvođača, možda preko E-bay ili sličnih tržišta na Internetu.Koliko su oni sigurni?

sapiens1
13.11.2005., 17:54
Morea. molim te da mi na e-mail: savjetnik@email.t-com.hr dostaviš kontakt (mobi, tel) pa će te nazvati. Pozdrav!

andro
14.12.2005., 20:42
možda bi se trebala naučit da novac radi za tebe a ne ti za novac,ipak dan ima samo 24h. andrej

MOREA
17.12.2005., 18:06
možda bi se trebala naučit da novac radi za tebe a ne ti za novac,ipak dan ima samo 24h. andrej

Molim, dodatno pojašnjenje!

Small_Fish
17.12.2005., 23:29
Ono što ti je andro pokušao reći se odnosi na to da pronađeš načina da novac radi za tebe bez da ti išta radiš, ili uz tvoj minimalni angažman...ali da bi novac radio za tebe, ipak moraš imat od čega to postić...recimo kod investiranja novac radi za tebe, ili kupnjom nekretnine pa iznamljivanjem iste...možeš otvoriti butik, pa dat ga nekom na upravljanje uz dogovor o varijabilnom plačanju ovisno o učinku (tad bi ta osoba radila ono što si ti namjeravala, zaposlit se kod privatnika)...jer, na kraju ako radiš cijeli dan da bi si nešto više priuštila nisi postigla ništa, jer nemaš vremena za uživat u tome, i za svako povećanje prihoda ćeš raditi sve više i više (to je figurativno)...
Pronađi si na netu knjigu: Rich dad, poor dad da si pojasnis taj koncept da novac radi za tebe...knjiga se da nać besplatno, nije zahtjevna, mada je na engleskom...

cikla
19.12.2005., 07:46
Ako te zanima knjiga Bogat otac, siromašni otac mogu ti je posuditi. Knjiga je tiskana u Beogradu, nije na engleskom.

syrius1
19.12.2005., 10:46
Ako te zanima knjiga Bogat otac, siromašni otac mogu ti je posuditi. Knjiga je tiskana u Beogradu, nije na engleskom.

Dobra knjiga, u izdanju VBZ, na hrvatskom.

R. T. Kiyosaki / S. L. Lechter Bogat otac, siromašan otac
Uvez: meki
Cijena: 190,00 kn

Preporucio bi i ostale naslove istog autora

jsedlar
21.12.2005., 16:56
u Splitu se javi u Cepos.hr ulu na zavod za zapošljavanje, ja sam tamo zavrsio besplatni seminar na kojem možes puno nauciti a sto je vaznije i puno toga pitati...
www.cepos.hr

Dominis
30.12.2005., 21:09
Zanima me da li mogu otvoriti obrt,poduzeće i istovremeno raditi na svom stalnom radnom mjestu .Razmišljam o dodatnom poslu, honorarnom,možda otvaranje prodavaonice odjeće ili sl., ali ne znam da li to mogu uraditi s obzirom da sam zaposlena kao službenik u banci.

naravno, mogu potvrditi iz svog primjera. prije 4 godine registrirao sam obrt uz rad i to ima dosta svojih prednosti ne samo iz razloga i povoda koje si ti navela. moj obrt je za razvoj informatičkih rješenja tako da ne zahtjeva da fizicki budem nazocan u firmi. danas imam 2 uposlenika i u ovoj godini 400K prometa. sve legalno, cisto... svi zadovoljni, radnici, klijenti, drzava, ... i naravno ja koji primam duplu plaću.

MOREA
07.01.2006., 20:11
Hvala ljudi , svaki savjet Vaš mi puno vrijedi.Upravo takav posao dodatni mi i treba.

hiperhiper
10.01.2006., 15:53
naravno, mogu potvrditi iz svog primjera. prije 4 godine registrirao sam obrt uz rad i to ima dosta svojih prednosti ne samo iz razloga i povoda koje si ti navela. moj obrt je za razvoj informatičkih rješenja tako da ne zahtjeva da fizicki budem nazocan u firmi. danas imam 2 uposlenika i u ovoj godini 400K prometa. sve legalno, cisto... svi zadovoljni, radnici, klijenti, drzava, ... i naravno ja koji primam duplu plaću.

hi mozes li pojasniti na koja si davanja obavezan za obrt ako ti poslodavac uplaceuje vec mirovinsko i zdravstveno

go
10.01.2006., 16:03
hi mozes li pojasniti na koja si davanja obavezan za obrt ako ti poslodavac uplaceuje vec mirovinsko i zdravstveno

I mirovinsko i zdravstveno, i to u iznosu ovisnom o godišnjem dohotku obrta.
Ako si već zaposlen, puno bolja opcija je d.o.o.

Ako si samo obrtnik (nisi u radnom odnosu), plaćaš neki paušal, cca 1500 kn mjesečno. Prijavi se kao NKV!

Za zaposlenike obrta, ista je situacija kao i za zaposlenike d.o.o.

Dominis
11.01.2006., 22:02

do sada su stvari stajale tako da (obrt uz rad) ne moraš plaćati za mirovinsko i zdravstveno jer to plaća tvoj poslodavac (nesamostalni rad). ostalo , naravno, moraš plaćati (porez na dohodak, prirez na porez, komorski doprinos, paušal, pdv, ...)