PDA

View Full Version : Belje d.d. (BLJE-R-A)


Pages : 1 2 3 [4] 5 6 7

Sasko
28.02.2007., 09:47
Bit će samo Agrokor u mogućnosti dokapitalizirat oko 270 milj. Kn, a ostali dioničari će biti izuzeti, ako se nešto ne promijeni (99% neće).
Poznavajući Todorića Belju je već udario dobre temelje. Normalno bit će negodovanja od ostalih dioničara i sama sam u Belju i draže bi mi bilo da svi dioničari mogu učestvovat u tome. Dugoročno gledajući dionica može samo naprijed :thumbsup:
Sve to će se odigrati na jesen, a Belje će se dokapitalizirat sa ostavarenim prihodom.

daj nam malo objasni kak se radi ovo podcrtano...

Nikolina
28.02.2007., 10:00
Pa Agrokor ima potpunu kontrolu nad zaradom i može je upotrijebit u bilo koje svrhe... a ovo je najbolji naćin da se podigne vrijednost tvrtke.
Kako će se to knjigovodstveno vodit ne znam, ali po meni će book više vrijediti, a prihod će biti manji za tu razliku iako baš i neće biti mali.

Sasko
28.02.2007., 10:10
Pa Agrokor ima potpunu kontrolu nad zaradom i može je upotrijebit u bilo koje svrhe... a ovo je najbolji naćin da se podigne vrijednost tvrtke.
Kako će se to knjigovodstveno vodit ne znam, ali po meni će book više vrijediti, a prihod će biti manji za tu razliku iako baš i neće biti mali.

interesantno :). ovako nesto jos nisam cuo...

maito
28.02.2007., 12:36
Nije mi jasno gore napisano draga kolegice

Dakle, da pokusam postavit pitanje. Kako Agrokor moze izvuci novac iz Belja i izvrsiti dokapitalizaciju s tim istim novcem, i na taj nacin za svoj racun steci dodatne dionice. Izvlacenje vidim samo kroz dividendu, a u to sumnjam. Druga mogucnost, zadrzavanje dijela prihoda i prebacivanje u temeljni kapital drustva, ali u tom slucaju bi svi dionicari proporcionalno svojim udjelima trebali steci dodatne dionice (ukoliko se ide na izdavanje istih) ili jednostavno raste vrijednost svih, a ne sano udijela Agrokora. Ja nemam puno znanja iz ovog podrucja, ali sve drugo mi je protivno zdravoj logici

Molim strucnjake da pomognu rasvijetliti ovo pitanje...

simke01
28.02.2007., 15:05
Ljudi,brkate prihode i dobit.... Ne mogu se prihodi prebaciti u kapital, jedino se može dobit prošle godine prebaciti kao zadržana dobit u rezerve društva a to onda nije dokapitalizacija. U slučaju isplate dividende, ona mora biti isplaćena svim dioničarima a ne samo Agrokoru.

Nikolina
28.02.2007., 17:10
Donekle si u pravu, ali i prihodi su dobit :biggrin:, a Agrokor kao vlasnik može izuzeti ostale dioničare iz prava upisa za dokapitalizaciju. Skupština odlučuje o tome.

simke01
28.02.2007., 17:40
Dobit je razlika prihoda i rashoda. Agrokor može napraviti privatnu dokapitalizaciju ali ne na način da koristi sredstva društva koje se dokapitalizira.

Nikolina
28.02.2007., 18:52
Dobit je razlika prihoda i rashoda. Agrokor može napraviti privatnu dokapitalizaciju ali ne na način da koristi sredstva društva koje se dokapitalizira.

@smike01 u prvu si ;) to znaju i ptice na grani, ali ovo drugo mi smrdi jel bi se osijećala izigrana, ali opet svaka dokapitalizacija je dobra ako se napravi na dobrobit firme onda će i nama biti dobro :thumbsup:

Vilim
28.02.2007., 21:11
@smike01 u prvu si ;) to znaju i ptice na grani, ali ovo drugo mi smrdi jel bi se osijećala izigrana, ali opet svaka dokapitalizacija je dobra ako se napravi na dobrobit firme onda će i nama biti dobro :thumbsup:
Mene zanima jedna druga stvar.Ako računamo da je Todorić preuzeo prije gotovo 2 godine Belje,
da li je itko mogao sanjati da se ovoliko može napraviti u 2 godine s tom firmom???A što će tek biti za 2 godine???Najava prihoda za ovu godinu je preko milijardu prihoda!!!!

Tuljan
28.02.2007., 23:00
To je jako dobro i za firmu Belje, a i za trzisnu cijenu njene dionice. Mene bi vise zanimalo kako to da se danas ekran crveni? Je li se nesto dogodilo ili je samo takav dan??

Sasko
02.03.2007., 01:09
01.03.2007 17:59, Večernji list
GOSPODARSTVO
Pedesetak radnika iz PIK-a Vinkovci administrativno prebačeni u Belje
Autor Miroslav Flego

VINKOVCI – Kada je nedavno skupina od 50-ak radnika PIK-a Vinkovci, koji su radili u sektoru Svinjogojstvo na dvjema farmama svinja pokraj Rokovaca i Andrijaševaca, administrativno prebačena u sastav Belja, bilo je najavljeno da će im plaća biti smanjena za 1500 kuna, iako će i dalje raditi isti posao i na istom mjestu.

Koncern Agrokor
To je jako uznemirilo radnike koji su se obratili Hrvatskoj udruzi sindikata za pomoć.
Naime, u sklopu poslovnog preslagivanja unutar koncerna Agrokora, čiji su dio i PIK Vinkovci i Belje, poslovodstvo je odlučilo u Belje prebaciti središte svinjogojske proizvodnje unutar koncerna. No, plaće u Belju, koje je odnedavno u sklopu Agrokora, osjetno su niže nego u PIK-u Vinkovci, koji je već godinama jedan od poslovno najuspješnijih dijelova Agrokora pa je bila zamisao da novopridošli radnici podijele sudbinu Belja i u nižim plaćama.

- Kada su radnici farmi administrativno podvedeni pod Belje, bili su zabrinuti i obratili su nam se za pomoć, tvrdeći kako će imati znatno nižu plaću za obavljanje istog posla.

Zajednički stav
Odmah smo preko naše središnjice i povjerenika u Belju kontaktirali s Ivanom Škorićem, predsjednikom uprave Belja, i poslovodstvom i, na obostrano zadovoljstvo, uklonili tu mogućnost. Upravo smo dogovorima došli do zajedničkog stava i radnicima neće biti snižene plaće. Objasnili smo im, a i sami su se u to mogli uvjeriti, da nema zakonske osnove za snižavanje plaće u ovom konkretnom slučaju, kaže Nikola Kaselj, povjerenik HUS-a za Vukovarsko-srijemsku županiju, dodajući kako će tako ostati do daljega.
Dogovoreno je da pričekaju kraj travnja kada će biti završena izvješća o poslovanju, uključujući i sektor Svinjogojstva na vinkovačkom području.

Menadžment
- Dali smo do znanja poslovodstvu Belja da eventualno i manji poslovni rezultati od očekivanih ne smiju ići na teret radnika i stečenih sindikalnih prava nego na dušu menadžmenta jer oni kroje i provode poslovnu politiku, zaključuje Nikola Kaselj.

McCaan
02.03.2007., 11:19
01.03.2007 17:59, Večernji list
GOSPODARSTVO
Menadžment
- [B]Dali smo do znanja poslovodstvu Belja da eventualno i manji poslovni rezultati od očekivanih ne smiju ići na teret radnika i stečenih sindikalnih prava nego na dušu menadžmenta jer oni kroje i provode poslovnu politiku, zaključuje Nikola Kaselj.

Pitanje je sada jeli ovo samo hipotetski ili ima tu i nešto više :confused:

lovas
20.03.2007., 09:51
U danasnjem poslovnom Skoric spominje prihode za 2006. u iznosu od 820 M ,nije lose..

prle69
20.03.2007., 11:09
U danasnjem poslovnom Skoric spominje prihode za 2006. u iznosu od 820 M ,nije lose..
... i 13M dobiti

Nevera
20.03.2007., 11:14
nije lose ,pogotovo kada se razmisli i o planovima dobiti za 2007,samo da ne bude kao sa dionicom iz SL.BRODA,tresla se brda rodio se miš.

Sasko
21.03.2007., 01:06
Škorić: Od obećanih 500, Agrokor u Belje već uložio 300 mln kuna

Očistili smo bilancu od svih zaostataka i preostalo nam je ono najteže, a to je kadrovsko restrukturiranje, kaže predsjednik Uprave Belja
Prvoga travnja baranjsko Belje d.d. obilježit će drugu godinu poslovanja uz novoga vlasnika, koncern Agrokor, koji je posrnulom poljoprivrednom gigantu obećao vratiti izgubljeno ime i tradiciju. Za tu je namjenu predvidio oko 500 milijuna kuna. Investicijski ciklus je u tijeku, a istovremeno se radi na restrukturiranju tvrtke na čelu koje je Ivan Škorić.

Koliko je novca do sada uloženo i što je sve napravljeno?
U Belje je do sada investirano negdje oko 300 milijuna kuna. Napravljeno je mnogo. U ratarstvu smo kupili nove traktore i priključne strojeve, očistili kanalsku mrežu, a sada radimo na projektu navodnjavanja. U Tvornici mliječnih proizvoda pokrenuta je nova proizvodna linija ABC sira i u cijelosti je obnovljen pogon za proizvodnju suhomesnatih proizvoda PC Baranjka. Obnovljene su farme za tov junadi Eblin, Hatvan, Mala Karašica, Potok, a sagrađena je farma Šarampov u Ivanić Gradu. Sada se radi na Zvirincu i Sudaražu. Za mliječno govedarstvo potpuno je obnovljena farma Zeleno polje. U Popovcu smo napravili izmuzišta, a u pripremi su projekti za Mitrovac i Čeminac. Kupili smo još i 500 novih junica, od čega je 120 namijenjeno kooperantima. Sagrađene su dvije potpuno nove svinjogojske farme, Brod pustara i Malo Kneževo. Riječ je o tzv. nukleus farmama od kojih se mnogo očekuje. Sustav "krava - tele" preselili smo iz Topolika u Kopački rit. Kroz taj se projekt Belje povezalo s Parkom prirode Kopački rit u turističkom smislu. U Kooperaciji smo započeli s projektom povezivanja s kooperantima, posebice, kod gradnje svinjogojskih farmi. Ušli smo, također, u rekonstrukciju mlina u Belom Manastiru, ali mislim da će se u sam zahvat krenuti iduće godine. Ove ćemo raditi samo na papirima i dozvolama. U Tvornici stočne hrane u Dardi radimo na odabiru tehnologije i dobavljača.

Kada je Agrokor stigao u Belje najavljeno je kako će se svakoga kvartala javnosti predstaviti neki novi projekt.
I pridržavamo se toga plana. Nismo sve ni pokazali što smo napravili jer, jednostavno, ne bismo stigli svakih 15 dana imati otvorenje. Malo bi to bilo prenapadno. Od ovih novih farmi, recimo, Zeleno polje sa 300 krava bilo bi zgodno pokazati javnosti jer su tamo sada došle krave. To je po meni najljepša farma jer smo sačuvali neke stare objekte. Jednu smo štalu iz 1913. godine renovirali i prilagodili proizvodnji kako bi ostalo nešto i od Franje Josipa. Ona predstavlja spoj tradicije i modernoga.
S dolaskom novoga vlasnika u Belju d.d. započeo je proces financijskog, kadrovskog i organizacijskog restrukturiranja. Jednom ste rekli kako je financijsko završeno te da će se kadrovsko, kao najteže, protegnuti tijekom idućih pet godina.
Da, ovo financijsko mislim da smo završili. Lani smo riješili odnose s državom i ispunili sve ugovorene obveze. Očistili smo bilancu od svih onih zaostataka iz prošlosti. Sada nam je preostalo ovo najteže, a to je kadrovsko restrukturiranje. Na njemu radimo. Mi smo kao Agrokor socijalno vrlo osjetljivi i nema otpuštanja radnika. Dapače, pokušavamo pronaći nove investicije i zaposliti ljude. Poziv za otpremnine je otvoren jer u svakoj tvrtki uvijek ima viška i manjka ljudi. I mi imamo određeni broj viška, ali nam se istovremeno pojavljuju i manjkovi, posebice kod ovih novih objekata, farmi gdje treba mnogo stručnoga kadra, od veterinara, veterinarskih tehničara preko inženjera ratarstva i stočarstva do ekonomista.

Pogledaju li se financijski pokazatelji, vidljivo je kako je ukupan prihod stalno raste, kao i dobit. Kakva je bila protekla u odnosu na 2005. godinu? Što planirate za 2007. godinu?
Agrokor je ušao kada je ukupan prihod Belja bio na razini nekih 420 milijuna kuna. To je bilo, koliko se sjećam, 2004. godine. Godinu kasnije, 2005. iznosio je 416 milijuna kuna dok je lani, ako uzmemo konsolidirano Belje i d.o.o.-e, prihod bio na razini od negdje 820 milijuna kuna. Od toga je samo Belje uprihodilo oko 700 milijuna kuna. Plan nam je u 2007. godini prijeći milijardu kuna. S novim investicijama, otvaranjem novih farmi i razvojem kooperacije po cijeloj Hrvatskoj to je realno moguće ostvariti. To je, uostalom, i bio cilj Agrokora. Belje to može, čak i više od toga. Prvo ćemo prijeći taj prag od milijarde, a s daljnjim ulaganjima uslijedit će i povećanje ukupnoga prihoda. Uz to, Belje je lani poslovalo pozitivno i ostvarili smo dobit koja na razini cijeloga Belja d.d. iznosi 10 milijuna kuna, a ukupno konsolidirano s ostalim tvrtkama to je oko 13 milijuna kuna.
Hoće li s novom klaonicom biti završen investicijski ciklus?
Ne, mislim da to nije kraj jer Belje u svojoj razvojnoj strategiji ima još mnogo projekata, primjerice, premještanje Tvornice mliječnih proizvoda iz središta Beloga Manastira, kao i nekih drugih proizvodnih pogona u našem sustavu, a koji bi mogli biti profitabilni. Od svega što ima nekog smisla Agrokor želi nešto napraviti.

Nedavno ste s predsjednikom Uprave PPK Valpovo, Brankom Srakićem, potpisali uime Agrokora sporazum o razumijevanju i poslovnoj suradnji. Tim je činom i kod njih, kako ste rekli, započelo jedno "klasično restrukturiranje". Koja je uloga Belja u tome?
Naša je uloga da im pomognemo u tome restrukturiranju. Znači, nismo vezani ni vlasnički, ni nikako drukčije, osim tim sporazumom. Mi smo njima već i pomogli u prihrani pšenice i u proljetnoj sjetvi, ali smo sada malo stali. Čekamo da se napravi financijsko restrukturiranje i dogovore se s bankama o reprogramiranju dugova. Mislim da je to veliki teret kako za njih, tako i za nas, jer ako to ne učine onda postoji mogućnost da u svakom trenutku netko može otvoriti stečaj. I što smo onda napravili? Znači, s bankama prvo treba reprogramirati dugove.


Za ovu je godinu najavljen i početak realizacije jedne od najvećih investicija, gradnja klaonice s najvećim kapacitetom u Hrvatskoj od 600.000 komada tovljenika godišnje. U kojoj je to fazi?
Izradili smo Studiju utjecaja na okoliš koja je već obranjena. Znači, to je sve prošlo. U srijedu nam stiže idejno-projektno rješenje kompletnoga objekta buduće klaonice s kojim ćemo krenuti u ishođenje lokacijske dozvole. Očekujemo da ćemo dokumentaciju riješiti u idućih mjesec ili dva dana. Nakon toga sve ovisi o tome hoće li nešto negdje zapeti.

berozivkovkovic
21.03.2007., 01:16
Tko bi rekao da je tako tanka linija koja razdvaja pesimizam od optimizma?
Čuo sam za onu da je pesimist informirani optimist, ali da informirani pesimist postane optimist - nikad.:eek:

Vilim
31.03.2007., 18:02
:p: Zapustili smo Belje na forumu al zato tržiše nije!Pozdrav

qwe
01.04.2007., 01:47
Snobizam. Belje nema super fundamete poput Končara ali ima Todu. Samo treba zbojiti dva i dva i ne držati se slijepo glupih brojki. A tko voli brojke dovoljno će biti usporediti GFI za 2005. i 2006. da se vidi kuda plovi Belje. :biggrin:

sokre007
01.04.2007., 12:03
jel ima negdje objavljeno GFI2006 za Belje, na webu?

Small_Fish
01.04.2007., 12:22
Snobizam. Belje nema super fundamete poput Končara ali ima Todu. Samo treba zbojiti dva i dva i ne držati se slijepo glupih brojki. A tko voli brojke dovoljno će biti usporediti GFI za 2005. i 2006. da se vidi kuda plovi Belje. :biggrin:

Da super su oni, baš me zanima koliko će ovaj put, u računu dobiti i gubitka, iznositi zalihe za nedovršene proizvode? Živo me zanima koliki je ustvari gubitak bez pumpanja te stavke koja umanjuje rashode?

Vilim
01.04.2007., 15:00
Da super su oni, baš me zanima koliko će ovaj put, u računu dobiti i gubitka, iznositi zalihe za nedovršene proizvode? Živo me zanima koliki je ustvari gubitak bez pumpanja te stavke koja umanjuje rashode?
Ti si vjerovatno jedan od onih koji je propustio zaraditi na belju 200% u godini dana pa si malo ljut!
Ako si nešto iz toga naučio ne moraš bit negativno postavljen jer ti to iskustvo može koristiti u budućnosti!:)
Ako prvi kvartal pokaže znatno odstupanje od prošle godine ova dionica će jako zagrabiti.

Small_Fish
01.04.2007., 16:22
Ti si vjerovatno jedan od onih koji je propustio zaraditi na belju 200% u godini dana pa si malo ljut!
Ako si nešto iz toga naučio ne moraš bit negativno postavljen jer ti to iskustvo može koristiti u budućnosti!:)
Ako prvi kvartal pokaže znatno odstupanje od prošle godine ova dionica će jako zagrabiti.

Ti to meni daješ savjete iz investiranja? jesam dobro shvatio? Pa hvala ti druže, nije trebalo...

Ti si vjerojatno jedan od onih koji nezna ni osnove računovodstva i shodno tome nezna čitati ni fin. izvješća?

Prvi kvartal će pokazati onoliko odstupanje, koliko ga oni namjeste...a to da li Belje raste ili ne to me manje zanima, ja sam samo htjeo prekinuti debilizam na ovoj temi vezano za nevjerojatnu dobit Belja...koja je uistinu nevjerojatna

Vilim
01.04.2007., 18:27
Ti to meni daješ savjete iz investiranja? jesam dobro shvatio? Pa hvala ti druže, nije trebalo...

Ti si vjerojatno jedan od onih koji nezna ni osnove računovodstva i shodno tome nezna čitati ni fin. izvješća?

Prvi kvartal će pokazati onoliko odstupanje, koliko ga oni namjeste...a to da li Belje raste ili ne to me manje zanima, ja sam samo htjeo prekinuti debilizam na ovoj temi vezano za nevjerojatnu dobit Belja...koja je uistinu nevjerojatna
Previše stvari uzimaš srcu i djeluješ dosta ljut,tako obično reagiraju ljudi koji su pretprjeli gubitke ili su ljubomorni na tuđi uspjeh!
Belje je ogroman kombinat i treba nekoliko godina da postane visoko profitabilan.
Odkada je Agrokor ušao toliko je dobrih stvari napravljeno da sam je osobno fasciniran!
Kostolany je rekao da su bilance većinom nariktane ili da su tempi passati!

Ne treba se držati puno bilanci i brojeva nego radije malo pogledati što budućnost donosi!Kod Belja su to daljnja ulaganja,širenje tržišta i financijske injekcije od Agrokora!
Dakle,dobar tek ako volite baranjske delicije!

Small_Fish
01.04.2007., 18:43
Vilime, Vilime, Vilime...

Lijepo bih te molio da moje odgovore i komentare ne koristiš kako bi navlačio, ja sam se osvrnuo na izvješće i njegov sadržaj, drugo me ne zanima, niti sam išta drugo komentirao, prema tome ili komentiraj izvješće samnom, ili me poštedi pogleda u budućnost i ostalih s.anja, jel dogovoreno?

I ne brini se za moj psihički profil, takav sam, kakav sam...nisam ljut, i nisam ljubomoran, niti sam ti...i na tome sam zahvalan...

berozivkovkovic
01.04.2007., 19:56
Ne bi se štel mešat' ( to je dobar uvod koji uvijek pali ) ali Belje još nije riješilo pitanje dokapitalizacije od strane Agrokora. Nadam se da to niste zaboravili. Jer kad se sjetite moglo bi biti kasno?

Vilim
02.04.2007., 11:52
Čekam komentar Small fish-a na izvješće...
Jel napredujemo,stagniramo i nazadujemo?

Small_Fish
02.04.2007., 12:18
Čekam komentar Small fish-a na izvješće...
Jel napredujemo,stagniramo i nazadujemo?

PRIHODI UKUPNO 661.540
Rashodi + fin. rashodi 747.959
Realno gubitak -86.419

Ali tu je naša spasonosna:
D) Promjene u zalihama gotovih proizvoda i nedovršene proizvodnje -96.031
Pa eto bilo malo dobiti...

A da ne govorimo kako je otužno da sa 1.023.407.000,00 Dugotrajne imovine troškovi amortizacije iznose svega 38 milja...to je 3,7%

I pogledaj malo novčane tokove, pogotovo od poslovnih aktivnosti...

Veselite se ljudi, iskazali su dobit...

Ne kažem da se nije napredovalo ogromnim koracima, ali ovo je krajnje smiješno šta oni rade sa izvješćem...

Smart
02.04.2007., 12:40
Čekam komentar Small fish-a na izvješće...
Jel napredujemo,stagniramo i nazadujemo?

Bilo bi bolje da tvoje tvrdnje podkrijepiš svojim komentarem na izvješće!

Dobit, 10 puta manja - dobro, znamo i zašto.
Dug.obaveze, 5 puta veće
Obaveze prema dobavlj. duplo veće
itd...
Da, trebat će vremena, ali treba biti fer pa reći da nije baš mjerodavno uspoređivati fin. sa prošlogodišnjim. Perspektivu zasigurno ima!

Dude
02.04.2007., 12:52
Moramo ipak spomenuti porast prihoda u zemlji od 35% te porast prihoda u inozemstvu od 64% pokazuje smijer ove firme koja je trenutno u fazi restrukturiranja i velikih ulaganja.

Vilim
02.04.2007., 13:06
Moramo ipak spomenuti porast prihoda u zemlji od 35% te porast prihoda u inozemstvu od 64% pokazuje smijer ove firme koja je trenutno u fazi restrukturiranja i velikih ulaganja.
Još bi dodao izvjavu predsjednika uprave Škorića u svezi sa restrukturiranjem "Da, ovo financijsko mislim da smo završili. Lani smo riješili odnose s državom i ispunili sve ugovorene obveze. Očistili smo bilancu od svih onih zaostataka iz prošlosti."

Small_Fish
02.04.2007., 13:10
Još bi dodao izvjavu predsjednika uprave Škorića u svezi sa restrukturiranjem "Da, ovo financijsko mislim da smo završili. Lani smo riješili odnose s državom i ispunili sve ugovorene obveze. Očistili smo bilancu od svih onih zaostataka iz prošlosti."

Drži se ti izvješća, a ne Škorićevih izjava...daj nam baci malo neki svoj komentar na izvješće, baci malo tekuću likvidnost i to, to nisam stavio...

Znaš to napraviti, jelda? Ili ti bilance i izvješća nisu do te mjere bitna?

Jesi me prozvao da komentiram izvješće? Jesmo se dogovorili da ćemo se držati izvješća? pa hajmo onda...

Vilim
02.04.2007., 13:25
Nisam majstor za računovostvo iako sam ga učio 5 godina (srednja škola + faks)
Da se razumjemo odmah,ja ne hvalim izvješće,nego konkrektne poteze a ovdje ih stvarno ima!
Dionicu sam kupio na početku prošle godine kad je izvješće bilo očajno jer sam znao koji će pravac udarit Todorić ovoj firmi.
Špekuliram da će izvješće iz godine u godinu biti sve bolje i da će ulagači to nagrađivati s rastom cijene!
Isto tako ću kupiti još jednu dionicu koja ima loše izvješće ali trend u firmi je fenomenalan i cijena bi se trebala ponašati kao i kod belja.Mogu vas obavijestit uskoro o kojoj se radi!

Dude
02.04.2007., 14:16
Ovi koji danas prodaju su mail špekulanti koji su kupovali zadnjih dana računajući na nekakvo spektakularno FI. Vidi se to i po prometu koji danas nije nešto osobit (gledajući sa strane objavljivanja izvjestaja). Kupnja se normalno ne pokazuje jer zašto se bi kada možeš čekati da ovi uplašeni skinu cijenu dolje zgroženi time da nema kupnje. Prateći Belje zadnjih godinu-dvije primjetio sam da se kod ove dionice rijetko kupnja u nekakvim ogromnim količinama pokazuje najčešće kada je i išlo gore lupalo se direktno po asku.

Pozdrav i pamet u glavu.

McCaan
03.04.2007., 02:09
Sasko
01.03.2007 17:59, Večernji list
GOSPODARSTVO
[b]Menadžment
- Dali smo do znanja poslovodstvu Belja da eventualno i manji poslovni rezultati od očekivanih ne smiju ići na teret radnika i stečenih sindikalnih prava nego na dušu menadžmenta jer oni kroje i provode poslovnu politiku, zaključuje Nikola Kaselj.


Pitanje je sada jeli ovo samo hipotetski ili ima tu i nešto više :confused:

Dakle pametno je čitati između redaka!

goranbj
05.04.2007., 21:32
05.04.2007
Vlasnik računa Stanje [%]
1.AGROKOR D.D. 2.879.663 52,21
2.HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.975.219 35,81
3.ŠKOJO FRANJO 26.795 0,49
4.Skrb.: PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA 14.617 0,27
5.Skrb.: HPB D.D. 10.219 0,19 +3
6.Skrb.: CENTAR BANKA D.D. 9.330 0,17
7.VRANEKOVIĆ FRANJO 6.801 0,12
8.HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 5.885 0,11
9.KUNIĆ DRAGUTIN 4.996 0,09
10.ŠKOJO D.O.O. 3.453 0,06
Ukupno: 89,51

04.04.2007
Skrb. HPB skuplja po malo (ali doslovce)
5. Skrb.: HPB D.D. 10.216 0,19 +20

Fritz
26.04.2007., 17:15
Belje u Osijeku predstavilo novi koncept svinjogojske proizvodnje

Novi koncept odvaja ženske od muških životinja i tako sprječava širenje različitih bolesti, npr. svinjske kuge

Damir Grgurić i Krešimir KutrovacBelje je u suradnji s osječkim Centrom za unapređenje stočarstva pokrenulo novi koncept svinjogojske proizvodnje u Hrvatskoj koji je odvojio ženske od muških životinja. Dok su ženske genetske linije smještene na nedavno izgrađenim i otvorenim beljskim farmama, najkvalitetnije muške pasmine beljskih nerasta PIC 337, 408 i 410 te Seghers nalaze se na specijaliziranim farmama kojima upravlja Centar za unapređenje stočarstva. Na njima će se, prema suvremenim svjetskim standardima, proizvoditi sjeme nerasta, a koje će se potom koristiti za umjetno osjemenjivanje krmača u Belju i za krmače njihovih kooperanata, ali će određena količina biti dostupna i zainteresiranim proizvođačima na slobodnom tržištu. Uz ovakav način proizvodnje sprječava se širenje različitih bolesti i omogućava se maksimalno korištenje muškoga genetskog potencijala. "Za potrebe Belja d.d. jednu farmu od 34 nerasta smjestili smo kod Donjega Miholjca, a druga će biti izgrađena na području općine Antunovac koja će za početak imati sto nerasta uz mogućnost proširenja kapaciteta i do 300 nerasta. Za objekt smo već ishodili lokacijsku, a sada radimo na pribavljanju i građevinske dozvole. Time će nam se povećati sadašnji kapacitet od 70.000 doza sjemena godišnje na oko 300.000 čime ćemo postati najveći nerastovski centar u Hrvatskoj", najavio je prilikom jučerašnjeg potpisivanja ugovora o međusobnoj suradnji direktor osječkog Centra za unapređenje stočarastva Damir Grgurić. Prema njihovim podacima, u Hrvatskoj obuhvat umjetnog osjemenjivanja iznosi oko 25 posto, a istovremeno u zemljama EU umjetno osjemenjivanje svinja čini više od 85 posto. Samo Belje primjenom ovoga koncepta specijalizacije unutar svinjogojske proizvodnje želi maksimizirati učinke i povećati broj prasadi po jednoj krmači. Dok hrvatski prosjek prasadi po jednoj krmači iznosi 15, istovremeno se on na beljskim farmama kreće na razini 24 praseta, a potencijal jedne krmače može biti 28 prasadi. "Cilj nam je proizvesti 600.000 tovljenika unutar sustava Agrokor čime postajemo vodeća tvrtka u tome segmentu", rekao je Krešimir Kuterovac, izvršni direktor Agrokora za stočarstvo, a što je sukladno prethodnim najavama Uprave Belja d.d. koja ove godine planira započeti realizaciju najveće investicije otkada su ušli u Todorićev koncern - izgradnju potpuno nove klaonice s kapacitetom od 600.000 tovljenika godišnje. Tako je uvođenje nove tehnologije uzgoja logičan korak u ostvarenju poslovnih ciljeva Belja u 2007. godini.

Belje se odlučilo za pet linija nerasta

Britanski PIC je vodeća internacionalna kompanija koja proizvodi genetski superiorne svinje i osigurava tehničku podršku za maksimizaciju genetskoga potencijala. Prodaje više od dva milijuna rasplodnih svinja godišnje. Do sada su razvili 19 različitih osnovnih linija. Belje se odlučilo za pet linija nerasta od čega su tri PIC-a, a preostale dvije belgijskoga Seghersa.

Osječki Centar za unaprjeđenje stočarstva

Osječki Centar za unapređenje stočarstva d.d. jedna je od triju ustanova u Hrvatskoj, utemeljena 1962. godine, koja se bavi proizvodnjom sjemena za umjetno osjemenjivanje. Pored nerasta u Centru imaju oko 20 bikova holstein i simentalske pasmine. U posljednjih nekoliko godina bilježe stalan porast prodaje. Godišnje prodaju oko 60% sjemena holsteinskih i 40% simentalskih bikova, a nerastovsko sjeme u 40% slučajeva kupuju pravne osobe.

Izvor: Poslovni dnevnik, 25.4.2007.

Vilim
26.04.2007., 17:25
Rođena dva teleta gotovo izumrle pasmine podolac
EBLIN - Beljski pašnjaci u okolici stočne farme Eblin odnedavno su bogatiji za dva nova, prilično specifična stanovnika. Riječ je o dva telića pasmine podolac, autohtone goveđe vrste u ovim krajevima, koja je tijekom prošlih vremena predstavljala glavninu goveđeg fonda i osnovnu radnu snagu. Dolaskom poljoprivredne mehanizacije podolci polako, ali sigurno gube svoje mjesto pa su sada pred izumiranjem. No, da ne bude baš tako pobrinulo se Belje, točnije Agrokor, koji je u studenome prošle godine iz Križevaca dopremilo pet steonih junica podolca. U Baranju su se “vratili” u sklopu projekta "U skladu s prirodom", koji je Belje javnosti predstavilo prošle godine, a u koji je uloženo približno pet milijuna kuna. Riječ je o razvoju ekstenzivnog načina uzgoja junadi na 350 hektara pašnjaka u neposrednoj blizini Parka prirode Kopački rit, a formiranjem matičnog stada na slobodnoj ispaši lansiran je još jedan potencijalni budući brend, juneće meso proizvedeno na potpuno ekološki način, koje će se na tržištu naći već ove godine. Od prošlogodišnjeg studenog, dakle, ograđenim i kanalom omeđenim pašnjacima slobodno se kreće stado sastavljeno od oko 600 grla pasmine hereford, dakako pojačano sa sada već sedam podolaca. Kako je prilikom predstavljanja projekta izjavio Krešimir Kuterovac, izvršni direktor stočarske proizvodnje Agrokora, podolac će atraktivnijim učiniti i posjet Parku prirode Kopački rit budući da će, kao jedan od sadržaja, posjetiteljima biti ponuđen i obilazak beljskih pašnjaka. Ovih će dana podolci biti prebačeni u obor bliže cesti, kako bi svi prolaznici uživo mogli vidjeti ovu vrlo rijetku vrstu goveda koje se, sigurno je, sve slabije sjećaju i najstariji Baranjci. Da su podolci pred izumiranjem, čini se, znaju i sami. Herefordi su nas jučer, naime, prilično nezainteresirano promatrali unatoč mnogobrojnim "prinovama", dok podolci, u strahu za podmladak, nisu dozvoljavali bliskije susrete. Kako objašnjava poslovođa na farmi, za teliće se podolci brinu "zajedničkim snagama", a inače su, tvrdi, miroljubivi, iako nešto nepovjerljiviji prema čovjeku. I tako je, zahvaljujući Belju i Agrokoru, od izumiranja spašena jedna vrsta nekada autohtonog goveda, koja se za sada, što se Baranje tiče, može vidjeti samo na beljskom pašnjaku u okolici farme Eblin.

Autor: I.GETTO

Vilim
30.04.2007., 13:10
Izašlo izvješće na ZSE!
Belje ima fenomenalnu podlogu da kontinurano raste cijelu godinu!
Rezultati su odlični!

Sasko
30.04.2007., 13:14
Izašlo izvješće na ZSE!
Belje ima fenomenalnu podlogu da kontinurano raste cijelu godinu!
Rezultati su odlični!

daj mi reci sto je u njihovim rezultatima tako odlicno???. ocito sam ja corav ili ne gledamo isto izvjesce.

jurex
30.04.2007., 13:22
rast prihoda i to je sve.

shoe salesman
30.04.2007., 13:33
i Promjene u zalihama gotovih proizvoda i nedovršene proizvodnje koje umanjuju rashode

Vilim
30.04.2007., 13:44
Loše je izvješće ja sam se samo šalio!Ne ide belje na bolje,Todorić je ulupao 350 milijuna bezveze!Po izvješću se vidi čista manipulacija s zalihama i ustvari negativan trend!Jer rast prihoda od 30% je očekivani i kao da je to sad neznam što!Pozdrva svim naivcima koji se nadaju da će belje vrijediti više nego danas:biggrin:

cazo22
30.04.2007., 14:01
Gledam jučer Plodove zemlje,kako se ljudi bore za svaki kvadrat zemlje,da bi mogli proizvodit.Kome će prodavat to što proizvedu?Tko će kreditirat kooperante?Koji će trgovački lanac otkupljivati?:biggrin:

prle69
30.04.2007., 14:09
rast prihoda i to je sve.
... za 31% !!! - nije baš "i to je sve"
belje je već dvije godine pod Agrokorom. I danas ima jaki rast prihoda. To znači da nije sve kroz Konzum. Sad treba vidjeti da li je uprava sposobna i iz rasta prihoda pokazati dobit odnosno staviti troškove pod kontrolu -> i da li je to uopće agrokoru cilj?

Vilim
01.05.2007., 13:46
Kad je Agrokor ušao 2005. belje je ostvarilo 420 milijuna prihoda a sad je za 2007. najavljeno preko mlijardu prihoda a za 2008. smo blizu milijardu i pol.
Za tri godine toliko ostvariti , ja skidam kapu(i kupujem dionice)!
Todorić će s vremenom cijeli biznis dovesti na najefikasniju ekonomsku razinu,što će značiti kontinuirani rast dobiti!
Al do tada će manipulirati sa zalihama,jel tako ekipa?:biggrin:

Nikolina
14.05.2007., 16:28
Belje je ponovno zaronilo ispod 300, ne mogo vjerovat :eek:
Tako dobre vijesti o poslovanju FI i naslovnica u Poslovnom dnevniku....

Teritorijalno objedinjavanje površina
Agrokor u ovom trenutku upravlja s 30.000 ha zemljišta na kojima proizvodi žitarice, uljarice, šećernu repu i zelenu stočnu hranu. Dio tih sirovina koncernu je potrebno zbog plodoreda, a dio i za jačanje profitabilnosti - ugovaranje šećera za maloprodaju te za proizvodnju. S kupnjom Vupika Agrokor bi povećao zemljište pod upravljanjem, ali bi ga i teritorijalno objedinio na potezu Belje - Vupik - Vinkovci.

cijeli članak: http://www.poslovni.hr/42412.aspx

nikos
14.05.2007., 16:47
Belje je ponovno zaronilo ispod 300, ne mogo vjerovat :eek:
Tako dobre vijesti o poslovanju FI i naslovnica u Poslovnom dnevniku....

Teritorijalno objedinjavanje površina
Agrokor u ovom trenutku upravlja s 30.000 ha zemljišta na kojima proizvodi žitarice, uljarice, šećernu repu i zelenu stočnu hranu. Dio tih sirovina koncernu je potrebno zbog plodoreda, a dio i za jačanje profitabilnosti - ugovaranje šećera za maloprodaju te za proizvodnju. S kupnjom Vupika Agrokor bi povećao zemljište pod upravljanjem, ali bi ga i teritorijalno objedinio na potezu Belje - Vupik - Vinkovci.

cijeli članak: http://www.poslovni.hr/42412.aspx


Pa šta tu ima loše što je zaronilo? :)
Treba se brinuti kad dionice nerealno rastu, a ne kad nerealno padaju :biggrin:

Vilim
14.05.2007., 16:50
Stvari su jednostavne al čovjek je sam sebi problem,kako?

Da bi bila imućnija i digla lovu na burzi najbitnije je da znaš gjde će firma biti za koju godinu!To je cijela filozofija.
ja znam gdje je Belje bilo prije 2 godine i isto tako znam gdje će biti za 2 godine.Ništa me ne može pokolebati.Najvažnije je znati tko je gazda u firmi a to je Todorić.Jel treba nešto još reći o njemu?!
pozdrav

Nikolina
14.05.2007., 16:51
Pa šta tu ima loše što je zaronilo? :)
Treba se brinuti kad dionice nerealno rastu, a ne kad nerealno padaju :biggrin:

znam, ali zabrinem se kad je CROBEX 2,21% danas u plusu, a Belje 0,98% u minusu, lagano proklizava već odavna. :rolleyes:

qwe
15.05.2007., 01:10
znam, ali zabrinem se kad je CROBEX 2,21% danas u plusu, a Belje 0,98% u minusu, lagano proklizava već odavna. :rolleyes:

Zbog toga divezificiraš portfelj. Belje pada ali neke druge uzdanice ovih dana fino vuku naprijed. Kad ostali stanu Belje će u tišini grabiti prema 400.

Sasko
30.05.2007., 23:10
qwe, izgleda da si ovaj put bio u pravu.

Belje je krenulo za ostatko trzišta. danas smo gledali lijepo čišćenje prema gore od cca 3.000 komada pred kraj trgovanja.

meni je to izgledalo kao jasna poruka da pocinje rast Belja...

Fritz
31.05.2007., 12:18
Švedska: Ukinuti sve poljoprivredne subvencije u EU

Radilakan prijedlog će zgroziti Francuze, Grke i Poljake, ali ga podupiru Nijemci, Nizozemci, Danci i Britanci. Na subvencije agraru ode oko 40 posto proračuna EU.

STOCKHOLM / BRUXELLES - Švedska vlada pozvala je Europsku komisiju da ukidne sve poljoprivredne subvencija u EU, rekao je švedski ministar poljoprivrede Eskil Erlandsson.

Taj je prijedlog središnja točka programa švedske vlade desnog centra za novu poljoprivrednu politiku EU, koja bi trebala stupiti na snagu 2013. Ideja o potpunom ukidanju poljoprivrednih subvencija, ostavljajući poljoprivredni sektor u cijelosti tržišno orijentiranim, zasigurno će izazvati dosta kontroverzi, osobito u Francuskoj. Tamošnje vlade, naime, već godinama osujećuju britanska nastojanja usmjerena na smanjenje poljoprivrednih subvencija.

"Mi smo prva zemlja u EU koja tako nešto predlaže", rekao je Erlandsson. Švedska se zalaže za postupno potpuno ukidanje izvoznih, interventnih i proizvodnih subvencija, a za ostavljanje samo onih koje se odnose na zaštitu okoliša. Predloženi bi sustav bio vrlo sličan sustavu koji je u Švedskoj postojao prije nego se ta zemlja priključila EU. Proizvođači, potrošači i političari većim su dijelom ujedinjeni po tom pitanju, tvrdi Erlandsson.

Međutim, prijedlogu će se vjerojatno protiviti Francuska, Grčka i Poljska. "Trenutačno pokušavamo pronaći saveznike, a zasad ih nalazimo među našim sjevernoeuropskim susjedima Njemačkoj, Nizozemskoj, Danskoj i Velikoj Britaniji", rekao je ministar.

Poljoprivredne subvencije trenutačno predstavljaju 40 posto proračuna EU. Erlandsson nije specificirao na koji bi se način prijedlog njegove vlade odrazio na taj podatak. Prema njegovim riječima, reforme bi mogle omogućiti visoke tržišne cijene uslijed pojačane potražnje za energijom i hranom. Cijena žita u proteklih je godinu dana porasla 35 posto. "Očekujemo nastavak rasta tržišnih cijena, što znači da subvencije mogu biti ukinute", rekao je Erlandsson.

Nevera
01.06.2007., 12:25
Dobro se drzi bar za sad,mislio sam da cemo odmah na otvaranju potonut ispod 330 ,00 .
Ako se danas zadrzi na ovom nivou oko 340,00 ,mogli bi sljedeci tjedan povuci gore.

Michelini
01.06.2007., 16:30
Dobro se drzi bar za sad,mislio sam da cemo odmah na otvaranju potonut ispod 330 ,00 .
Ako se danas zadrzi na ovom nivou oko 340,00 ,mogli bi sljedeci tjedan povuci gore.

:biggrin: kakva računica, ako ne ide dole onda će gore, a što će biti ako bude X. Mogu li igrati dvoznak. :p: Ma ova dionica je dobra i gledano dugoročno i prema njenim rezultatima treba otići gore, a sad koliko to ćemo vidjeti, a do tada je najbolje skupljati.

Nevera
01.06.2007., 16:37
Nisam ja nista racunao ,niti se kladim , ali znam da je ovako odjurila i prije par mjeseci sa 300 na 330 u dva tri dana i onda slobodan spust na 298.
To je ono o cemu ti ja pricam.:thumbsup:

Michelini
01.06.2007., 16:45
Nisam ja nista racunao ,niti se kladim , ali znam da je ovako odjurila i prije par mjeseci sa 300 na 330 u dva tri dana i onda slobodan spust na 298.
To je ono o cemu ti ja pricam.:thumbsup:

To je istina, ma naravno da su neki morali izači, te također i sada vjerovatno ima onih koji žele kapitalizirati dobit, te se nadaju padu. Takvih je tradera sve manje, a s time i povremeni padovi na ovo dionici. Drago mi je da dioničari iz top 10 pojačavaju svoju poziciju, te to ulijeva povjerenje u svijetlu budućnost. Dugoročno nema straha za ovu dionicu, te mi je trenutno jedna od perspektivnijih na HR burzi.

qwe
01.06.2007., 17:46
Nisam ja nista racunao ,niti se kladim , ali znam da je ovako odjurila i prije par mjeseci sa 300 na 330 u dva tri dana i onda slobodan spust na 298.
To je ono o cemu ti ja pricam.:thumbsup:

Ovo je već treći put da se Belje pokušava odlijepiti od 300 kn. Čini se da će se to ovaj puta i desiti. Sakupljanje ključnih igrača iz TOP10, pojava novog fonda u TOP10, veliki prometi posljednih dana a moguće i približavanje skupštine i rješavanje nekih dvojbi glede privatizacije mislim da su dovoljni da zaključimo da je Belje krenulo prema višim razinama. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

prle69
01.06.2007., 18:03
...i približavanje skupštine i rješavanje nekih dvojbi glede privatizacije mislim da su dovoljni da zaključimo da je Belje krenulo prema višim razinama. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

dokapitalizacija je ključna riječ. Agrokor je najavio dokapitalizaciju po cijeni 100 kn po dionici što bi značilo cijenu od 250 kn u odnosu na današnju cijenu... Ulazak fondova u priču znači da možda oni imaju informaciju da se to neće desiti (ovo samo špekuliram).

No kad se pogleda P/E od 197 i komparira sa npr VIRO-R-A (18.78) ispada da nije baš podcijenjena. Odnosno BLJE bi morao dići profit za 10x uodnosu na 2006 - cca 100MM kn. Dobit u Q1 2007 je 1.5MM kn.

P/B pokazuje drugačiju sliku.

hjk
01.06.2007., 22:29
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. AGROKOR D.D. 2.879.663 52,21 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.975.219 35,81 Osnovni račun
3. ŠKOJO FRANJO 30.300 0,55 Osnovni račun
4. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA 19.511 0,35 Skrb. račun
5. CENTAR BANKA D.D. 12.664 0,23 Skrb. račun
6. HPB D.D. 10.784 0,20 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 5.885 0,11 Osnovni račun
8. KUNIĆ DRAGUTIN 5.700 0,10 Osnovni račun
9. HPB D.D./CEBA INVEST - CEBA BALANCED OIF 4.230 0,08 Skrb. račun
10. SIKIRICA ZORAN 4.054 0,07 Osnovni račun
Ukupno: 89,71
ušli ovaj tjedan:)

qwe
02.06.2007., 00:02
dokapitalizacija je ključna riječ. Agrokor je najavio dokapitalizaciju po cijeni 100 kn po dionici što bi značilo cijenu od 250 kn u odnosu na današnju cijenu... Ulazak fondova u priču znači da možda oni imaju informaciju da se to neće desiti (ovo samo špekuliram).

No kad se pogleda P/E od 197 i komparira sa npr VIRO-R-A (18.78) ispada da nije baš podcijenjena. Odnosno BLJE bi morao dići profit za 10x uodnosu na 2006 - cca 100MM kn. Dobit u Q1 2007 je 1.5MM kn.

P/B pokazuje drugačiju sliku.

:biggrin: Tek sam sada vidio da sam napisao privatizacije a dokapitalizacije. Naravo riječ je o dokapitalizaciji. Ako Todine kolege kupuju siguran da da znaju zašto to rade a rješenje bi mogli vidjeti već sljedeći tjedan u pozivu za skupštinu u NN. A što se tiče P/E svi dobro znamo da se kod dionica ne kupuje sadašnojst nego očekivanja u budućnosti:thumbsup:

Vira
02.06.2007., 18:23
Dragi ulagači i dioničari Belja. Iz pouzdanih izvora znam da će stvari doći na svoje mjesto. Skepticizam koji je izazvala špekulacija i dokapitalizacija je držala u neizvjesnosti većinu ozbiljnih ulagača. Sada su se stvari promjenile, to znam. U tome ide u prilog i ovaj mali rast cijene. Za budućnost nemojte brinuti.

petar3333
02.06.2007., 19:09
Mogu samo potvrdi ovo što su napisali Qwe i Vira. Belje je zrelo za rast na 500kuna. Dokapitalizacija je ključna riječ.

mandragoran
04.06.2007., 14:05
qwe, Vira i petar3333, bilo bi fer napisati i odakle vam informacija, a po mogućnosti i nekakav link na originalnu vijest. Ovako izgleda kao čisto navlačenje. Uopće ne tvrdim da jest navlačenje, ali na žalost tako izgleda.

qwe
04.06.2007., 15:40
qwe, Vira i petar3333, bilo bi fer napisati i odakle vam informacija, a po mogućnosti i nekakav link na originalnu vijest. Ovako izgleda kao čisto navlačenje. Uopće ne tvrdim da jest navlačenje, ali na žalost tako izgleda.

Nema informacije. Radi se o zravorazumskom zaključivanju. Ako netko zna nešto više molio bih da mi pošalje na PM.

prle69
05.06.2007., 11:37
iz poziva na skupštinu...
Ad 10. Temeljni kapital Društva povećava se izdavanjem novih dionica, a na temelju ugo­vora o pretvaranju potraživanja u temeljni kapital.
Temeljni kapital Društva povećava se s iznosa od 551.548.700,00 kn za iznos od 270.000.000,00kn na iznos od 821.548.700,00 kn.
Društvo ovime izdaje ukupno 2.700.000 redov­nih dionica serije C, svaka nominalnog iznosa od 100,00 kn oznake BLJE-R-A.
2.700.000 redovnih dionica serije C, oznake BLJE-R-A, svaka u nominalnoj vrijednosti od 100,00 kn upisat će društvo Agrokor d.d., Zagreb, Trg Dražena Petrovića 3, a sukladno ugovoru o pretvaranju potraživanja u temeljni kapital.
Čim se ovo povećanje temeljnog kapitala upiše u sudski registar Trgovačkog suda u Osijeku, Društvo će upisati povećanje temeljnog kapitala u knjigu dionica te u sustav Središnje depozitarne agencije i dioničar će biti upisan s odgovarajućim brojem dionica i nominalnim iznosom.
Daje se suglasnost Upravi Društva da potpiše i provede ugovor o pretvaranju potraživanja u temeljni kapital od 10. 10. 2006. između društva Agrokor d.d. i društva Belje d.d.
http://www.nn.hr/Pokaz.asp?dok=%2Foglasi%2F2007%2Fobavijest%2F17057 obavijest0000568%2Ehtml

Dakle prijedlog je da ide dokapitalizacija od Agrokora sa 100kn po dionici što znači da će cijena na cca 228 kn (340* 551.5/821.5) ili realno na 200 kn
Izgleda da su ovaj zadnji uzlet inscenirali neki koji izlaze. Pitanje je ima li tu posla za HANFAu?

mandragoran
05.06.2007., 12:14
qwe, Vira i petar3333, bilo bi fer napisati i odakle vam informacija, a po mogućnosti i nekakav link na originalnu vijest. Ovako izgleda kao čisto navlačenje. Uopće ne tvrdim da jest navlačenje, ali na žalost tako izgleda.

Na žalost, izgleda da ipak nije bilo nikakvog zdravorazumskog zaključivanja, kao ni povjerljivih informacija od osoba bliskih Todi, nego čista navlakuša vulgaris. Činjenica je da svatko treba misliti za sebe, ali svejedno: baš lijepo od vas, dečki :p: .

mandragoran
05.06.2007., 12:38
Dakle prijedlog je da ide dokapitalizacija od Agrokora sa 100kn po dionici što znači da će cijena na cca 228 kn (340* 551.5/821.5) ili realno na 200 kn
Izgleda da su ovaj zadnji uzlet inscenirali neki koji izlaze. Pitanje je ima li tu posla za HANFAu?

Samo mali ispravak. Ipak nije da Agrokor ništa ne plaća za dionice, nego plaća 100 kuna po dionici (što se odbija od obveza firme, odnosno Agrokor se u to ime odriče svojih potraživanja).

Dakle, mislim da bi više fer računica bila:
(340 * 5.515.487 + 100 * 2.700.000) / (5.515.487 + 2.700.000) = 261 kuna po dionici
Ili, s obzirom da je evidentno ovaj najsvježiji uzlet do 340 i nešto kuna bio navlakuša, možda je realnije:
(320 * 5.515.487 + 100 * 2.700.000) / (5.515.487 + 2.700.000) = 248 kuna po dionici

Sumnjam da će baš toliko roknut, ali ipak čini se da Belje opet zaranja bar ispod 300 kuna :( . Nikako s Todom na zelenu granu :) .

elvar
05.06.2007., 12:45
jeli to definitivno ili opet postoji mogućnost odbijanja? nisam čitao poziv...

mandragoran
05.06.2007., 16:04
jeli to definitivno ili opet postoji mogućnost odbijanja? nisam čitao poziv...

Ja sam zapravo bio mislio da je ta stvar već puno ranije odrađena, a sad vidim da je to još uvijek otvoreno pitanje. Što se dogodilo prvi put kad je predložena ovakva dokapitalizacija ako stvar nije prošla?

qwe
05.06.2007., 22:16
Ja sam zapravo bio mislio da je ta stvar već puno ranije odrađena, a sad vidim da je to još uvijek otvoreno pitanje. Što se dogodilo prvi put kad je predložena ovakva dokapitalizacija ako stvar nije prošla?

Čini se da se neki mali dioničar žalio trgovačkom sudu na odluku skupštine. Zašto bi sada dokapitalizacija prošla ako prošle godine nije? Ali to sada nije bitno. Ionako je svejedno da li je Belje na 2BV ili 1.6BV kad se Todinim dionicama trguje po 4BV.

Btw, još nisam vidio navlakuše u kojima navlakači podebljavaju svoje račune (osim ako ne navlace na prodaju).

qwe
06.06.2007., 09:41
Opa, ušao ZABA skrbnički. Ovo je odlična vijest. Tko on diže Todine dionice?

BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. AGROKOR D.D. 2.879.663 52,21 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.975.219 35,81 Osnovni račun
3. ŠKOJO FRANJO 30.300 0,55 Osnovni račun
4. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA 19.511 0,35 Skrb. račun
5. CENTAR BANKA D.D. 12.664 0,23 Skrb. račun
6. HPB D.D. 10.907 0,20 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 5.885 0,11 Osnovni račun
8. KUNIĆ DRAGUTIN 5.700 0,10 Osnovni račun
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.568 0,08 Skrb. račun 10. HPB D.D./CEBA INVEST - CEBA BALANCED OIF 4.230 0,08 Skrb. račun
Ukupno: 89,72

prle69
06.06.2007., 09:50
... s 1,500,000 kn ulazi se u top 10 ...

qwe
07.06.2007., 01:03
Navlakačima izgleda da baš i ne ide sve po planu. Umjesto da se rješavaju Belja sve se dublje zakopavaju. :biggrin:

Podaci od 05.06.2007
Vlasnik računa Stanje [%] Promjena
1. AGROKOR D.D. 2.879.663 52,21
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.975.219 35,81
3. ŠKOJO FRANJO 30.300 0,55
4. Skrb.: PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA 19.511 0,35
5. Skrb.: CENTAR BANKA D.D. 12.664 0,23
6. Skrb.: HPB D.D. 10.907 0,2 500
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 5.885 0,11
8. KUNIĆ DRAGUTIN 5.700 0,1
9. Skrb.: ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.568 0,08 NEW
10. Skrb.: HPB D.D./CEBA INVEST - CEBA BALANCED OIF 4.230 0,08 DOWN
Ukupno: 89,72


Stanje na dan 6.6.2007.

1. AGROKOR D.D. 2.879.663 52,21 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.975.219 35,81 Osnovni račun
3. ŠKOJO FRANJO 30.300 0,55 Osnovni račun
4. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA 20.000 0,36 Skrb. račun
5. CENTAR BANKA D.D. 12.664 0,23 Skrb. račun
6. HPB D.D. 10.876 0,20 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 6.017 0,11 Skrb. račun
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 5.885 0,11 Osnovni račun
9. KUNIĆ DRAGUTIN 5.700 0,10 Osnovni račun
10. HPB D.D./CEBA INVEST - CEBA BALANCED OIF 4.230 0,08 Skrb. račun
Ukupno: 89,76

berozivkovkovic
07.06.2007., 23:56
U zadnje vrijeme se povećava fluktuacija u prvih deset Belja. Nešto slično kao kod Finvesta.

qwe
11.06.2007., 15:08
Belje povećava kapital na 821,5 milijuna kuna

Baranjski prehrambeni div ovu godinu planira završiti s prihodom većim od milijardu kuna

Tvrtka Belje d.d. planira povećati temeljni kapital sa 551,5 za 270 na 821,5 milijuna kuna izdavanjem 2,7 milijuna novih dionica nominalne vrijednosti od sto kuna, a koje će upisati Todorićev Agrokor sukladno Ugovoru o pretvaranju potraživanja u temeljni kapital. Prijedlog takve odluke naći će se i na redovitoj skupštini ovoga baranjskog poljoprivrednog giganta, a koja je zakazana za sredinu srpnja u Mecama. Dokapitalizacija je već trebala biti provedena prošle godine, ali je zbog određenih problema prolongirana. Takav tijek događaja ugovoren je i s Hrvatskim fondom za privatizaciju još prije dvije godine kada je Agrokor i ušao u Belje. "Agrokor je do sada u Belje uložio i više od tih, najavljenih 270 milijuna kuna", objašnjava Ivan Škorić, direktor Belja d.d. koje je prošle godine ukupno uprihodilo 820 milijuna kuna dok je dobit iznosila 9,6 milijuna kuna. Ostvarena dobit, prema prijedlogu odluke, trebala bi se rasporediti za pokriće gubitaka koje je ovo društvo napravilo tijekom prethodnih godina svojega poslovanja. Prema projekcijama, Belje ovu godinu planira završiti s prihodom većim od milijardu kuna, što u Upravi smatraju realno ostvarivim zbog investicija koje su do sada provedene kroz otvaranje novih farmi, ali i razvoj kooperacije po cijeloj Hrvatskoj. U to je do sada uloženo više od 300 milijuna kuna dok je ukupni planirani investicijski ciklus, a koji bi se trebao protegnuti kroz pet godina, zaokružen na oko 500 milijuna kuna. No tijekom ove godine trebalo bi se započeti s ostvarenjem i najveće planirane investicije, gradnjom nove klaonice s najvećim kapacitetom u Hrvatskoj od 600.000 komada tovljenika godišnje. Na predstojećoj skupštini dioničari će odlučivati i o proširenju djelatnosti Belja s dvije nove - prometom kemikalijama, kao i primjenom i korištenjem kemikalija. Iza takve odluke, kako je rastumačeno u beljskoj Upravi, ne krije se ništa neobično jer to trebaju učiniti kako bi mogli skladištiti različite preparate, herbicide i zaštitna sredstva, koja se upotrebljavaju u poljoprivrednoj proizvodnji.

http://www.poslovni.hr/45156.aspx

qwe
11.07.2007., 00:43
10.07.2007
Ovogodišnje investicije u Podrume Belje 15 milijuna kn

Sredstva će se investirati u nabavku novih fermentora, filtera, vinogradarskih traktora i za sadnju novih nasada

Koncern Agrokor u ovoj će godini u Podrume Belje uložiti više od 15 milijuna kuna s ciljem unapređenja kvalitete, dizajna i plasmana proizvoda tvrtke, istaknuo je direktor Belja Ivan Škorić na današnjem predstavljanju Vinskih podruma Belje.
Sredstva će se investirati u nabavku novih fermentora, filtera, vinogradarskih traktora i za sadnju novih nasada.
U srednjoročnom planu cilj je i izgradnja nove vinarije koja će tehnološki pratiti sve svjetske trendove.
Direktor Vinskih podruma Belje Baldo Matić istaknuo je kako u Podrumu Belje imaju zasađenih 511 hektara rodnih vinograda, a u razdoblju do 2012. godine u planu je krčenje starih te sadnja novih nasada tako da će Vinski podrumi Belje raspolagati s više od 600 hektara rodnih vinograda. U to se planira investirati 60 milijuna kuna, kazao je.
Istaknuo je kako je prošle godine proizvodnja grožđa iznosila 260 vagona, a planira se kako bi ove godine trebala iznositi 350 vagona.
Podrumi Belje nalaze se na području Vinogorja Baranja na nadmorskoj visini od 150 do 220 metara, na južnim padinama Banovog brda. Od ukupno zasađenih 511 hektara rodnih vinograda, 56 hektara odnosi se na crni sortiment, a 455 na bijeli sortiment kojem dominira Graševina.
U asortimanu vina Podruma Belje su Graševina, Beljski rizling, Chardonay, Rajnski rizling i Pinot sivi. U dosadašnjoj proizvodnji stolna i kvalitetna vina činila su značajan dio, no planovi razvoja i novi nasadi u funkciji su podizanja kvalitete vina i povećanja proizvodnje kvalitetnih, posebice vrhunskih vina.
U tvrtki su istaknuli da je berba 2006. bila prava zlatna berba za Belje, što potvrđuju brojne nagrade i priznanja na najvažnijim državnim natjecanjima.
Preuzimanjem imovine Vinskih podruma Belje d.d. u stečaju u Kneževim vinogradima i vraćanjem pod okrilje Belja d.d., Agrokor je postao najveći vinogradar, podrumar i proizvođač vina u Hrvatskoj.
(Hina)

http://www.poslovni.hr/48020.aspx

Michelini
11.07.2007., 12:57
Belje ove godine u nasade i mehanizaciju ulaže 15 mil. kuna

U idućih pet godina Vinski podrumi Belje d.d. investirat će oko 60 milijuna kuna u nove nasade vinove loze

Do 2012. godine Vinski podrumi Belja d.d. u obnovu starih i podizanje novih nasada vinograda investirat će oko 60 milijuna kuna i time će postići ukupnu površinu od 603 hektara pod vinogradima, najavio je jučer Baldo Matić direktor vinarije, iznoseći "vinske strateške planove" Agrokora koji predviđaju da se u sljedećem srednjoročnom razdoblju izgradi nova vinarija. Sadašnji vinski podrum potječe još iz 1526. godine i ukupnoga je kapaciteta 8 milijuna litara vina, a u upotrebi je pet milijuna litara. Sam objekt vinarije godišnjeg je kapaciteta 700 vagona, ali je on pogonski gledano, tehnološki zastario jer je većina strojeva starija od 30 godina. Točna lokacija na koju će se vinarija premjestiti još nije definirana. Poznato je tek da će to biti negdje u baranjskom vinogorju. U izradi je studija premještanja pogona u kojemu će većina novokupljenih strojeva i opreme biti pokretna. Belje danas raspolaže sa 511 ha vinograda za razliku od 1991. godine kad su površine pod vinogradima iznosile 728 vlastitih i 200 ha od kooperanata. Međutim, u razdoblju Domovinskog rata dio vinograda je uništen tako da je nakon mirne reintegracije u rodnom stanju zatečeno samo 455 hektara. Od današnjih 511 ha na 455 je trsje staro između 25 i 30 godina što je i razlog novih investicija. Tako će samo ove godine biti podignuto 80 ha za što će se, kao i za kupnju mehanizacije, utrošiti oko 15 milijuna kuna. Povratak nacionalizirane poljoprivredne zemlje donio je cijepanje parcela otvarajući problematiku u korištenju površina, upozorio je Baldo Matić, iznoseći da Belju veći problem predstavlja nemogućnost dogovora s lokalnom samoupravom nego s privatnim vlasnicima zemljišta. Nasljednici, fizičke osobe, uglavnom nisu zainteresirani za izravan povratak zemljišta, odlučuju se za prodaju i isplatu protuvrijednosti. To nije slučaj sa zemljištem u vlasništvu države.
"Dajući nadležnost nad raspodjelom državne zemlje lokalnoj samoupravi, Vlada i Ministarstvo bacili su vrući krumpir među lokalne vlasti i poduzetnike, kazao je Matić, podsjećajući da je zakonodavac prije šest godina utvrdio da trgovačka društva ne mogu kupiti više od 10 ha zemljišta, što je strateški, ravno samoubojstvu. "Bogom dane površine za podizanje vinograda jedinice lokalne samouprave dajući ih u koncesiju ili dugogodišnji zakup pojedinim osobama prenamjenjuju ih i podižu nasade lješnjaka koje nisu primjerene beljskom području", upozorio je Matić. Ivan Škorić, glavni direktor poljoprivrednog kombinata Belje podsjetio je da je Agrokor u najam iz stečaja vinske podrume uzeo prošle godine u siječnju, a u cijelosti ih za 25 milijuna kuna kupio sredinom studenoga. I već u prvoj berbi za 2006. godinu beljci su ostvarili zlatni uspjeh. Za vina graševinu i chardonnay na sajmovima u zemlji i inozemstvu Beljska vinarija je primila 10 zlatnih i dvije srebrne medalje. Prošlogodišnja berba dala je 260 vagona grožđa, od kojih je proizvedeno 160 vagona vina dok će iz ovogodišnje berbe, procjenjuju u Belju, dobiti oko 350 vagona grožđa.
(Božica Babić, Ivana Barišić)
http://www.poslovni.hr/48130.aspx

lovas
17.07.2007., 09:19
Ima li tko kakvih informacija sa jucerasnje skupstine?

-=Boss=-
06.09.2007., 14:21
BELJSKA TVORNICA MLIJEČNIH PROIZVODA DOBILA HACCP I ISO 9001:2000
ABC sir bit će glavni izvozni proizvod Belja

BELI MANASTIR - Nakon beljskih profitnih centara Mlin, Baranjka, Mliječno govedarstvo i Tvornica stočne hrane, HACCP i ISO 9001:2000 sustavi nedavno su certificirani i u Tvornici mliječnih proizvoda u Belom Manastiru, saznajemo od Ljiljane Vajde Mlinaček, rukovoditeljice beljske službe marketinga. Na taj je način, nastavlja, napravljen veliki korak naprijed pri ostvarenju zacrtanih ciljeva.
- HACCP je vrlo efikasan sustav koji garantira najviši stupanj sigurnosti i ispravnosti svih finalnih proizvoda koji izlaze na tržište. Norma 9001:2000, pak, odnosi se na sve aktivnosti Tvornice mliječnih proizvoda koje direktno ili indirektno utječu na kvalitetu finalnih proizvoda, i to od ljudskih te financijskih resursa, ciljeva poslovanja i njihove realizacije, planiranja i razvoja novih proizvoda, do procesa nabave, prodaje, marketinga, proizvodnje i potpornih procesa - tvrdi ona, dodavši kako su sada standardizirani proizvodni postupci u svim segmentima. Osim toga, uspostavljen je i učinkovit sustav unaprjeđenja kvalitete finalnih proizvoda. Važno je istaknuti kako je certifikator HACCP sustava u pogonu beljske Tvornice mliječnih proizvoda bila tvrtka TUV Croatia, odnosno TUV Nord Group sa sjedištem u Hamburgu, jedna od najpoznatijih svjetskih tvrtki te vrste koja se bavi provjerom i potvrđivanjem ovih poslovnih sustava.
- Ova dva sustava idealna su kombinacija koja garantira stalno zadovoljavanje sve većih zahtjeva potrošača - podvlači Ljiljana Vajda Mlinaček. HACCP i ISO 9001:2000 rezultat su milijunskog ulaganja Agrokora u Belje.
Podsjetimo, početkom prošle godine u Tvornici mliječnih proizvoda u rad je puštena nova linija za punjenje ABC sira, što je, nakon financijske konsolidacije ove najveće baranjske tvrtke, bio tek prvi korak u modernaziciji poslovanja i osvajanja tržišta novim/starim beljskim brendovima. U pokretanje nove linije uloženo je 15-ak milijuna kuna, a osim za opremu, sredstva su utrošena i za rekonstrukciju objekta te razvoj nekoliko novih okusa, novu ambalažu i njezin dizajn. Linija je kupljena od svjetski poznatog njemačkog dobavljača tvrtke Waldner, a riječ je o najsuvremenijoj opremi za punjenje krem sireva, kapaciteta punjenja od dvije tone na sat. ABC sirni namaz u budućnosti će biti jedan od glavnih izvoznih proizvoda Belja, a upravo HACCP i ISO 9001:2000 mnogo će značiti pri ishođenju izvoznog broja, na čemu su beljci već počeli raditi. Uz priču oko Tvornice mliječnih proizvoda ne može se ne spomenuti njezino sjedište, gotovo u samom središtu Belog Manastira, koja svojim gabaritima ne zadovoljava beljske "apetite". Stoga je sve izvjesnije, u bliskoj budućnosti, njezino premještanje na neku drugu lokaciju.

Autor: Ivica GETTO

Fritz
25.09.2007., 11:40
Prva farma iz Agrokorova programa svinjogojstva

Obiteljsko gospodarstvo Marijana Jakovića iz Molvi na tržište će godišnje isporučivati 4500 tovljenih svinja
Na obiteljskom gospodarstvu Marijana Jakovića iz Molvi izgrađena je prva farma u čijim je objektima instalirana najsuvremenija oprema i koja će tržištu godišnje isporučivati 4500 svinja tovljenih uz korištenje visokih tehnoloških standarda i primjenu znanstvenih rješenja. Farma Jaković je pilot-projekt iz ambicioznog plana koncerna Agrokor koji je početkom 2006. godine krenuo u razvoj svinjogojstva u kooperaciji usklađen s Operativnim programom razvitka svinjogojske proizvodnje u RH, izrađenim u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Jaković je ugovor o poslovnoj suradnji i tehničkom konzaltingu potpisao s tvrtkom Belje kooperacija, članicom Agrokor koncerna s čije farme u Malom Kneževu krajem tjedna u Molve stiže prvi kontigent prasaca iz domaćeg uzgoja. Farma u Molvama ogledni je projekt na osnovu kojeg će biti standardizirana izgradnja svih ostalih farmi za tov svinja. Tipski objekt neto proizvodne površine od 1120 četvornih metara predviđen je za 1500 tovljenika težine do 110 kg u jednom proizvodnom ciklusu. Ugovor potpisan između pojedinog kooperanta i Belja definira poslovni odnos u trajanju od najmanje 12 godina. Financiranje projekta, a radi se o vrijednosti od 5,5 milijuna kuna, osigurano je preko HBOR-a. Belje kooperacija obvezuje se na pomoć farmeru u organizaciji proizvodnje prema najnovijim tehnološkim standardima, otkup cjelokupne proizvodnje svinja, redovnu opskrbu kvalitetnim genetskim materijalom za tov i kvalitetnom stočnom hranom, te pružanje tehnološke i stručne pomoći, kao i nadzor nad proizvodnjom u tijeku. Svim sudionicima u ovome projektu Belje osigurava i tehnički konzalting u izgradnji proizvodnih objekata, od idejnog rješenja do uporabne dozvole. Do sada se javilo oko 200 zainteresiranih poljoprivrednika i tvrtki od kojih 44 kandidata udovoljavaju svim zahtjevima projekta. Za 24 kooperanata već je zatražena lokacijska dozvola, a za ostale se ispituju mogućnosti i priprema potrebna dokumentacija.Farma je izgrađena prema ekološkim te standardima zaštite dobrobiti životinja koji danas vrijede u EU. Hranidba je automatska uz poseban sustav za napajanje koji se sastoji od medikatora za svaki odjeljak, te razvoda vode do svakoga boksa. Promjene u svinjogojskoj proizvodnji uspostavom novih proizvodnih sustava te uvođenjem mjera poticanja specijalizacije u svinjogojstvu, nameću se ne samo zbog povoljnijeg položaja ove značajne grane, već i zbog zadovoljavanja uvjeta koji vrijede u zemljama razvijenog stočarstva, posebice onih u Europskoj uniji. Svinjogojska proizvodnja jedna je od najznačajnijih grana u domaćoj poljoprivredi i zastupljena je u gotovo svim dijelovima zemlje. Međutim, postojeći proizvodni sustavi, izuzevši dijelom velike farme, ne udovoljavaju uvjetima konkurentnosti otvorenog tržišta, a često su upitni i glede okolišnih uvjeta te uvjeta dobrobiti životinja. U Agrokoru ističu da je njihov poziv na kooperaciju u svinjogojstvu otvoren i dalje.

goranbj
04.10.2007., 16:40
Belje d.d. - promjena Uprave
(2007-10-04)

Na temelju Odluke Nadzornog odbora Belje d.d. od 03. listopada 2007. godine došlo je do promjene u Upravi Belje d.d.

Umjesto Ivana Škorića rodjenog 11.03.1957. godine iz Našica za člana Uprave –direktora Belje d.d. imenovan je Goran Pajnić, iz Našica, Braće Radić 6, OI 101826549 PP Našice kao direktor koji zastupa društvo samostalno i pojedinačno.

http://www.zse.hr/novosti/1213-07-BLJE_obavijest.doc

goranbj
31.10.2007., 17:50
http://www.zse.hr/financ/BLJE-fin2007-3Q.xls

BELJE d.d. - obavijest o povećanju temeljnog kapitala
(2007-10-31)

Središnja Depozitarna Agencija je dana 31. rujna 2007. godine za BELJE d.d. obavila u sustavu Agencije upis povećanja temeljnog kapitala Društva.

Ukupni temeljni kapital nakon povećanja iznosi 821.548.700,00 kn i podijeljen je na 8.215.487 redovnih dionica oznake BLJE-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa 100,00 kn.

http://www.zse.hr/novosti/1354-07-BLJE_povecanje_kapitala.pdf

berozivkovkovic
31.10.2007., 21:23
Belje prije docapa / poslije docapa

P/S 2,08 / 3,03
P/B 1,59 / 1,86
P/E 169,3 / 246,4

Zalihe i dalje u minusu ( -114 m kn )
Kratkoročne obveze porasle sa 234 m na 627 m kn
Povećanje prihoda 12,9%

Fritz
06.11.2007., 11:15
Belje ostvarilo 2 posto manju dobit
Ukupni prihodi povećani su za 13%, na 446,9 mil. kuna, pri čemu su poslovni prihodi povećani za 12%
Tvrtka Belje u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je dobit u iznosu od 4,25 milijuna kuna, što je za dva posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazuje financijsko izvješće te tvrtke iz sastava koncerna Agrokor, koje prenosi Zagrebačka burza. Ukupni prihodi Belja povećani su u prvih devet mjeseci za 13 posto, na 446,9 milijuna kuna, pri čemu su poslovni prihodi povećani za 12 posto, na 437,68 milijuna kuna. Od prodaje na domaćem tržištu Belje je ostvarilo 359,3 milijuna kuna prihoda, 13,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je izvoz povećan sa 530 tisuća na 3,7 milijuna kuna. Rast bilježe i ostali prihodi - za 0,9 posto, na 74,59 milijuna kuna, kao i financijski prihodi, koji su povećani za 95,3 posto, na 9,2 milijuna kuna.
Troškovi osoblja
Ukupni su rashodi Belja porasli za 13,2 posto te su u prvih devet mjeseci ove godine iznosili 442,67 milijuna kuna, u čemu najveći udio, 344,15 milijuna kuna ili 6,3 posto više nego u prvih devet mjeseci lani, čine materijalni troškovi. Troškovi osoblja rasli su pak za 9,9 posto, na 100,49 milijuna kuna, dok su ostali troškovi iz osnovne djelatnosti povećani za 10 posto, na 59,7 milijuna kuna. Povećanje se bilježi i kod financijskih rashoda - za 54 posto, na 19,9 milijuna kuna, od čega se najveći dio, odnosno 17,08 milijuna kuna, odnosi na kamate i ostale financijske rashode, koji su u prvih devet mjeseci bili viši za 112 posto nego u isto vrijeme lani.U idućem razdoblju tvrtka planira velike investicije u svoje kapacitete što bi trebalo donijeti bolje poslovne rezultate. Do 2012. godine Vinski podrumi Belja d.d. u obnovu starih i podizanje novih nasada vinograda investirat će oko 60 milijuna kuna i time će postići ukupnu površinu od 603 hektara pod vinogradima. Agrokora, u sklopu kojeg posluje Belje, ima planove da se u sljedećem srednjoročnom razdoblju sagradi nova vinarija. Sadašnji vinski podrum potječe još iz godine Mohačke bitke - 1526. godine i ukupnoga je kapaciteta 8 milijuna litara vina dok je u upotrebi pet milijuna litara. Točna lokacija na koju će se vinarija premjestiti još nije definirana, no svakako će to biti negdje u baranjskom vinogorju. Belje danas raspolaže sa 511 ha vinograda za razliku od 1991. godine kad su površine pod vinogradima iznosile 728 vlastitih i 200 ha od kooperanata. Sa 13 milijuna kuna Belje d.d. je integriralo i novi sustav gospodarenja gnojnicom i stajskim gnojem u svojoj poljoprivrednoj proizvodnji. Novac je investiran u nabavu tankova i depoa za skladištenje te obradu gnojovke i stajnjaka, ali i strojeve za raspodjeljivanje gnojovke na poljoprivrednim površinama.
Troškovi osoblja u tvrtki su rasli za 9,9 posto na 100,49 mil. kunaStočarstvo
Na poljoprivrednoj površini Belja d.d. nedaleko od Kneževa zbog intenzivne stočarske proizvodnje u ovom agrokoncernu se stvaraju velike količine nusproizvoda koji uz dobro upravljanje i korištenje daju višestruke pozitivne učinke. Tako dobivena sirovina u ratarskoj proizvodnji doprinosi boljoj strukturi tla, a istovremeno smanjuje korištenje umjetnih gnojiva. Za primjenu najnovije tehnologije Belje odlučilo se za opremu koja služi prevoženju i raspodjeli gnojnice te stajskoga gnoja sa stočarskih objekata tvrtki Samson Agro i Strautman.
Belje u pilot projektu kafilerije
Belje je nedavno s Osječko-baranjskom županijom potpisalo ugovor o pokretanju pilot-projekta "Baranja" radi rješavanja problema zbrinjavanja uginule stoke, a kojega će provoditi tvrtka Belje Agro-vet d.o.o. iz Meca. Županija će projekt sufinacirati sa 50.000 kuna, a pilot-projekt trajat će tijekom idućih 90 dana. Animalni otpad prikupljat će se na području 9 jedinica lokalne samouprave u Baranji. Kako su objasnili u Belju, projektu se pristupilo jer jedina hrvatska kafilerija u vlasništvu Agroproteinke nije u mogućnosti svakodnevno odvoziti uginulu stoku s ovoga područja.

mandragoran
06.11.2007., 17:18
Isto tako ne zaboravite da se sa datumom 31.10.2007. dobit Belja više ne dijeli na 5.515.487 dionica, nego na 8.215.487 dionica, jer je Todorićeva nepravedna dokapitalizacija izgleda na kraju ipak prošla, čime je Agrokor povećao svoje vlasništvo sa 52,21% na 67,92%. Bez ponude za preuzimanje, naravno.

zboss2009
30.11.2007., 16:39
Jesam li dobro izračuno:

BLJE je napravilo dokapitalizaciju (ustvari Agrokor) od 270 miliona kuna izdavanjem 2.700.000 novih dionica nominalne vrijednosti 100kn. To znači da su radili dokapitalizaciju po nominali od 100 kn, a tržišna cijena je oko 300kn??

NO NAME
01.12.2007., 00:02
Baš nešto gledam top 10 u belju i vidim g.Škoju Franju na trećem mjestu i pitam se nije li to slučajno zbog prodaje Osječkog Alastora Konzumu malo nagrađen. Isto tako vidim i da je g. Škojo u top 10 HMAM pa se opet isto pitam, a nisam vidio da npr. Konzum kupuje dionice HMAM...
Zanimljive su mi ove igre oko preuzimanja tvrtki u RH...

Fritz
17.12.2007., 10:58
Rast cijena pšenice na svjetskom tržištu
CHICAGO Cijena pšenice na robnoj burzi u Chicagu po prvi put je prešla razinu od 10 dolara za bušel, potaknuvši time rast cijena ostalih žitarica i hrane. Cijena žita porasla je tako 3,1 posto dosegnuvši 10.095 dolara za bušel što je odraz špekulacija da će se suša u Argentini negativno odraziti na proizvodnju, odnosno da tamošnji pojoprivrednici neće zadovoljiti rastuću potražnju za kruhom, tijestom i stočnom hranom. Istovremeno vrijednost soje došla je na najvišu razinu u protekle 34 godine, dok je kukuruz postigao najveću cijenu u zadnjih devet mjeseci.

kagemusha
17.12.2007., 12:08
napokon dobra vijest..a znas li da su svi vodeci svjetski analiticari predviđali pad pšenice kad je bila na 8 $/bušelu..
tu nema nazad jer se mijenjaju prehrambene navike stanovnistva, a pogotovo u mnogoljudnim zemljama jedu sve vise mesa , a za dobit 1kg mesa treba oko 7kg žitarica + mijenja se klima, neka nastupi svake tri godine jedna suša u Americi ili Australiji, poplava u Kanadi i to je dovoljno..Takodjer je i brodski prijevoz pšenice poskupio, u godinu dana je otisao sa 25$/ton na 85$/ton od Floride do Japana( najveci svjetski uvoznik). Evo jedna tablica globalne proizvodnje i zaliha mesa i pšenice.( potrosnja mesa se povecava, zalihe zita smanjuju, a zasadjene povrsine stagniraju, zbog prelaska na kukuruz potreban zbog biogoriva.Table 23—World Supply & Utilization of Major Crops, Livestock, & Products (Million units)
1998/99 1999/00 2000/01 2001/02 2002/03 2003/04 2004/05 2005/06 2006/07 2007/08

Wheat
Area (hectares) 225.1 215.4 217.6 214.7 214.6 209.5 217.7 218.4 212.2 216.3
Production (metric tons) 590.0 585.8 581.5 581.1 568.4 554.4 626.9 621.7 593.1 600.5
Exports (metric tons) 101.3 113.4 101.5 105.7 105.6 108.4 110.7 116.2 110.6 105.8
Consumption (metric tons) 579.1 585.1 584.2 585.3 603.8 588.4 608.7 624.4 618.0 616.2
Ending stocks (metric tons) 207.9 208.5 205.8 201.6 166.3 132.3 150.4 147.6 122.7 107.0
Beef and Pork
Production (metric tons) 128.5 132.2 132.1 134.6 139.3 140.6 144.1 148.6 152.9 156.7
Consumption (metric tons) 127.8 131.7 131.0 133.4 138.1 139.3 142.0 146.1 149.9 153.4
Exports (metric tons) 8.3 9.1 9.0 9.1 10.2 10.6 11.4 12.3 12.6 13.1

Fritz
31.12.2007., 00:36
Agrokorova izdanja ni danas nisu izbjegla visoku likvidnost. Iako je Konzum (KNZM-R-A) pritom osvojio novi ATH od 91.000 kuna, Zvijezda (ZVZD-R-A) i Ledo (LEDO-R-A) unatoč milijunskim prometim nisu uspjeli generirati pozitivan predznak. Belje (BLJE-R-A) je pritom na također milijunskom prometu vratio razinu od 300 kuna. Ako je točna pretpostavka da Tisak pokušava uhvatiti kriterij tržišne kapitalizacije fre floata veći od 200 milijuna kuna, Belje bi također uz novi minimalni porast cijene moglo biti još jedno od izdanja u koje bi mirovinci mogli teoretski ulagati. Na sadašnjoj vrijednosti, tržišna kapitalizacija slobodnog dijela Belja je gotovo 198,5 milijuna kuna.

http://www.seebiz.eu/hr/closing-bell/zse/tisak-i-belje-love-kriterije-za-ulazak-mirovinaca%3F,5289.html

spekulant
04.01.2008., 18:58
Ako se ostvari bar 10% ovog u tekstu sto je napisano...belje ce visoko :biggrin::p::thumbsup:

Fritz
30.01.2008., 11:10
30.01.2008 Ivana Barišić

Belje proizvodnju stočne hrane povećava sa 50 na 250 tisuća tona
Baranjska tvrtka kreće u rekonstrukciju i modernizaciju tvornice stočne hrane u Dardi vrijednu 70 mil. kuna
S godišnjom proizvodnjom od 50.000 tona stočne hrane postojeća tvornica u Dardi unutar Belja d.d. više neće moći pratiti potrebe koncerna Agrokor. Zbog toga će se sredinom godine krenuti u njezinu rekonstrukciju i modernizaciju. Takav će zahvat Todorićev koncern stajati oko 70 milijuna kuna. Za vrijeme rekonstrukcije Belje će taj dio svoje proizvodnje privremeno premjestiti u jednu od okolnih tvornica.
Tvornica u Dardi u sklopu Belja d.d. više ne može pratiti narasle potrebe sve razvijenijeg stoarskog i prehrambenog dijela koncerna Agrokora
Tvornica u Dardi u sklopu Belja d.d. više ne može pratiti narasle potrebe sve razvijenijeg stoarskog i prehrambenog dijela koncerna Agrokora
Uzlet kooperacije
Nakon završetka modernizacije godišnji kapacitet PC Tvornice stočne hrana Darda Belja d.d. trebao bi se u prvoj fazi popeti na 150.000 tona, a potom se zaokružiti na ukupno 250.000 tona. Na taj će način u ovoj beljskoj tvornici biti moguće proizvesti 50 tona stočne hrane na sat. "S ovom se investicijom prati razvoj stočarskoga dijela Belja, odnosno realizacija plana u svinjogojstvu i govedarstvu. Istovremeno se očekuje i velik uzlet beljske kooperacije. Prema globalnom planu Agrokora, u razdoblju od 2011. do 2012. godine Belju će trebati oko 150.000 tona stočne hrane, a očekuje se da će isto toliko biti potrebno i za zadovoljenje kooperantskoga dijela", objašnjava Marijan Molnar, direktor PC TSH Darda Belja d.d. Buduća će tvornica imati dvije nezavisne proizvodne linije. Ona veća, za proizvodnju svinjogojskih smjesa, bit će kapaciteta 39 tona u satu, dok će manja, namijenjena proizvodnji govedarskih smjesa, imati kapacitet 10 tona po satu. Time će se razina dnevnoga kapaciteta popeti na 800 tona s kojima će biti moguće zadovoljiti potrebe Belja i uopće Agrokora. Sukladno s time povećat će se i razina učinkovitosti što će u konačnici omogućiti konkurentnost na zemlje u okruženju gdje se godišnje po jednom radniku proizvode između 3000 i 4000 tona stočne hrane. U beljskom TSH-u instalirat će se i dvije linije otpreme koje će imati kapacitet 80 tona po satu. Gotovo sva proizvodnja, odnosno 95 posto nje, bit će usmjerena na proizvodnju rinfuzne robe, dok će ostatak zauzeti uvrećana roba, odnosno u vreće do najviše 25 kilograma pakirat će se samo posebne smjese i dodaci. Konačni proizvodi planiraju se distribuirati i putem mreže Konzumovih trgovina.
Grupno mljevenje
Buduća tvornica koja se planira izgraditi na mjestu sadašnje, u baranjskom mjestu Dardi, radit će na principu grupnoga mljevenja odvaganih sirovina za razliku od do sada primjenjivanog, odvojenoga mljevenja sirovina. U Agrokoru i Belju su pri stavu kako se u darđanskom TSH-u neće proizvoditi ljekovite smjese, odnosno one koje sadrže antibiotike, niti će se ići u registraciju takve proizvodne djelatnosti. Rekonstrukcija bi trebala završiti u roku od godine dana nakon njezina početka, odnosno 2009. godine. Dokumentacija potrebna za početak realizacije toga zahvata je pribavljena, pa se očekuje kako će se s radovima započeti sredinom godine. Inače, u beljskom TSH-u zaposleno je oko 100 radnika i njihov se broj, kako je rekao direktor Molnar, ne planira bitnije mijenjati. Pored ove, unutar Agrokora, postoji još jedna tvornica stočne hrane, Agroprerada u Ivanić Gradu.

IgyBoy
30.01.2008., 11:35
Eto,mogu reci samo: hvala Bogu. Oni koji zive u Dardi bi znali zasto ovo kazem! :)
Ovo je vec najavljivano,jer su ljudi u Dardi vec poprilicno ogorceni na smrad i razne tvari koje lete zrakom u okolini tvornice. :flaster:
No,nemogu reci da sam primjetio nekakve radove zadnjih dana!? Nadam se da ce uskoro krenuti.

Fritz
07.02.2008., 17:12
Belje 'kupilo' ulaznicu za svjetsko tržište
Belje d.d. je ušlo među deset posto kompanija u svijetu koje imaju certifikat GlobalGap
Baranjskom koncernu Belje d.d., članu grupacije Agrokor, u četvrtak je dodijeljen certifikat GlobalGap, međunarodno prihvaćena norma koja potvrđuje sustav kontrole sigurnosti i kvalitete u poljoprivrednoj proizvodnji.
Na taj je način Belje d.d. postalo prvi i jedini poslovni subjekt s GlobalGap certifikatom u Hrvatskoj u modulu ratarsko-stočarske proizvodnje, ali i jedna od samo deset posto kompanija u svijetu koje imaju taj certifikat.
»To je veliki iskorak za Belje, ali i za cjelokupnu hrvatsku poljoprivrednu proizvodnju. Uveli smo nove standarde u proizvodnji, jer GlobalGap standard primarno je kreiran kako bi osigurao povjerenje potrošača u sigurnost hrane i kvalitetu proizvoda«, istaknuo je Goran Pajnić, direktor Belja d.d.
Prema njegovim riječima, takav sustav kontrole kvalitete u poljoprivrednoj proizvodnji značajan je iskorak u pravcu unaprjeđenja svih beljskih proizvodnih procesa, a zadovoljavanjem visokih standarda Belje se svrstalo u red najnaprednijih svjetskih proizvođača hrane koji svojim potrošačima jamče sigurnost i visoku kvalitetu proizvoda »od polja do stola«.
Stariji izvršni potpredsjednik Agrokora za tehnologiju, istraživanje i razvoj Ante Todorić naglasio je kako je ulaganje u sustav kvalitete proizvodnje i konačnih proizvoda njihova strateška odrednica.
»Prije nekoliko godina preuzeli smo Belje u vrlo kompleksnom stanju, a danas s ponosom možemo reći da je taj poljoprivredni koncern napravio veliki iskorak«, kazao je Todorić, izrazivši uvjerenje kako će beljski proizvodi, uz taj certifikat, dobiti posebnu vrijednost na sve zahtjevnijem tržištu.
On je pojasnio kako implementacija GlobalGapa u Belju obuhvaća četiri profitna centra - Ratarstvo, Tov junadi, Mliječno govedarstvo i Svinjogojstvo, kao i dodirne točke proizvodnje u Tvornici stočne hrane, Sjemenarstvu i Mlinu.
U skladu s GlobalGap normama, u Belju su sagrađene najmodernije svinjogojske farme s podnim grijanjem, na najbolji mogući način je riješen sustav zbrinjavanja gnojovke na farmama, kontroliranom ishranom krava postignuta je ekstra kvaliteta mlijeka, a posebno su unaprijeđeni uvjeti rada na ratarskim površinama. Zato su pripreme za implementaciju i usklađivanje s normama GlobalGapa u Belju obuhvatile brojne aktivnosti, počevši od stalnih analiza tla, sjemena, propisanih radnih postupaka proizvodnje te kontrole finalnih ratarskih i stočarskih proizvoda, stočne hrane i stoke, na što se naposljetku nadovezuje HACCP sustav kontrole finalnih proizvoda prehrambene industrije Belje.
Certifikat je Belju uručio Goran Goričan iz tvrtke Bureau Veritas d.o.o., međunarodne organizacije na području inspekcije, verifikacije i certifikacije, koji je napomenuo kako je Belje tim certifikatom »kupio ulaznicu za svjetsko tržište«.
Maja Sajler Garmaz

kladionicar
30.03.2008., 13:47
Iso miki...pa Belje,berba 2007. godina,Graševina,bez uvrede...lošije vino u životu nisam pio...
ne iz butelje,već ono,kao u tetrapaku je bilo pakiranje 5L...čista kemija...kak to netko može pit?I to Todorić prodaje po ohoho cijeni...
a obični ljudi,puno puno kvalitetnije vino ne mogu prodat za 10k/L...


Napomena:ne posjedujem dionice Belja

štigljić
30.03.2008., 22:34
A zašto sine nisi uzeo vrhunsku Graševinu, berba 2006.?
Samo je 50-tak kuna.

Napomena: ne posjedujem dionice Belja ali imam visoko mišljenje o baranjskim vinima.

dunlop
31.03.2008., 10:29
Iso miki...pa Belje,berba 2007. godina,Graševina,bez uvrede...lošije vino u životu nisam pio...
ne iz butelje,već ono,kao u tetrapaku je bilo pakiranje 5L...čista kemija...kak to netko može pit?I to Todorić prodaje po ohoho cijeni...
a obični ljudi,puno puno kvalitetnije vino ne mogu prodat za 10k/L...


Napomena:ne posjedujem dionice Belja

ja one proizvode od belja sta sam probao ne da su dobri nego su fenomenalni...
savjet, probaj abc sir, spek ili kulen od belja...
abc sir je zakon a spekec je takve arome i mirisa da ja takav jos nisam probao.
majku mu ljubim meni skoro bolji od prsuta. nevjerovatna aroma i okus...

vina nisam probao jer nisam bas ljubitelj a pogotovo ne bijelih

napomena: imam dionice belja i da imam love ima bi ih jos vise

Qatar
31.03.2008., 14:45
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/BLJE-fin2007-1Y-NotREV-N-HR.xls

Izvanbilančna evidencija 24,9 mlrd kn???

vedric
31.03.2008., 14:48
pa kaj su ti kupili sve na taj lizing ... jer to može tko objasnit ..jer je ovo i više nego suludo...

nekaj mi tu jako ne štima

qwe
31.03.2008., 14:52
pa kaj su ti kupili sve na taj lizing ... jer to može tko objasnit ..jer je ovo i više nego suludo...

nekaj mi tu jako ne štima

Možda zemlja?

vedric
31.03.2008., 14:54
znam da su kupovali traktore strojeve i ostalo ... teško da je zemlja ...

ovo je fakat nevjerojatno ...

qwe
31.03.2008., 15:02
znam da su kupovali traktore strojeve i ostalo ... teško da je zemlja ...

ovo je fakat nevjerojatno ...

Traktori i ostalo spadaju u aktivu a i radi se o redu veličine više od njihove ukupne aktive. Vanbilančno bi se mogla voditi zemlja koja je u koncesiji po mojoj zdravoj logici.

masnica
31.03.2008., 15:10
Ovo o cemu ste se raspricali vezano uz izvanbilancnu evidenciju je greska onoga tko je popunjavao tablicu. To je stvarni iznos, a ne iznos u tisucama, a za provjeru pogledajte stanje izvanbilancne evidencije u izvjescu za 3q.

vedric
31.03.2008., 15:11
ako su traktore ili ostale pokretnine kupovali na lizing onda ti to ide u izvanbilančanu evidenciju...to tie je 100% ---možeš nazvat u belje i pitat

ali di je ostatak

a ovo s računicom od zemlje , ako imaju 250 000 hektara a hektar 1000 eura to je otpilike 13 322 500 000 ..a ostalo

znam da je podravka unajmila tvornicu u poreču na lizing ... ali kaj bi ovi unajmili..pik vrbovec

dominik101
31.03.2008., 15:35
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/BLJE-fin2007-1Y-NotREV-N-HR.xls

Izvanbilančna evidencija 24,9 mlrd kn???

Nije 24,9 milijardi, nego 24,9 MILIJUNA! To je pogreška jer nije prikazano u tisućama kuna, a vidi se po zadnjem polugodišnjem izvještaju, u kojem je prošlogodišnja izvanbilančna evidencija prikazana u tisućama kuna.

vedric
31.03.2008., 15:44
24. 890. 940. 000

ja sam samo pročitao ono kaj su napisali...

jer gore u desnom kutu još uvijek piše (iznosi u tisućama kn)


pa ak već dopisivaju nule tako olako ..moglie su kod dobiti dopisat jedno tri isto...

berozivkovkovic
31.03.2008., 15:47
24. 890. 940. 000

ja sam samo pročitao ono kaj su napisali...

jer gore u desnom kutu još uvijek piše (iznosi u tisućama kn)


pa ak već dopisivaju nule tako olako ..moglie su kod dobiti dopisat jedno tri isto...


Već sam mislio da Belje ima zemlju na Marsu pa još ne znaju kako je voditi u knjigama:offtopic::biggrin:

Pavlek
31.03.2008., 20:22
Nitko nije spomenuo one manje bitne stvari a to je da prema novom izvješću:
P/S iznosi 2,6
P/BV je 2,0
P/E je 118
EV/EBITDA je 37 (Hvala www.mojedionice.com)

kladionicar
01.04.2008., 10:51
Ne kažem ja da snuu ostali njihovi proizvodi loši,već sam ono što sam probao samo ukratko skomentirao...inače šta se tiče abc-a....dobar mi je...šunkice/pršute nažalost nisam probao...ali kao što sam reko,ova 2007. godina, Graševina...bljak...čista kemija...probajte,pa da čujem komentare i Vas ostalih...
šta se tiče dionice,mišljenja sam da vrijedi nešto više od trenutne vrijednosti...no vidjet ćemo...

Napomena:nemam ovu dionicu,niti mi je u kratkoročnom planu da ju posjedujem...

dunlop
02.04.2008., 01:04
Ne kažem ja da snuu ostali njihovi proizvodi loši,već sam ono što sam probao samo ukratko skomentirao...inače šta se tiče abc-a....dobar mi je...šunkice/pršute nažalost nisam probao...ali kao što sam reko,ova 2007. godina, Graševina...bljak...čista kemija...probajte,pa da čujem

o ukusima se ne raspravlja i meni osobno bilo koje vino ne lici na nista..mogu neka crna probati ali bijela su mi shit sva..
ali ipak za dionicare belja je puno relevantiniji sljedeci podatak
http://www.agrokor.hr/515.aspx

faraon12
02.04.2008., 10:28
o ukusima se ne raspravlja i meni osobno bilo koje vino ne lici na nista..mogu neka crna probati ali bijela su mi shit sva..
ali ipak za dionicare belja je puno relevantiniji sljedeci podatak
http://www.agrokor.hr/515.aspx

Slažem se da se o ukusima ne raspravlja, no virujen u hranu i energiju u budućnosti. Puno nas je na kugli zemaljskoj, a svak treba papati, pri čemu osobno vino držim hranom.
Međutim, u konkurenciji sa talijanskim, španjolskim i posebno francuskim vinima ne stojimo baš najboljue, a odlična vina prave se u zadnje vrijeme i u Australiji i USA tvrdim to kao deklarirani hedonist, tu su i naši iseljenici participirali kod izvoza know how. Stoga, po ulasku u EU očekuje nas bolji izbor vina u butigama i niža cijena. Belje će ipak doći na svoje tu nema dvojbe.:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

lovas
20.05.2008., 09:45
1500 hektara
No, dodaje, da bismo od uvoznih mogli napraviti izvozne proizvode za EU, potrebno je posaditi čak 1500 hektara, što u našim uvjetima rascjepkanih poljoprivrednih površina nije lako. Iako je jučer Todorić bio zaokupljen sportom – Agrokor je potpisao novi sponzorski ugovor s rukometnom reprezentacijom Hrvatske – najavio je i nova velika ulaganja u Belje.

Od preuzimanja toga baranjskoga kombinata Agrokor je uložio 1,4 milijarde kuna, a da bi Belje postalo konkurentno na EU tržištu, Agrokor, kaže Todorić, namjerava uložiti još toliko kapitala.(današnji Večernji list)

analiza
18.06.2008., 11:45
Belje gradi tvornicu stočne hrane

Investicijom od 80 milijuna eura Belje tri puta povećava kapacitet tvornice

Za dvadesetak dana započet će rušenje dijela Tvornice stočne hrane Belja u baranjskoj Dardi. Riječ je o početku realizacije najavljenog investicijskog ciklusa u Belju koji je četiri godine dio Todorićeva koncerna Agrokor.

Goran Pajnić Na istom mjestu gdje je bio stari objekt sagradit će se novi modernizirani pogon vrijedan oko 80 milijuna eura u kojem će kao i do sada biti zaposleno oko stotinu radnika. U takav zahvat Agrokor je zagrizao jer postojeća tvornica s godišnjom proizvodnjom od 50.000 tona stočne hrane više neće moći pratiti potrebe njegova koncerna. Po završetku modernizacije godišnji kapacitet ove tvornice trebao bi se u prvoj fazi popeti na 150.000 tona, a potom se zaokružiti na ukupno 250.000. Na taj će način u PC TSH Dardi biti moguće proizvesti 50 tona stočne hrane u sat vremena. "Pribavili smo sve potrebne dozvole, a ovih dana ćemo dobiti i posljednju, lokacijsku. Rušit će se stara mješaonica stočne hrane, a za to vrijeme proizvodnju ćemo premjestiti u okolne tvornice unutar našega koncerna što je već i dogovoreno. Dio će se odvijati u vinkovačkoj Krmi, a drugi u Agropreradi iz Ivanićgrada", potvrdio je za Poslovni dnevnik Marijan Molnar, direktor PC TSH Darda Belja d.d. Ova investicija slijedi razvoj stočarskoga dijela Belja, odnosno realizaciju plana u području svinjogojstva i govedarstva, a paralelno s time očekuje se i snažan uzlet beljske Kooperacije. Prema već prije iznesenom globalnom planu Agrokora, u razdoblju od 2011. do 2012. godine, samo Belju će trebati oko 150.000 tona stočne hrane, a očekuje se kako će isto toliko biti potrebno za zadovoljenje potreba kooperantskoga dijela.

Rekonstrukcija darđanske tvornice trebala bi završiti u roku od godinu dana nakon njezina početka, odnosno tijekom 2009. godine. Buduća tvornica imat će dvije nezavisne proizvodne linije. Veća, za proizvodnju svinjogojskih smjesa, imat će kapacitet od 39 tona po satu, dok će manja, namijenjena proizvodnji govedarskih smjesa, imati kapacitet deset tona po satu. Time će se razina dnevnoga kapaciteta popeti na 800 tona čime će biti moguće zadovoljiti potrebe Belja i koncerna Agrokor. Sukladno s time povećat će se i razina učinkovitosti što će u konačnici omogućiti konkurentnost na zemlje u okruženju gdje se godišnje po jednom radniku proizvode između 3000 i 4000 tona stočne hrane. U beljskom TSH-u instalirat će se i dvije linije otpreme koje će imati kapacitet 80 tona po satu. Gotova sva proizvodnja, odnosno 95 posto nje, bit će usmjerena na proizvodnju rinfuzne robe. Inače, Agrokor je u Belje do sada "ubrizgao" 1,1 milijardu kuna. Ovaj baranjski agrokombinat, kako je nedavno rekao njegov direktor Goran Pajnić, lani je uprihodio milijardu kuna, a ovu godinu planiraju završiti sa 1,3. Dugoročniji plan je da ostvare više od dvije milijarde kuna prihoda.

http://www.poslovni.hr/83113.aspx

analiza
18.06.2008., 23:31
Današnja cijena Belja je bila 03/2006 godine. Da se zna!!!

hrvac
16.08.2008., 18:04
Dugo se ne piše o Belju, pa stavljam vrlo zanimljiv članak.Gazda je opsjednut zemljom:biggrin:

Todorić: Strast za zemljom (http://www.jutarnji.hr/nedjeljni_jutarnji/clanak/art-2008,8,3,,128735.jl)

ripero
03.06.2009., 03:27
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/1142-09-BLJE_Poziv_GS.pdf

ad 6) Gubitak Društva iz poslovne 2008. godine u iznosu od 45.006.843,24 Kn
(slovima: četrdesetpetmilijunašesttisućaosamstočetrdeset tri kune i
dvadesetčetiri lipe), pokriti će se iz dobiti slijedeće godine.:biggrin:

misterNo
03.06.2009., 09:50
legendarno:biggrin:

adacta
03.06.2009., 20:51
Je pa od kud drugdje ?

Dude
03.06.2009., 21:44
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/1142-09-BLJE_Poziv_GS.pdf

ad 6) Gubitak Društva iz poslovne 2008. godine u iznosu od 45.006.843,24 Kn
(slovima: četrdesetpetmilijunašesttisućaosamstočetrdeset tri kune i
dvadesetčetiri lipe), pokriti će se iz dobiti slijedeće godine.:biggrin:

Imali smo onu temu smiješni komentari iz FI, nemogu ju naći, ali ovo definitivno spada tamo.

goranbj
03.06.2009., 23:01
Imali smo onu temu smiješni komentari iz FI, nemogu ju naći, ali ovo definitivno spada tamo.

http://www.mojnovac.net/forumi/showthread.php?t=4557&highlight=biseri

parada
19.11.2009., 16:47
ova tema je zamrla

ima li netko pametno reći što za Belje?

istranin
19.11.2009., 19:35
http://zse.hr/default.aspx?id=28060

t-m
09.07.2010., 17:41
http://www.poslovni.hr/vijesti/vlada-radnicima-belja-dionice-iz-portfelja-hfpa-po-cijeni-od-30-kuna-151088.aspx

30 kn-cijena za radnike.

Smart
13.10.2010., 16:25
Ima li ovdje kakav Lock up period ili će to radnici prosipati na burzi svakodnevno!?

ZSE
Hrvatski fond za privatizaciju otpustio je 1.159.129 redovnih dionica Belje d.d. i zaključio s radnicima Belje d.d. 1.448 Ugovora o prodaji i prijenosu dionica Belje d.d., te im izdao tabularnu ispravu za upis u knjigu dionica, odnosno registar SKDD, te je na taj način smanjio broj glasačkih prava s 22,54 % za 14,55 % na 7,99 %
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/HJziqdm5fSpuwt6H1tnbuw==.pdf

Bata od zlata
13.10.2010., 17:24
radnici neće moći prodavati svoje dionice belja od četiri popodne do deset ujutro narednog dana

Bata od zlata
13.10.2010., 22:08
...još bi dodao da radnici neće moći prodavati svoje dionice belja po cijeni većoj od 65 kuna, pa se isti mole da cijenu spuste što niže kako bi se trgovanje moglo odvijati bez zastoja:)

Smart
15.10.2010., 16:07
Belje d.d. Darda postalo vlasnik udjela u društvu Mlinarstvo d.o.o. Križevci.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/M66mjfxrXBpG5NPSaWY6FA==.pdf

t-m
24.10.2010., 14:42
Ima li ovdje kakav Lock up period ili će to radnici prosipati na burzi svakodnevno!?

ZSE
Hrvatski fond za privatizaciju otpustio je 1.159.129 redovnih dionica Belje d.d. i zaključio s radnicima Belje d.d. 1.448 Ugovora o prodaji i prijenosu dionica Belje d.d., te im izdao tabularnu ispravu za upis u knjigu dionica, odnosno registar SKDD, te je na taj način smanjio broj glasačkih prava s 22,54 % za 14,55 % na 7,99 %
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/HJziqdm5fSpuwt6H1tnbuw==.pdf

nema nikakvog ograničenja,slobodna prodaja.

Hrc
09.11.2010., 08:46
Jel zna netko tko se krije iza ovih Erste skrbnickih?
Nije mi jasno zasto dizu cijenu tj. tuku po asku kad mogu cekat na bidu. Da to nisu mirovinci sa nasim novcima? Ili Ivica?

Vidim da i Erste vrijednosnice trguju, kupuju pa prodaju, vjerojatno su rusili cijenu sta mi opet nema smisla kad svi tuku po asku.

prof
09.11.2010., 11:33
Hehe, puno pitanja stoji iza svega, ali malo je pravih odgovora :confused:
Meni se čini kako su u pitanju špekulacije, a to mišljenje temeljim na činjenici kako je u prvih tjedan dana nakon što su radnici počeli prodavati prošla prilično velika količina dionica, a sve bez značajne promjene u top10.
Nakon onolikog pada prvi tjedan, povratak prema gore je bio očekivan, samo je pitanje dokle će trajati :confused:
Pošto se likvidnost povećala, moguće je možda napraviti i neki oblik TA na ovoj dionici, a prema mojoj procjeni gornji kratkoročni target bi bio oko 65 kn.
Proces istresanja radnika će svakako trajati, ali radnici nisu špekulanti i imaju pametnijeg posla od promatranja burze svaki dan. Osim toga, tu je i ona stara - pohlepa, pa kad s vremena na vrijeme vide kako dionica ide gore, čekat će, iako ih je gomila kupila dionice na kredit.
Sve u svemu, ja bih za sada čekao, što i radim :cool:

kubica
30.11.2010., 21:57
26.11.2010 > T: 23.11.10 Pros. cijena: 59,08
RB Dioničar Broj %
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92%
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 658.736 8,02%
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47%
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.136 0,42%
5. ERSTE VRIJEDNOSNI PAPIRI ZAGREB D.O.O. 8.260 0,10%
6. PODRAVSKA BANKA D.D. 7.978 0,10%
7. PBZ D.D. 7.700 0,09%
8. CENTAR BANKA D.D. 7.600 0,09%
9. ŠKOJO FRANJO 7.400 0,09%
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 7.350 0,09%
UKUPNO 6.439.955 78,39%


BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 658.736 8,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.136 0,42 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. ERSTE VRIJEDNOSNI PAPIRI ZAGREB D.O.O. 12.060 0,15 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA +3800
6. PODRAVSKA BANKA D.D. 7.978 0,10 Skrb. račun KOPRIVNICA, HRVATSKA
7. PBZ D.D. 7.700 0,09 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. CENTAR BANKA D.D. 7.600 0,09 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. CREDO BANKA D.D. 7.536 0,09 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA NEW
10. ŠKOJO FRANJO 7.400 0,09 Osnovni račun OSIJEK, HRVATSKA
Ukupno: 78,44

Jel ima netko ideju za koga Erste skuplja?
Od početka rasprodaje od strane radnika Erste skrbnički računi skupljaju dionice, a od prošlog tjedna u TOP10 imamo i Erste vrijednosni papiri d.o.o.

kubica
03.12.2010., 11:51
BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 658.736 8,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.136 0,42 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. ERSTE VRIJEDNOSNI PAPIRI ZAGREB D.O.O. 13.010 0,16 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA + 950
6. CREDO BANKA D.D. 8.536 0,10 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA +1000
7. PODRAVSKA BANKA D.D. 7.978 0,10 Skrb. račun KOPRIVNICA, HRVATSKA
8. PBZ D.D. 7.700 0,09 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. CENTAR BANKA D.D. 7.600 0,09 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. ŠKOJO FRANJO 7.400 0,09 Osnovni račun OSIJEK, HRVATSKA
Ukupno: 78,46

kubica
08.12.2010., 11:05
BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 658.736 8,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.136 0,42 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. ERSTE VRIJEDNOSNI PAPIRI ZAGREB D.O.O. 15.010 0,18 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA +2.000
6. CREDO BANKA D.D. 10.176 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA +1.640
7. PODRAVSKA BANKA D.D. 7.978 0,10 Skrb. račun KOPRIVNICA, HRVATSKA
8. PBZ D.D. 7.700 0,09 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. CENTAR BANKA D.D. 7.600 0,09 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. ŠKOJO FRANJO 7.400 0,09 Osnovni račun OSIJEK, HRVATSKA
Ukupno: 78,50

kubica
09.12.2010., 21:35
Dobro nam došao Neno :-).

BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 658.736 8,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.136 0,42 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. ERSTE VRIJEDNOSNI PAPIRI ZAGREB D.O.O. 15.010 0,18 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
6. CREDO BANKA D.D. 10.176 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. PBZ D.D. 8.220 0,10 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA + 520
8. PODRAVSKA BANKA D.D. 7.978 0,10 Skrb. račun KOPRIVNICA, HRVATSKA
9. BAKIĆ NENAD 7.708 0,09 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA NEW
10. CENTAR BANKA D.D. 7.600 0,09 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 78,51

prof
09.12.2010., 23:50
Hmm, proces skupljanja od strane gornjih aktera bi ipak mogao potjerati ovu dionicu gore. Čak i tehnički izgleda spremna za daljnji rast. Možda sam se ipak prevario u vezi radnika.

Filip1979
16.12.2010., 15:39
Kupiti ili ne? Biti će investicija u toj firmi pa je pretpostavka da da. :biggrin:

kubica
16.12.2010., 23:10
BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 658.736 8,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.136 0,42 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. ERSTE VRIJEDNOSNI PAPIRI ZAGREB D.O.O. 15.010 0,18 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
6. CREDO BANKA D.D. 10.176 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. PBZ D.D. 8.220 0,10 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA + 520
8. PODRAVSKA BANKA D.D. 7.978 0,10 Skrb. račun KOPRIVNICA, HRVATSKA
9. BAKIĆ NENAD 7.708 0,09 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA NEW
10. CENTAR BANKA D.D. 7.600 0,09 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 78,51

BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 658.736 8,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.136 0,42 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. ERSTE VRIJEDNOSNI PAPIRI ZAGREB D.O.O. 11.030 0,13 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA -3980 :confused:
6. PBZ D.D. 10.720 0,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. CREDO BANKA D.D. 10.176 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. PODRAVSKA BANKA D.D. 7.978 0,10 Skrb. račun KOPRIVNICA, HRVATSKA
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 7.710 0,09 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA NEW
10. BAKIĆ NENAD 7.708 0,09 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 78,50

kubica
27.12.2010., 21:48
BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 658.736 8,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.136 0,42 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. ERSTE VRIJEDNOSNI PAPIRI ZAGREB D.O.O. 11.030 0,13 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA -3980 :confused:
6. PBZ D.D. 10.720 0,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. CREDO BANKA D.D. 10.176 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. PODRAVSKA BANKA D.D. 7.978 0,10 Skrb. račun KOPRIVNICA, HRVATSKA
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 7.710 0,09 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA NEW
10. BAKIĆ NENAD 7.708 0,09 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 78,50

BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 658.736 8,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.136 0,42 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 13.383 0,16 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA + 5673
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 11.899 0,14 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA NEW :confused:
7. BAKIĆ NENAD 11.088 0,13 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. PBZ D.D. 10.720 0,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. BORAS ARIJANA 10.322 0,13 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. CREDO BANKA D.D. 10.176 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 78,65

Zaba dokupila, uletio Slavonac, Erste vrijednosni papiri OUT.

prof
31.12.2010., 11:08
Belje gradi dugoročnu potporu na RSI-u, a pošto smo preskočili i 200 SMA, slijedi nam testiranje istog na cca. 68-69 kn. Ovo se donekle poklapa sa fibo 38% retracementom koji se nalazi na 67 kn i poklapa sa potporom koja se na visokom volumenu tamo ostvarila.
Sretno pecanje svim ribičima :biggrin::p:

Zeljo25
12.01.2011., 13:09
Tvrtke Belje i Mlinar Mlinarstvo izvijestile su putem Zagrebačke burze da su jučer sklopile ugovor o pripajanju Mlinar Mlinarstva Belju.

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Preuzimanja-i-spajanja/Pokrenut-postupak-pripajanja-Mlinar-Mlinarstva-Belju

Zeljo25
23.01.2011., 22:39
Belje jača kapacitete kako bi prestiglo Vindijinu Koku

Udjeli na tržištu:
Tvrtka: ............ Udio (u postocima)
VINDIJA ........... 32 %
BELJE .............. 14 %
ŽITO ............... 14 %
TSH Čakovec .... 8 %
Pipo ................. 6 %
Ostali ............... 21 %
Uvoz ............... 5

Potkraj 2009. Belje je od Mlinara kupilo stopostotni udjel u Tvornici stočne hrane Popovača, a prije dva mjeseca proširio se i na Ivanić gradsku Agropreradu koja na godinu proizvede 40 tisuća tona stočne hrane.
Sada kompleks Tvornice stočne hrane Belja osim tvorničke zgrade obuhvaća silose za skladištenje žitarica i uljarica u Dardi, Ivanić Gradu i Popovači. Budući da su još 2008. počeli rekonstrukciju proizvodnih kapaciteta u Dardi, ukupni kapacitet povećat će se na 200 tisuća tona proizvodnje svih vrsta stočne hrane pod robnom markom Peletino. Većina proizvodnje stočne hrane namijenjena je prehrani stoke na beljskim farmama, ali i za potrebe kooperanata i tržišta.

Sadašnja je ukupna proizvodnja beljskog kompleksa 85 tisuća tona, ali zbog takva razvoja situacije vlasnik Vindije Dragutin Drk mogao mi izgubiti pred Todorićem.

Proizvodni kapacitet Kokine tvornice stočne hrane Biodar iznosi 190 tisuća tona i lider je na hrvatskom tržištu.


Preuzeto iz časopisa Lider, broj 277, 21. siječnja 2011.

bubimir
01.02.2011., 22:01
Belje: od ruba stečaja do uzorne kompanije
http://www.privredni.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=2799&Itemid=2

prof
08.02.2011., 16:33
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=1&ID_VIJESTI=136699

Zeljo25
14.02.2011., 11:50
Ova dionica je melem za oci zadnjih Nekoliko dana.

Šef
14.02.2011., 13:30
Koja je uopće realna vrijednost te dionice?

mad
14.02.2011., 15:39
Koja je uopće realna vrijednost te dionice?


Što je to po tebi "realna vrijednost dionice" ?

Šef
14.02.2011., 15:53
Što je to po tebi "realna vrijednost dionice" ?
Krivo sam se izrazio. :(
Mislio sam pitati da li je ova cijena dionice realna , tj. da li je precijenjena ili
podcjenjena s obzirom na dosadašnja ulaganja i rezultate kompanije. :confused:

Zeljo25
14.02.2011., 16:01
Cijena Je jos uvijek ok. Iako si malo zakadnio sa kupnjom. Bila Je ona i 60 kn nedavno Ali onda su Je svi ceki da padne na 40 kn...

Šef
14.02.2011., 16:09
Imam je ja već preko godine i pol, tada je bila na ovim razinama.
Šteta što nisam imao za ulet prije dva tri mjeseca.
Lijepo je gledati ovaj rast, no dokle će tako?

dani
15.02.2011., 17:59
dali je cijena realna za tu dionicu ako znamo da je u ljeto 2007 bila 349 kn

Bata od zlata
15.02.2011., 21:12
Pitaš se da li je cijena dionice od 110 kuna realna cijena...Ma, ni slučajno, to nije realna vrijednost dionice belja!...uz ovakvo finacijsko izvješće realno je 50 kuna, pa čak i manje. Ovih dana će doći do realne cijene:hat1:

prof
15.02.2011., 23:01
Izvješće:
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/BLJE-fin2010-1Y-NotREV-N-HR.xls
je u najmanju ruku zanimljivo :biggrin:

Ono što je zanimljivo (osim iskazanog gubitka :devil:) je pojava stavke rezervacija u nemalom iznosu od 88 Mkn, te dugotrajne finacijske imovine u još većem iznosu od 244 Mkn.
Pitanje je zašto i otkud sada u bilanci Belja stoje rezervacije? Dobro znamo kako se upravo rezervacijama znala skrivati dobit.
Za kupnju dugotrajne financijske imovine je prema izvješću izdvojeno 197 Mkn.
Nameće se pitanje u što je to Belje ulagalo i to tako da se upravo taj tip imovine povećao za 6 puta.
Dugoročne obveze jesu smanjene, ali su kratkoročne u staroj maniri Agrokora znatno povećane.
Izvješće jest loše, ali ostaju i prethodna pitanja visjeti u zraku.

Napomena:
Pisac ovih redaka se potpuno iskrcao iz Belja još jučer :p:

prof
16.02.2011., 15:12
Izašlo izvješće Mlinara d.d.
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/MLNR-fin2010-4Q-NotREV-N-HR.xls

Mlinar je povezan s Beljem, a poslovao je s dobiti. Izvješće je i opet zanimljivo.
Pogledati stavku kratkotrajne imovine i promjene, te novčani tijek od investicijskih aktivnosti.

kubica
16.02.2011., 15:35
Izašlo izvješće Mlinara d.d.
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/MLNR-fin2010-4Q-NotREV-N-HR.xls

Mlinar je povezan s Beljem, a poslovao je s dobiti. Izvješće je i opet zanimljivo.
Pogledati stavku kratkotrajne imovine i promjene, te novčani tijek od investicijskih aktivnosti.

Na koji je to način Mlinar "povezan" sa Beljem?

teehee
16.02.2011., 17:13
mlinar = škojo, belje = todorić; mato + ante = kumstvo.
možda to nema veze s njihovim tvrtkama, ali hebiga oni jesu vezani. siguran sam da je profa na to mislio, ali se nije znao izraziti!

berozivkovkovic
16.02.2011., 17:24
mlinar = škojo, belje = todorić; mato + ante = kumstvo.
možda to nema veze s njihovim tvrtkama, ali hebiga oni jesu vezani. siguran sam da je profa na to mislio, ali se nije znao izraziti!

Mislim da u toj vezi Mate puši, to bi mogla biti jedina poveznica između Belja i Mlinara :biggrin:

prof
16.02.2011., 20:47
Krivo sam rekao :flaster:
Nisu još povezani, odnosno nisu bili u prošloj godini što znači da ipak neće utjecati na konsolidirano izvješće, ali bit će povezani:
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/b13MMAyDHqNzUp61Wsh2EA==.pdf

teehee
17.02.2011., 00:19
profa, ja bi ovako iz prve, koliko me sjećanje služi, rekao da je mlinar prodan škoji od strane todorića i to isključivo dio maloprodaje, a da je mlinar mlinarstvo čisto nešto drugo što škoju zapravo nije niti interesiralo. zapravo tu ga todorić drži za m..a. dao mu je mlinar i djelomično žitnjak maloprodaje, ovaj se obvezao da će u slavoniji kruh za konzum isporučivati iz svoje krune, a todorić će mu plaćati brašnom iz belja, pik vinkovaca,...
dakle, opet si krivo reko. nemoj mješat mlinar i mlinar mlinarstvo. jedno je škojo, drugo todorić.
a sad, ko više puši? da je škojo bio sposoban i zainteresiran za ozbiljan posao ne bi prodo alastor. i to pogodi kome?

prof
17.02.2011., 00:50
Istina, Mlinarstvo je samo dio Mlinara, nisam dobro niti pogledao.
Kako god okrenuli Belje izgleda ide ipak dolje.
E sad o izvješću bi se dalo raspravljati, ali dionicu ću ja za sada privremeno zaboraviti, dok se tržište ne smiri.

Locotus
25.02.2011., 13:58
LJUBLJANA - RTV Slovenija sinoć se bavila kronologijom rasta Agrokora i "opasnostima" ako hrvatski koncern preuzme Mercator.
Što se tiče Mercatora (LJSE:MELR) Slovenci su donijeli i kratak presjek njegova dva neuspješna preuzimanja kao i ovaj posljednji treći koji je od dijela medija predstavljen kao - neprijateljski.

"Agrokor se mora širiti ili će se do 2016. godine kada bi trebao početi vraćati velike zajmove, naći u velikim problemima", rekao je u prilogu nekadašnji šef uprave Konzuma Dragan Munjiza dodajući da o padu Agrokora nitko ne razmišlja u Zagrebu.

"Slovenija je danas opljačkana, državni fondovi nemaju novca, banka sanira porezne obveznike, a slovenska gospodarska carstva zbog pohlepe managera nalazi se na dnu. U takvoj situaciji dolazi Todorić kupiti Mercator, a pregovori su pred samim krajem", zaključuju se u prilogu državne televizije u kojem se upozorava i na dobre političke veze Todorića.

Zeljo25
04.03.2011., 12:51
Je li Bakić pobjegao iz TOP 10 u Belju ili se samo sakrio?

nino979
04.03.2011., 16:45
http://www.zse.hr/default.aspx?id=34370

Uvjete za uključenje u CROBEX© zadovoljile su dionice društava:

• AD Plastik d.d.;
• Belje d.d.;
• PBZ d.d.

Promjena sastava CROBEXA© dogodit će se nakon završetka trgovine 18. ožujka 2011.

Zeljo25
21.03.2011., 02:17
Postovani kolege,

Sto mislite, oce li rasti ova dionica ovaj tjedan posto ulazi u Crobex 21.03.2011. godine?

Hrc
21.03.2011., 09:34
Naravno, OTP će ju sad natuć na 120kn.

Zeljo25
21.03.2011., 10:44
Zna li netko koliko dionica mora OTP kupiti?

MAQ
21.03.2011., 19:36
Zna li netko koliko dionica mora OTP kupiti?

Gdje stoji da moraju Belje ?

Zeljo25
21.03.2011., 22:33
OTP indeksni fond.

Belje je danas uslo u Crobex. Pa zato pitam.

MAQ
21.03.2011., 23:54
OTP indeksni fond.

Belje je danas uslo u Crobex. Pa zato pitam.

Čini mi se da i fondovi špekuliraju , ili su nelikvidni.

soultaker
22.03.2011., 00:13
Čini mi se da i fondovi špekuliraju , ili su nelikvidni.

Daj molim te, ne ljuti se, ali što ti to dovraga pišeš??? :rolleyes:

Hrc
22.03.2011., 09:29
Čini mi se da i fondovi špekuliraju , ili su nelikvidni.

Imaju 2 tjedna ili tako nesto da usklade portfelj sa indeksom. Normalno da neće sve pokupovat u jednom danu, sad plako skupljaju a ako ne skupe dosta pred kraj će malo potegnut.
Ako Zeljota zanima koliko još moraju kupit neka se malo potrudi. :p:

Zeljo25
03.05.2011., 10:42
Najveći poslovni proboj, unatoč nepromijenjenoj dobiti, zabilježen je u Belju. Prihodi te poljoprivredne tvrtke u prva tri ovogodišnja mjeseca porasli su gotovo 30 posto, sa 238 na 302 milijuna kuna. Uprava Belja pohvalila se kako je preko plana porasla proizvodnja i prodaja u svim sektorima djelatnosti, od mesnih prerađevina do vinarstva, a daljnje su uštede ostvarene i kroz poboljšanje organizacije proizvodnje. No, bolja organizacija nije pridonijela smanjenju ukupnih obveza koje su preskočile razinu od 2,3 milijarde kuna.

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Agrokorove-burzovne-uzdanice-skocile-45-posto

Šeki
09.05.2011., 14:51
LJUBLJANA, - Nakon što je odbijena ponuda Agrokora o kupnji 23,34 posto dionica Mercatora u vlasništvu Pivovarne Laško (PL), sada je otvoren prostor za novi pokušaj dobivanja strateškog investitora za najveću slovensku trgovačku kompaniju, navode u petak slovenski mediji.
Ljubljansko "Delo" navodi da službeno još nije poznato koji će dioničari slovenskog trgovačkog giganta na kraju potpisati sporazum prema kojemu bi se na novom međunarodnom tenderu ponudilo skoro 60 posto Mercatorovih dionica, ali da su sada otvorena vrata da se među njima nađe i Unicredit Slovenija koji ima osam posto dionica.

"Situaciju moramo proučiti s gledišta tržišta, propisa i postizanja najboljeg rezultata za banku", rečeno je za "Delo" u Unicreditu Slovenija.

S druge strane, navode mediji, uprava Pivovarne Laško još uvijek oklijeva u mogućem pristupanju takvom sporazumu, želeći iznuditi što bolje uvjete za reprogramiranje svojih kreditnih obveza prema bankama kojima duguje 450 milijuna eura, a koje su u isto vrijeme i njeni suvlasnici.

Na buduće postupke oko pokušaja prodaje Mercatora i dalje će utjecati državni regulatori. Ljubljansko "Delo" tako navodi da sporazum bankara i PL-a za prodaju natpolovičnog udjela u Mercatoru ne bi bio sporan uredu za tržišno natjecanje osim ako njihov potencijalni kupac ne bi bio "vertikalno integrirani sustav" s proizvodnjom i trgovinom, kao što je to slučaj s Agrokorom. No, takav bi se "konzorcijski sporazum" banaka i PL-a mogao naći pod povećalom drugog regulatora - agencije za vrijednosne papire (ATVP), navodi vodeći slovenski list.

Novi neuspješan pokušaj Agrokora da na natječaju dođe do dionica Mercatora poslovni list "Finance" uspoređuje sa situacijom u kojoj se nedavno našao talijanski Parmalat, kad je spriječen pokušaj da ga preuzme konkurentska francuska kompanija Lactalis.

Doći će Todorić na svoje,prije ili kasnije,a onda Belje i ostale perjanice Agrokora lete u nebo..

Šeki
09.05.2011., 23:01
BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 658.736 8,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.136 0,42 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 13.383 0,16 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA + 5673
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 11.899 0,14 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA NEW
7. BAKIĆ NENAD 11.088 0,13 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. PBZ D.D. 10.720 0,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. BORAS ARIJANA 10.322 0,13 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. CREDO BANKA D.D. 10.176 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 78,65

Šeki
09.05.2011., 23:04
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 661.241 8,05 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 122.532 1,49 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 42.462 0,52 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 18.552 0,23 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 14.067 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 13.885 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. CENTAR BANKA D.D. 11.807 0,14 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. PBZ D.D. 10.807 0,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.211 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 78,94

Šeki
09.05.2011., 23:20
Gašpar Ante +1400
Erste+15584
Pbz Croatia OMF + 14067
Otkad je u Crobex-u,OMF nisu gubili vrijeme za Belje,a očito se Bakić,sakrio iza Centar Banke,tj uzeo margin kredit,mudro,mudro...

sayes
09.05.2011., 23:26
Nisam pratio Belje. Što se očekuje od njega? Bolji poslovni rezultati, dividende, preuzimanja...?

kubica
10.05.2011., 00:35
@Šeki

Opet laprdaš bez veze. Napiši datume tako da je svima jasno koje datume uspoređuješ. Jer po prvom stanju rekao bih da je prilično staro i ne znači baš ništa.

p.s. imam Belje, ali me nervira kad drukeri bez argumenata drukaju

Šeki
10.05.2011., 07:27
Ti si stvarno bezobrazan Kubica,vrijeđaš svakoga,ima mjesec dana da je Belje u Crobeksu,da si se potrudio pročitati ranije postove znao bi,a zadnje stanje je od sinoć...,pripazi malo na rječnik.
Šta se se očekuje od Belja,pa valjda jučeršnji promet nešto govori,likividnost i porast cijene.

kubica
10.05.2011., 10:13
Ne vrijeđam ja nikoga majstore. Samo te molim da napišeš datume kad nešto uspoređuješ.
Ti svojim postanjem vrijeđaš sve korisnike jer pokušavaš informacije prikazati onako kako tebi trenutno paše ;-).

Ovo gore stanje je prastaro. Bakića nema unutra već valjda dva mjeseca, a unutra su bila 2 Erste skrbnička tako da je pitanje da li uspoređuješ ispravne brojke.
Samo molim za točnost kad se prezentiraju egzaktni podaci.

Šeki
10.05.2011., 12:04
Kako je prestaro,sinoć skinuto,ti bi još da dokupiš,htio sam reći da OMF PBZ kupuje,a da se Erste skrbnički debelo podebljao,a da je Bakić pod Centar bankom,tj margin kreditom..

prof
10.05.2011., 12:13
06.05.2011 > T: 03.05.11 Pros. cijena: 89,67
RB Dioničar Broj %
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92%
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 661.241 8,05%
3. GAŠPAR ANTE 122.532 1,49%
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 42.462 0,52%
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 18.552 0,23%
6. PBZ Croatia osiguranje OMF 14.067 0,17%
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 13.885 0,17%
8. CENTAR BANKA D.D. 11.807 0,14%
9. PBZ D.D. 10.807 0,13%
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.211 0,12%


Važeći podaci na dan 09.05.

1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 661.241 8,05 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 122.532 1,49 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 42.462 0,52 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 18.552 0,23 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 14.067 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 13.885 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. CENTAR BANKA D.D. 11.807 0,14 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. PBZ D.D. 10.807 0,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.211 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA

Dakle, Šeki iznosiš neistine ili poluistine, kao što ti je kolega već rekao. Prva tablica je skinuta sa mojedionice, a druga sa skdd-a, pa ti lijepo usporedi tko kupuje.

Šeki
10.05.2011., 13:10
Pa poenta je da Omf su počeli kupovati,PBZ CROATIA, ERSTE, i Zaba dva puta,a po broju dionica,sliči mi da je Bakić iza margina Centar banke,pa Slovonski fond,pa šta je onda sporno????

Šeki
11.05.2011., 11:24
Emil Tedeschi: Agrokor će imati novu priliku za preuzimanje Mercatora
Autor/izvor: SEEbiz / T-Portal
Datum objave: 10.05.2011. - 15:56:19
SPLIT - Da, zbog turističke sezone očekuje nas nekoliko boljih mjeseci, ali život ne prestaje 15. rujna niti u trenutku izbora. Situacija nije dobra, treba raditi sveobuhvatnije, hrabrije i sa oštrijim rezovima. Čini mi se da se svi zalažu za promjene, ali ne na račun vlastitog komfora. Političari moraju biti spremni prihvatiti i posljedice koje su politički kratkoročno negativne, kazao je Tedeschi nakon dvosatnog predavanja studentima splitskog Ekonomskog fakulteta.
Apelirao je na Vladu da pod hitno pokrene reforme u javnom sektoru.

- Još uvijek trošimo puno više nego što zarađujemo, a uz to smo i visoko zaduženi. Potrebna je značajna štednja i reorganizacija države, dakle javnog sektora i javnih poduzeća, rekao je.

Treći neuspjeh Ivice Todorića u preuzimanju paketa dionica slovenskog Mercatora Tedeschi ne smatra konačnim. Kaže da je Agrokorov pokušaj kupnje najvećeg konkurenta 'sasvim logičan', vjeruje da će postojati i četvrta prilika.

- Nešto će se sasvim sigurno morati dogoditi s vlasničkom strukturom Mercatora. Za razliku od našeg preuzimanja Droge Kolinske, gdje je postojao jedan veliki i dva manja vlasnika, u ovom slučaju je puno različitih interesa, kazao je Tedeschi.

Pitanje o strahu u Sloveniji zbog Todorićevog navodno nekorektnog odnosa prema dobavljačima elegantno je preskočio, no potvrdio je da u susjednoj državi očito postoji strah od mogućeg istiskivanja slovenske robe s polica trgovina.

- Čini se da postoji zabrinutost tamošnje domaće industrije i to je sigurno jedan od elemenata kojega će budući kupac morati uzeti u obzir, rekao je Tedeschi.

Šeki
11.05.2011., 14:27
. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 661.241 8,05 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 122.532 1,49 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 42.462 0,52 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 18.552 0,23 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 14.067 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 13.885 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. CENTAR BANKA D.D. 11.807 0,14 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. PBZ D.D. 10.807 0,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.211 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 78,94

Šeki
11.05.2011., 14:28
06.05.2011 > T: 03.05.11 Pros. cijena: 89,67
RB Dioničar Broj %
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92%
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 661.241 8,05%
3. GAŠPAR ANTE 122.532 1,49%
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 42.462 0,52%
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 18.552 0,23%
6. PBZ Croatia osiguranje OMF 14.067 0,17%
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 13.885 0,17%
8. CENTAR BANKA D.D. 11.807 0,14%
9. PBZ D.D. 10.807 0,13%
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.211 0,12%:biggrin:

Šeki
11.05.2011., 14:31
Bez promjena u prvih deset..

suza
12.05.2011., 13:55
Moze li tko prokomentirati belje :(

kubica
12.05.2011., 23:28
BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 661.241 8,05 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 122.532 1,49 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 42.462 0,52 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 18.552 0,23 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 17.662 0,21 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA +3595
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 13.885 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. CENTAR BANKA D.D. 11.807 0,14 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. PBZ D.D. 10.807 0,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.211 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 78,98

Zeljo25
13.05.2011., 09:31
Moze li tko prokomentirati belje :(


Vrhunska dionica za strpljive.

Šeki
13.05.2011., 15:14
Eto Kubica,hvala ti,baš sam htio postati da se PBZ CROATIA OMF podebljava pa si me preduhitrio..

Zeljo25
16.05.2011., 11:10
http://hr.seebiz.eu/trgovina/agrokor-ce-dionice-mercatora-kupovati-na-burzi/ar-3226/

teehee
16.05.2011., 12:19
dajte ljudi počnite napokon na stranicu belja postati stvari koje se tiču isključivo belja. ovako ispada da vijesti u vezi mercatora stavljate na prvu stranicu bilo koje todorićeve tvrtke.
i nemojte sada krenuti s komentarima da bi prihodi belja bili veći ukoliko bi se i na policama mercatora prodavalo više njegove robe!

Šeki
27.05.2011., 15:12
1.
AGROKOR D.D.
5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2.
REPUBLIKA HRVATSKA
661.241 8,05 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3.
GAŠPAR ANTE
122.532 1,49 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D.
42.462 0,52 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5.
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D.
18.552 0,23 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
6.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND
17.662 0,21 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7.
ZAGREBAČKA BANKA D.D.
13.885 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8.
CENTAR BANKA D.D.
11.807 0,14 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9.
PBZ D.D.
10.807 0,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10.
ZAGREBAČKA BANKA D.D.
10.743 0,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 78,99

Šeki
27.05.2011., 15:32
Ulaskom u Eu knjigovodstvena cijena Belja će se višestruko,morati valorizirati,ako budemo radili usporedbu obradivog zemljišta npr. u Njemačkoj,tako da mislim da se tu krije velika skrivena vrijednost Belja..

Ilegalac
27.05.2011., 15:57
Ulaskom u Eu knjigovodstvena cijena Belja će se višestruko,morati valorizirati,ako budemo radili usporedbu obradivog zemljišta npr. u Njemačkoj,tako da mislim da se tu krije velika skrivena vrijednost Belja..

Ma daj? Si mislio valorizirati ili revalorizirati?

A jel to znači da će onda sve kompanije to isto morati učiniti ili samo Belje?
I jel već izašao kakav pravilnik o tome u NN ili slično?

Šeki
27.05.2011., 16:19
Vidi se da nisi upućen u cijenu poljoprivrednog zemljišta u nas u odnosu na EU..

Ilegalac
27.05.2011., 16:28
Vidi se da nisi upućen u cijenu poljoprivrednog zemljišta u nas u odnosu na EU..

Pa zato i pitam jel vidim da si ti dobro upućen..

A koliko uopće Belje ima zemlje u vlasništvu, a koliko koristi koncesijski?

Šeki
27.05.2011., 23:45
Objekti tvrtke locirani su na području cijele Baranje, a više od 20.000 ha obradivih površina, brojne farme i industrijska postrojenja kao i 2000 zaposlenika najbolji su pokazatelji veličine i snage Belja.
Evo Ilegalac odgovor,svakom teško kopat..

Šeki
27.05.2011., 23:53
Izadaci za koncesije,u I kvartalu 180000,00 kn,što govori da je malo poljoprivrednog zemljišta pod koncesijom,a cijene takvog obradivog zemljišta su u Eu,puta tri..

Ilegalac
28.05.2011., 00:35
180 tisuca u prvom kvartalu nije malo, jer je to godisnje najmanje x4, no i dalje ne znamo koliko tocno iznosi koncesijska naknada. Koliko se ja sjecam, Belje ima mnogo vise zemlje u dugorocnom zakupu nego u vlasnistvu. To cak i nije toliko bitno, koliko je po meni velika glupost procjenjvat odnosno uvecavat vrijednost kompanije na temelju usporedbe vrijednosti zemljista u Eu i Hrvatskoj. Drugim rijecima, ta je vrijednost vec zavedena u bilanci, a stvarna ili intrinzicna vrijednost zemlje ovisi o dohodovnosti odnosno profitnoj marzi i zaradi kulture koja se na njoj uzgaja. To sto ha zemlje u Utrechtu za uzgoj cvijeca stoji 5 ili 10x vrijednosti ha Belja, nije direktno udporedivo. Jer jedan ha zemlje u Utrechtu zaradjuje i toliko vise eura, ali i zahtjeva vjerojatno mnogo veca ulaganja.

Šeki
28.05.2011., 11:33
Ne bi se slozio sa vama kolega,da Belje ne koristi full adekvatno zemljiste u posjedu,isto mislim da u nadolazecim danima otvaranje ogromnog trzista Eu,Belje ima dobre perspektive sa svojim brandiranim proizvodima,narocito mlijecnog programa,a do uslkladenja cijena zemljista,neminovno mora doci,a negdje sam procitao,da cak 4/5 zemljista je u vlasnistvu kompanije..

Ilegalac
28.05.2011., 14:14
Mislim da to nije istina. U vrijeme preuzimanja kompanije od strane Agrokora, Belje je imalo koncesiju na 10 tis. ha, a u posjedu (nije sve vlasnistvo) oko 8,5 tis ha. Kako danas stvari stoje, ne znam, ali po meni je zemlja i vlasnistvo nad njom, jos jednom ponavljam, sporedna stvar. Zemlje u Hrvatskoj ima na pretek, no nema bas kandidata da ju obradujuju. Barem je tako u vecini drzave.

Šeki
30.05.2011., 11:34
Mislim da nisi u pravu kolega,ali i druge stvari,kao mododerni prozvodnja,uhodani kanali distrubicije,pa i pretpristupni fondovi koji stizu pristupom u EU,čine Belje,jednim od favorita,budućih integracijskih procesa,jos ako Toda dobije Merkator..a ruku na srce,samo je pitanje vremena,za to...

Ilegalac
30.05.2011., 13:43
Mislim da nisi u pravu kolega,ali i druge stvari,kao mododerni prozvodnja,uhodani kanali distrubicije,pa i pretpristupni fondovi koji stizu pristupom u EU,čine Belje,jednim od favorita,budućih integracijskih procesa,jos ako Toda dobije Merkator..a ruku na srce,samo je pitanje vremena,za to...

A poslije Mercatora Agrokor napada Walmart ili će se zadovoljiti s Tescom?

Krenuli smo od zemljišta, a završili na Belju kao valjda najvažnijoj karici integracijskog procesa RH u EU. Kako ne. Bez Belja mi ne možemo nikako u Europu.

Nekako mi se čini da je tebi sve preružičasto oko tog Belja, pa baš ne razumijem što bi to prosječnog ulagača trebalo natjerati odnosno jako zainteresirati za investiranje u ovu dionicu? To što jedan usamljeni mirovinac kupuje po načelu, lijeva ruka desni džep? Ili to što je kompanija u većinskom vlasništvu Agrokora koji je cijedi i krca dugom? Ili to što bi radila s još većim minusom da nema državnih potpora? Znam, znam, kupuje se budućnost.. no meni tu budućnost ne izgleda ništa bolje na ovim razinama cijena nego budućnost u bilo koje druge Agrokorove kompanije. Druga je stvar što možda tu neka ekipica iza skrbničkih igra igru, no istraživanje eventualnog narušavanja pravila igre nije u mojoj domeni. Postoje nadležni za takve stvari.

Ako već želiš nekome ulazati na podcijenjenost kompanije, onda za to bar iskoristi neke jače argumente ili smisli neku bolju priču. Ovako, ispadaš neozbiljan. Evo, da ne ostane sve isključivo na negativnoj strani, istraži malo novčani tok kompanije i pozabavi se ulaganjima. Tu se vjerojatno da pronaći štofa za neku suvislu priču glede stvaranja vrijednosti, a ne na spekulacijama oko vrijednosti zemljišta... jer odakle ti znaš da isto nije bilančno odnosno tržišno precijenjeno, ne bi li se Agrokoru oslobodilo još prostora za posredno zaduživanje preko podružnica u vlasništvu?

kubica
31.05.2011., 00:38
@ Ilegalac

Nemoj se truditi i pokušavati nadmetati sa ovim drukerima sa poslovnog.hr. Ne trebaju njima argumenti. Malo će pričati kak je Belje super, a onda ga prodati sa +par postotaka i vikati kako ne valja. Nemaju ti ni trunke srama, a bogami još manje su u mogućnosti argumentirati zašto su kupili neku dionicu. ;-)

Monk
31.05.2011., 10:20
Točno tako Kubica.

Belje je ozbiljna priča, a to što se oko istog trenutno vrte razni trejderi i nije loše za likvidnost, ali će isti otpasti s vremenom.

Šeki
08.06.2011., 15:44
1.
AGROKOR D.D.
5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2.
REPUBLIKA HRVATSKA
661.241 8,05 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3.
GAŠPAR ANTE
122.532 1,49 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D.
42.462 0,52 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5.
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D.
19.396 0,24 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
6.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND
17.662 0,21 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7.
PBZ D.D.
15.807 0,19 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8.
PBZ D.D.
14.555 0,18 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9.
HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D.
14.222 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10.
ZAGREBAČKA BANKA D.D.
13.885 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 79,14

Šeki
08.06.2011., 15:45
AGROKOR D.D.
5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2.
REPUBLIKA HRVATSKA
661.241 8,05 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3.
GAŠPAR ANTE
122.532 1,49 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D.
42.462 0,52 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5.
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D.
18.552 0,23 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
6.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND
17.662 0,21 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7.
ZAGREBAČKA BANKA D.D.
13.885 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8.
CENTAR BANKA D.D.
11.807 0,14 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9.
PBZ D.D.
10.807 0,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10.
ZAGREBAČKA BANKA D.D.
10.743 0,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 78,99

Šeki
08.06.2011., 15:55
Erste plus cca 1000 kom,novi skrb Pbz sa cca 16000 kom,stari Pbz skrb plus cca 5000 kom,Zaba skrb plus cca 3000 kom,lijepo je vidjeti kad veliki kupuju na veliko..

Zeljo25
08.06.2011., 16:23
Erste plus cca 1000 kom,novi skrb Pbz sa cca 16000 kom,stari Pbz skrb plus cca 5000 kom,Zaba skrb plus cca 3000 kom,lijepo je vidjeti kad veliki kupuju na veliko..

Samo neka ovako nastave. Vrijeme je da krenemo prema gore.
Dosta smo stagnirali :p:

Šeki
08.06.2011., 16:26
Pa naravno dok ljudi iz Tele 2(ovčari) ginu za Ingrom,veliki je prodaju što je učinio RAFFI,na 18 kn,bravo majstori a Belje u tišini akumuliraju,bez velikog zadizanja cijene..

MAQ
16.08.2011., 16:41
Datum objave:
16.08.2011 14:49

Autor: tportal.hr

Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova

Pošalji prijatelju
Ispiši stranicuAgrokor i Digitel komunikacije potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji kojime Digitel komunikacije postaju partner koncerna Agrokor u realizaciji komunikacijskih i marketinških aktivnosti te proizvodnji medijskog sadržaja

soultaker
06.10.2011., 15:17
Rješenje kojim se utvrđuje da je za društvo AGROKOR d.d., Zagreb, Trg Dražena Petrovića 3, dana 12. rujna 2007. nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje dioničkog društva BELJE d.d. Darda, Darda, Svetog Ivana Krstitelja 1a (http://www.hanfa.hr/uploads/51-11-01.pdf)

rmatosev
06.10.2011., 15:30
Rješenje kojim se utvrđuje da je za društvo AGROKOR d.d., Zagreb, Trg Dražena Petrovića 3, dana 12. rujna 2007. nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje dioničkog društva BELJE d.d. Darda, Darda, Svetog Ivana Krstitelja 1a (http://www.hanfa.hr/uploads/51-11-01.pdf)

još kad bi se našla neka dobra duša da nam to prevede na hrvatski...

kiko123
06.10.2011., 21:44
Jel netko zna koliku ponudu bi agrokor morao dati. Budući da nije kupovao na burzi, a pretvaranja potraživanja u temeljni kapital je vršeno po cijeni od 100kn.
Znači li to da bi trebao dati ponudu po 100kn?
Ako je tako, to bi možda i dao...

kubica
06.10.2011., 22:40
Jel netko zna koliku ponudu bi agrokor morao dati. Budući da nije kupovao na burzi, a pretvaranja potraživanja u temeljni kapital je vršeno po cijeni od 100kn.
Znači li to da bi trebao dati ponudu po 100kn?
Ako je tako, to bi možda i dao...

Nije bitno da li je kupovao na burzi ili nije. Mora dati ono što je povoljnije za dioničare u trenutku stjecanja. Čitao sam malo rješenje. Lijepo su im ga smjestili :biggrin: Mada mi iskreno sve to skupa nema smisla.

Smart
06.10.2011., 23:58
Jel netko zna koliku ponudu bi agrokor morao dati. Budući da nije kupovao na burzi, a pretvaranja potraživanja u temeljni kapital je vršeno po cijeni od 100kn.
Znači li to da bi trebao dati ponudu po 100kn?
Ako je tako, to bi možda i dao...

Negdje sam pročitao 300 kn, nema problema!? Ovaj Samodol je skroz prosvirao!

drazenni
07.10.2011., 01:15
Negdje sam pročitao 300 kn, nema problema!? Ovaj Samodol je skroz prosvirao!

Po mojoj matematici čak 338 kuna, bit će ovo jako zanimljivo. Dakle skoro 900 mil !!!
Samodol ovih dana ima gostovanje i u Saboru, predstavlja godišnji izvješće..

Crumarix
07.10.2011., 02:06
Samodol će biti zadovoljan i sa 20.000,kn . Toliko on traži .

dionica
07.10.2011., 11:46
Po mom skromnom mišljenju vjerojatnije je da će Agrokor pustiti Belje u stečaj nego da će dati 900m HRK malim dioničarima.

sayes
07.10.2011., 11:57
Po mom skromnom mišljenju vjerojatnije je da će Agrokor pustiti Belje u stečaj nego da će dati 900m HRK malim dioničarima.

Onda Toda ne može dizat kredite, stanu potpore od države, padne rejting cijelom Agrokoru...., više nije u medijima spasitelj hrvatskog posrnulog prehrambenog gospodarstva... :biggrin: A moga bi mu onda i Uskok pokucat na Kumlerove dvore. :biggrin:

prof
07.10.2011., 12:12
Ma jadno. Reći ću još jednom, pa makar me istraživali iz Hanfe.
Samodol je najveća štetočina malom dioničarstvu u RH.
Sad, nakon tolikih godina bi ovce na ZSE trebale popušiti njegovu ulogu Robin Hooda?
Bolje bi mu bilo da izumi vremenski stroj, vrati se u prošlost i popije kavu sa Sanaderom i ekipom.
Uostalom, market će mu reći što misli o njegovom rješenju u otvorenom glasovanju.

Ilegalac
07.10.2011., 12:18
Onda Toda ne može dizat kredite, stanu potpore od države, padne rejting cijelom Agrokoru...., više nije u medijima spasitelj hrvatskog posrnulog prehrambenog gospodarstva... :biggrin: A moga bi mu onda i Uskok pokucat na Kumlerove dvore. :biggrin:

Nisu Kumlerovi, nego Kulmerovi dvori...:rolleyes:

A zašto bi mu Uskok pokucao na vrata? Posjed na Šestinama je prilično velik i ima dosta vrata, pa ne znam točno na koja si mislio? :biggrin:

dRag00n
07.10.2011., 12:37
kazna od milju kuna i riješen problem!

red max
07.10.2011., 12:42
Uskok neće dirati Todorića.Ako padne Agrokor pada i Hrvatska.Zar netko zaista misli da će Toda plaćati Belje po 3xx kn?Ja se kladim da neće.

S_T
07.10.2011., 13:02
Uskok neće dirati Todorića.Ako padne Agrokor pada i Hrvatska.Zar netko zaista misli da će Toda plaćati Belje po 3xx kn?Ja se kladim da neće.

Neće Uskok ni trebati, dirati će ga mali dioničari tužbama da plati tih 3xx kn po dionici.

S_T
07.10.2011., 13:06
Neće Uskok ni trebati, dirati će ga mali dioničari tužbama da plati tih 3xx kn po dionici.

Vidi vidi kako su u Agrokoru postali uredni, daju obavijest o nečemu što se dogodilo u 3. mj. ove godine:p:

S_T
07.10.2011., 13:07
Vidi vidi kako su u Agrokoru postali uredni, daju obavijest o nečemu što se dogodilo u 3. mj. ove godine:p:

Link
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/EschltwqEx3nNmpM1GsbKA==.pdf

sayes
07.10.2011., 13:11
Vidi vidi kako su u Agrokoru postali uredni, daju obavijest o nečemu što se dogodilo u 3. mj. ove godine:p:

Sjećam se da je jednom Toda prijetio da će izbaciti radnike na ulicu ako se izgradi uljara u Čepinu.
Bit će on puno pitomiji. Tek je počelo.

red max
07.10.2011., 13:26
Neće Uskok ni trebati, dirati će ga mali dioničari tužbama da plati tih 3xx kn po dionici.


Aha,mali dioničari i naše efikasno pravosuđe,kako volim tu kombinaciju...i to za najmoćnijeg čovjeka u državi...jesu li mali dioničari ikada nešto dobili na sudu?Postoji li takav primjer u HR?

red max
07.10.2011., 13:33
Zapravo bi mali dioničari mogli tužiti Hanfu,kako to agencija radi svoj posao kad im trebaju godine da se sjete ove obaveze.?I to sa kamatama.

sayes
07.10.2011., 13:34
Aha,mali dioničari i naše efikasno pravosuđe,kako volim tu kombinaciju...i to za najmoćnijeg čovjeka u državi...jesu li mali dioničari ikada nešto dobili na sudu?Postoji li takav primjer u HR?

Postoji. Slučaj istiskivanja malih dioničara u Siemensu i Građi Solin.

red max
07.10.2011., 13:47
Postoji. Slučaj istiskivanja malih dioničara u Siemensu i Građi Solin.

Ajd dobro,barem nešto,od sto slučajeva,u prvom su slučaju vratili tvrtku na burzu,to se i ja sjećam nešto,za tu Građu nikad čuo...u svakom slučaju sretno vam bilo u borbi sa Todorićem.:)

Zlatek
07.10.2011., 14:51
Zapravo bi mali dioničari mogli tužiti Hanfu,kako to agencija radi svoj posao kad im trebaju godine da se sjete ove obaveze.?I to sa kamatama.

Dobar
:confused:

S_T
07.10.2011., 15:10
Aha,mali dioničari i naše efikasno pravosuđe,kako volim tu kombinaciju...i to za najmoćnijeg čovjeka u državi...jesu li mali dioničari ikada nešto dobili na sudu?Postoji li takav primjer u HR?
Postoji presuda u korist malog dioničara koji je naplatio i glavnicu i kamate rasprodajuću dionice preuzimača:thumbsup:

loser
07.10.2011., 15:24
Uskok neće dirati Todorića.Ako padne Agrokor pada i Hrvatska.Zar netko zaista misli da će Toda plaćati Belje po 3xx kn?Ja se kladim da neće.


možda i bi... zar već nije pala ?!
a sigurno bi isplivala istina da vlasnik Agrokora nije Todorić :cool:

drazenni
07.10.2011., 16:08
Ovo će biti lijep test za pravosuđe.. Ako Agrokor odluči pokrenuti upravnu tužbu i ne objavi ponudu mora računati da će trebati cca 3 godine ( i više ) da na US sruši rješenje Hanfe. To je više nego dovoljno vremena da dioničari tužbama naplate svoje dionice. Budući su se neki dioničari drugih firmi potrudili i izgurali neke sporove (ajmo to nazvati presedanima )sada će dioničarima na Belju biti lakše i brže..

Jedino da US sad preko noći ažurira trogodišnje zaostatke i u par mjeseci donese rješenje za Agrokor? Mislim da je to nerealno.

analiza
07.10.2011., 17:24
stvarno ovdje svašta za pročitati....
od teorija zavjere...pa do mnogo toga...
ovdje je jedino riječ o predizbornoj kampanji...na naš način...:)

kiko123
07.10.2011., 17:54
Možemo pisati što god, ali mali ulagači nisu sigurno pokupovali 60.000 dionica.

drazenni
07.10.2011., 18:00
Možemo pisati što god, ali mali ulagači nisu sigurno pokupovali 60.000 dionica.

Evo da vidimo za par dana tko je to kupovao ili prodavao

1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. REPUBLIKA HRVATSKA 661.757 8,05 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 123.783 1,51 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 46.534 0,57 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 25.840 0,31 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
6. CENTAR BANKA D.D. 18.030 0,22 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 17.662 0,21 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 14.156 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 12.222 0,15 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 9.462 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA

analiza
07.10.2011., 18:45
Možemo pisati što god, ali mali ulagači nisu sigurno pokupovali 60.000 dionica.

Istina, po koliko si danas kupovao?

Samo ispravka, nije predizborna kampanja negu su u pitanju masoni...to je njihova igra...:biggrin:

cayman006
08.10.2011., 10:46
Možemo pisati što god, ali mali ulagači nisu sigurno pokupovali 60.000 dionica.

a bogami nisu niti prodali 60.000 komada. vidimo iz trgovine da se baš ne vjeruje u pravnu državu jer bi inače cijena bila 250 kuna a ne 90.

prof
08.10.2011., 11:22
Možemo pisati što god, ali mali ulagači nisu sigurno pokupovali 60.000 dionica.

Mali ulagači-špekulanti su si međusobno više puta tijekom dana preprodali cca. 55000 kom. Ostatak su ovce.

cunami
08.10.2011., 12:11
Kada počne cijena rast na temelju raznoraznih konstrukcija o preuzimanju, mogućoj cijeni dionice itd, ne pada mi na pamet u to ulazit. Naravno tko je do tada bio unutra, svaka čast. Samo treba izabrat pravi trenutak za izać...ako nije prepohlepan može na ovome samo dobiti. Al sada uć unutra, nema šanse. Prekjučer 68, jučer 90 slijedeći tjedan možda 110 a možda i 70.....hvala.

lolobrigita
08.10.2011., 14:25
Hoće li država ikada zabraniti ove skrbničke račune?Dušu dalo za mutež.

luka.os
08.10.2011., 15:43
ja mislim da će još malo rasti. Previše je onih koji tu vide priliku i koji su dobrano zagrijani. Još pokoji dobar natpis će doći, a onda nam slijedi dug i polagan pad. Osim ako pbz ne bude imao drugačije planove

sayes
09.10.2011., 14:36
Kada počne cijena rast na temelju raznoraznih konstrukcija o preuzimanju, mogućoj cijeni dionice itd, ne pada mi na pamet u to ulazit. Naravno tko je do tada bio unutra, svaka čast. Samo treba izabrat pravi trenutak za izać...ako nije prepohlepan može na ovome samo dobiti. Al sada uć unutra, nema šanse. Prekjučer 68, jučer 90 slijedeći tjedan možda 110 a možda i 70.....hvala.

E cunami, koliko sam ja puta propustio dobit razmišljajući kao ti sad.

cunami
09.10.2011., 17:19
E cunami, koliko sam ja puta propustio dobit razmišljajući kao ti sad.

A ne znam,valjda mi je kiselo grožđe ... :biggrin:

MAQ
11.10.2011., 23:37
Bez komentara ?