PDA

View Full Version : Mediteranska plovidba d.d. (MDPL-R-A)


hazarder
15.04.2005., 09:44
Danas poćinje trgovanje ovom dionicom na ZSE.

dudo81
15.04.2005., 10:07
Na brzinu sam čirnuo:
Mediteranska plovidba is a shipping company operating with its own frigo vessels, car-ferries and local passenger ships.
Position list:
Atlantik Frigo ETA Ashdod 17/1800.
Dominica ETA Pancan 14/0800. Slijedi ukrcaj Valparaiso za Europu (iskrcaj Zeebrugge oko 15.05.)
St. Lucia ETA Valparaiso 17/1500. Iskrcaj Philadelphia oko 05.05. Zatim ukrcaj New Zealand za Europu - iskrcaj Zeebrugge kraj srpnja.

walker
15.04.2005., 11:29
________________________________________________
Na Tržištu dionica javnih dioničkih društava (JDD) Zagrebačke burze od danas će se moći trgovati dionicama korčulanske Mediteranske plovidbe, i to pod burzovnom oznakom MDPL-R-A, izvijestili su sa Zagrebačke burze.

Temeljni kapital Mediteranske plovidbe iznosi 58,7 milijuna kuna i
podijeljen je na 156.126 redovnih dionica pojedinačne nominalne
vrijednosti od 376 kuna, a najveći pojedinačni dioničar te tvrtke je
Neda Young s 23,25 postotnim udjelom, dok je u vlasništvu Hrvatskog
fonda za privatizaciju (HFP) 8 posto dionica.

Prema posljednjim dostupnim podacima Komisije za vrijednosne papire,
Mediteranska je plovidba u prvih devet mjeseci prošle godine poslovala
s dobiti od 135 tisuća kuna.

Ukupni su prihodi tog brodara s 59 zaposlenih u tom razdoblju
iznosili 27,05 milijuna kuna, od čega se 13,84 milijuna kuna odnosi na
devizne prihode.

Među ostalim, u tom se financijskom izvješću navodi i da je
Mediteranska plovidba u prošloj godini imala tri blokade računa
proizišle iz nedostatka likvidnosnih sredstava za plaćanje obveza po
kreditu od Splitske banke za brod Atlantik Frigo, te dvije blokade po
sudskim sporovima.

U vlasništvu Mediteranske plovidbe su Hotel Mediteran u Račišću, brod
Atlantik Frigo, dva putnička broda male obalne plovidbe (Tamaris i
Lovor) te trajekti Zamošće i Dominče, kao i robna kuća 'Korčula'.

milken
15.04.2005., 11:40
moglo bi bit intersantno, vodi se borba oko preuzimanja

milken
15.04.2005., 11:43
strana 1 od 3


POMORSTVO - HOĆE LI JOŠ JEDAN HRVATSKI BRODAR POKLEKNUTI PRED NEUMOLJIVIM FRANCUSKIM FINANCIJEROM
Diabova omča oko Korčulana
Pariskome Libanoncu korčulanska Mediteranska plovidba duguje 12 milijuna dolara što je Nemb Diab pokušao naplatiti pretvaranjem potraživanja u vlasnički udjel u čemu ga je podržao direktor Mato Botica, zbog čega je morao otići i on i cijelo "njegovo" poslovodstvo
Piše Marijan ŽUVIĆ
Hoće li još jedna hrvatska brodarska tvrtka pokleknuti pod neumoljivim pritiskom francuskoga financijera libanonskoga podrijetla Nembra Diaba pitanje je što se već mjesecima zlosutno postavlja u pomorskim krugovima na Jadranu, da bi tek posljednjih tjedana postalo i širom temom. Priča o Mediteranskoj plovidbi zakotrljala se nakon što je Skupština dioničara uskratila povjerenje dugogodišnjem čelniku korčulanskoga brodara Mati Botici, izabravši za novoga direktora Ivu Silića.
Botica je pao upravo na Diabu, no pitanje je koliko će Silić biti uspješan u hrvanju s pariskim Libanoncem, koji u hrvatskim pomorskim krugovima slovi kao nemilosrdan protivnik, a čiji su svi potezi duboko pravno utemeljeni i potvrđeni ugovorima što ih sastavljaju ponajbolji francuski odvjetnici. U bitku s Diabovim nasljeđem Silić uz to ulazi i bez jednodušne potpore tvrtke, jer je zajedno s Boticom, smijenio i cjelokupno dotadašnje "njegovo" poslovodstvo.
Stanje jest krajnje ozbiljno premda ne znači da Mediteranska mora poći rutom propasti šibenske Slobodne plovidbe, ili već pomalo zaboravljene velalučke Dalmatinske plovidbe, koje su usko surađivale s Diabom.

Bez snage za pravnu bitku
Znalci i neke od korijena propasti Croatia Linea vide u poslovima s Diabom, premda je nekoć najveći jadranski brodar bio uspio Libanoncu vratiti sve dugove, ali onda više nije mogao vraćati njemački kredit kojim je to učinio. Mediteranska svakako ima izgleda, ali ako novo vodstvo tvrtke i uspije u svojim nakanama ništa više ipak neće biti kao prije. Zato se u pomorskim krugovima sa zebnjom prati što će se zbivati sljedećih dana i tjedana
U slučaju korčulanskoga brodara, jedinoga na Jadranu specijaliziranih za prijevoz hlađenih tereta, ipak nije po srijedi uobičajeni poslovni odnos s Diabom. Taj je financijer, poznat po spremnosti da u kratkome roku brodaru odobri milijune dolara, koji obični znače i slamku spasa, ali se hipotekama i drugim pravnim sredstvima tako osigura da mu ni dolar ne može pasti u more. Pravila su to dobro znana i nitko nikada nije rekao da ga je Diab prevario.
Mediteranska mu plovidba duguje čak 12 milijuna dolara, no nije riječ o neplaćenom zajmu, nego o neobičnoj poslovnoj transakaciji. U splitskome brodogradilištu su početkom osamdesetih naručena dva frigo broda za inozemne podružnice korčulanske tvrtke: Dalmacija Frigo je isporučen 1983., a Mediteran Frigo 1984. godine. Ti su brodovi zatim pripali Diabu, ali temeljem njegova dogovora s Brodosplitom, koji je svojim udjelom u još neotplaćenim blizancima vratio dugove francuskome Libanoncu. Obavljeno je to čak i bez znanja Mediteranske plovidbe, no ona je od kolovoza 1991. nastavila upravljati brodovima putem "bare boat chartera".
Zbog neprilika na tržištu u tri i pol posljednje godine Mediteranska je, međutim, naprosto prestala plaćati najam brodova Diabovoj tvrtki Frigo Navigation Ltd. i dugovi su začas narasli na 12 milijuna dolara. I taj golemi dug samo je dio financijski nevolja Korčulana, jer je u 2001. godini poslovanje završeno s gubitkom od 10,6 milijuna dolara, dok je o bilanci za 2002. još prerano govoriti. Kada se u rujnu prošle godine počelo govoriti o mogućem brodolomu Mediteranske tadašnji direktor Botica javno je priznao da nije uspio pokušaj odgode plaćanja te da oni "za pravnu bitku s Diabom naprosto nemaju snage".
Zato je Skupštini dioničara ponudio rješenje koje je sugerirao sam Diab: njegova potraživanja pretvorit će se u vlasnički udio u novoj kompaniji u kojoj bi taj financijer imao 51 posto vlasništva, ali bez suglasnosti Korčulana ne bi mogao donositi strateške odluke. Dobri poznavatelji prilika znaju da je potpuno isto rješenje Diab bio ponudio u slučaju šibenske Slobodne plovidbe, ali ga je tadašnja hrvatska Vlada odlučno odbila.
U slučaju Mediteranske prijedlog je odbila Skupština dioničara, iskazavši povjerenje najvećem pojedinačnom dioničaru Nedi Drušković-Young, Amerikanki iz Račišća koja je otkupom dionica stekla 24 posto vlasništva, a u suradnji sa skupinom malih dioničara kontrolira ukupno 37 posto kompanije. Ona je upravljanje tvrtke u fortunalu povjerila ekipi Ive Silića koji je u prvom javnom istupu potvrdio da im je "sveti cilj sačuvati Mediteransku plovidbu i učiniti sve da ona ostane poduzeće koje će i dalje voditi Korčulani". Nakana je plemenita no pitanje je kako je ostvariti.

Gubitak brodova?
Premda se čuje da novi čelnik korčulanskoga brodara intenzivno radi na iznalaženju rješenja, što uključuje i pregovore s Nemrom Diabom, te se spominju i neki mogući potezi, u kratkom telefonskom razgovoru Ivo Silić nije bio spreman govoriti o detaljima. Uz napomenu da je ipak prošlo prekratko vremena za neke velike poteze, po njegovim riječima u ovome trenutku tvrtki su najpotrebniji predah i mir, kako bi se obavila vrlo delikatna zadaća. Takav pristup posve je razumljiv, pa je malo izgledno da će znatiželju i pomorskih krugova i šire javnosti Silić zadovoljiti prije nešto konkretno ne dogovori s Diabom.
Mora li to značiti i definitivni gubitak dijela brodovlja ostaje otvorenim pitanjem. Stručnjaci vjeruju da je malo izgledno da se priča okonča takvim hepiendom, a i sam je novi direktor navijestio mogućnost većeg okretanja putničkoj i trajektnoj floti, te povratku na tržišta suhih tereta napuštena već godinama. Kakav ishod slijedi uistinu je nemoguće kazati, osim što je sigurno da će Nemr Diab svoja potraživanja nastojati naplatiti vrlo brzo. Oni koji ga znaju poručuju da na njegove emocije ne treba računati kad je u pitanju vraćanje dugova...


ŽIVOTNA SUDBINA MEDITERANSKE
"PLOD" ODREDIO PUT
Mediteranska plovidba nasljednik je bogatih pomorskih tradicija otoka Korčule, a posebno Račišćana koji je s pravom drže svojom tvrtkom. Utemeljena je u svibnju 1955. godine pod imenom Korčulansko-pelješka obalna plovidba, da bi, prerastavši samo svoje ime od srpnja 1959. zaplovila kao Mediteranska plovidba. Cijelo vrijeme obilježava je uzlazna putanja poslovanja, a sudbina joj je određena 1964. kada se kupnjom prvoj broda za hlađene terete Plod opredijelila za tu specijaliziranu djelatnost.
U floti su danas tri para blizanaca: blodovi-hladnjače Dalmacija Frigo i Mediteran Frigo, građeni 1983. odnodno 1984., zatim Atlantik Frigo (1989) i Pacifik Frigo (1990), te Lady Korčula i Lady Račišće, građeni 2000. godine. Zanimljivo je da su to sve novogradnje i sve su zaplovile sa splitskih navoza. Uz te brodove Mediteranska ima i dva trajekta -Zamošće i Dominče-, te dva manja putnička broda -Lahor i Tamaris.

Fi_sto
17.10.2007., 13:38
Jel' se ovdje događa isto kao i kod Croatia airlinesa. :confused: :thumbsdow

Najbolje ponude [ MDPL-R-A ]
Kupnja Cijena
10 450,00
36 400,00
106 300,00
5 281,00
18 279,00


Cijena Prodaja
600,00 12

Svašta živ čovjek doživi. :confused:

neoliberalist
17.10.2007., 14:37
Ja ovo ne kužim.

Kako može u jednom danu biti raspon od 250 kn do 895 kn?

Zar ne postoje ograničenja tj. blokade?

Boki
17.10.2007., 14:40
Ja ovo ne kužim.

Kako može u jednom danu biti raspon od 250 kn do 895 kn?

Zar ne postoje ograničenja tj. blokade?

Neke dionice nemaju limita jer se jednostavno ne trguju dovoljno često da ispune kriterije. Neke se pak trguju ajmo reći tu i tamo pa imaju limite više od 10% al opet ih imaju.

Odi na www.zse.hr i pogledaj pod kategoriju: Trgovinski podaci - Dnevni trgovinski limiti.

Smart
17.10.2007., 14:48
Dovoljno je pogledati bilancu i vidjeti da je napravljen minus veći od samog kapitala do sada. Dakle, kapital = 0 kn! Samo naprijed, tko zadnji magarac!:biggrin:
http://208.109.28.148/finrep/MDPL-fin2007-1H.xls

Tržišna kapitalizacija u jedan dan narasla sa 29 mil. kn na 140 mil. kn. :eek:

mad
17.10.2007., 15:10
haha ! netko je izgleda gledao ostale plovidbe pa se ponadao :)))

poznavatelj
17.10.2007., 15:11
Fin. izvješće 1H 2007:
http://www.zse.hr/financ/MDPL-fin2007-1H.xls

Fin. izvješće 31.12.2006:
http://www.zse.hr/financ/MDPL-fin2006_31-12-2006.xls


Gubitak iznad visine kapitala 37,6 mil. kn.
BV ispod 0.
BV = -232,56 kn

Zaduženost velika, posebno kratkoročna.
Zaduženost velika u odnosu na prihode.
Koef likvidnosti: 0,125

Trenutno ostvaruju dobit od 1,2 mil. kn ili 7,7 kn/dionici za pola godine, uz pad dobiti od 68% prema istom razdoblju 2006.
Prihodi su slični prošlogodišnjim, rashodi veći.


Komentari uprave:
-MOGUĆI NOVI TROŠKOVI IZ RJEŠAVANJA ODNOSA SA FRIGO NAVIGATIONOM

-VOZARINE NA FRIGO TRŽIŠTU NEZNATNNO SU PORASLE U ODNOSU NA PROŠLU GODINU. A ISTE SU I NAJVEĆE U PRVOM POLUGODIŠTU GODINE, KADA JE FRIGO TRŽIŠTE NAJINTEZIVNIJE. POSLOVANJE NA DOMAĆEM TRŽIŠTU-MALA OBALNA PLOVIDBA, U DRUGOM DIJELU GODINE, TJ POČETKOM TURISTIČKE SEZONE OSTVARILO JE POZITIVAN REZULTAT POSLOVANJA. NA KREDITNIM OBVEZAMA IZRAŽENIM U USD, DRUŠTVO JE OSTVARILO POZITIVNE TEČAJNE RAZLIKE.SLJEDOM GORE REĆENIH POKAZATELJA, DRUŠTVO JE OSTVARILO POZITIVAN REZULTAT POSLOVANJA.

-U UKUPNOM PRIHODU DEVIZNI PRIHODI SUDJELUJU SA 63%, DOMAĆA REALIZACIJA 25%. OSTALI PRIHODI 10 %, OD ČEGA NAJVEĆI DIO PRIPADA NA PRIHODE OD SUBVENCIJA.PRIHODI OD POZITIVNIH TEČAJNIH RAZLIKA IZNOSE 2%.


Mediteranska plovidba me po izvješćima i teškom stanju (pa i dobitima) podsjeća na Splitsku plovidbu, ali uz oko 10 puta veću cijenu na burzi.

Tko voli neka kupuje ili prodaje, ali bez mojeg poziva.

Fi_sto
17.10.2007., 15:21
O.K. navlakuša al' tko je onda dovoljno lud da u to srlja, nije to kao kod splitske 165 komada i fajrunt, ili kao kod hotela podgora 50-ak komada i to je to, ovdje se "fakat" trguje, mislim 700 komada i nije baš mačji kašalj.

Lud, zbunjen, glup.

Fi_sto
17.10.2007., 15:45
Evo sa Poslovnog dnevnika.

"Iscupao sam ovo:

Utorak, 09 Listopad 2007

Nakon neslavno završene skupštine dioničkog društva Mediteranske plovidbe d.d. iz Korčule na kojoj je bilo 84,84% glasova od ukupnog broja dionica s pravom glasa, Izvješće Uprave i Nadzornog odbora za 2006. godinu, većinom glasova dioničari nisu prihvatili niti jednu točku po dnevnom redu, kao ni prijedlog dioničara Vjerana Filippi za dokapitalizaciju društva, Korčulom su se pojavili glasovi da ovaj 40 godina stari brodar propada.Na tu temu održana je danas prostoriji ACI marine u Korčuli konferencija za tisak grupe dioničara ovog brodara koju su činili Jozo Milović predsjednik Udruge malih dioničara «MedPlov», Veljko Jeričević član Izvršnog odbora, Vjeran Filippi opunomoćenik 20455 dionica i predlagač dokapitalizacije društva, te Frano Botica generalni direktor Mediteranske plovidbe.

Po njegovim riječima prije 4-5 godina ovaj je brodar bio pred bankrotom , i dogodilo se je suprotno da su dugovi podmireni i prošlogodišnje poslovanje je bilo pozitivno uz tri specijalna broda za rashladne terete, dva putnička i dva trajekta, čime se je hranilo 200 zaposlenika.I danas se može razgovarati o modernizaciji plovila, prvenstveno sačuvati u svijetu priznatog prijevoznika rashladnih tereta, i nabavkom novih trajekata za liniju do Drvenika i preko Pelješkog kanala, što bi dalo mogućnost ravnopravnog sudjelovanja na natječaju za dobivanje koncesije u poslovnom partnerstvu Jadroliniji na ovim prostorima. Vjeran Filippi kroz svoj prijedlog dokapitalizacije tvrdi da su cijene dionice od 100 kn atraktivne za sve dioničare gdje ih nagrađuje za vjernost kompaniji, i stvara temelje za suradnju svih dioničara ali ne i većinskog Nede Young koja drži 46 posto.Po njegovim riječima razgovori s gospođom Young nisu dali rezultate zbog insistiranja gđe. Young da preuzme kontrolu nad NO i Upravom kompanije iako zato nije bilo zakonskih osnova, i po ocjeni dioničara «MedPlov» Neda Young nema namjeru razvijati osnovni biznis kompanije, prijevoz hlađenih tereta, već se isključivo drži nekretnine i male obalne plovidbe. Njezina bi strategija imala vrlo negativne rezultate za daljnji razvoj, poručili su dioničari na spomenutoj konferenciji.

Ipak spomenuti dioničari su na konferenciji smatrali moguć dogovor o zajedničkoj suradnji uz uvjet da se pojedine odluke donose sa 75 posto glasova uz zajednički stav NO gdje bi Neda Young imala dva člana do iduće Glavne skupštine te tri člana nakon, te uz žurno prihvaćanje prijedloga dokapitalizacije Vjerana Filippija.

Mi kao dioničari smatramo da je potrebno neke odluke donositi sa 75 posto glasova zbog različitih stavova dioničara na jednoj strani te gdje Young na drugoj strani vezano za razvoj poslovanja kompanije, čulo se na konferenciji.

I Jozo Milović i Frano Jeričević jednoglasni su u poruci da ne razumiju ne izglasavanje povjerenja sadašnjoj Upravi od strane Young uzimajući u obzir da je sadašnja Uprava značajno povećala vrijednost kompanije od trenutka kada je preuzela vođenje nakon što je prethodna bila postavljena od strane Nede Young nemajući rješenja za razvoj kompanije svojevoljno napustila upravljanje.

Rečeno je da kompanija trenutno vodi vrlo intenzivne razgovore sa brodogradilištem Split o gradnji novih brodova za prijevoz rashladnih tereta, kao i kupnju novih trajekata, za što je glavni uvjet spomenuta dokapitalizacija.

Ovi se mali dioničari nadaju na skorašnjoj Glavnoj skupštini zadržati važnost razvoja brodarstva kao osnovnog poslovanja, jer bi inače svako fokusiranje na smanjenju obima osnovne djelatnosti rezultiralo značajnim smanjenjem broja radnih mjesta što izravno utječe na socijalnu sliku otoka i Grada Korčule pa i Hrvatske."

A cijeli tekst se nalazi na

http://www.ikorcula.net/index.php?option=com_content&task=view&id=1718" target="_blank">

Smart
17.10.2007., 15:48
Čekaj da mali dioničari saznaju koja je cijena burzi, a godinama je nisu mogli prodati jer kupnje nije ni bilo.

sisčanin
17.10.2007., 18:42
Neke dionice nemaju limita jer se jednostavno ne trguju dovoljno često da ispune kriterije. Neke se pak trguju ajmo reći tu i tamo pa imaju limite više od 10% al opet ih imaju.

Odi na www.zse.hr i pogledaj pod kategoriju: Trgovinski podaci - Dnevni trgovinski limiti.

Sve jasno, jedino na dnevnom limitu nemas MDPL, hehe:)

karma
17.10.2007., 22:46
Ne bi me cudilo da se je mozda neki novoosnovani fond poigrao ovom dionicom, bas me zanimaju sutrasnje cijene fondova - mozda dobijemo odgovor.

Smart
18.10.2007., 11:45
Ne bi me cudilo da se je mozda neki novoosnovani fond poigrao ovom dionicom, bas me zanimaju sutrasnje cijene fondova - mozda dobijemo odgovor.

Ova je jedna od jačih što sam pročitao na forumu! :eek:

korčula
19.10.2007., 09:47
Ova dionica nije da ne vrijedi ništa.
Imaju oni i neke nekretnine koje nisu revalorizirali.
A i jedan brod koji isto nije revaloriziran.
Ali ovo sa 900kn je pretjerano.

Smart
19.10.2007., 10:41
Ova dionica nije da ne vrijedi ništa.
Imaju oni i neke nekretnine koje nisu revalorizirali.
A i jedan brod koji isto nije revaloriziran.
Ali ovo sa 900kn je pretjerano.

A, moj dragi Korćulanine. Brod se amortizira! Nerevalorizirane nekretnine, nažalost to se trenutno ne vrednuje na burzi. Nije 900 pretjerano, nego 250!

dspin
19.10.2007., 10:57
Jedna skromna preporuka skromnog ulagaca

Otvoriti FI 1H 07
Kliknuti na Fin tabl.
Naci na vrhu stavku 004 Materijalna imovina 4 928 000 kn (respektabilna flota)
Naci stavku 014 Gubitak iznad visine kapitala 37 566 000
Naci stavku 092 Zadrzana dobit -62 562 000
Zaboraviti na ovu dionicu, na ovu temu i na ovaj post.

Smart
19.10.2007., 12:27
Ovi što su kupovali morali bi poslati cvijeće Samodolu. Imaju više sreće nego pameti. Kupnja 8 kom. 920 kn!:eek: Pa, tko je ovdje lud!?

MEDITERANSKA PLOVIDBA d.d. – Nastavak trgovanja
(2007-10-19)

Obavještavamo vas da je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, na sjednici održanoj dana 18. listopada 2007. godine donijela Rješenje klasa UP/451-04/07-27/13, Ur. broj 326-323/07-01 kojim se poništavaju transakcije Mediteranskom plovidbom d.d. sklopljene na Zagrebačkoj burzi d.d. dana 17. listopada 2007. godine.

Trgovanje dionicama MDPL-R-A nastavit će se u 12:10.

brodar
19.10.2007., 13:29
Ovo je jedan dobar i nažalost istinit tekst o nasukavanju (uništenju) Mediteranske plovidbe koja je, da su se ispravno posložile karte, mogla danas biti jača od Atlantske. Vjerojatno će do ljeta izgubiti i koncesije na vrlo isplative trajektne linije Drvenik-Korčula i Orebić-Korčula jer ne može priuštiti nove trajekte. Ukoliko se nešto ozbiljno ne promijeni u politici firme a zato im treba barem 50% glasova, sadašnji NO i uprava odlaze u travnju a onda je pitanje da li će to i dalje biti brodarska kompanija ili turistička firma sa jednim mini hotelom u Račišću i iznajmljenom zgradom na rivi.

Cards
22.10.2007., 09:43
Ne bi me cudilo da se je mozda neki novoosnovani fond poigrao ovom dionicom, bas me zanimaju sutrasnje cijene fondova - mozda dobijemo odgovor.

Sugerira li se ovdje nešto? Ne vjerujem da bi se upuštali iz fonda, čiji osnivač dolazi iz Korčule, u manipulacije na burzi.

miskec
28.05.2008., 15:33
A tko je kupio dionice iz trezora i zašto?

Smart
28.05.2008., 15:53
A tko je kupio dionice iz trezora i zašto?

Pogledaj sutra na SDA!

toknezev
29.05.2008., 08:32
Tamo ne vidi zašto...

miskec
29.05.2008., 10:43
Očigledno se vodi rovovska bitka između dvije struje. Skupljaju se glasovi za ponedjeljak i to žestoko, jer je svaki glas bitan. Mene samo zanima koja je opcija bolja za cijenu na burzi? Young DA/NE?

brodar
16.06.2008., 13:31
Najveći dioničar je u protekla 4 dana dokupio preko 50% (naravno ne preko sebe da ne mora dati javnu ponudu). Borbe više nema. Za skupštinu najavljenu za mjesec dana se sve zna. Sad više mali dioničari ne mogu prodati ni po 100 kn. Uz ovakva financijska izvješća i gubitak iznad visine kapitala od 37 mil Kn kao i nelikvidnost nitko više neće kupovati ovu dionicu.

t-m
26.10.2011., 16:56
http://limun.hr/main.aspx?id=754913


Stečaj.

strpljivi
26.10.2011., 17:52
Koliko je još tvrtki za stečaj na zse.Gdje god se Šelebaj pojavio tu nema kruha,DIOK,VLDS hoće li i oni za MDPL ?

t-m
26.10.2011., 18:22
Koliko je još tvrtki za stečaj na zse.Gdje god se Šelebaj pojavio tu nema kruha,DIOK,VLDS hoće li i oni za MDPL ?

Za VLDS ćemo vidjeti početkom idućeg mjeseca za kada je zakazano ročište ,a za drugu navedenu treba vidjet,što će gazde odlučiti.